+1 oy
524 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,658 puan) tarafından

Kizlar günlük hayatta sizde boylemisiniz herşeyin yerli yerinde olması için çok uğraşıyorum sinir Hastasi olcam annem gibi diye korkuyorum ama hep annemin gazından dolayı böyle yaptır çalışıyorsun yorma eşin yapsın dagnik olmasin çalışan yok mu sana kadar derli toplu ol düzenli olursan rahat edersin biri gelirse pat çağıririrz misafir

Enerjimi somurduler heryere yetisirdim disari ev işi iş hayato sosyallik annem canının kıymetini bil enayi misin kocana yaptır o uğraşmıyor sen çok ugrasiyorsun bahçe evini temiz tutun kocana cammasirlari astir banyo tuvalet zor yaptır tavla 

Yorulma yipranirsin bu yaş gelmiyor çok kosturuosun diye diye diye diye kizlar suann tahammülüm yok dagilana eşime bı iş yapmadiginda acsyio batiyor diyorum ki ortalığı toplayan neden ben ölüyorum o sadece çocuk ayakkabi giydir arkada ne eşya kalmış ne alınacak. Hep ben ayarlayıp eline veririm anem haklı olabilir ama böyle ömür mu geçer bugün çok bunaldım düşündüm şöyle yani nezmna kadasr bu Duzeni sağlayıp eşe zorla kakalayarak iş yaptrcam demek anlatmak daha zor inaanirmisinz bazen gicikligina fırından al şunu derim ne nerede fırın nerde kaşık nerde böyle konusur sinir edr beni 

Ben çocuklara çok adadim kendimi gezsinler yesinler. Diye 6 7 yilddir hiç bırakıp gitmedim 2 3 kez belki 

Bugünde onlardan bitane gündü bilmiyorum beni anladınız dimi mesela masada bardak kalmasın makine bosalsin istiyorum sacimi mi duzelstrirrym doktor randevulari mi cammasr makine mi kissel bakım mi bide bi gruba girdim kişisel gelişim için onun ödevleri mmi anaokuluna giden büyük kızımın mi kafayı yicem 

Bende diyim arka da ne eşya kalmis önemseyim dağılan dağılsın eşim gibi ya hakkını yemeyim yapar ama her dj da toparlamaz genelde arka toplayan benim ayakabi al dedm almadan arabaya binmiş soykenerk inip alıyor yani bunllar cok yirpatici onerisi olan var mı alırım 

Annem hele bahçeye sürekli bseyler yaotirmak istiyor istekleri de bitmiyor iki küçük kizima baakiyor digeride 4.5 yaşında narket sipariş verdi bugün elimde ttelefon marketten ne istiyorsa gönlü olsun diye yapı geregi sevdiklerime canimi veiirm ben ne yiyorrsam onlara da market oluyor mu 4 5 bin 

Babamın maaş belli ama ben bugün madem kendime ayirdiysam annemin sürekli bana atiggi msjlara neden maruz kalıyorum çarşının ortasında elimde tel eşime şuraya gidkeim buraya diyorum on yere uğradık ya 

Borcumuz olduğunu dda bliyor aman blmiyorum benim elim de durmaz iki evi alışverişinde zor kıyması eti özel kruyemizsler örtüsü zsrti zurtu

Bana duuyuruyor ben rahat edemem almazsam çünkü bliyor 

14 Cevaplar

+5 oy
(2,495 puan) tarafından

Valla birşey anlamadım birde çok uzun yarıda çıktm

-Reklam-
+3 oy
(4,876 puan) tarafından

Afedersin de bu evlilik üç kişilik sen kocan ve annen. Ben bı tek bunu anladım. Allah kocana sabır versin

+2 oy
(4,010 puan) tarafından

En büyük hata sen de. Sürekli bu konulardan sikayetcisin ama düzeltmek için hiç bir şey yapmayan da sensin. Aylık bir bakıcı parası annene ayır ona yaptığın harcamada o paranın üstüne çıkma. Evin de her şey dört dörtlük olmak zorunda değil. Bırak her şey olduğu kadar olsun. Anneni evine eşine karıştırma. Ben sana söyleyeyim adam ana kız sizin çenenizden bıkmıştır. Yapacağı varsa da yapmaz.

