+2 oy
426 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (392 puan) tarafından

Kızlar kaynanam ve görümcem diğer gelinle sorunlu ama beni severler o kaçarak evlendi ben normal esım evlenirken yardım etmiş görğmcelelerim ve kaynanam yani kaynanamlar diğer gelinle kanlı bıçaklı olsalarda yemek yollarlar birbirlerine bende yolluyordum hala da yollarım ama ekonomi malum ancak bize yetiyor yaptıklarım neyse gecen ctesi babamgil gelecek ertesi günde abimler yani 2 gün yemekli yatılı misafirim var kaynanamda çatıya cıkmıs benim üstüme yani halı yıkıyor ki ben onu ilk işte sanıyordum sonra aradım eksik malzeme var diye işte mısafırım var yemek yapacam diye asagı ınınce vereyim dedi a dedim hani anlayışlı olur herhalde halıya yardım edecektim normalde ama 2 küçük cocugum var ev işi yemek aynı anda yapmaya calısıyorum hatta görümcelerim evde değilmiş olsalar yardım isteyecem çünkü görümcem nişanlandı her işlerine ben kostum kapılarını süpürdüm evlerini temizledim üç kadınlar evi toplamıyorlar neyse bunlar işe güce gidiyor acıyorum diye celık kapılarının önünü süpürüyordum sonra kaynanam hep benden beklemeye başladı geçenlerde aradı gel süpür ama evde bir kızı var neymiş işten gelmiş ben evde yatıyormuyum cocuklarım cok sımarık yerinde durmuyorlar zoruma gitti yine süpürdüm neyse kaynanam halı yıkadı indi kapımı caldı işte eli belinde sen hiç yol yordam bilmiyorsun demekki sizin gelin annene hiç yapmamış sende görmemişsin diyip abimn eşine kadar dil uzattı anlayın nası fena işte insan bi bardak çay getirir diğer gelin dolma yaptı gönderdi sen yaptın vermedin bize o senden bin kat iyi dedi ben şok yeminle bende asagı indim evine sen haksızlık yapıyorsun benim misafirim var aklıma gelmedi diyelim ben haksızım amenna ama sen niye kıyas yapıyorsun sevmediğin halde dedim hani rezildi o gelinin işte rezildi mezildi ama yapıyordu gelen gideni aratır dedi ikinci bir şok geldi bana her ortamda kötülüyor sevmiyorum diyor bi tabak yemek verdi diye kıymetli oluyor benim esim onun evine klima bile aldı her seylerine kosuyor ama biz kötü olduk ben dedim sana söyle yardım ettim temizliğe falan ay bi kere yapmıssın ne var onda dedi dedim niye senin kızların kapınızın önünü süpürüyor benimkini bi kere yapsın ben o kadar yaptım kıymıyor kızlarına neyse geçen ben markete gittim görümcemin haberi vardı ama sadece meyve sebze için gittim bana misafir geldi çayın yanına bişey yoktu bende mecbur görümceden istedim kaynanam dediki sen markete gitmişsin abur cubur bizden istemişsin madem niye almıyorsun oğlunun nasıl cımrı olduğunu bılır benim kıtı kıtına biseyleri yettirdğimi ben dedim markete lüks seyler abur cubur için gitmiyorum tavuktur pirinctir makarnadır alıyorum o kadar söylenip söylenip benim kimsenin yemeğinde gözüm yok dedi ne kadar küçük  hesaplar peşinde neyse babamları ilk aksam görmeye kayınbabam geldi o gelmedi neyse ikinci aksam abilmler gelince geldi cay koydum içmedi surat bes karıs yengem bile anlamış kız cay koydu içmedi diye ama inanır mısınız sanki ben bu olayları yengeme anlatmısım gibi sanki kadının içine dogdu temizlik muhabbet olmus kaynanam demıskı ben camlarımı kendim siliyorum diye yengemde niye kızlarına söyle onlar silsin kıymıyormusun onlara demiş birde bana ne dedi biliyor musunuz kapının önünü süpürdüğümü söyleyince sanki bana cam mı siliyorsun halı mı yıkıyorsun halısınadayardım etmısılıgım var bu arada kardesınjn hanımları kaynanasınjn her ısını yapıyormuş kaynanaları neydeyse 80 yasında evinde kızı yok iş yapabilecek senin görevin diyor benim kapımı süpürmek bende mesafe koydum esıme anlatmadım düşünmüyorum nede olsa annesi yine onu haklı görür kaynanamda görümcelerime anlatmamıs belli öyle bıraktım ben dedim burda tekim gurbetteyım her sey tek basıma yapıyorum sen diğer geline merhamet ediyorsun bana etmiyorsun en azında senin iki kızın var yok her seyı buyuk kızı yapıyormuş ben dedim öyle değil senin kız gecen hayatında ilk defa battaniye yıkadım ne zormuş dedı dedım ben dedim hem battaniyesi hem halısı hem perdesi aynı anda yapıyorum

