+2 oy
378 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,888 puan) tarafından

Eğitim ailede başlar ilk öğretmen annedir. Ne güzel söz.. Anne olduktan sonra tek düşündüğüm şey çocuğumu sadece kendim için değil toplum içinde yetiştirmek oldu. Belli bir yaşa kadar benimle olacak ama hayatının çoğunu ev dışında geçirecek. O yüzden hep dikkat ederim toplum kurallarını öğrensin teşekkür etmeyi bilsin. Bişey isterken rica etsin verir misin desin paylaşmayı öğrensin vs. Diye. Ama bakıyorum bazi anneler sanırım çocuğu doğurup gerisine karışmıyor. En azından parka gittigimde karşılaştığım durum onu gösteriyor. Cok sinir olduğum bi durum yaşadım. Kızımı parka götürdüm 1 saat kadar kendi kendine gayet güzel oynadı. Sonra bi kız geldi babasıyla 6 yaşlarında vardi. Kızım yanına gitti onla oynamak istedi. Bir süre oynadılar 10 dk kadar. Sonra baska kız çocuğu geldi ikisi beraber oynayıp kızımı dışlamaya başladılar. Benimkide peşlerinden ayrılmıyor ama. Bu kızlar almış kızımın suluğundaki suyu dökmüş kızım ağlayarak geldi. Neyse oda çocuk diye bişey demedim. Sonra baktım kızımı ettirip saçını çekmeye başladılar. Hemen yanlarına gittim bişey demedim kızın babasıni uyardım kızınıza bakar mısınız çocuğun saçını çekiyor diye. Adam geldi yapma etme dedi gitti. Ama bunlar durmak bilmediler ben kızımın yanındaydım eve gidelim diye ikna etmeye çalışıyordum kızıma "maymun maymun" diye bağırmaya başladılar. Uyardım yaptığınız çok ayıp o sizden küçük falan diye. Babası geldi oda uyardı. Sonra kızımı aldim eve geldim.. şok oldum ya 6 yaşında kız çocuğu nasıl bunları yapar. Ben mi kızımı prenses gibi yetistiriyorum. Çingene gibi mi yetistirmek lazim anlamadim. Yarın bir gün okula gidince bu tipler bizim el bebek gül bebek yetiştirdiğimiz çocukları ezecekler zorbalayacaklar. Eve geldiğimden beri düşünüyorum valla sinirim bozuldu. Oda çocuk demeyin benim sinir olduğum nokta cocuk değil o çocuğun almadığı eğitim. Benim kızım niye bilmiyor saç çekmeyi vurmayı kötü kelimeyi. Çünkü hiçbir zaman vur kızım demedim. Çocuk anneden ne öğrenirse o bence

20 Cevaplar

+10 oy
(2,555 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

yeni moda BEN ÇOCUĞUMU ÖZGÜR YETİŞTİRİYORUM... 

hayır sen çocuğunu özgür yetiştirmiyorsun. kimseye saygısı ve hoşgörüsü olmayan, şımarık bir velet yetiştiriyorsun.

özgürlük tanımını bilmiyorlar. 

(5,888 puan) tarafından

Hah işte tüm sorun bu

-Reklam-
+3 oy
(3,794 puan) tarafından

Ah ah cok zor bi durum boyle seyler gorunce duyunca sadece cok uzuluyorum ebeveynler cocuklarina en buyuk kotulugu boyle yapiyolar iste sevgi saygi edep terbiye ogretmeden medeniyet diye biseyin varligindan haberi olmayan bireyler yetisiyo ileriki hayatlari icin cok uzuluyorum kendi cocugumdan cok o cocuklar icin uzuluyorum yani sahsim adina konusuyorum benim oglum sosyal bi cocuk cok yasiti ortamina girdi ama bu zamana kadar hic bi arkadasina ne siddet egilimi gosterdi ne saygisizlik yapti ben cocuguma ogrettiysem kurtuldum demektir ilerde cocugum boyle bi durumla karsilastiginda bu durumun kendiyle alakali degil karsi tarafla alakali bi durum oldugunu bilir ne uzulur ne tepki gosterir o da onun ayibi der herkes kendi karakterine gore tavir sergiler benim oglum bi sekilde bu durumla bas eder ama o cocuklar omurleri boyunca saygisizligi maharet sayacaklar yazik gunah cocugun ana babasi uzerinde haklari vardir ki bunlardan biri guzel ahlakla yetistirilmektir 

