+1 oy
170 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,869 puan) tarafından

Kizlar artık delirmek üzereyim bir aydır ya anlatıyorum yaa kendimi yırttım butun gün konuşuyorum anlatıyorum bak çiş kaka gelimce tuvalete tuvalete kakasını yapıyor söylüyor da gelimce ama cisi asla sooulemiuor ben goturmessem birakiyr geceleri çişini yapmıyor ama sabah kalkınca direk bırakıyor öğrenmişti sabahları kendi tuvalete gidiyordu ama son bir haftadır sanki kendimi başa donmus gihi hisediuorum ödüller koydum çok istediği oyuncak Bebek arabasını aldım altına kacirmazsan tuvaletin gelimce söylersen sana sallanan at Alaçam dedim çok istediyi için ama yok vallahi pes etmek üzereyim hergun çiş temizliyorum mutfağının halısı ince makineye atıyorum sma en son makine çökecek diye korkuyorum ne çamaşır dayanıyor ne birşey ne yapayım nasıl bir yol cizeyim bilmiyorum acaba hazır mı değil onuda bilmiuorum her tuvakete gotirdugumde çiş kaka yapıyor ama altına da yapıyor söylemiyor cisi gelimce bana bir akıl verin ne olur sabah dayanamadım kızdım artık kahkaha atıyor bide kızdığım zaman

8 Cevaplar

0 oy
(5,149 puan) tarafından

Öncelikle sakin ol canım 😁 hangi birimiz sinirlenmedik ki bu yolda 😁 ama söylemesini bekleme sen götür sürekli kaç yaşında bu arada 

(1,869 puan) tarafından

2.5 yaşında canım valla deli etti beni surejku konuşuyorum her istediğini yapıyorum ödüller koyuyorum sevdiği şeyleri alıyorum anlatiyorum ama yok hesabına gelirse geldiği zaman gider kendi yapar ama hesabına gelmezse direk bırakıyor bide benim büyük kızım özel çocuk bezli aklıma o geldi acaba ondan da etkileniyor olabilir mi yemin ederim evde toprsk olsa kızımın isemesiyle ağaç çıkacak nerdeyse😃:)))

-Reklam-
0 oy
(19 puan) tarafından

Canım hiçbir çocuk neredeyse bu süreçte kendisi söylemez, senin sık sık götürmen lazım ve bezi cikarmissin kesinlikle pes etme emin ol zamanla kendisi de soyleyecektir her çocuk farklıdır. Benim iki oğlum var ikisini de aynı şekilde ve ayni yasta alistirdim ama biri 2 günde kavradı biri 5-6 günde. En önemlisi sakin ve sabırlı olman. 

(1,869 puan) tarafından

Çok doğru canım ama sabrım kalmadı dayanmaya calsiiyorum elimden geldiğince kizmamaya calisiyorum ama sabah artık dayanamadım anlıyor biliyor bak ev pis oldu heryer çiş kokuyor kötü koku geliyor diyorum tamam yapmayacam diyor sonra yine inslalah en kısa zamanda öğrenir ya yemin ederim çok zormuş kırk yıl yaşlandım benim büyük kızım özel çocuk ona bez kullanıyorum acaba oda etkiliyor olabilir mi

(19 puan) tarafından

Olabilir canım. Bize bir defasında bi pedagog çocuğunuzun altını diğer çocuğunuzun yanında değistirmeyin demisti. Sende mümkün olduğunca büyük kızının bez degisimini vs küçüğünün yanında yapma. Belki kıskanıyor olabilir veya iç dünyasında farklı duygular da yaşıyo olabilir. Annelik kadar Zor bi meslek yok bence. İnan her süreç güzel ama bir o kadar da yıpratıcı. Dediğim gibi kuzum soylemesini bekleme sen kendin götür sık sık ve başardiginda da övmeyi ihmal etme. Rabbim güç kuvvet versin inşallah 

(1,869 puan) tarafından

Amin canım amin Allah razı olsun evet. Aslında bende onu düşündüm ondan etkileniyor olabilir dedim zaten başlamadan önce ona dedim bak annecim ablan özel çocuk hasta hasta olduğu için bez takmak zorunda diye ama büyüğü yanında değiştirmeden nasıl yapacam onu bilmiyorum çünkü küçük kuzim surekli peşimizde asla bizden ayrılmıyor mecbur sabah degistiriyorum öğlen yatınca değiştirebilirim akşamda eşimin yanına bırakıp degistirebilirim ama sabah nasıl değiştirecen onu düşünüyorum 

0 oy
(366 puan) tarafından

Belli dönemlerde gerileme olabiliyormuş bende burada çok post açtım ama şimdi düzeldi ya söylüyor ya da tuvalete koşuyor tabi yine arada kacirmalar oluyor ama önceki gibi değil.benimki gece de altına kacirirdi çok şükür onu da bıraktı. 2 ay oldu bizimde bezi bırakalı.

