+2 oy
169 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,546 puan) tarafından

Evde kaç kez denedim olmuyor. Jöle gibi oluyor. Neyi yanlıl yapıyorum bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz. 

7 Cevaplar

+2 oy
(7,503 puan) tarafından

Hazır yoğur ile mayalayinca öyle oluyor maalesef. Mayanı değiştir 

(5,360 puan) tarafından

Onunla alakası yok canım 

Bende senelerdir hep hazır yogurtla yaparım 



-Reklam-
+1 oy
(14,859 puan) tarafından

Mayan iyi olmayabilir.

(1,546 puan) tarafından
+1

Market yoğurdu kullanıyorum maya olarak

(14,859 puan) tarafından
+1

Yogurtlar genelde öyle oluyor. Ben ayranla mayaliyorum

(1,546 puan) tarafından
+1

İlk defa duydum ayranla mayalandığını

(14,859 puan) tarafından
+1

Bana daha basit geliyor canım bardak ayranla çalkala dök. 

(1,546 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim

+1 oy
(15,658 puan) tarafından

Hazır yoğurtla mı mayaladın

Birde süt çok sıcak olmayacak 

(1,546 puan) tarafından
+1

Evet hazır yoğurt kullanıyorum

(15,658 puan) tarafından

Hazır kullanırsan öyle oluyor Birinden mayalıl yoğurt al okunla mayala tam tutar ☺️

(5,360 puan) tarafından

Hazir yogurtla alakası yok canım 

Ben senelerdir hazir yogurtla mayalarim 

Hiç olmaz oyle

+1 oy
(2,831 puan) tarafından

Sütün sıcak ya da soğuk olursa oluyor. Ben maya olmazsa hazır yoğurtla yapıyorum gayet güzel oluyor. İlk yaptıklarım benimde hep jöle gibi oluyordu meğerse bir tık sıcak yapiyormusum. Parmağını sok 7 ye kadar say hafif cis edecek parmağın. İdeal sıcaklıkla yaparsan olmuyor yapış yapış 

(1,546 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim. Bu gün tekrar deneyeceğim

0 oy
tarafından

Sicakken mayaliyorsun muhtemelen. Hazir yogurt yerine paket yogrt mayasi satiliyor şokta onunla mayalayablirsin

0 oy
(1,911 puan) tarafından

Bende hazır yoğurt ile yapıp o mayaladigim yoğurt ile devam ediyorum serçe parmağımı içine koyuyorum 8 e kadar sayıyorum parmağım çok yanarsa biraz daha bekliyorum soğusun parmağım içinde fazla yapmayınca yapıyorum 5 6 saat bekletiyorum 1 günde dolapta bekliyor gayet güzel oluyor 

0 oy
(2,246 puan) tarafından

çok uyguna gıda termometreleri satılıyor bence onlardan alırsan tam kıvamı olur. 45 dereceye kadar ılıtıp mayalıyorum sonra da iyice sarıp fırına koyuyorum. fırını da önceden 50 derecede biraz ısıtıyorum. taş gibi oluyor. sıcaklık bence çok önemli. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 307 göst.
0 oy
7 cevap 370 göst.
28 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Beyza34 (275 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 252 göst.
25 Mayıs 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Kibarhanim (273 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 932 göst.
19 Şubat 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Selin&& (1,301 puan) tarafından soruldu

Kategoriler


1,471,172 soru

24,095,063 cevap

332,031 kullanıcı

...