+4 oy
294 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,331 puan) tarafından

Kızlar 5 aylık kızım koltuktan yüz üstü düştü 30 cm kadar yükseklikten yani çok aşırı yüksek değildi az ağladı hemen sustu bişey olmaz demi çok koruyorum aniden oldu tutamadım🥺😢

9 Cevaplar

+4 oy
(10,422 puan) tarafından

Yok cnm merak etme kusma bulantı halsizlik olmadığı sürece ciddi bir durum değil 

Bebekler düşe kalka büyüyor merak etme😊

(1,331 puan) tarafından
+1

Ay nasıl üzüldüm hala kendimi suçluyorum korktuğum başıma geldi 🥺

(10,422 puan) tarafından
+1

Arada bebeklerde olur ama sen genelde dikkat et küçük bebeğini koltuğa falan bırakma yerde mindere falan koy 

-Reklam-
+3 oy
(26,044 puan) tarafından

Goturme imkanin. Varsa götür canim. Benim kizim kendi yatagindan düşmüştü 6 ayinda. 1 metre yukseklikten. Goturdum şükür birseyi yoktu 

(1,331 puan) tarafından
+1

Düştüğü mesafe kısa olduğu için sadece gözlem yapılırmış küçük olduğu için hemen röntgen vs çekilmezmiş takip et dediler 🥺

(26,044 puan) tarafından
+1

Birde cekilmisti ama😳

Merak etme canim olmaz inşallah birsey

+3 oy
(1,492 puan) tarafından

Boyunun katına ve düşme hızına göre değişir. Eğer acile götürmek istemiyorsan gözlemle. Kusma , bulantı,  halsizlik,  hareketlerinde yavaşlık vs varsa (yani normaldeki gibi değilse) götür. Allah korusun beyin kamasi olur . Geçmiş olsun. 

+3 oy
(1,530 puan) tarafından

Uyutmayın kaç saat süresini bilmiyorum, ani istifra bilinç kaybı olduğunda acil götürün mutlaka. Yinede araştırın yada direk doktora gidin

+2 oy
(3,672 puan) tarafından

Ah kuzum benimmm koltuk da bırakma artık onu yere koy canım eğer aksiii bir belirti görürsen hemen götür 

+1 oy
(2,832 puan) tarafından

Uyutmamak pek çözüm değil uykusu gelirse uyusun demişti bize nöroloji doktorumuz. ilk 36 saat içerisinde çıkabiliyor herhangi bir belirti varsa. Ben yine de önlem için hep 2 saat bekledim uyanık bıraktım. Boyundan büyük olmadığı ve yumuşak halı zemine dustuyse gözlemleyin yeterli. Olabiliyor böyle. Düştüğü zemin güvenli eğer haliysa. Yine tedbir için uykusu gelene kadar iyice gözlem yapın kusma gözlerde kayma vs olursa beklemeden götürün. İlk 36 aat gözlem yapın gece dahil. Zaten gece beslenmesi yapıyordur. Benim kızımda çok düştü böyle. Hastaneye kostüm hep ama boyundan büyük olmadıkça düştüğü mesafe zaten gözlem yapıyorlar. İçini ferah tut emzir onu da korkmustur o da rahatlar yeni dustuyse

0 oy
(6,756 puan) tarafından

Merak etme takip et beş altı saat kusma bilinç kaybı olmazsa bir daha bir şey olmaz oğlum üç aylıkken yüksek yataktan düşmüştü bir şey olmadı doktorun dediğine düşmeler çocuk büyüdükçe sorun oluyormuş kafatasları daha sertleşmediği için elastik oluyormuş bir şey olmuyormuş bize öyle demişti

0 oy
(1,857 puan) tarafından

Kendi boyundan yüksek de düşmesi sıkıntı demişti bize çocuk doktoru kızım da düşmüştü gözlem yapıldı 

0 oy
(1,423 puan) tarafından

Götürme imkanın varsa götür canım imkan yoksa takip et düşmeler bazen ciddi tshlşkeli oluyor yükseklik fark etmiyor benim kızım yatağımdan düştü bişe olmadı komşumun kızı 1.karışlık plastik üzerinden düşmüş kaçıncı ameliyatını oldu 21 yaşında gene ameliyat günü bekliyor

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 180 göst.
0 oy
4 cevap 330 göst.
15 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 191 göst.
+1 oy
7 cevap 147 göst.

Kategoriler

1,473,743 soru