(1,869 puan) tarafından

Ay adınıza çok sevjndim canım inşallah darisi bize ama ümidim kalmadı gibi artık pes etmemek için kendimi tutuyorum çünkü tekrar beze dönersem ilerde elbet açılacak ve yine aynı şeyleri yasayacam o yüzden sabretmeye çalışıyorum gerileme sürekli yaşıyoruz üç gün tuvakete gidip yaptıysa bir hafta altına yapıyor kardeşlerim geldi bana üç gün kaldılar kızım hiç aktina yapmadı cisi gelimce tuvalete koşuyordu söylüyordu onlar gidince yine yapmaya basladi

0 oy
(2,092 puan) tarafından

Gerileme olması çok normal ben oğlumda o kadar zorlandım ki. Bide ilk başta kendileri söylemiyor ya 

(1,869 puan) tarafından

Kendisi söylemiyor başta kötü gecti sonra toparladı söylemeye başladı ondan sonra yine aynı üç gün söylüyorsa bir hafta altına yaoiyor söylemiyor sürekli sanki başa sarıyor gibiyiz sürekli götürüyorum tuvalete ama yine benim daldigim an hemen bırakıyor 

0 oy
tarafından

Biraz sabır güzelim 

Benim de özel eğitimli 

Çişe yeni alıştık 5 yaşında 

(1,869 puan) tarafından

Sizin hemen alıştı mi canım sabır etmeye çalışıyorum ama inan artık gözümün içine baka baka yapıyor 

tarafından

Günaydın.tabikide hayır güzelim çok zor alıştı 2 ay sürdü tam alışması.simdi koştura koştura kendisi gidiyor.

Herseyin zamanı vardır 

Biraz sabır

Düzelecek 

0 oy
(1,618 puan) tarafından

Bizde bir aydır tuvalet eğitimindeyiz. Çıldırmak üzereyim ne çişini ne kakasını söylemiyor. Bakışlarından anlıyorum artık cişinin yada kakasının geldiğini. Bizde mi sorun var anlamıyorum ya 

(1,869 puan) tarafından

Yok canım sizde sorun yok çünkü ben de aynı senin gibi düşünüyordum bizde mi acaba sorun var diye ama herkeste öyleymiş kolay alismiyorlsrmis benimde evim çiş içinde temizliyorum yine aynı arrik bugün saldım ama namaz kılıyorum inanki evin temiz yeri kalmadı namaz kılacak normalde temizlik konusunda çok takintiliyim ona rağmen sabırla davranmaya çalışıyorum ama olmuyor

(1,618 puan) tarafından

Bende aynen öyle namaz kılabilmek için halılarımı kaldırdım. İnsallah bi an önce alısırlar 

0 oy
(6,745 puan) tarafından

3 gunluk tatilde 1 kez kacirdi dün aksam eve geldik gece uyurken yapti biraz once yapti benim oglanin garezi bana bence ne arabada yapti ne mola verdigimiz yerlerde otelde lazimligina yapti hep goturdum cunku ama eve gelince is degisiyor bende anlamadim gitti

(1,869 puan) tarafından

Evet canım özellikle sanki evde garezleri var bende bugün dışarı çıkardım gezdik sonra anneme gittim inan hiç altına yapmadı annemlerde götürdüm lavaboya yaptı kaçırma falan yapmadı ama eve gelince sanki evde bilerek yapıyor gibi

0 oy
(1,335 puan) tarafından

3 ay oldu gala kaka temizliyorum ben götürmezsem söylemiyor götürünce yapıyor genelde dışarı şart koşuyorum maalesef yapacak bişry yok bazen başa sarmış gibi oluyor sabret yavrum 

(1,869 puan) tarafından

Ay Allah yardım etsin canım üç aydır çok ama benimkide asla soulemiuor bir ara söyledi ama oda bir kaç gün sürdü daha söylemedi inan sabır etmeye calisiuorum ama namaz kılıyorum heryer çiş içinde nerde kilacafimi sasirdim

(1,335 puan) tarafından

Sırf kaç halı yıkadım bilsen hep eski halı serdim ama sinirim bozuluyor gerçekten arada söylüyor kızıyorum bazen dayanamıyorum özellikle yemek yaparken odada yokken yapıyor 

(1,869 puan) tarafından

Allah yardım etsin canım inşallah en kısa zamanda öğrenirler gerçekten bu süreç çok zor bende bilerek ince hali serdim makineye giriyor en azından makineye atarım dedim ama salonun halısını öğrenince mecbur elde yikayacam sizde de olyor mu bilmiyorum aslında tam öğreniyor ama bir kere kaçırdı mi devamı geliyor hep kaçırıyor ama kacirmadigi sürece hep tuvalete gidiyor

(1,335 puan) tarafından

Evet aynen öyle oluyor bi dönem iyi gidiyor bi dönem kötü o yüzden 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 53 göst.
+1 oy
4 cevap 97 göst.
0 oy
4 cevap 185 göst.
+2 oy
8 cevap 145 göst.

Kategoriler