13 Cevaplar

+4 oy
(4,168 puan) tarafından

Canım yapmayacaksın. Evde kızı varsa eğer yapmayacaksın. O hatayı kendi de yaptım zamanında, herkes balık hafızalı oldu. Zoruma gitti ama akıllandım. Bundan sonra da yapacak olduğun herşeyin bir sonraki gün unutulacağını unutma. Kendine bir kahve yap, bırak eltinle birbirlerini yemelerini bekle. 

(392 puan) tarafından
+2

Aynen öyle yapmayacagım niye kendimi yoruyorum ben iyilik olsun diye çöpünü giderken atıyorum o kalkmış balkona cıkıyo peşimden sanki ben mecburmusum gibi benim çöpü niye almadın diyor 

-Reklam-
+3 oy
(1,460 puan) tarafından

Mesafe iyidir eli ayağı tutuyorsa kendisi yapsın işlerini alıştırma sende yavaş yavaş çek elini, senin misafirin gelcekmiş derdin ona çay götürmekmi Allah aşkına. Taşınabilyosan taşının o ev den, ne kadar uzak o kadar iyi

(392 puan) tarafından
+2

Ben misafir var diyince sanki sımdı mı gelecekler aksam gelcekler dedi bende hazırlıgım var cocuklar var ayağımın altında dedim bak düm esım ciğ köfte söyledi her kata ama o hak etmiyor sesımı cıkarmadım gene biz yiyip vermiyormusuz kem gözlü

(1,460 puan) tarafından
+2

Yapmayın sizde o zaman bu kadar basit, benim kaynanamda üst katımda oturuyor yakın olmak zor gerçekten mesafeyi korumak önemli.

Ev hokus pokusla temizlenmiyor, yemekler kendisi pişmiyor deseydin valla susma ya sustukça ezer dahada

(392 puan) tarafından
+2

A valla daha da yapmam aile faktörü önemli benim ailem hep saygı göster merhamet et diyor ondan en ona dedim ben seni anne yerine koydum sen kızın yerine koymamıssın demmki kızın olsa anlayıs gösterirdin Allaha havale ne diyim

(392 puan) tarafından
+2

Bana gelen gideni aratır deyince ben naptım sana hakaret mi ettim eziyet mi ettim bir bardak çay bahane bunun için bunlar söylenmez içinde tutmuş

+2 oy
(2,404 puan) tarafından

Bende gurbetteyim kaynananmla 4 yıl alt üst oturdum şimdi bizde ev aldık taşındık 5 dk aramız yürüyerek. Ne bir ev işi bekler ne yemek ne iş. Üstelik çalışıyor dükkanları var. Eşimde tek çocuk. Yemek yeriz bulaşığı bile yikatmaz. Bırak ben koyarım sen git otur der. Bende çalıştığım için bana üzülür sen otur bütün gün çalışıyorsun diye. Bir kez sordum anne biraz bende yapayım bizim orda kızlar yapar temizlik bulaşık dedim. Sen el kızı değil benim kızımsın oğlum ellememis ben böyle alışmışım seni de elletmem elden ayaktan düşersem bak sen bana emi dedi, arada derim gel dolapları silelim anne bir süpürge çekeyim kadın irkilir bırak bırak ben pazar günü iş bulamıyorum yoksa der. Sizinkinin birde kızları varmiş. Kimse kusura bakmasın ama geliniz diye temizlikçi değiliz. Ben pazara bile çıkmıyorum sağolsun annem her perşembe eksigimizi alır. El kızı görüp kendi kızından ayiriyorsa o iş orda bozuluyor zaten. Sende çoluk var çocuk var. Ayıp bu kadarı da. Benim kaynanamda inattir alingandir mesela, hic huzursuzluk istemez tartışma sevmez. Her güzelin var bir kusuru tamam ama seninki huysuz bildiğin ya. İnsan halıya yardıma gelmedi diye kızar mi. Arasaymis madem. Ya da haber verseymis su gün işin var mı diye senin musaitligine göre yikasaymis. Sınır oluyorum böylelerine. Kendi kizi el el üstünde oturur gelinler kötüdür. 