+2 oy
(22,974 puan) tarafından

Senin annenle yaşamak zor ama bu senin tercihin kaç kez dedik çocuklara başka çözüm bul anneni hayatına müdahale ettirme diye ama canım yanlış anlamazsan senle de yaşamak çok zor düşünüyorum böyle bir eşim olsa ki biraz da öyle çok çatışırdım bak adam işte yapıyor yardım da ediyor bu kadar annenin gazına gelip darlamasan mı adamı. Biz iki gün önce benim eşimle birbirimize girdik sırf senin gibi bunu yap onu yap dediği her şeye müdahale ettiği için benim eşimde her şey kitap gibi dümdüz olsun istiyor mümkün mü bence değil benim öyle bir enerjim de ihtiyacım da yok. Şükür ki benimkinin kendi aklı senin gibi anasının dolduruşu ile gelseydi ipler çoktan kopmuştu. Siz sanki bu evliliği sen eşin ve annen üç kişi yaşıyorsunuz bu hiç sağlıklı değil valla senin adamın bu konuda sabrına hayranım 

+1 oy
(5,771 puan) tarafından

Biraz daha anlaşılır yazarsan insanlar yorumda bulunur

+1 oy
(1,494 puan) tarafından

Gram birşey anlamadım 

0 oy
(1,089 puan) tarafından

Üstünde çok fazla sorumluluk var bu kadar düzen takıntısı insanı yorar, bende kişisel gelişim derslerine girmek istiyorum ama iki ufak bebekle kendime o konuda güvenemiyorum. Annen hayatının her alanında seni çok fazla yönetiyor bunda çocuklar ına bakmasının payı çok fazla . Bu kadar yük evet senj yorar , benjmde eşim söylenjrsem yapar söylenmezsem yapmaz ama dışarıdan başka bir kişinjn söylemesi senin eşinle arana soğukluk katıyor. Bence hayatında bazı şeyleri azalt. Misal annenjn alışverişinj sen yapma ver annene para ne istiyorsa kendj alsın . Onun alışveriş ine bile enerji harcıyorsun bu çok yorucu. Ben kendi evimin ihtiyaçlarını alırken bile yoruluyorum. 

(2,658 puan) tarafından

Evet aşırı sorumluluk var düzen takıntım da annem sagolsun SMdi okul grubu var , anneler var napayim malesef ben haber aliyorumm duzenliyorum ayarlıyorum sonra çocukların kılık kıyafet den odevlerinden doktor giidielck gidilmicek seylerine kadar böyle d sorumululkk olunca kiziyrum eşim benim aramama heryerre aliskin oyuzden rahat belkide 

Gezdirelim götürelim diye  çok cirpinirim 

Kisisle gelişi kitapları okumaak istiyoru bende

Eve çocuklarına bakıyor die surekli bı istek bı arzu bitmiyor sürekli eve mduahle dur. Yapma kızıyor. Değiştirme silme süpurme.demeden anlayan kadın degil sonrra da eşin iş yaptır ben bukadar yorulmam bilmem ne 

Evet bide bana acır güya iş yapma yıpranma eşin yapsın poşet taşıma herkes koccasina yaptırıyor yoruyor diye ama ( kadın arkadaşlarına bile karışıyor )

Bana acısa marketten bana uğraşma der baban almıyor aksi küfür ediyor kart çok geldi ddiyor dediği için ,kıyamıyorum alamıyor tek maaş yazık diye çok çok fazla fedakarlık yapiyoru borcluda olsam yardim ediyrum canım çıksa da kosturuyorum annem çarşı der koşarım kendimi tutamam mesela tatile goturmeyi annemi istemiyorum çocuklara yardımcı oluyor iyi aslında ama ,araba da sıkışıyorz o rahat etsin diye on tarafı veriyorum , hatta eşimle otelde yatak odamizi verdik çünkü annem beli ağrıyor çocukların yanında yatana diye teklli yatakta eşinde öyle diyordu ya bu yatak senin olsun diye Soyleyince itiraz edemedim gezmeye gidince beli tutuldu gecen sene burda napcksiniz gelin glein dedi ora iyi değil orda bişey yok dedi yani sinir stress ile geçti 

0 oy
(828 puan) tarafından

Kendin için yaşa biraz da.. Hayır demeyi öğrenmelisin bu stres bedenine vurur bı yerde patlarsin.

(2,658 puan) tarafından

Kesin patlar gözüme vurdu bliyormmusun gözümde kitle hhibi bişey çıktı iyi deglm 

Hayır diyemiyorum annem bişey dese ,kosuyorum uçuyorum ,sürekli eksik yapialcak su buu kafayi ycem izzin vermiyolar kend başıma kendi başıma kalamiyorum çünkü niye annem yoruldu yük olmsyom bilmem ne 

0 oy
(1,357 puan) tarafından

Ben olsam annem bana bu kadar karışsa şunu kocana yaptır bunu kocana yaptır anneme dur derim bi önce

Canım benim yani tamam eş yardim edebilir ama bu kadar da beklentiye girme be güzelim kadın kadinligini yapsın erkek erkekliğini

Sen adamı bu kadar sıkarsan sen zararlı çıkarsın sana tavsiyem annene karismamasi için uyar. 