(5,888 puan) tarafından

Toplumda felaket bi çözülme var. Geleceği hiç iyi görmüyorum valla Allah hayr etsin 

(3,794 puan) tarafından

Oyle canim oyle devir kotu diyoruz ama daha kotuye gidiyo farkinda bile degiliz 

+3 oy
(4,549 puan) tarafından

Ahhh ahh öylesine diyecek çok şey var da olan yine bizim gül gibi çocuklarımıza olacak Rabbım hep iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah 

(5,888 puan) tarafından

Amin canım inşallah. Tek bizimle olacak iş değil işte. Bu bi Zincir gibi

+2 oy
(823 puan) tarafından

Mallesef bende karşılaşıyorum bu tarz durumlarda kızıma izah ediyorum.herkes senle oynamak istemeyebilir.kendin eğlenebilirsin diye.

Yaramaz çocuklarla oynamaması içinde uyarıyorum.

Parkta 1 dakika arkasından ayrılmam.

Fakat biri benim kızıma zarar verecek olursa işler değişir.herkes haddini bilecek sıpasınada sahip çıkacak.🤨

(5,888 puan) tarafından
+1

Bende gözümü ayirmiyorum o yüzden iterler düşer falan diye en korktuğum şey. Terbiyemi korudum karşımda adam var diye çocuğun annesi olsa durumlar çok farklı olurdu 

(823 puan) tarafından

Haklısın canım 🤍 geçen benim kızımla yaşıt bir kız dedesi su içsin diye şişeyi verdi.içti şişeyi dedesine fırlattı al diye kalakaldım 😳terbiyeden yoksun büyütüyor çoğu ne küçük biliyorlar ne büyük.

(823 puan) tarafından
+1

Kızına kendini savunması gerektiğini de öğret canım birisi ona zarar verdiği zaman karşılık versin.

Ben herzaman kızıma söylerim  karşısındaki insan zarar verirse oda versin yani.kendinelerini savunmayı korumayıda öğrenilmeliler.

(5,888 puan) tarafından
+1

Evet konuştum eve gelince. Daha önce başıma böyle birşey gelmediği için hiç aklıma gelmemişti. 

+1 oy
(217 puan) tarafından

Bence kız senin çocuğunla baya oynamış sonra arkadaşı gelince oynamak istememisken senin o zaman çocuğunu alman gerekiyordu anlamadığım ısrarla oynamak istememis git demiş hatta sonra suyunu dökmüş falan yani neden cocugunuzu almadınız da çocuğun şiddet uygulayıp hakaret etmesini beklediniz yani o çocuklar da çocuğunuz tarafindan zorbalanmis kimse müdahale etmeyince de onlar zorbalamis ben şahsım adına söylüyorum çocuğumla bir çocuk oynamak istemiyorum diyorsa benim için bitmistir asla oynasın diye ısrar etmem 6 yaşında bir çocuk kötülük bilecek bu tarz küçük oyunlar oynayacak ya da ailesinden iyi terbiye almamış diyecek bir yaş grubu değil yeni yeni karakter oluşmaya başlayan bir yaş kendi çocuğunuzu prenses ilan etmişsiniz ama yapışkan bant gibi davranmayı öğretmeniz gerekiyor istenmediği yerde insan durmamayi öğrenmeli bence bir de yaş olarak küçük çocukların büyük cocuklarla oynatılmasına da olumlu asla bakmıyorum yani ben kendi çocuğum da dahil her çocuğa prens ve prenses gözüyle bakıyorum siz bence bakış açınızı degistirin baba parka götürüp ilgileniyor sizin çocuğunuzla zorla mı oynatacak istemiyorsa ustelik kibarca uyarmış ben olsam sana hanım efendi çocuk da bir birey istemediği bir şeyi yapmaya asla zorlayamayiz çocuğunuzla oynamak istemiyor bence çocuğunuzu alabilirsiniz derdim 

