+2 oy
227 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,882 puan) tarafından

Kizlar Instagram'da gördüm karşıma çıktı anaokulları 3 yaş aliyormuz kızım Eylül'de 3 yaşına giriyor alıyorlar mı evde çok sıkılıyor enerjisini asla atamiyor geçen hafta ablasıyla birdefa derse girdi odadan zorla çıkardım çıkmak istemiyordu aliuorslaar göndermeyi düşünüyorum enerjisini de atar kendini çok güzel ifade ediyor herşeyi biliyor bu doğru mu 3 yaş aldıkları 

6 Cevaplar

+1 oy
(2,986 puan) tarafından

Bu bulunduğunuz ildeki il milli eğitimin aldığı kararla ilgili bir durum. Ben Tokat'ta yaşıyorum ve burada 36 aydan itibaren devlet anaokulları alıyor. Ama Sivas'ta hiçbir devlet anaokulu 3 yaş grubu almıyor 4 yaştan başlıyor. Gidip sormanız gerekiyor bunu okula. Kızım Eylül 2021 doğumlu ve bu sene 3 yaş grubuna gitti. 

(1,882 puan) tarafından
+1

Ay çok sağol canım inşallah alırlar bizim burdaki anaokuluna mi sormam lazım acaba

(9,080 puan) tarafından
+1

aynen okullada ilgili durum . kimi okul kabul etmiyir 48 ay oncesini.  ozele vericem muhtemelen ben haziranda 3 yas oluyor. eylukde 39 ay yani. 48 aya kadar  ozelde. sonra devlete gecirircem sneeye yani devlete

(1,882 puan) tarafından
+1

Özeller fiyat olarak çok pahali canım bizim gücümüz yetmiyor karşımda yeni bir anaokulu açılmış yarın gidip konuşacam inşallah kabul ederler aslında biryer var kabul eden ama oda bize uzak goturup getirmesi çok sıkıntı olur

(2,986 puan) tarafından
+1

Eylül doğumlu olması da tam sınır . Bize Ekim doğumlu olsa almazdık demişlerdi. Ama şu da var devlet anaokullarına talep çok oluyor ve kayıtlar hemen doluyor. siz kayıt oluyorsa tarihini de öğrenin. Bizde geçen sene kayıtlar 1 temmuzda sabah 8'de başlıyordu, eşim saat 6.30'da gitti ve anca 23. sırayı kapabilmişti saat 8.30 olmadan tüm kayıtlar dolmuştu. Evet okula gidip müdür ya da müdür yardımcısına sorun. 

(1,882 puan) tarafından

Evet canım kontejan dolu olduğu için almiyorlar bide küçük olduklari için bugün aradım dayanamyip öğrenmek için 4 yaş uzeri alıyoruz dedi büyükşehir Belediyesi'nin var biraz uzak eşim servis tutarız dedi bakalım bide önümüzdeki hafta içi orayla görüşelim canim

-Reklam-
+1 oy
(11,557 puan) tarafından

Okuldan okula değişiyor benim oğlumu 3 buçuk yaş yaz okuluna ardından 4 yaşını daha doldurmadan anaokula aldılar. İla anaokulu olması şart değil bir jimnastik kursuna da verebilirsin enerjisini çokta güzel atar ama tabi haftada sadece 2 gün. Şuan oğlum 5 buçuk yaş jimnastik kursundayiz haftada 3.4 gün getiriyorum 

(1,882 puan) tarafından

Yok canım aradım almıyoruz dediler biryer var büyükşehir belediyesine ait biraz uzak ama eşim servis tutarız dedi servislerde de hostesler oluyor orayla da konuşalım olmadı kursa yazdiracam canım jimnastik kursu da aslında iyii enerjisini de atmış olur çünkü asla enerjisini atamıyor evde çok sıkılıyor parka götürüyorum yaşıtları yok sıkılıyor yaşıtları da erkek çocuk onlarla oynama istiyor onlarda dövüyor onu

