+2 oy
184 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (63 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Arkadaslar oglum 4 bucuk yasinda kreşe gidior, 2 buyuk oglan yani baskin karekterli ve hareketli,surekli oglumu dövüyorlar,alay ediyorlar. Oglum bana dedi ben bi kac defa söyledim ama ögretmen fazla orali olmadi. Bakariz tamam dedi,Neuse cumartesi gunu oglum dedi anne,X oglan benim agzima teker koymus oyuncak kucuk olanlar varya,resmen kalbim sikisti,sabahi zor ettim.bu sabah hem mudur hem ögretmenle toplanti yaptim. Böyle olmaz dedim neyse, ögretmeni dedi evet cok hareketli bir cocuk,bazen görduk ama durdurduk ama dövmedi falan sanki benim oglum atiyor gibi. fakat teker olayini bilmiylrum  yani anlicaginiz hic orali olmamislar,görmezdeb gelmisler. Iste mudur 2 hafta duzene koyariz ,ektra gözetleme yapsinlar falan ,olmazsa ozaman dedi kresi degistirirsiniz.yada baska bir care bakariz. Tamam dedim ama bilmiylrum icim rahat deil,oglumu oraya göndermeyw.oglum kendini savunmuuor sadece uzuluyor agliyor.  Ama bu cocuk yazdan sonra tasinacaklarmis dedi ögretmeni. Sorun cocuk deil dedim,sorun sizzsiniz,nasil benim ogluma böyle yapar ,yok falan filan. Bende dedim ben ogluma inaniyorum. 

Siz olsaniz gönderirimiydiniz o krese yazdan sonra? Veya 2 hafta bi deneme yaparmiyidiniz? Yoksa komple degistirimmi?

3 Cevaplar

0 oy
(9,081 puan) tarafından

cocuguna kendini savunmasini ogreteceksin bir birde idare veli ile gorusecek problemli vocuk ile ilgili. hala devam ediyorsa sen devreye girip veliye sen de yazacak arayacak yada konusacaksin. baska yere cocugunu alsan yine zorbalik gorebilir okulla alakali degilki bu her okulda her sinifta var bu tarz arsiz vocuklar

(63 puan) tarafından

Öyle canim zaten,ama bilmiylrum sanki ögretmenlwrin dunyadan haberi yok,bu kadar da olmaz. Yani bilmiylrum cok korkuyorum göndermeye kararsizim baska kres konusunda. Bide oglum gitmek istemiyor, agliyor ne yapacam 

Yani bilmiylrum 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Çocuğuma kendini savunmayı ögretirdim benim ki de 3 yaşında kızım var ufaktan ufaktan söylüyorum biraz sesli bir çocuk tepki verince diğer çocuklar bir şey yapamıyorlar. Tepki versin oğlunuz öğretmenine söylesin hatta müdürle tanıştırın direk ona gitsin. Hiçbir şey yapmamaları da çok saçma gerekirse değiştirin kreşi çalışanların tavırlarından rahatsızsanız. Ama çocuğunuz haksızlık ve kavga dövüş karşısında tepki vermeyi ögrensin susmasın.

(63 puan) tarafından

Nasil ögrettin canim yani bir örnek versen,

tarafından

Yani örnek şöyle geçen gün komşumun kızlarıyla oyun oynuyorlardı büyük kızı benim kızımla oynamayı çok seviyor ama kardeşi kızımı çok kıskanıyor sürekli oyunlarını sabote ediyor bizim kızlar başka oyun bulup oynuyorlar resim yapıyorlar falan hep araya giriyor. En sonunda sinirlendi önce ablasına vurdu sonra geldi kızımı itip yere düşürdü gözümün önünde. Kızım korkup ağlayarak kucağıma kapandı. Kızıma dedimki sen neden seni itmesine izin verdin kendini savunucaksın ben her zaman her an senin yanında olamam sen kötü bir şey yapmamış olabilirsin sana haksız yere böyle yapılırsa sesini çıkar dedim. Arkadasınla konuş neden beni itiyorsun ben sana ne yaptım bu davranışın kötü bir davranış bana neden zarar veriyorsun de dedim. Konuştum yani ekstra bir şey yapmadım iyi oldu gözümün önünde olması. Komsumun kızıyla da konuştuk güzelce o da üzüldü çocuk sonuçta ne diyebilirsin. Ama ben bu tür fırsatları kaçırmıyorum hep konuşuyorum kızımla ne yapması gerektiğini anlatıyorum o da ona göre davranıyor.

0 oy
(1,288 puan) tarafından

Çocuğunu ordan almalısın özgüveni kırılır içine kapanır arkadaş edinemez. 

(63 puan) tarafından

Evet canim özguveni kirilmis, ve cocuklarla oynamak istemiyor kolay kolay,

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 20 göst.
3 gün önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Tlntln (72 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 68 göst.
8 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde mrcn06 (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 101 göst.
+2 oy
38 cevap 1,537 göst.

Kategoriler

1,468,458 soru

24,058,697 cevap

330,035 kullanıcı

...