İçini dökme postudur.
Dökün içinizi ona göre insanlar size yanıt versinler.
Bazen başkalarının dertlerini görmekte zorluk çekiyoruz diye kendi dertlerimiz bize dağlar kadar geliyor ve aslında hayatımızdaki iyi yanlardan çok kötüleri görüyoruz.
Bu post ibret almamız için vesile olsun. Ben başlıyorum.
Nazar, büyü, haset eden insanların şerleri yüzünden bir genç kızın hayatı soldu. Doktorlar hiçbir şey bulamıyorlar, kendisi birden yatağa düştü ve 2 sene boyunca gözleri bile görmeden yattı. MS’den şüphelenildi ama tahlillerde HİÇBİR ŞEY çıkmadı.
Biliyorduk ki nazardan böyle oldu, okundukça açıldı. 2 senenin sonunda ayağa kalktı, görmeye başladı ve şimdi yürüyor.
Yattığı süreçte feci şekilde zayıfladı, kasları eridi, vücudunda bir sürü yara çıktı. Yavaştan toparlamaya çalışıyor.
Bu kız Türkan Şoray’a benziyor. Çok saf ve temiz kalpli. Bir kere bile kızdığını görmedim. Felçli yattığı süreçte bile bir kere olumsuz konuştuğunu duymadım.
Bu genç kız benim ablam. Bu süreçte annem 10 yıl yaşlandı, babam çöktü. Hiçbirimiz eskisi gibi olamadık. Gecelerce ağladık, dualar ettik. Okunacakları aksatmadık, yılmadık ama tükendik.
Bu kıssadan hisse, maşallah demeden insanlara bakmayın. Başkalarına Evlatlarınıza baktığınız özveriyle bakın. Gözünüzün değdiğini biliyorsanız nazar değdirmemek için gerekirse bakmayın.
Ablam bebekliğinden beri nazardan devamlı başına bir şey gelen birisi. 1 yaşına basmadan yürüyüp konuşuyor diye çaydan yandı. Defalarca düştü, yaralandı. Kekeme oldu, dili tutmadı. Gözleri köreldi. Doktorlar hiçbir çare bulamadılar. En son nazar ağır geldi demek ki yatağa düştü.
Ama şimdi inşallah düzeliyor. Rabbim tez elden şifasını versin. Amin.