+4 oy
827 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,056 puan) tarafından

Dün post açmıştım okuyanlar bilir bugün nöbete gitti o yokken de böyle bir yastık hazırladım kızıma hala annesinin ismini koyacağına inanıyor ama ben yolumdan dönmem belki mesele çok uzayacak ama bir kere adım attım dönmem 

image

23 Cevaplar

+6 oy
(23,092 puan) tarafından

Bence isim koymak annenin hakkı ve onun bunun adını koymak çok saçma boşver dönme yolundan bişick olmaz

(23,092 puan) tarafından

Annesinin adı ne 

(2,056 puan) tarafından

Ayşe ismi ikinci isim olarak istiyor ama ben onu da istemiyorum 

(23,092 puan) tarafından

Ahsen gayet güzel bence benim adımda ayşe olmasına rağmen Ahsen daha güzel

(2,056 puan) tarafından

Ayşe de çok güzel canım hatta Ayşegül olarak da konulur ama ona çekmesini istemiyorum ve bir şekilde inat oluştu bende 

(23,092 puan) tarafından

Ayşegül benm ismim bana ayşe diyorlar ben ismimi çok seviyorum ama ismi konulan kişinin karakteristik özelliklerin geçmesi var benim adım babannemin adı çoğu huyum benziyor 😄😄😄

-Reklam-
+3 oy
(5,472 puan) tarafından

Bence inada bindirme. Çok haklısın, kesinlikle isim hakkı annede olmalı, doğuran biziz bakan biziz. Erkek zaten soyadını veriyor yeter adını da biz verelim. Ama inada bindirmek ömür boyu Bu konunun aranızda tartışma sebebi olması demek. Eşin Ahsen demek istemeyecek. Kızına hitap etmeyecek. Lakap bile takacak belki. Eşin senin rakip firman değil, yarışma onunla.

İsim konusuna gelince, önceki postumda da yazdım, Ahsen isim sahipleri alınabilir ama Ayşe fersah fersah güzel. Kayınvalide adı olmasa açık ara Ayşe derim. Ahsen kötü bir isim. Ömür boyu taşınacak güzellikte bir isim değil. İnan eşinle restleşmeni hak etmiyor. Kızın ergenliğe gelince Ah uh diye çağıracak ergen zorbalar 😏😏  Ahsen değil Ahseks diyen densizler olacak. Ayrıca ağır arabesk de bir isim.

Eşinle inada bindirme, ne Ayşe olsun ne Ahsen. Başka bir isim bulun derim naçizane 🫶

(2,788 puan) tarafından

Ahsenin anlamı en güzel demek aslında, ama dediğiniz gibi çok dalga geçerler 😂

(5,472 puan) tarafından

Ahsen koyacağıma apaçık En Güzel koyarım :)) Post sahibi gönül bağı kurmuş bu isimle ona sözüm yok ama asla sevemediğim zamane isimlerinden. Kardeşim bir lisede öğretmen de ondan duyuyorum hep Ahsen'e Ahseks diyorlarmış. Uzata uzata Ahhhseksss gibi :((( Toprak'a top, Musab diye bir çocuğa da musakka :((( Böyle zorlama isimlere gerek yok diye düşünüyorum.

(2,788 puan) tarafından

Evet ne yazık ki bir ismin Türkiye de erotik çağrışım yapması yetiyor ergenlerimize 😂 bende  kızıma hep Piraye koymak istemiştim eşim pire diye dalga geçerler dedi 😂 gözünü sevdiğimin ülkesinde isim için bile halkın tepkisine göre karar veriyoruz 😂 

(5,472 puan) tarafından

Çok severim ben de Piraye ismini, kalp :) Kızım olsa İnci koyardım ama İn-cin Çık-cin derler kesin :((((

(2,056 puan) tarafından

Ona kalırsa her isme bir bahane bulurlar benimde ismimi tersten söyleyip kızdırıyorlwrdi hatta arkadaşım Ayşe ona da eşya diyorlardı 

+2 oy
(491 puan) tarafından

En güzelini yaptın ne saçma sapan ısrar ediyor istemiyorsun işte bu ısrar ne koyma ne koycan onun adını kıymetmi bilecek sonra sanki 

+2 oy
tarafından

Sağlıkla sağ salim kucağına alırsın inşallah ama yanlış anlama lütfen evet sevmiyor olabilirsiniz ama keşke bu kadar inada bindirmeseniz Ayşe ahsenden bin kat güzel inanki 

+1 oy
(9,878 puan) tarafından

Aynen  devam canım bosver söylenir söylenir susar 

+1 oy
(1,382 puan) tarafından

Birbirinizi kırıp üzmeyin annesinin ismini koysun n'olacak ki sağlıklı sıhhatli bir yavrunuz olsun son haftalarındaymışsın inadın sana ve bebeğine ne faidesi var ki. 