(392 puan) tarafından
+2

Yıkmaya değil niye çay götürmemısım birde sey diyor hamileyken biz sana yardım ettik diye valla halımıda ben yıkadım hamileyken battaniyemide 40ım cıkmadan yine halı yıkadım dıkıslerım açıldı ucundan yine kimseye minnet etmedim kız ben alıştırdım bunu böyle çöp atmaya ucunu kattan inerim çöpü varsa kapıda onu da atardım gecen acelem vardı ınmıstım cocugu okula bırakmaya balkona cıkıp benim çöpü neden almıyon dedi birde abur cubur aldım diye laf ediyor dünürleri gelip gidiyor evlerinde demlik yok kül tablası yok ona kadar evimdeki Türk kahvesine kadar verdim bu mu reva

(2,404 puan) tarafından
+2

Valla ayıp etmişler çok ya, ama dediğin gibi sen alistirmissin malesef. Aile apartmanı olduğundan illa böyle sıkıntılar oluyor. Eşine anlatmamakla da iyi yapmışsın ne de olsa onun anası. Erkekler anacidir. En güzeli böyle insanları görmezden gelmek. Arana birazcık mesafe koyarak yine gönlünü etmeye çalış. Büyüklük sende kalsın 

(392 puan) tarafından
+2

Bu arada görümcemin nişanında yemek verilecekti ilk kat eltimin kaynanam erkekler orda kadınlar benim evde yesin dedi eltim ellem etti kullem etti evinde verditmedi yemegı ben aldım mecbur ona rağmen o iyi dedi

(2,404 puan) tarafından
+2

İşte atalar boşa demiyor deveyi diken insanı s.ken diye arkadaşım. Sen ne yaparsan yap yaranamazsin bu kadına. Senin yaptıklarını kim yapsa kaynanası Allah razı olsun derdi

(392 puan) tarafından
+2

Evet hiç bir zaman memnun değil ya ben bu hayata onu memnun etmeye mi geldim

+2 oy
(22,592 puan) tarafından

Verilecek aklı sende pekâlâ biliyorsun aslında yapıp nankörlük görüyorsan yapmayacaksın bu kadar basit 

(392 puan) tarafından
+1

Aslında onu biliyorum dediğin gibi ama esım anacı ve anası da cok yalancı daha önce soylediği seyleri yalanladıgını cok gördüm sok oldum esıme anlatmak istemiyorum sonuçta ben kendimi savundum konuştum içimdekileri dedim bundan sonra selamın aleyküm aleyküm selamın daha ilerisi yok benim için

(22,592 puan) tarafından
+1

Zaten kocaya yetiştirilmez kendi aranda hakkedeceksin ayağını kesme iş yapmayi bırak yani neden çıkıp onun çöpünü alıp inesin ki evden çıkan kim varsa ona artırsınlar kapıyı süpür derse ben niye süpüreyim deme benim işim var süpüremem de 

(392 puan) tarafından

Mal olan benim ben koltuklarımı silerken arayıp gel kapımı süpür dedi ben kendi işimi bırakıp indim düşün yani 

+1 oy
(392 puan) tarafından

Kızlar akıl veriri misiniz acaba

(1,141 puan) tarafından
+1

O kadar uzun ve ayrintili ki daha yeni uyandi millet kafami toplayamadan bu metni okuyamadim maalesef :)