+1 oy
(4,726 puan) tarafından

Benim oğlumda Eylül'de tam 3 yaş olacak bende bakacağım bazı okullarda talep çok olunca 3 yaş için belki milli eğitim sınıf açabilir tam bilemiyorum bende göndermek istiyorum büyük abisi bu sene anasınıfına gidiyor küçük her servis sonrası ağlıyor benide alın diye 

(1,882 puan) tarafından

İnşallah sizin boş kontejan olur canım biz aradık almıyorlar biryer daha var bu hafta orayla da görüşecem orası da almazsa kursa gonderecem aslında küçük çocuklara göre de sınıflar olsa çok güzel olurdh çünkü çocuklar enerjilerini atamıyor inan benim kızımı park bile kesmiyor o derece koşuyor zıplıyor ama enerjisi bitmiyor 

(4,726 puan) tarafından

Evet yarım gün bile olsa iyi olur çocuklar için 

+1 oy
(2,634 puan) tarafından

Çoğunlukla 48 aydan itibaren alınıyor okula bazıları onu bile almıyor. Sanırım tuvalet eğitiminden dolayı küçük yaş grubu almak istemiyorlar. Ama yine de yakınınızda bulunan anaokuluna gidip bir konuşun. Tam gün olmasa bile belki oyun grubu olabilir ona götürürsün. 

(1,882 puan) tarafından

Yok vanim almıyorlar bizim burda yeni açıldı bu yıl açıldi aradım 4 yaş alıyorlarmış başka yer var orayada bakacam almazlarsa kursa yazdiracam çünkü evde baş edemiyorum çok sıkılıyor sıkıldıkça bana sariuor ablasına sarıyor ablası da özel çocuk oda kardeşi dokununca bir saat ağlama krizine giriuor 

(2,634 puan) tarafından

Rabbim yardımcın olsun özel çocuk olmasa bile iki çocukla çok zor. Sizin özel çocuğunuz var. İnşallah kendinize uygun bir yer bulursunuz. 

0 oy
(484 puan) tarafından

Bağımsız anaokulu ise 3 yaştan itibaren alır.

Anasınıfı ise , ancak yer kalırsa ( bir sınıf mevcudu oluşmayacak kadar) alır. Anasınıflarında boşluk kalmadığı için alan bir yer görmedim. Anaokulu daha donanımlıdır bu arada. Ben okul öncesi öğretmeniyim.

(1,882 puan) tarafından

Yok canım almiyorlarmis 4 yaş üzeri alıyorlar başka yer vsr orayada bakalım olmazsa kursa falan yazdirirum dedim onceligim bize yakın olmasıydı ama başka yer var oda biraz uzak eşim servis tutarız dedi anaokuluna yazılmasını istiyorum bende yaşıtları olur etkinlikler olur arkadaslari olur sosyallesir etrafında çocuk olmadığı için çok yabaniydi kızım yavaş yavaş açıldı ama şuan tam açılmış değil 

(484 puan) tarafından

Bulunduğunuz yerdeki anaokulu 3 yaş grubu açacak çocuk ve öğretmen bulamıyordur.o zaman. Çünkü yönetmeliğe hakimim. Anaokulları 36 ay itibariyle alır.

0 oy
(405 puan) tarafından

Benimki de kasım da 4 yaşına girecek alırmı acaba o zaman

(1,882 puan) tarafından

Alırlar canım anaokilu 4 yaş aliyormus kız kardeşimin ogluda dört yaşında basıyor kasimda aliyorlarmis konuş okulla onlar daha detaylı bilgi verir

(405 puan) tarafından

Tamam canım cok saol kusura bakma bu arada cok gec yazdım malum iki bebeyle hayat yorucu geciyor 

(1,882 puan) tarafından

Yok canım seni çok iyi anlıyorum inan bazen buraya yazıyorum yazidgimu unutuyorum kaç gün sonra aklıma geliyor soru sordugum

(405 puan) tarafından

3 gündür giremedim buralara anca girdim şimdi gordum mesajını küçük bu aralar diş cıkarma doneminde alt yan dişleri cıkıyor 

(405 puan) tarafından

Aynen imsan oyle oluyor 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 387 göst.
7 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Canannnn.1 (753 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 276 göst.
21 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 640 göst.
26 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,367 puan) tarafından soruldu