+1 oy
(1,259 puan) tarafından

Doğum raporunu sen  al ve nüfus müdürlüğüne sen git.  Yoksa kimliğe yazdırır 

+1 oy
(766 puan) tarafından

Ya zaten hastanede bebeğin ismini anneye soruyorlar. Ne istiyorsan ver gitsin 😅 

0 oy
(439 puan) tarafından

Doğumu nerde yapacaksın canım,şehir hastanesinde çıkış anında evrak doldurup kimlik başvurusu yapılıyor onu kendin yapıp garantiye al işini, çıkış işlemlerini kocana bırakma, ama yok nüfusa gider yaparsa koyma ihtimali var ,komşumun eşi kendi istediği isimle iki tane koymuş kavga etmisti

(2,056 puan) tarafından

Evet şehir hastanesi canım tam olarak bilgi verebilir misin ne yapmam gerekiyor 

(439 puan) tarafından

Canım öncelikle doktorundan kaç gece hastanede kalacaksın öğren. Ben 2 gece kaldım en son gün doktor muayenesi bitti çıkış işlemlerini yapabilirsiniz dediler. Hemen işlemleri yaptım eşime aradım geldi aldı bizi . Yattigin odanin katinda ki sekreterlik olacak oradan yapılacak. Sen eşine çıkış işlemleri akşam üzeri oluyormuş de en iyisi . İsim işlemleri hastaneden olduğunu öğrenmesin en garantisi bu bence . Sonra kimlik eve posta ile geliyor. Değiştirmesi içinde mahkemeye başvurması gerekiyor onu da yapmaz herhalde

(2,056 puan) tarafından

birihtimal" gerçekten ikinci isim koyulsa bile asla kullanilmayack sadece kimlikte olacak ve bu ömrü hayatını etkileyecek kullanmadığı bir ismi kimliğinde taşımak ne kadar mantıklı 

(2,056 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım bende öyle yapacağım artık 

(1,225 puan) tarafından

Kesinlikle mantıklı değil evet ikinci isim sünnet ama ben sevmiyorum kaldı ki anne baba isimlerini koymayı hiç sevmiyorum kızımın babası annesi vefat ettiği için koymak istedi o zaman 15 yıl önce bir şey demedim ama ben asla ayşe demiyorum çisem ismini kullanıyoruz oğlumun babası da rüyasında görmüş babasını ondan dolayı babasının ismini ek istedi hayır dedim doğuma girerken eğer koyarsan asla hakkımı helal etmem dedim koymadı 

(2.evliliğim ) 

0 oy
(3,496 puan) tarafından

Ben iki çocuğuma da isim çekilişi yaptım beğendikleri izi yazdık kağıda katladık bir güzel hangisi gelirse onu koyduk eşine söyle en azından böyle bir çare bulun 

(2,056 puan) tarafından

Tek derdi annesinin ismi canım başka hiç bir isim istemiyor sende bul bitane onu da sen koy dedim Ayşe diyor başka da birşey demiyor şuan 36 haftalık hamileyim ayaklarımın halini atsam için acır nerdeyse 42 numara oldu şişlikden diğer ağrıları saymıyorum bile bunları görmesine rağmen isim hakkının onda olduğunu düşünüyor 

(3,496 puan) tarafından

Ahhh canıımm üzüldüm valla sen tavrını koy 

0 oy
(6,689 puan) tarafından

Aynen bacım koysan da kıymet bilmiyor . Ben sırf eşimin hatrina koydum iki isim hem kendi istediğimi hem anasının hiç unutmam ne hamileyken , lohusayken ne de büyüdü gitti geldi baktı hiç unutmam bez al demiş eşim de parasını istemis . İse gitcektim bana mı sordun doğururken bakamam dedi sonra da arkamdan gelin baktirmiyo demiş çocuk enfeksiyondan yatti 1 hafta da gelmedi hastaneye hayvan bakıyorum isim cok kime birakcam dedi çocuk çıktı  1 hafta sonra gitti geziye hemde 2 gün . 

Yani demem o ki en güzelini yapmışsın isim koymak annenin hakkı kimse kusura bakmasın Kaynanalar kıymet mi biliyor sanki 

(2,056 puan) tarafından

Kimse bilmez kadir kıymet işte bende sen gibi pişman olmamak için şimdiden diretiyorum inşallah sonu mutlu biter o kaynana olacak bana düğünümde demedigini bırakmamıştı yok ben sana gösteriirm kaynanalik neymiş falan dedi kendi suçlu olmasına rağmen ağladı bana özür diletttirdi ben bunları unutur muyum

(6,689 puan) tarafından

Aa sakin sakin koyma bak sana diyorum çocuk doğsun zerre faydası olmaz sana onun 

0 oy
(3,546 puan) tarafından

Ogrenmek zor mh punchi konudan baginsiz oladak 

(2,056 puan) tarafından

çok basit ve eğlenceli benim de elim böyle işlere yatkın olunca zorluk çekmedim bir kaç denemeden sonra güzel şeyler çıkıyor ortaya zaten YouTube de fln bir sürü video var izleyip karar verebilirsin  

(3,546 puan) tarafından

Guzel olms gulerek kullanin ins ben yetenem fukarasi olunca emin olamadim

Isim konysuna yoruma gelince ikinizde haklisiniz bana gore ben bu durumda iki isim kullanirdm sanirim.

