+2 oy
583 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (1,375 puan) tarafından

Kızlar büyük temizlik kac ayda bir yaparsiniz? Ben yazin evdeki en ince detaya kadar yaparim havalandirir yikarim siler parlatirim ama normalde dolap icleri cam kapi wc banyo mutfak filan üç ayda bir girerim normalde de ayda bir herseyi yikar kose bucak temizlerim herkes kiziyor cok yapiyorsun diye ha bide haftalik dip kose yaparim

12 Cevaplar

+3 oy
(9,614 puan) tarafından

5 6 ayda perdeler dahada uzayabilir 1 sene bile olabilir çünkü nefret ediyorum asmaktan isderse koksun bakıyorum ev kararınca atıyom🤣

1 ayda 1 mutfak dolabı kapılar komple ev paspas hergünde banyo wc 😁

Cokmu pisim gız 

tarafından

Yorumları okurken yoruldum 🙄 neyse ki benden bir tane daha var buldum ruh ikizimi 😁😁

(9,614 puan) tarafından

Valla cano öyleyse ne mutlu aman valla gene aynı olacagını bilmek dahada vazgeciriyo beni🤣

-Reklam-
+3 oy
(2,495 puan) tarafından

Hey maşallah okurken yoruldum bacım hiçmi canınıza acımıyorsunuz sonra eller egzama bel fıtık olacak  ben 2 ayda bir perde yıkarım kapı hiç silmem gerek varmı onu da bilmiyorum evı 2 günde 1 süpürrüm camları yılda 2 ancak silerim oda yetiştiğim kadarıyla  banyo mutfak kirli gördüğümde  çok detaya inmeden temizlerim kıyafet dolabı canım isterse topluyorum ruh halime bağlı 😇

(2,720 puan) tarafından
+1

Tam olarak ben

(2,495 puan) tarafından

Yani napayım pek ev işi sevmiyorum ben ev kadını değilim galıba iş kadınıyım ev bana göre değil detaylı temızlık nedir bilmem yani 

(2,225 puan) tarafından
+1

Valla zaten bebeğim var yetişmem imkansız ama normalde de bu kaşar temizlik yapan biri değilim. Ona rağmen çoğu seyede yetişemiyorum. Valla burdakileri okuyunca ne pasakliymisim dedim 

(2,495 puan) tarafından

ahaaa 😆 böyle iyi ben memnunum halimden çok şey yapmaya gerek yok 

(783 puan) tarafından
+1

Sen bensin :)

+1 oy
tarafından

Haftalık cam kapi yaparım 15 günde bir perde yıkarım mutfak ve oturduğum odanın sadece ayda bir dip köşe girerim ayda bir yatak yorgan baza altı vs yaparım yılda bir kere de boya badana🤣🤣🤣delimiyim neee

tarafından

Şöyle soyleyim 3 çocuk 17 yaş 10 4 yaş iki tane kedi bir tane koca yeterli mi 🤣🤣🤣🤣

(680 puan) tarafından

Yinede büyükler canım işte bebek olsalar yaoaman demek istediğim 

tarafından

Hep boyleydim cnm elhamdülillah çocuklarım eziyetsizdi 

(680 puan) tarafından

Benim çocuklarım varya aman neyse anlatmayım he sabah 5 kalkıyorum 

tarafından

Anladım ben onu 🤣🤣🤣

+1 oy
(6,496 puan) tarafından

Haftada bir gün genel temizlik yaparım eşim izin alır dört ayda bir eşimle evde ne var ne yok yıkar siler paklarız üç gün falan sürer 

(1,375 puan) tarafından

Anladım canım ne güzel yardimci oluyor esin

(6,496 puan) tarafından

Olur canım bende çalışıyordum hem iş ev işi yetişmiyor oda alıştı yardım etmeye şimdi evdeyım ama ufak çocuk var bu sefer de onunla tam istediğim gibi ev işi olmuyor beraber yapmaya devam

+1 oy
(5,669 puan) tarafından

Her hafta denk dusmezse en az 10 gunde 1 dip kose silerim evi. Camlari kisin 2 ayda 1, yazin mermer tozunu vs alirim gordukce ama 10 gunde 1 mutlaka komple silerim. Yatak odamda dolaplarin iclerini gordukce duzenliyorum, toz alirken icinin de mutlaka tozunu alirim, ayiklama isi vs yazdan kisa, kistan yaza gecerken yaparim. Mutfagi da kapaklari vs her aksam silerim bezle isim bitince. Dolap icinde pis yer gorursem lokal temizlerim ama ayda 1 her yere girdigimde mutlaka dolaplarin gorunmeyen yerlerini temizlerim. Iki banyom var. Biri misafir onda lavabo ve klozet 2 gunde 1 en kotu temizlerim. Duvarlarini vs ayda 1 cunku o banyoda dus alinmiyor. Yerlerini de haftada 1 yikar silerim. Ebeveyn banyomu her hafta kiyi kose temizliyorum cunku onu cok kullaniyoruz. Salonumda koltuk kiliflarimi ihtiyac halinde yikarim. Onun haricinde 1,5 2 ayda 1 en kotu yikiyorum ama haftalik dip kose yaparken mutlaka supururum. Yani uzun yazdim ama birakirsan daha zor oluyo temizlemesi surekli lokal ve belirli duzende temizlersen aslinda zor degil. Banada annem der henuz silmedin mi henuz yikamadin mi ama cocuklu ev yani ben tertipliyim bi de duramiyorum:D

