+3 oy
571 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,056 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bu adam beni delirtecek 36 haftalık hamileyim çocuğuma isim koyamiyorum kızım olacak tutturdu annesinin ismini koyacağım diye iki isim olsun diyor birisi senin birisi benim istediğim ama ben asla annesinin ismini istemiyorum adı Ayşe kötü diye değil ama birinin ismini koymak çok bana göre çok saçma birşey bana babannemin ismi koyulmuş yıllardır annemlerle kavga ederim niye koydunuz diye benim çocuğum bunları yaşamasını istemiyorum isimli hastane çıkışı yaptıracağım hayır diyor yaptıramazsin isimli tarak yaptırdım benim istediğim isim Ahsen şuan kargoda eve geldiği an yok olmuştur diyor kızlar Allah aşkına bir fikir verin ben ne yapayım bu adamı eşiyle ortak karar verip yeni güzel isimler koyan kişilere o kadar özeniyorum ki isim konusu açılınca bile sinirlerim bozluyor 

20 Cevaplar

+11 oy
(2,317 puan) tarafından

Allahin cezaları. 9 ay karnında taşı doğur bütün sendromlari yaşasın kadin. Yok anamın adı olsun. Bu kadar anasına duskunse evlenmeselerdi.asla ama asla koyma adini

(2,317 puan) tarafından
+1

Bak senin koyacagin adı beğenmeyebilir . Bu normal. İkinizin ortak beğendiği isim konulur. Ama yok illaki annemin adı olacak. Babamın adı olacak. Yeter artık ya kimse kusura bakmasın da ne el oğlunun bu durum hoşuna gider ne de el kızının. Hadi desene yok benim annemin adı olacak de. Ne diyecek bakalım. Hayatta istemez...

(2,056 puan) tarafından
+1

İstiyor onu da ister onu da deneedim söyledim Hatice Ayşe koyalım o zaman diyor illaki annesinin adını yapıştırıyor derdim hiç kimsenin ismini koymamak ama anlatamıyorum bir türlü 

(2,317 puan) tarafından
+1

Valla geri adım atma . Asla ama Asla koyma. Döndü koy gerekirse adını ama ayse koyma :)))))

(2,056 puan) tarafından
+1

Haha aynen canım ben koyarım ama şuan beni sinir ediyor gerçekten bir sürü pleksi isim sipariş verdim her yere Ahsen yapıştiracagim kapi süsü flan yapacağım o şekilde alışsın artık yapacak birşey yok

(2,317 puan) tarafından
+1

Sağlıkla al kucağına cnm 

-Reklam-
+3 oy
(11,557 puan) tarafından

Eşine duvardan duvara vurasim geldi okurken bende 31 haftalık hamileyim kız bebek. Eşim sakasina annesinin ismini koyacağını dediğinde deli olurdum şaka olduğunu bile bile ismini ben buldum ve karar verdik 

(2,056 puan) tarafından
+1

Valla en son artık bu şekilde devam edersen ikinci karından olan kızına annenin ismini koyarsın dedim sustu gerçekten benim en son yapacağım şey onun adını koymak 

+2 oy
(14,929 puan) tarafından

Bunun kavgasını keşke cocuk karna düşmeden yapsaydın canım şuan pek anlami yok. Ben öyle yaptım iyiki de yapmışım.

(2,056 puan) tarafından
+1

Ya biz zaten iki yıl tedavi gördük inan o zamanlar derdim isim falan değildi rabbim bizi imtihan etti çok şükür sonunda nasıl etti şimdi uğraştığım syee bak

(14,929 puan) tarafından

Ama insan her şeyi düşünmeli canım 

+2 oy
(9,958 puan) tarafından

Asla ama asla kabul etme ben koymadim eşim tek kelimemde tm dedi sağolsun bu konuda bende çok şanslıyım kimsenin ismini koymamışlar 

(2,056 puan) tarafından
+1

Ben şuna inanıyorum bir çocuğun kaderi annesine çekiyor benim babamda diretmis annesinin ismini koymaya hatta ek isim bile koymamış senin şansın da bebeğine geçmiştir 

(9,958 puan) tarafından
+1

Kaderi bana benzemesin canim işallah benden daha iyi olur kızım işallah 

+2 oy
(2,495 puan) tarafından

İsim koymak sizinde hakkınız bunu elinizden almamalılar anne baba hala teyze ismi geride kaldı 

+2 oy
(6,737 puan) tarafından

O zaman bende annemin adınıda koyarım de yada kayınvalide ne söyle konuşsun eşinle tabi kaynananda anlayışlı bir kadınsa bazı erkekler acayip anlamak zor karnında taşıyan sen doğunca bakacak olan sen herşeye maydonoz olan bir koca 

(2,056 puan) tarafından
+1

Annemin ismine de kabul sorun orda canım ama benim derdim kimsenin ismini koymamak Allah var anneside birşey demedi şimdiye kadar koyun falan diye ama gidip de oğlun senin ismini koymak istiyor ben istemiyorum desem ortada ben kötü gelin  olurum ikimizin ortak kararı olarak açıklaması daha iyi olacak ama bir türlü beceremedim