Böyle evlilik mi olur sen annenle hareket ediyorsun 

Eşim sürekli aramandan mesaj atmandan rahatsız oluyor de. 

Gerekiyorsa karisma bana de. 

(2,658 puan) tarafından

Anneme dur diyorum sürekli kvga ederiz ama susmuyor iyi çile çek Ozmn Dior çok yipranirsin diyor damardan giriyor eşinrahat diyor elinde telefon bak aktif iş yaptır ağır işleri o yapmalı banyo tuvalet yaptır buzdolabı dokulecekler sana daha çok yardım etmeli diyor bende eşim TV izleyince ,elinde tel dolasinca sinirime gidiyor hep ben yoruluoyrum diyorum uğraşıyorum diyrum markete gittim bikere Allah'ım birhafta susmadı markete gidiyorsun da sürekli eşine demiyorsun aldiye nerden bliyorsn demedigimi dedm ya 

Bende onu diyorum kadınım ben tabiki erkekten farklı olacam herşey senin üstünde diye annem kışkırtıyor ben enayi deglm taabi esimin yardım ettci konu çok srkeli dokuntu dağınık duzetlme yapmaz am yardm eder gün icinde ben 5 yaparsam o iki yapar evi Şiiler supurur yatmadan ev toplarız bazen ama Büşra yoplamiyor yere Düşen badiyi neden hep bengoruyorum derim 

Annem manipüle ediyor mesrrla aklın durur evime gele kiyafe ayar yer degstirir eşimle papaz oluruz siz dağıniksiniz siz soylesiniz. Eşimde kızar aman wlla herkes bu tuhaff

Bende korkuyorum Allah korusun erkjller sıkmaya gelemez 

0 oy
(680 puan) tarafından

İlk defa bı postu anlamadım kısa ve öz şunu anladım yada anlatmak istedin aydınlat bizi? Annen evinize çok karışıyor bunu anladım tm düzen takintin var ve eşinle aran yok bunu anladım düzen yüzünden 

Peki hiç iş yapmasan ne yapacaksın mesela 

Gezecekmisin kaç saatini alirki evi süpürüp silmek toz almak banyo tuvalet yıkamak 

(2,658 puan) tarafından

Ben hepsine tek koşturmak istemiyorum iş yapmasan napcaksin gezicek misin derken gezicem evet iş yapma mevsuzuu değil bu evde düzen tksintim var eşimde dağınık herşeyi benim görüp almam en ufak seyde bile yere kağıt al dolap duzelt döküleni topla çocuklar tepemde sürekli ben olunca çok sıkılıyorum bunaliyorum bunkfgmi söylüyorum soyleniyorum eşim de kızıyor kavga ediyoruz hiç ysrdim etmiyor değil ama herşey benim üstümde çok yoruluyorum 

(680 puan) tarafından

Olduğu gibi bırak sende çocuklardan eşinden değerli değil 

0 oy
(2,705 puan) tarafından

Annem ilk zamanlar evime geldi kirli sepetini makinenin yanına köy dedi bende banyoya koymuştum..Babam o gün dediki burası  onun  evi bundan sanane !bende orda seviyorum orda dursun dedim  bunu  neden mi anlattım ?herkesin sınırları olmalı ve bunu anne babada bilmeli💯

(2,658 puan) tarafından

Benim annem hala onu yhapiyor bliyormsn aldirana kadar biktrana kadasr her gün msn psiklonisi bozuk diyorum benide bozdular 

Neymiş resim atıyorum çocuğun otlarda ne işi var neymiş evin öyle yap haliy boyleyap bazaniin altına bseyler kaldirir benden habersiz start tabakların yerini değiştirir bukadar şey. Yardım olmuyor sinir rdiyor benj

Blmiyor annem bilmiyor baban iyidemis wlla

Sen benim annemi ggorsen herşeye karşı herşeye laf susmaz evime gelecek nisagirden badana rengiden benim sacimdan rujumdan kıyafetinden eşime davranis temizlikten mutfakta şuraya koy egeryapmazzsam bana gelir atar kooyar ben orda begenmiyorm alma etme derim yok çöp kovası almış kocaman. Kavkere de azarladom anne bak ben almak icin almicam güzel modern tarz şeyler seviyorum diyorum bana diyoorki ne kadar alablion han karar verip secimlerin berbattt senin saç modelini ayrimini beğenmem kestir diye kaçıncı msji aşırı aşırı karsiiyr bannyo tuvalet zormuş orayı eşin yapsın 