(1,375 puan) tarafından

Evet canim belli temiz oldugun:)

+1 oy
(173 puan) tarafından

Bana kalsa hergun yapacağım ev büyük yetemiyorum bana kalırsa 1 ayda 1 tam temizlik bahçe havlu depo ful temizlenmeli

(1,375 puan) tarafından

Ev büyükse yetişememek normaldir canim

+1 oy
(4,732 puan) tarafından

Haftada Bir yapıyorum ama eşimin eşya biriktirmesi yüzünden ev çok kalabalık yani yetisemiyorum kendide dağınık ama tutturuyor evi temizlemiyorsun diye misafir geleceği zaman bütün evi döküyor bıktım yani biri geleceği zaman bütün evi döküyor bide üstüne sen pissin diyor ne yapacam ben bu adamı 

(1,375 puan) tarafından

Benim eşim de getiriyordu sonra eve sigamadik elimize ne geçtiyse attik çok şükür ferahladik

(4,732 puan) tarafından

Biriktiriyor canım attirmiyorda ben atıyorum ama yine alıyor yani 

(1,375 puan) tarafından

Allah yardimcin olsun canim ne diyim esler bazen inatci olabiliyor 

+1 oy
tarafından

Cocgumun olmadığı için evim çok batmıyor. Auda iki kere cam kapı silerim. Mutfakta vakit geçirdiğim için haftada bir mutfağı temizlerim çabuk yağlanıp kirleniyor huylaniyorum. Kıyafet dolapları baza altı sürekli yapmam belki iki ayda bir. Gerisini haftalık yapıyorum. Kardesimde bizimle kalıyor. Banyo tuvalet iki güne bir temizliyorum o şimdi geldi aklıma saç kılı beni huylandiriyor.

0 oy
(3,129 puan) tarafından

Ruh halime bağlı her an dip köşe girerim bi banyoya giremiyorum birde tuvalete çünkü ikisi gözümde kararmış durumda onları akşam eşim gelip paklıyor şuan mesela her yer her yerde halıların kurumasını bekliyorum evi sil süpür serip çıkayım

(9,696 puan) tarafından

Ben istemiyorum eşim baskı yapiyor 

(3,129 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun inşallah yola gelir niye bu erkekler dogurmuyo hrrsey bizden sorumlu çocuk yapılması bize sorulmalı dimi 

(9,696 puan) tarafından

Evet kesinlikle biz cefa çekiyoruz sonuçta oğlum tek kalsın istemiyorum zaten ama hiç hazır hissetmiyorum kendimi 

(3,129 puan) tarafından

Hakkında hayirlisi olsun inşallah ❤️

(9,696 puan) tarafından
+1

Amin hepimizin inşallah 

0 oy
(14,746 puan) tarafından

2 güne Bi halilarimı kaldırıp dip köşe siliyorum. Kışın camları 2 haftaya bir silerim ama yazın her hafta silerim bazen haftada 2 falan. Dolap içleri de duruma göre değişiyor karışmadığı için temizligim basit oluyor benim o yüzden ne zaman aklıma eserse 😅

0 oy
(1,736 puan) tarafından

Hafta da bir dip köşe her yeri temizliyorum ay da bir de koltuk perde elden geçiyorum mutfak dolaplarını da duruma göre yapıyorum 2.5 yaşında kızım var onunla yapmak zor oluyor bide benim mutfak dolabım çok yani mutfağım büyük banyo her gün yıkanıyor tuvalette hafta da bir yıkıyorum çünkü banyom da da tuvalet var iki tane olduğu için biri kullanilmiyor her an misafir gelir de temiz olsun diye yıkıyorum 

(1,375 puan) tarafından

Ee daha ne olsun bacim yeter:)

0 oy
(490 puan) tarafından

Her ay detaylı temizlik 

İlgili sorular

+1 oy
12 cevap 330 göst.
13 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Amerikanbebesi (4,142 puan) tarafından soruldu
+1 oy
39 cevap 2,131 göst.
5 Haziran 2024 Diğer kategorisinde ASENA40 (23,032 puan) tarafından soruldu