(392 puan) tarafından
+1

Bekliyorum canım 

(7,490 puan) tarafından

Akıl verecek bir durum var mı?? Yapılması gereken belli. Madem gelen gideni aratıyor, gideni tıpış tıpış kullansınlar. Madem senden bin kat iyi, al hayrını gör demek düşer sana. Mesafe koyacaksın ve bir daha hiç Bi işlerine yardıma gitmeyeceksin bu kadar basit 

+1 oy
(5,178 puan) tarafından

Yapıp yapıp bir gün yapmayınca senden kötüsü yok

(392 puan) tarafından
+2

Evet bende bunu dedim insanı bir eksiğinde diğer yaptığı doğruları nasıl görmezden geliyorsun dedim

(5,178 puan) tarafından
+2

Nankörmüş kaynanan

(392 puan) tarafından
+2

Hemde nası hemde nası allahından bulsun 

(5,178 puan) tarafından
+2

Amin. Mesafe en güzeli aslında 

+1 oy
(6,494 puan) tarafından

Yaparken iyisin bı gün yapma senden kötüsü yok klasik kaynana 

(392 puan) tarafından

Klasıkten beter bu Allah ıslah etsin işime gelir kendi ısımı yaparım yardıma gerek yok

0 oy
(162 puan) tarafından

Uzak durr ve bir daha malzeme isteme onlardan 

0 oy
(606 puan) tarafından

Sona kadar okuyamadim.Bastan sorun sende yapmayacaksin kardesim 2tane cocugun var kendi evinin islerini zor yetisdiyorsun.Kendisi yemek yapamiyormu sen yemek yapip gonderiyorsun onlarin size yardim etmesi lazim.zaten yapsanda yapmasanda kotu oluyorsun,konusuyorlar.O yuzden yapma kotu ol o zaman kiymet biliniyor.Madalyonmu takacak sanki

0 oy
(263 puan) tarafından

Sunu unutma bacim kimse kimsenin isini yapmakta mecbur degil merhemet edersin o ayri ama sakin kimseye izin vermeyin mucbur degilsiniz merhamet edersiniz bitti. Bin kere yaparsin bir gun yapamazsan hic yapmamissindir insanlar nankor olmus bu zamanda😒

0 oy
(265 puan) tarafından

Kendisi yapsın yapamıyosa para biriktirsin hizmetçi tutsun yapınca daha çok istiyolar temizlik yetmiyo yemek yetmiyo ütü yetmiyo düzen yetmiyo sen suscaksın onlar konuşacak öyle istiyolar bende zamanında çok saflık yaptım temizlik düzen yemek hatta hamur işlerini bile ben yapıyodum kaynana önüme ayak parmağını uzattı agriyomus krem sürcekmişim elimi çektim daha da ne odalarini temizliyorum nede yemeklerini yapıyorum çünkü çok fazlasını istiyolar susmami istiyolar hep onlar konuscakmis bende yalan sölüyorum basim agriyo diyip odama yatmaya gidiyorum çok ta tındı sende yapma bi daha bence 

0 oy
(2,051 puan) tarafından

Sen çok taviz vermişsin tepene çıkmışlar.

0 oy
(1,807 puan) tarafından

Yazının yarısina kadar okuyabildim sonuç olarak söyleyeceğim mesafe şart bacım ne yapıyorsan bırak kes mumla arat eski halini bişey dersede aradığın gelinine git benden bu kadar dersin

(392 puan) tarafından

Şimdi cıkmıs gene halı yıkıyor yukarıda 

(1,807 puan) tarafından

Ne güzel işte yapsın diğer gelini yemeğini çayını 

(392 puan) tarafından

Önceden plandıgımız bir piknik vardı görümcemin kaynanasıgili pikniğe götürecez benide cagırdı görümcem kaynanam kızlarına söylememıs bende esıme söylemedim bu muhabbeti mecbur giddecem görümcemin hatrına

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 306 göst.
25 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde noluyokk (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
26 cevap 415 göst.
28 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Elif34 (358 puan) tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 371 göst.
23 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Kizannesiyim (395 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 212 göst.