Çocuklara diner al lavaş al adana al araya. Koy yiyin 

Bugün resim ppaylastm yesillikte işi ne çocukların kene olur üstlerinebak 

Yani anlicain uzatmayim hep olumsuz beni kötüleyen hakaret eden beddua adan şekilde konuşur 

0 oy
(228 puan) tarafından

Canım benim hayatımdaki çoğu şeyi olumsuzluklar üst üste gelmiş birazcık duygusal gerilim de yaşıyorsun  ve en çok ihtiyacın olduğu zamanda yanında kimse yok ama buradan tek başına kalkarsan daha güçlü olursun bu zamanlarda yanında olmayanlar zaten iyi günde yanında olmasın bence kim olursa olsun sen de ona göre tavrını belirle bence Evet zor gerçekten çok zor ama geçiyor

(2,658 puan) tarafından

Duuygusal gerilim yaşıyorum yansittiyorum da eşime hereeye işte bbi bukadar degl ama napaymcok üzülüyorum hassas yapim var ama anemin senelerce baksisi lafi yuzundende eşimin her hareketi atıyor napmam nasıl dvranmam gerektgini bpmiyorum Co değer ilgiyyi severim eşim maç izler TV tel elinden. Düşmez ona bile gıcık olup kavga cikarttm ooda zaten alttan alan biri degl bağırır çağırır 

Sonra kuzu gibi ama o da işe yaramaz bnde buralara yazarak geçiriyorum ben ilgilenrm evde peşimde çocuklar balkkona ben oturdum ise gidcem hazirlancam mesela ben bağırınca kalkıyor kalkın gidelim parka diye anne söylemi anne böyle mi die o oturuyor bana diyolar hiç karim bunaldı ondan böyle yok neymis tatile gitmek ten vazgeçmiş. Bunların dönüşümü olcakmis biilmem ne 

Tahammülüm kalmamış bseye benim ya yıprandım 

Kimse yok öyle yok annem biz isteryken cocuklara bakar bunaldiysan getir der ama hep hastayım der böyle insana bide fuzuli yere nasıl bırakayım evde yanlız kalıp kafa dinleyemiyorum hep çocuklar büyük gitse okula küçük gitmiyor eşinle başbaşa git dolaş der enerji kalmıyor okula ggtse küçük der 

Söylenir. Peşinde kosturuyosun daha da mı yanlizsin diye tmm yardmci oluyosn ama benden kırk yılın başında alıp gezdirme yok evde b akma ne blym anneannea dede parka götürsün akşam eşinle yuturym blmym çok şey istiyon hizmetçi der buseferde annem ne istediği bell değil

Ü

(228 puan) tarafından

Çok sıkıntısın burda eşinin payı var Evet nasıl demek özledim demek çok zor bazı erkeklere eşin mutlu edecek zaman ayırmak  yakın arkadaşında galiba benim gibisin kendini yaralarımı sarmayı öğrendim ağlıyorum bir kahve yapıyorum  kendine dinliyorum 

0 oy
(2,658 puan) tarafından

....................  ..

0 oy
tarafından

Annein yaklaşım şekli yanlış huzurunu bozuyor gibi geldi. Tam anlamadım ama eşinden değilde annenin soyleminden yakınıp huzurnu bozuyorsun. Annen seni dolduruyor. İyi olmanı istiyorum anlmadim ama baya huzurunu kaçırdığı kesin. Annen tamam ama annene yerini bildirmen gerek. Sana bu kadar söyleniyor şikayet ediyor niye biliyormun sende kendini goruyor zamanında içinde kalan ofke kini senin huzurunu bozarak tatmin ediyor. Eşinle iyi olursan dünya senin oluyor eşinle iyi olmazsan hayat zehir bilmiyorum gene senin kararın ben böyle yorumladım. Seni anlıyorum çünkü bende çabuk dolduruşa gelen biriyim. Annem değil ama benide ablam.doldurur eşimle kavga ederdim. Ama sorun eşimle değil ablamlaymis. Şimdi eşimle aram iyi hamdolsun. Ablamla konuşmayı kestim. Huzuru buldum.

İlgili sorular

+2 oy
12 cevap 445 göst.
+2 oy
21 cevap 747 göst.
25 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Sence (1,290 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 409 göst.

Kategoriler

1,466,842 soru

24,036,108 cevap

328,930 kullanıcı