(6,737 puan) tarafından
+1

Çok zorda kalırsan ayşe ismi ikinci ismi olsun ahsen ayşe diye sende seslenirken ayşe deme büyüncede kullanmaz zaten

+2 oy
(4,874 puan) tarafından

Çok istiyosa kendi doğursun anasının adını koysun :) bana da babaannem kendi adını vermiş ama annem başka isim diyodu. Resmiyette başka çevrede başka ismim vardı. Altı yıl önce mahkeme açıp değiştirdim valla. Kızımın adını da eşime soruyodum su güzel mi bu güzel mi diye. En sonunda bilge ismini ikimiz de beğendik öyle karar verdik

(2,056 puan) tarafından
+1

Ne güzel gerçekten Rabbim önce anlayışlı insanlarla karşılaştırsin diye dua etmek gerekiyormuş 

(4,874 puan) tarafından

Amin canım ya güzel hamişim böyle saçma biseyle seni nasıl Uzerki eşin :((( gıcık erkkekler. Sen de söyle ilk bir sene içinde değiştirebiliyorsunuz mahkeme olmadan. He senden haabersiz kimlik çıkartırken istediği ismi koyarsa seni mahkemeye veririm şikayet ederim de. Dokuz ay ne cektigimizi biz biliriz. 

+2 oy
(5,845 puan) tarafından

Haklısın. Ben de yaşanmış isim koymayı doğru bulmuyorum. Ama kayınvalidenizin ismi olmasaydı Ayşe Ahsen'den kat kat güzel bir isim. Bir sevemedim şu Ahsen ismini, aşırı arabesk gazino ses sanatçısı ismi gibi geliyor bana 😏😏

+1 oy
(5,086 puan) tarafından

benim arkadaşımın adı da öyle babaanne adı, gidip sildirdi, başka biri isim değiştirdi. 

ne gerek var ana baba adına, dünyada isim mi kalmadı. 

çoğu hastanede nüfus işlemleri yapılıyor. şehir hastanelerinde var. git kendin yap koy ismi. 

(2,056 puan) tarafından
+1

Ben şehir hastanesinde doğum yapacağım nasıl bir uygulama yani bu anne mi söylüyor ismi

(5,086 puan) tarafından
+1

yataklı servislerin orda nüfus işlemleri de yapılıyor. nüfus dairesine gitmeden hastanede kimlik işlemleri hallediliyor. anne ya da baba farketmez gidip ordan halledebiliyorsunuz. eğer istemediğin isim konulacaksa eşine haber vermeden yapabilirsin.

ha bence doğru değil ama bu erkeklere de müstehak yani

+1 oy
(771 puan) tarafından

Senin o kacani islak kırbaçla anırta anırta dovmek lazim eger cocuga isim koymak istiyorsa kendi dogursun anasinin ismini koycakmis defolsun gitsin ben bile sinir krizi geçirdim şuan burdan geri kafali herif 9 ay derdini sıkıntısını sen çek neymis o kendi anasının ismini koyacakmis kendi istegi ile 2 isim koyana saygim sonsuz ama iki isim bence hic guzel değil bende suan hamileyim eşimle ortak koyduk bebegimizin ismini.

Asla izin verme bu sacmaliga istemiyorum senin annenin ismini falan ben doguruyorum bu çocuğu sana hakkimi helal etmem de .

(2,056 puan) tarafından

Diyorum canım benim gönlüm razı değil diyor ona gire ana babanin ismini koymamak çok ayıp birşey 

+1 oy
(904 puan) tarafından

Ben kızıma istediğim ismi koydum fakat eşim illa kendisininde payı olsun istedi arkaya Nuru yapıştırdı. Şimdi yine hamileyim daha cinsiyeti belli değil illa erkek olursa ben koyacam diye tutturdu bende o zaman benim de payım olsun ikinci isim de olacak dedim beyefendi kabul etmiyor küstü. Eziyeti biz çekiyoruz sefasını babalar. 

(2,056 puan) tarafından

İşte bir kere isim verince devamı da geliyor maalesef ilerde erkek olunca da babası diyecek benimki biliyorum 

(904 puan) tarafından

Aynen öyle güzel koysalar insan bişey demez illa babaanne dede ismi olacak onlara göre 

+1 oy
(1,524 puan) tarafından

Canım annesinin ismini çok koymak istiyorsa doğursun bitane koysun istediği adı 😂 biz de eşimle isim tartışmasına girdiğimiz oluyordu o da sen hastanedeyken ben gider ismini koyarim diyordu. Dedim hele yap gidip mahkemeye verip değiştirmeyenin suratına tukursunler 😂 sonra ikna oldu ,😂

+1 oy
(2,676 puan) tarafından

Eşim kızımda da öyle yaptı oğlumda da kardeşimin adını kymamai istedi kavga kıyamet derken asla koymadım kndi verdiğim ismi koydum  sende kıyma o nedir yaa çok saçma 

+1 oy
(391 puan) tarafından

Gicik aliorm anamın ismi diye tutturan erkeklerden Biz ilk basta ana baba dede dayi amca ismi yok okeymi dedik oyle anlastik.Erkekler gercekten bazen akilsiz oluyor bu konularda ya.

