+2 oy
162 göst.
Diğer kategorisinde (450 puan) tarafından

Çocuk sonuçta ondan öyle devasa şeyler beklemiyorum tabiki ama içeride yediği tabağı bitirip öylece kalkıyor mutfağa götürmüyor tamam unuttu diyelim söylüyorum ama asla beni dinlemiyor bidaha diyorım yapmıyor o yüzden ya ben yapıyorum ya da kızıyorum. 

Okuldan geldiği gibi çoraplar yerde, hadi kızım at sepete yok yok ertesi gün oluyo hala duruyor ve ben kalıyorum önceden ben yapıyordum yapmayınca ama artık bekliyorum en son kızıyorum işte o zaman kızdığım zaman yapıyo bu sefer de ben üzülüyorum. 

Karşılaştırmak için demiyorum hiç sevmem de çocuk karşılaştırmayı ama 3 buçuk yaşında kızım var, hadi dışarı çıkalım diyoz hemen çantasını alır suluğunu alır boşsa doldurtur gözlük alır çantasını takar öyle ama büyüğe hadi kızım ceketini giy hadi üstündekini değiştiri hadi hadi hadi hadi artık yorulduk babasıyla en sonra hadisine diye çıkışınca hızlanır, dışarıda okul ortamında böyle değil gayet hızlı ama evde beni çok yoruyor, 

Sabah küçük hemen kıyafet seçer bunları giyecem büyüğe akşama kadar üstünü değiş deme öyle durur, sürekli söylemek zorundayız bide sürekli bize off püfff gibi laflar kızlar tamam çocuk diyen olacaktırda yoruldum ya napayım ben, böyle yapana kadar bekleyim mi artık sabrım kalmıyor ben yapıyorum zaten herşeyi ben yapıyorum da ha ufak tefek şeyleri de ben demeden yapsın istiyorum hadi dedim bari o zaman yapsın 

5 Cevaplar

+3 oy
(1,506 puan) tarafından

9 yaşa da 5 yaşında çocuk gözüyle bakılması bana tuhaf geliyor. Ben 9 yaşındayken yatılı medresedeydim. Mutfakçı da olurdum, temizlik görevimi de yapardım. Dersim de hazır olurdu, dolabım da toplu olurdu.

Ablam bir tık tembeldi dolap konusunda ama hiç bu şekilde olduğumuzu hatırlamam.

Biz mi çocuk değildik ben anlayamıyorum.

Mesela annem bize düşen işi söyledikten sonra üstünden 50 gün de geçse yapmaz. Sorumluluk bizim çünkü.

Kıyafeti sepete atmadıysak yıkamazdı, yarın bir gün giymek istediğimiz kirli olunca kafamıza dank ederdi.

Ne bileyim bir kere söylerdi, ikinciye sadece bakardı.

Bize hep “babanla biz olmadan hayatta kalabilmeniz lazım” diyerek öğretiyordu. Bir tık ürkütücü aslında ama ben şu an Allah ondan razı olsun diyorum. Kendileri yetim öksüz büyüdükleri için bizi de anne baba bağımlısı yetiştirmediler. 

9 yaş çocuk değil ya, ergen artık. Genç kız. Tabi ki annenin gözünde evladı daima bebektir ama sorumluluk almayı öğrenmesi gerekiyor.

Anne baba faktörü önemli tabi ama bence daha önemlisi çocuğun içinde olması.

3 ablam var, ikincisi evlendikten sonra çok titizlendi ama bekarken assssssla temizlik yapmazdı. Öğrenmiş mi öğrenmiş.

İlk ablam da çok temizlerdi, şimdi evli değil hala bekar ama eskisi kadar yapmaz.

Sen öğretmeye bak bacım, yapmazsa bile öğrendikten sonra sıkıntı olmaz. Yeri geldi mi yapar. 

(450 puan) tarafından

O kadar güzel anlamışsınız ki ne olacak bunların hali bilmiyorum canları sağ olsun ama çok zor 

(1,506 puan) tarafından

Yapacak bir şey yok ki çiçeğim, anne olmayı biz seçtik. Onlar bizim çocuğumuz olmayı seçmediler.

Ama sen de çocuk oldun, ne düşündüğünü biliyorsun. Bazen zor olsa da hayal etmek, yine de sen ona bir şeyleri ifade ederken nasıl duymak istiyorsan öyle et.

Küçükken sana nasıl konuşulsun isterdin? O şekilde konuş. 

-Reklam-
+2 oy
(135 puan) tarafından

Görümcem 9 yasında sizinki yine üşenipte altına yapmıyormuş 

Lavaboya gitmeye üşendigi için günde 5 kez don degıstırıyor 

(450 puan) tarafından

Ciddi mi ya Allahım çok zor, buna şükür edelim bari napalım 

(135 puan) tarafından

Aynen canm gerçek maalesef ama bizde kaldığı zamanlar benim evimde yapamaz mesela kızarım çünkü 

+1 oy
(4,526 puan) tarafından

Benim kızım da aynı 3.5 yaşında. Hadi kızım kalk hadi kızım üstünü cikar hadi yemeğini ye hadi çantanı hazırla hadi odanı topla bir şeyi 40 kere söylemeden yapmaz. Çoğu zaman yine yapmaz ben kolundan tutup zorla yaptırırım 

+1 oy
(11,422 puan) tarafından

Aynısın tıpkisi bende var 9 yaşında kız çocuğu benimde pasaklı ağır üşengeç biri sinir hastası olmuşum 5 yaşındaki oğlum çok.daha temiz düzenli ama bu kız ağır çekimde 

(450 puan) tarafından

Evet ayakkabı giymesi bile ağır çekimde gibi, küçük kız artık hadi abla diyo düşünün insanı yoruyorlae canları sağ olsun ama hiç iyi değil 

0 oy
(1,369 puan) tarafından

Alaskaninda dediği gibi annemiz bir kere söylerdi daha arkasına bakmazdi bilmiyorum biz mi çabuk büyüdük yoksa şimdi ki nesil mi böyle ama durumları hiç iyi değil 😔😔😔

(450 puan) tarafından

Aynen öyle 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 170 göst.
9 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 384 göst.
0 oy
7 cevap 488 göst.
0 oy
3 cevap 176 göst.