(5,888 puan) tarafından

Ben çocuğumu zaten almak istedim defalarca yanına gittim ikna etmek için. Ben yanında ikna ederken bile çocuklar gelip maymun diye bağırıyolardi. Zaten çokta merakli değildim onlarla oynasin diye. Sürekli gözüm üstündeydi. Ayrıca kızım baska tarafta kayarken onlar suyunu almış dökmüş sonradan görünce ağladi. Öyle illa benimle oynayın diye yapışmadi yani onlara. Sokağa çıkıp bakabilirsiniz 6 yaşında çocuklar neler biliyor neler yapıyor. Eskisi gibi masumiyet beklemiyorum ben çünkü ekrandan izledikleri herşeyi yapıyorlar. Fiziki ve sözsel şiddete meyilin bu yaşa kadar inmesinin baska bir açıklaması yok. Bakış açımı gayet yerinde buluyorum o yüzden 

+1 oy
(4,846 puan) tarafından

4 yaşından sonra bu konuda çocuk demem. Gayet de bilebilirler kötülüğü yaptığının kötü bişey olduğunu. Yoksa öğretmek lazımm.

(5,888 puan) tarafından

Aynen öyle 3 buçuk yaşında kızım bile herşeyi biliyor gayet 

0 oy
(2,045 puan) tarafından

Bende çocuğumu el bebek gül bebek yetiştirdim teşekkür etmeyi bilir kavga etmeyi bilmez okula başlayana kadar. Baktım çocuğum eziliyor kimseye vurma ama sana vurana sende vur demek zorunda kaldım. Akran zorbalığı tam olarak bu oluyor maalesef. Okullar da öğretmenler 15-20 çocuğa tek başlarına yetişemiyorlar. Kim kime vuruyor göremiyorlar. 

(5,888 puan) tarafından

Valla bende dedim bugün sana vurana sende vur kızım diye

(2,045 puan) tarafından

Maalesef herkes bizler gibi olamıyor

0 oy
(3,409 puan) tarafından

Biz de aynı şeyleri yaşıyoruz parkta. Kızım 3 yaşında her şeye teşekkür eder kendi de teşekkür bekler. Vurma kıskanma huyu yoktur . Kötü söz hiç bilmez zaten. Artık çocuklardan tiksinmeye başladım canavar gibiler gerçekten. Parka gidiyoruz çocukların ağzında bir ton küfür uyarıyorum devam ediyorlar utanma çekinme de yok. Çocuk dediklerim 10 yaş üstü. O küfürün ucu nereye gidiyor çok iyi biliyorlar. Analarına bacılarına küfür edip gülüyorlar birlikte oynamaya devam ediyorlar. Çocuklarda ahlak terbiye hiçbir şey yok. Nasıl bir anne baba ürünuler anlamış değilim. Benim kızıma çatan olursa ben çocuğa kızıyorum. 

(5,888 puan) tarafından

Ya bazen yiyecek birşeyler görüyoruz parka kızım hemen götürür çocuklara da verir yani öyle düşünceli. Dediğin gibi bazıları çocuk değil canavar. Şimdi bunları yapan iki üç sene sonrada baskalarinin kilosuyla boyuyla saçıyla konuşmasıyla dalga geçecek. Çığ gibi büyüyüp gidiyor işte bu durum. O yüzden ben hiç normal karsilamiyorum yani

0 oy
(4,422 puan) tarafından

Haklısın insan kafaya takıyor o yaşlarda. Ama seninde dediğin gibi okulda bunlardan çok olucak kreşte şımarık çocuklar okulda zorba çocuklar. Herkes çocuğunu hassasiyet ile büyütmüyor malesef. 7.5.3. sınıfa giden çocuklarım var neler gördüm neler yaşadım yıllardır okulllarda bi bilsen. Heleki ortaokul da aşırı şımarık zengin her istediğini elde etmiş her istediğine zorbalık göstermiş çocuklarla dolu. Senin çocuğun sessiz terbiyeli düzgün olsa bile bir gün o çocukların zorbalığına uğruyor ve çok soruna gidiyor 

En son 7 sınıfa giden oğluma dedimki sessiz oldukça alttan aldıkça eziyorlar altta kalma o sana vurursa sende kalk vur dedim .ama hiçbir zaman ilk kavgayı çıkartma ozamn cezanı biz veririz haberin olsun dedim. Benim çocuğuma vurmuş die 7.sınıfts artık gidemiyorsun busfer okulda çocuk dalga konusu oluyor bebemisin annen baban geliyor okula die

