+3 oy
283 göst.
Diğer kategorisinde (56 puan) tarafından

Araya lohusalık girdiğinden midir nedir bir türlü düzenli şekilde namaza başlayamadım. Halbuki evlendiğimden beri asla kaçırmıyordum. Bebekten sonra Bir kılıp bir kılmamak beni üzüyordu, düzeleceğime hepten bıraktım. Ne yaparsam yapayım o gücü kendimde bulamıyorum artık. Namazı bırakıp geri başlayabilen oldu mu, nasıl tekrar o isteği kendinizde bulabildiniz? 

6 Cevaplar

+2 oy
(9,698 puan) tarafından

İbadetlere daha çok yönelerek cozebilirsin bunu  1 sayfada olsa günlük en azından haftalık Kur'an oku 

Zikir çek bol dini kitaplar oku dine daha çok yonelirsen isteğinde artar 

Ve düzenli namaz kılmak için istikrarlı olup hiç bırakmadan en az bir ay 40 gün kılmaya çalış tekrar alışınca bırakması zor oluyor adet giriyor araya lohusalık giriyor araya uzaklaşıyor insan ama bu dünya hayatı geçici asıl yurdumuz için çalışmalıyız 

(9,698 puan) tarafından
+1

Yarın diye ertelemek ne kadar mantıklı çıkabilir miyiz yarına ? 

Aklına geldiği gibi hangi vakitse kılmaya başla devamı gelecektir 🥰

(812 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Betigül...bişeyi merak ediyorum 

Günlük bi sayfa kur'an okumak diyosun ya bu illa hatim sayfasımı olması gerekiyo?

Ben okuyorum hergün ama belli sureler vakıa, mülk gibi gibi. Bunlarda sayılıyomu

(9,698 puan) tarafından

Hayır canım mesela her gece mülk okumak kabir azabından korur kısa bir sûre ztn yada 2 3 günde bir yasin okuyabilir illa hatme gerek yokki mesela bi kaç cüz okudu tekrar başa aldı olabilir yani hatim niyetine başlasa aslında günde bir sayfa okusa hatmini bitirene kadar okumayı alışkanlık haline getirse çok daha güzel olur 

(812 puan) tarafından

Kendim için sormuştum aslında, yani hergün hatmimi okuyamıyorum ama bu sureleri mutlaka okuyorum günlük, buda her gün kur'an okuma anlamına gelirmi diye merak ettim

Anladım ama ne demek istediğini çok sağol Allah razı olsun 

(9,698 puan) tarafından

Tabiki kuran okuma anlamına gelir canım günde 1ihlas okusan dahi

-Reklam-
+1 oy
(256 puan) tarafından

Hic sorma bnde bi türlu toparlanamadım Bi kılıp Bi kılmamazlıkta insanı hepten üzüyor bazen ya yarına cıkamasam hesapım cok ağır olacak diye de hepten kendimi yiyom ama dünya işi bizi aldatıp duruyor inşallah tez vakite toparlanırız. Allah'ım bni namazlarına daimi kılalandan eyle deyip duruyom icimde.vallah i duya oyun eğlenceden ibaret. 

(56 puan) tarafından
+1

Öyle yaptığım bir şeyde yok. Yemeği canım isterse yaparım istemezse eşim gelip yapar ya da dışardan söyler. Temizlik keza öyle. Akşama kadar boş boş oturup yine de kılamıyorum. Çok üzülüyorum böyle olunca 

(1,417 puan) tarafından
+1

O duaya çok sıkı sarıl ve hiç bırakma.

+1 oy
(1,417 puan) tarafından

Canımın içi ben reglken deli gibi namaz kılmayı kuran okumayı özlüyorum. O yüzden sohbet sohbet sohbet. Telegram indir Hacer Öztürk hanım haftada 3 gün canlı yayın sesli sohbet yapıyor. Canlı yayına katılamaz isen de ses kaydını yüklüyor. Ben de eşim evde olmadığı sıralarda yemek yaparken spor yaparken dinliyorum. Abdestsiz gezmiyorum ve sana da sürekli abdestli gezmeni tavsiye ediyorum. Dilersen sana kendi şahsi numaramı da verebilirim. Bir müddet beraber ilerleriz.

(56 puan) tarafından
+1

Çok isterim Allahın izni ve sizin de desteğinizle inşallah tekrar başlarım. Ömür boyu duacınız olurum

(1,417 puan) tarafından

Hemen ikindi okunduysa bukunduğun yerde al abdest kıl.

(256 puan) tarafından

Telegram da Hacer Öztürk hanım yazdım bi şey cıkmadı 

(1,417 puan) tarafından

Atarım linkini

(256 puan) tarafından

Tabi bekliyor olacağım şimdiden teşekkür ederim ♥️ 

(1,417 puan) tarafından

Attım linki bugün sohbet var hatta.

