+1 oy
170 göst.
Diğer kategorisinde (1,628 puan) tarafından

Yeni doğan bebeğimin gazını çıkarmaya çok zorlanıyorum meme emdikten sonra uyuya kalıyo uyandirmasi ayrı dert oluyo cikarmaya çalışması ayrı dert sırtına vuruyorum vuruyorum cikmiyo ne yapabilirim gazın çıkması için 2 saattir gaz çıkarmaya uğraşıyorum yediklerimle mi alakali diyorum bir meyve suyu çikolata 2 saat çıkarmayan gaz yapar mı bilemedim damlası var tok karna veriliyor tok mu değil mi bilmeden veriyorum ama 8 saat arayla sabah vermiştim 

7 Cevaplar

0 oy
(4,396 puan) tarafından

Canım  mideden mi bahsediyorsun yoksa bağırsaktaki gaz mı

(1,628 puan) tarafından

Bilmiyorum ki bazen midede birikiyor bazen bağırsakta nerdenn çıkaracağını bilip ona göre masaj ayarlaması da zor

(4,396 puan) tarafından

Mutlaka her emzirmeden sonra mideden gazı çıkarmaya çalış midedeki gaz bağırsaklara iner onu çıkarmak için de karnına saat yönüne doğru masaj yap sürekli bebek yağları kullan

-Reklam-
0 oy
(15,122 puan) tarafından

Öncelikle sakin bu bir süreç masaj var gaz masajı onu izle sevim kuruçayın onu uygula. Biraz rahatlatır ama hepten bitmesi 4 ayı buluyor. 

0 oy
(2,609 puan) tarafından

Canım aklında bulunsun çikolata gaz yapıyor damlalarda bir halta yaramıyot bizimde böyle başladı inşallah biz gibi ağır kolik değildir masaj yap aşağı gazı ise ayağında salla istersen bizimki öylr daha rahat çıkarıyor yüzüstü de yatırıp masaj yapabilirsin oda etkili karnına ılık havlu koyabilirsin yada kiraz çekirdeği varsa o daha iyi 

(1,628 puan) tarafından

Kiraz çekirdeğini kaynatıp icicek miyim kimyon çayı rezene yapiyorum onu bilmiyordum 

(2,609 puan) tarafından

Kiraz çekirdeği denilen şey su torbasının bebek versiyonu ısıtıp bebeğin karnına koyacaksınız

0 oy
(9,079 puan) tarafından

memede her bebek uyuyakalir . onu meme agzindan cikinca omzuna alacan o surecte uyurken pit pit vurcan sirtina  gazi ciktimi yatirican yerine uyanmayacak yani o sira . ben ilk bebekde senin yaptigin hatayi yaptim 😂 kizim memede  uyuyakaliodu. hic istifini bozmadan yavasca yatiriyodum gaz maz cikarmak hak getire. bilac dk sonra bebek kivrim kivrim mikirdaniodu yattugi yerden alip gaz cikarirken buseferde uyaniodu.  memede sizip yatirinca da reflu oldu habire emdikleri zirt diye geliodu geri busefer mide yanmasi ve aglama krizi oluodu.

ozetle emince emerken her bebek sizar. onu direk omzuna alip  yaka susu gibi birkac dk bekleteceksin uyucak o memede sizmasi devam edecek yani omuzdada pit pit yapcan o sira beklicek yaka susu gibi. bunun baska caresi yok. uyandirmadan omuzuna alip omuzda gaz ciknca yatircaksin

(1,628 puan) tarafından

Ben uykuda çıkmadığını zannedip koyuyodum megersem cikaramadigim icinmiz 🤣🥲

(9,079 puan) tarafından
+1

yok yok uykudada cikar .  gadan bi gik yapio okadar agzindan . popodan zaten kaka yapdignda. cikio gazida

0 oy
(3,495 puan) tarafından

Herturlu deniyordum ilk başları omuzuna alıp yavaş vuracaksın elinlede sırtını aşağıdan yukarı sivazlicaksin.simdi benim bebegim buyudur daha rahat oluyor 1 dakikada çıkarıyorum sadece gaz çıkarırken oturtup başını elimde dik tutuyorum gazını çıkarıyorum değişik bir taktik ama eşim diyor nasıl beceriyorsun o yarım saat sivazlayip duruyor 😊 gazını çıkarmadan uyutmam ama

(1,628 puan) tarafından

Cnm ben oturtamam ki 17 günlük bebişim 👶😊

(3,495 puan) tarafından

Evet senin küçük zaten o sistem bence 3 4 aylik falan olması lazim

0 oy
(1,620 puan) tarafından

Canım çikolata gaz yapar zeytinyağı ile karnına masaj yapıyorum sonra da bisiklet hareketi ile çıkarıyorum oluyor. Kimyon Rezene ve anason iç ve içir hem süt yapar hem de gaz çıkarmaya yardımcı olurr

(1,628 puan) tarafından

17 günlüğüz içebilir mi

(1,620 puan) tarafından

Evet canım içebilir. Biz de 20 günlüğüz 30 Nisan'da doğdu veriyorum. 

0 oy
(8,782 puan) tarafından

Geri rahatça uyuyorsa gaz yapmıyor demektir 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 159 göst.
26 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 195 göst.
12 Ağustos 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Arzud.1998 (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 164 göst.
0 oy
27 cevap 1,230 göst.
22 Şubat 2020 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ꧁❦✳GüLbahaR✳❦꧂ (3,615 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,418 soru

24,110,898 cevap

332,960 kullanıcı

...