Oda baba olarak isim koymak ister oma da hak vrriyorm ben eismle nisanliyken anlasmistm kiz olursa ben erkek olursa sen koy dedim tabi begenmedigim isimleri eledim.ama onun gonlundeki isim oldu

0 oy
(19,843 puan) tarafından

Anne baba ismi koymayı neden böyle çok istiyorlar eşler anlamıyorum gerçekten geçmiş zamanda babamda anneme yapmış aynısını ve ablamın ismini babaannemin ismi koymuşlar babam annemin adı olacak deyip dinlememiş annemi o zamanlar 

(2,056 puan) tarafından

Ah hiç girme o konuya benim ismim de babannemin ismi küçükken ağlardım ben bu ismi istemiyorum arkadlarirmin çok güzel isimleri var diye zaten içimde bir yara olduğu için çok takıntılı hale getirdim bu konuyu 

(19,843 puan) tarafından

Yaa eşini ikna et anne ismi koymasın zaten iki isim koyup ne yapacaksınız ki birini neredeyse hiç kullanmayacaksınız benim oğlumun 2 ismi var ama birini kullanıyoruz diğer türlü uzun oluyor 

0 oy
(3,494 puan) tarafından

Çok hoş olmuş eline sağlık😻

(2,056 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim:)

0 oy
(1,115 puan) tarafından

Sakın 2 isim yapıp Ahsen Ayşe koyma çok kötü birini koy. 

(2,056 puan) tarafından

Aynen kesinlikle baktım çok zorluyor Ayşegül koyarım en fazla 

0 oy
(4,802 puan) tarafından

😁 aynı mantıkla bende gitmiştim arkadaşım kaneviceden önlük yapıyordu hemen istediğim ismi işlettim eşime foto attım

Hayır bu olmucaktı dedi çok geç artık ismi belli dedim susmuştu sonra

(2,056 puan) tarafından

Bir şekil manipülasyon tekniği:D

0 oy
(713 puan) tarafından

Şimdiden hoşgeldin Ahsen bebeğimiz Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah biz kız olursa ben erkek olursa eşim isim koyar diye düşündük şimdi kızımızı uyutuyorum Asya'm ❤️

(2,056 puan) tarafından

Asya da harika bir isim maşallah rabbim uzun ömürler versin inşallah 

(713 puan) tarafından

Teşekkür ederim Allah razı olsun 🥰 🥰

0 oy
(680 puan) tarafından

Yazmadan edemeyeceğim eşim babasının adını istedi daha nisanliyken red edemedim çünkü babamında adı idi kızıma hamile oldum kaynanam başladı benim adımı koyun eşim sürekli dırdır etti çok büyük kavgalar ettim küstüm 

O varken yemek yemedim o yokken ne bulursam yedim 

Ama istediğim ismi koydum kaynanama gelince eşim yokken hayalini kurduğum işmi koydum dedim en çok buna üzüldü beni üzmek neymiş anladı 

(2,056 puan) tarafından

Kaç yılındayız hala böyle insanlar var çevremizde hamileliğimizi sinir stres içinde geçiriyoruz en çok buna üzülüyorum 

0 oy
(301 puan) tarafından

Kızım 3 buçuk yaşında adı Ahsen çok severek koydum ve her duyan çok beğeniyor bir arkadaş güzel değil ömür boyu taşınacak bir isim değil lakap takarlar falan demiş ama zorba insan her yerde maalesef lakap takan dalga geçen her isimle bunu yapar çok güzel bir isim bence koymalısın Ayşe isminden daha iyi  Benim görümce Ayşe kaynanam defalarca dedi Ayşe koyun adını ama asla istemiyorum hiç bir akraba ismini dedim ve koydurtmadım 

(2,056 puan) tarafından

Ahsen ismine nasıl bir lakap takılabilir ki onu anlamadım bende çok beğeniyorum hem isminin anlamı beni çekiyor isme 

(301 puan) tarafından
+1

Yok ya öyle absürt lakap takılacağını sanmıyorum bende anlamını beğenerek koydum yastıkta çok güzel olmuş sağlıcakla al kucağına 

0 oy
(324 puan) tarafından

Madem o kadar anasina bağlıymış anasindan çıkmasaymis tövbe yarabbim ya insanin ağzını bozuyorlar 

(2,056 puan) tarafından

Çok düşkündür annesine günde en az iki üç  kere görüntülü konuşurlar sevsin birşey demiyorum ama adını koyacak kadar da yüceltmesin

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 421 göst.
0 oy
3 cevap 269 göst.
0 oy
7 cevap 449 göst.
10 Mart 2023 Aile & Aşk kategorisinde Zehraelt (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 457 göst.

Kategoriler

1,467,263 soru