(2,056 puan) tarafından

Birde demez mi soyumuz bu şekilde ilerleyecek diye orda zaten tamam dedim ben buna birşey anlatamam 

+1 oy
(26,044 puan) tarafından

Kayinvaliden anlayisli biriyse soyle anne ben birinin ismini istemiyom koymak esim senin ismini soyluyo. Ona istemediğini soylermisin de nazikce. 

Benim kayinvalidem en basindan dedi. Cocugunuza kendine ait isim bulun. Sulalede olmasin buldugunuz isimden ayni zamanda benim ismimide dusunmeyin. Simdi sana nispet olsun diye demiyom. Hani bazi kaynanalar anlayisli olur o yüzden soyledim. 

(2,056 puan) tarafından

İyi fikir aslında ama bilmiyorum çok diretirse deneyeceğim son şey olabilir kayinvalidem birşey demez ama o kültürde yetiştikleri için içten içe istiyor olabilir bu sefer ben ters köşe yaparım daha çok sinirim bozlur diye korkuyorum 

+1 oy
(135 puan) tarafından

Çok pişman olursun 

Kızımın ismi doğuncaya kadar elif olacaktı k.validemgille küstük doğuma 1 ay kala barıştılar çocuk oldu 1 hafta sonra Kimlik çıkarmaya gidecekken Gaynata aradı 

İşdee ben sonerin ismini koymadım pişman olursun söyle böyle baya konuştu eşimin morali bozuldu eşim dedi birdaha kız olursa annenin adını sende koyamazsın falan diye tamam dedim 

Ama sonra yine koydular teslime ismi teslime ada koydurdum bende suan sadece adayı kullanıyorum 

Ben hata yaptım sen yapma 

(2,056 puan) tarafından

Üzüldüm gerçekten ya böyle adet olmaz olsun bu nasıl birşey anlamıyorum önce bebeğin sağlığı gelişimi önemliyken ilk takıldıklari şey isim oluyor maalesef 

(135 puan) tarafından

Hayatımın en büyük pişmanlığı oldu isim konusunda inşallah sen bari dilediğini koyarsın 

Suan 12 haftalık gebeyim benim ailemde onun aileside bilmiyor kız olursa annemin ismi olacak erkek olursa asla koymam diyorum 

(2,056 puan) tarafından

Canım bir kere koymuşsunuz zaten birde sen koyma bari çocuklar sürekli birinin adını taşımasın 

(135 puan) tarafından

Erkek olursa koymayı düşünmüyorum ama kız olursa onun annesini koyduk sonuçta benimkinide koyarım 

+1 oy
(6,776 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun benimkide babasının ismini vermek çok istedi ilkten tartıştık seni çok iyi anlıyorum sonra git doğur koy diye çekmiştim 

Sonra hiç sesimi çıkarmadim güzellik le fikrini değiştirdim 

Eşim miktat istiyor du ben çınar sonra rüzgar olsun dedi bende yanına Aras eklemek istedim rüzgar Aras oldu  

Gavga ederek değilde güzellikle bı dene istersen 

Rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah 🤗 

(2,056 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim canım amin inşallah 

Bu dediklerimi hep normal konuşma şeklinde konuşuyoruz zaten kavga derecesinde değil ama akşam yatmadan önce sanki beni üzdü diye öyle bir sarıldı ki sabah da aynı şekilde umarım ikna olmuştur yoksa böyle davranmazdi her konuda anlayışli biri ama bu konuya takıntı yaptı yada inat bilmiyorum 

+1 oy
(4,752 puan) tarafından

Bu soru üzerine merak edip araştırdım. Islam da isim koyma hakkı babadaymış, baba yoksa annede. Tabi en güzeli annenin rizasiyla birlikte olması. İnşaAllah güzel jir karara varirsiniz❤️

(2,056 puan) tarafından

Evet canım babada isim hakkı onlar da bunu bildiği için at koşturuyor maalesef inşallah hayırlısı olsun

+1 oy
(561 puan) tarafından

Anan kendi doğurduğuna kendj ismini vermemiş ben niye vereyim de. Eğer koyarsan o ismi mahkemeye verir yine değişirim de . Nasılsa bebegin vasisi sensin 

0 oy
(152 puan) tarafından

Ben koymadım teklifte etmedi 

İlerde kötü Olsan sürekli aklına gelecek falan

Birde benim çocuğum ben koyarım

(2,056 puan) tarafından

Evet en ufak bir sinirlenmede bile keske koymasaydim derim bu pişmanlığı yaşamaktansa eşim kırılır yapacak birşey yok

İlgili sorular

+2 oy
14 cevap 278 göst.
+4 oy
24 cevap 630 göst.

Kategoriler

1,473,218 soru

24,121,954 cevap

333,524 kullanıcı

...