+1 oy
tarafından

Bende çok istiyorum ama bir türlü olmuyor devamini getiremiyorum halbuki okadar çok ihtiyacım varki

0 oy
(1,582 puan) tarafından

Önce kapıya bak ve sanki Azrail (as) orada seni bekliyormuş gibi hayal et. Zira günde 70 kere insanı ziyaret eder ve öleceğini haber verir.

Sana 2 dk sonra öleceğini söyleyecek. Ne düşünürsün? Nasıl ölmek istersin? Peki nasıl öleceksin?

Elinde telefonla mı? Temizlik yaparken mi? Çocuk bakarken mi? Namazda mı?

Kalkıp 2 dknı boşa geçirme diye abdest alıp namaz kılacak vaktin var, hala oturur musun?

Düşün. 

(56 puan) tarafından

Heh işte ben böyle örneklerden çok korkuyorum. Evlendim evleneli böyle oldum öncesinde asla aklıma gelmezdi. Paranormal olaylar, işte azrail uğrarmış falan düşününce aşırı korkuyorum. Kızım için meleklere gülüyor demişti babası bir ara, düşünün melekler beni yakalamasın diye gece tuvalete koşarak gidip gelmeye başlamıştım. Hep böyle bir şey beni zapt edecek korkusu. 

(1,582 puan) tarafından
+1

Neden? Ademoğluna korktuğundan başkası musallat edilmez.

Melekten niye korkasın? Azrail (as) Mü’mine güzel surette gelir, namaz kılmazsan asıl o zaman kork çünkü sureti çok fena olur. Bunlardan kaçamazsın.

Ayette “mübeşşirav ve nezira” geçer yani müjdele ve korkut. Allah, Rasulüne (sav) böyle yapmasını emrediyor. Önce müjdeler sonra korkuturdu.

Zaten insan korkak bir varlık olmasaydı ne cehennemi anlatmak bir işe yarardı, ne de günahlardan sakınırdı.

Korkuyorsan şükret, en azından seni namaza teşvik edecek iyi kötü bir sebebin var.

Öteki türlü korkuyorsun ama ibadetini de yapmıyorsun, o zaman senin korkun yalan söylüyor. Korkan adam kalkıp ibadetine dört kolla sarılır.

“Cahil, cesurdur.” İbadet yapmayınca başına geleceklerden korkmaz.

Melekten de, cinlerden de, şeytandan da korkulmaz. Allahtan korkulur. Azabından korkulur. En kötüsü imansız ölmekten korkulur. Diğer korkular fasafiso. ❤️ Sen bu korkunu kullan. 

(256 puan) tarafından

Muazzam bi yorum yani cvp verecek hic bi bahane yok her kelimesinde cok haklısınız. Rabbim ilminizi artırsın inşallah. 

(56 puan) tarafından

Gerçekten de öyle. Şimdi kalkıp namazımı kılacağım ve size dua edeceğim. 

Siz de korkularımı atlatabilmem için dua eder misiniz Lütfen. Çok ihtiyacım var🙏 

(1,582 puan) tarafından

Karşılıklı dualaşalım inşallah ❤️✨

0 oy
(699 puan) tarafından

Şu an reglim ama dedim gittikten hemen sonra ilk okuyacağım şey Kur'an olacak her gün düzenli olarak Kur'an'ımı okuyup 8 sayfa 10 sayfa 1 sayfa 3 sayfa her neyse düzenli olarak kesinlikle ve kesinlikle namaz kılamıyorum bilmiyorum neden ben de senin gibi sürece erteliyorum ama biliyorum ölüm çok yakın ve kapıda tıkır Kur'an okuduğum gibi namazlarımı da tıkır tıkır okumak ve kilmak istiyorum tam abdest alayım namaz kılayım diyorum bir şey çıkıyor tamam ne sorayım namaz kılayım diyorum üzerime bir ağırlık çöküyor tam başka bir şey yapayım diyorum ama bir türlü sanki nasip olmuyor ama kur'an-ı Kerim sanki her zaman her daim gözümün önünde ve tıkır tıkır okuyabiliyorum ben de bilmiyorum ve çok üzülüyorum bu duruma

(1,417 puan) tarafından

Kuran okumak sünnet ,namaz kılmak farz. Kuran okuyarak boşa vakit geçiriyorsun.

(699 puan) tarafından

Haklısın canım 

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 328 göst.
23 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Birhilall (1,810 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 758 göst.
0 oy
17 cevap 504 göst.
+1 oy
9 cevap 305 göst.