(5,888 puan) tarafından

Eğer dediğiniz gibi oluyorsa büyük ihtimalle semt degistiririm çocuğumu burdaki okula göndermem. O bile büyük bir etken. En basiti daha eğitimli görmüş geçirmiş insanların yaşadığı semtlerde de parka gidiyoruz çocuklar o kadar sakin oynuyor ki güzel bir ailede yetiştiği belli oluyor. Burdakiler ordan atliyo burdan zıplıyo birbirine saldırıyo küçükten büyüğe hepsinin ağzında küfür 

(4,422 puan) tarafından

Semtle ilgisi yok canım şımarık çocuk heyerde var. Benim oğlum ilçenin en iyi imam hatip ortaokulu kazandı. Ordada aynı

Şimdi anlatsam tuhaf gelir yaşadıkça göreceksin heryerde var . Kızlarım farklı okullarda hepsinde sıkıntı var. İlköğretim okudular ordada var İmam Hatip ortaokuluna verdik orasıda aynı.

(465 puan) tarafından

Arkadaşın dediği gibi semt ile ilgisi yok. Ben çok nežih semtlerde de, köylerde de görev yaptım. Özel okullarda da , Devlet okullarında da çalıştım. İnanın bu tarz çocuklar her yerde var.  Öğretmen de onca çocuğa aynı anda yetemiyor. Siz bir anne olarak, bir çocuğunuzun başına geleni engelleyememişsiniz, çekip gitme şansınız varken. Oradan hesap edin, öğretmen hiç engelleyemez. O yüzden çocuğunuzu o kadar da çit kırıldım yetiştirmeyin bence. Toplum kurallarını bilen, ancak gerektiğinde kendini savunan çocuklar olmalı. Ben kendim bile öyle yetiştireceğim. Vurana vurmasın, yanlış olduğunu söylesin istediği kadar. Vuracak yapıda , saldırgan çocuklar öyle şeylerden anlamıyor.Dış dünya sizin gördüğünüz kadar iyi değil. Tabi ki durduk yere saldırmasın ama kendini savunmayı bilmeli bence. Anne olarak yorumum böyle. 

0 oy
(3,634 puan) tarafından

Biliyor musun bende bunu fark ettim, terbiyesiz cocuk çok var maalesef, bende artık kızıma diyorum ki sana vurana sende vur kendini savun biz ay aman vurma etme dedikce cocuklarımızı eziyorlar 

(5,888 puan) tarafından

Parka gitmekten soğudum resmen ya. Ama mecbur gidiyoruz napalim.

0 oy
(2,233 puan) tarafından

Yarıdan sonra okudum bende siz gibi ebeveyn kafasındaydim taki 4 yaşındaki oğlumu iki çingenenin çıkardıkları parkta itene kadar... oğlumun mahcup bakışı gözümün önünden gitmiyor vurana vur diye buyutcem artık sizde o mis gibi çiçek gibi büyütmekten vazgecin zorbalancaklar zaten malesef 

(5,888 puan) tarafından

Ya bu neki kac kere yakaladım ben kizimi merdivenin ucunda ittirip düşürmek isteyen cocuklardan. Bir Saniye gözünü ayirsan neler olacak 

(2,233 puan) tarafından

Kendilerini savunmaları gerekecek malesef biz gibi ebeveyn kafasinsa değil kimse devir o devir değil 

0 oy
(1,129 puan) tarafından

Ahh söylediklerinizin tamamı benim de benimsediğim ve dikkat ettıgım hususlar. Yaşadığınız kaygıyı ben de yaşıyorum. Ne yazıki benim bebeğim şiddete meyilli bir çocuk. Bunu da amcasının oğluna bağlıyorum. Doğduğundan beri hep dövdü itti kaktı. Bı kaç defa da çok ciddi kafasına darbe aldı. Hala içime oturmuş bir taş. Çocuk o da ne diyebilirsin ki. Üç yaşındaydı şuan 4.5 yaşında hala döver çocuğumu. Annesinden almış kıskançlığını.

(5,888 puan) tarafından

Bir döver iki döver ama üçüncüye eve almam o çocuğu gerekli mesafeyi koyarım yani. Yazik sen çocuğunu yolda mi buldun neler çektin hamilelik doğum büyüt besle gece uykusuz kal. Hiiiç oda çocuk deme gerekirse annesiyme tartış çocuğuna terbiye ver de

(1,129 puan) tarafından

Annesi de istemezdi böyle yapmasını. Böyle yapınca da çözümü dövmede bulurdu. Şuan benim çocuğum dışarda başka çocuklara vurma meyilinde bulununca çok utanıyorum. Bize de vurur ha keza oyun oynadığını zannediyor eğlenıyor.

0 oy
(3,342 puan) tarafından

Çocuk saygılı yetiştirildiği gbi hakkinida kendinide savunmayı öğretmek lazım toplum kötü ama akran zorbaligina ugramamalida tesekur edebiliyorsa ona kötü davranan biriyle de geride durması gerektiğini bilmeli kızına çevrede hep iyi şeyler var diye yetistirme kötünunde olduğunu anlat bugün parkta saçını çektiler kendini korumalisin ağlayarak sana gelmek yerine bı tanede kızın yapistiricakti bunu yanlış vay sen nasıl annesin diyeceksiniz ama kendini koruyacak çocuk 

(5,888 puan) tarafından

Evet bu konuda eksik kalmışım daha önce başımıza gelmediği için. Ama konuştum sana vurana sende vur ağlama dedim

(3,342 puan) tarafından

Benm de oğlum 3 yaşındayken zorbalığa uğradı vurma kırma bilmeyen çocuk itilip kakildi komşumu uyardım onunda oğlu 5 yaşındaydı baktım olmuyor kadının yannda oğlum sende vur koru kendini ne kaçıyorsun dedim kadın hemen ay sen nasil terbiye ediyorsun nasıl ogretiyorsun Bnde dedim ya kaçtır söylüyorum sana tinlamiyorsun vurana vuracak oynayanla oynayacak bu çocuğun hayatında hep ben olmuycam ki okula gidecek topluma girecek ya boylesinden uzak duracak yada kendini koruyacak bunda kötü bişi yok 

0 oy
(4,688 puan) tarafından

Acı ama gerçek maalesef bu tür yetişen çocuklar çoğalıyor çevremizde o yüzden çocuklarımızı en azından kendilerine zarar geleceğini anladıkları an savunma yapabilmeyi öğretmemiz lazım 

Geçen benzer durum benim başıma da geldi iki oğlumu parka çıkardım parktaki çoğu kişiyi tanıyorum merhabalaşırız sürekli büyük oğlum top sahasında bir çocukla oynuyordu birden ikisi söylene söylene çıktı ne oldu dedim birşey yok dediler sonra oğlum işte biraz daha top oynalım dedi diye bu çocuk sana öyle bir vururum ki betona yapıştırsın demiş gittim çocuğa önce güzel konuştum işte yok senin oğlun dedi öyle falan yaptı oğlum ben demedim dedi sonra çocuk evet dedim ne olmuş ki demeye başladı haddini bildirdim sustu çok sinir bozuyor böyle durumlar o yüzden oğluma biri sana birşey yapmaya çalışırsa hemen beni çağır ben yoksam yanında kendini savun vurana vur demeye başladım başka nasıl bu çocukları çevreden koruyacağız bilemiyorum 

(5,888 puan) tarafından

Valla ben bugün büyük kaygı yaşadım gelecek adına. Allah sonumuzu hayr etsin. Gittiğim park liseye yakın olduğu için liselilerde geliyor ahlak yerlerde resmen. Hangisini tutsan elinde kalıyor. İlkokuldan başla liseye kadar. Gözlerim neler görüyor bir bilsen

(4,688 puan) tarafından

Bizim burda da 10 yaş üstü çocukların ağzında çeşit çeşit küfür sürekli uyarmaktan yoruldum artık birde anneleri oluyor yanlarında hiç dönüp çocuğum öyle konuşma demiyorlar çevrende uyarı alınca anaları pis pis bakıyor  ailede bitiyor bu iş aile yeterince terbiye veremiyor saldım çayıra yaşıyorlar 

0 oy
(1,341 puan) tarafından

Valla bacı benim büyük oğlum şuan 15 yaşında ilkokula gidene kadar nazık efendi zararsız bir çocuktu okula başladı yavaş yavaş değişmeye ortama uymaya başladı ilkokul bitene kadar cok büyük olmasada hafif sürtüşmeler büyük küfürler olmasada kötü sözler öğrendi iyi kötü ilk okul bitti ortaokula başladı pandemi oldu o sürecte uzaktan eğitim olduğu için olumsuz şeyler yaşamadık ama okullar açıldı 7.sınıftan sonra benim oğlum aşırı değişti ağzı bozuldu huyu suyu değişti baya baya zorladı beni ve halada zorluyor o yüzden sen ne kadar iyi yetiştirirsen yetiştir maalesef ki cocuk bulunduğu ortama ayak uyduruyor benim artık cocuklarıma hep söylediğim şey hiçbir zaman kavgayı dövüşü başlatan olmayın ama size karışanada müsade etmeyin karşılığını verin diye iyimi tabiki değil ama devir kötü. İnsanlar zorba

0 oy
(5,410 puan) tarafından

Ben boyle durumda cocugu uyariyorum direk. Anasi ya da babasi olacak hiyar gormuyor mu cocugunu? Ne diye gidip bak cocuguna diyim ki? Bakcak zaten mecbur. Benim oglumda naif bi cocuktu. Cok kez bu tarz zorbaliklar gordu. Kucukken aman kavga ogrenmesin diye dusunurdum.(esim aksini dusunurdu ona hak verdim zamanla malesef) Basima bi olay geldi, artik sana vurana veya zorbalik yapana sende yap diyorum. Suan 7 yasinda ve zamanla zorla da olsa ogrendi. Bunu kavga icin degil kendini savunsun diye ogrettim. Malesef dis dunya bizim istedigimiz gibi mukemmel degil.

(5,888 puan) tarafından

Bakmıyolar bacım çocuğu salıyolar parka kendileri oturup telefonla ugrasiyolar. O yuzden kızınıza bakın diye uyardim

0 oy
(53,521 puan) tarafından

dedigin gibi kibarcik bir kizcem var gece bile uyku arasinda annecim rica etsem su verir misin der 

iyi mi ettim kotu mu bilmiyorum 

simdiki cocuklar canavar anaokulu hadi bir sinif içinden cikmiyorlardi daha iyiydi simdi bire gidiyo o carpti ozur dilemedi bu oldu izin istemedi esyami aldı 

hele sinif arkadaslari yazik öğretmene dün bir arkadasina dedim bak kizdiriyormussun yapma benim yanimda hala yapmaya basladi slak slaak hareketler yapiyo annesi zaten havali selam bile vermez neyiyle konuscaz az baskin yetistirmek lazim ipin ucunu kaçırmadan 

0 oy
(519 puan) tarafından

Yazdıklarında o kadar haklısın ki benim çocuğum öyle bişey yapsa yani saldırsa başka çocuğa çocuğumu alır ordan götürürüm dün oyun alanına götürdüm sonra yanına bi çocuk daha geldi gittim oğlumun yanına onu uyardım güzel oyna sakın arkadaşını ittirme falan diye keşke herkes ince düşünceli olsa 

(5,888 puan) tarafından

Onların gitmesi gerekiyordu ama ben çocuğumu alıp eve geldim. Baktım aratarak devam ediyor. Belli ki konuşmaktan anlayan bir çocukta değil 

(519 puan) tarafından

En iyisini yapmışsın bende olsam öyle yapardım en azından kötü davranış öğrenmemiş olur 

0 oy
(14,558 puan) tarafından

Bi kısmına katılıyorum evet. Ama bazı şeyler de öyle değil. Bende sizin gibi yetiştirmeye çalışıyorum çocuğumu. Yere çöp atmasın, çalışana kolay gelsin desin, teşekkür etsin, özür dilesin... ama vurma huyu var bide tükürme huyu başladı. Bunu ben öğretmedim.  Yapma diyorum anlatıyorum vaz geciremedim. 

Bazen de düşünüyorum çok mu müdahale ediyoruz acaba diye

0 oy
(6,625 puan) tarafından

Parka ciktigimizda cocuktan cok ben yorulurum surekli etrafında dolanirım bir iki defa benim oglumuda itmeye kalktılar ben cocuga birsey demem ama ters ters bakınca anliyorlar herhalde Allah korusun bir itse kafa ustu düsse oglum ne olcak hic bir banka oturup beklemedim dogru duzgun sadece akranlariyla kaynassin dedi doktor konusmasi uzak mesafeden gene takip ediyorum 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 329 göst.
0 oy
25 cevap 720 göst.
3 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Nagiiiss (397 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 96 göst.
+3 oy
3 cevap 90 göst.

Kategoriler

1,457,323 soru