+2 oy
289 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (96 puan) tarafından

Şimdi size 3 senede yaşadıklarımı anlatacağım siz karar verin cezamı yoksa imtihanmi  eşim yurtdışına çalışmaya gitti borçla 1 sene durdu giderken aldığı borcu ödedi babası yoğun bakıma düştü geri geldi vefat etti sonra oğlum konuşmuyor du geçen sene başka şehirde araştırma hastanesine götürdük nöroloji falan derken genetikte bı kan aldılar onun sonucu 1 buçuk ay sonra sonuç çıktı frajil x sendromu kondu karnimda bı bebeğim daha vardı onada erkek dendi ondada olabilir aldır dediler aldırmadım ne gelirse Allah tandır dedim bebeğim doğdu bu sene eşim yüksek miktarda borcun altına girdi oğlumuz için eğitim alabilsin diye ev aldık hatta bı kaç gün önce de paylaşmıştım kayananm la kavgamizi ben paralarını alıp evinden malzemeleri alıp annmlere goturuyormusum o kadar ağrıma gidiyorki bunlar bı imtihanmi içim çok acıyor çünkü kızlarıyla bir oldu hırsız koydu adımı belki diyeceksiniz ki niye bu kadar takıyorsun içime oturdu ve haksız yere bir sürü bedduası da yanına küfür onları saymıyorum bile sizce bu yaşadıklarım bı imtihanmi yoksa Rabbim beni cezalandiriyormu

6 Cevaplar

+1 oy
(1,474 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Herkesin bir imtihanı var canım . Rabbim niye seni cezalandırsın ki? Herkesin bir derdi bir sıkıntısı var . Rabbim evladına şifa sanada sabırlar versin inşallah. Attığı iftiralar da öbür dünyada sorulur üzme kendini 

(96 puan) tarafından
+1

Amin inşallah canım çok ağrıma gidiyor 10 yıldır yanındayım kayın babam bı ameliyat oldu söylemesi ayıp bebek gibi baktım yaptıklarımı asla söylemiyorum ama ignesine kadar ben vurdum kızlarıyla bir oldu adımı hırsız koydu çok ağrıma gidiyor 

(1,474 puan) tarafından
+1

İnsanın tabiki ağrına gider . O kadar emek verdikten sonra nankörlük yapıp iftira atıyorlarlarsa Allah ıslah etsin inşallah. Sen Allah a havale et . Çocukların için güçlü durmaya çalış unutma sen bir annesin . 

(96 puan) tarafından
+1

İnşallah canim 

-Reklam-
+1 oy
(3,342 puan) tarafından

Sen kendini bildikten sonra seni hırsız belleseler ne olur seni gören goruyo biliyo yetmez mi evt zoruna gidiyor çekiyorsun ama onların sana yaptıklarının fazlası ile çekeceğini biliyor musun şuan bi sınav yada bi imtihandan bunu kimse bilemez sadece onlar gibi olma belki kapının dışı gül bahçesi o yüzden görme sadece Yaradana havale et sırtını yasla elbet çekecekler yaptıklarını 

+1 oy
(11,543 puan) tarafından

Öncelikle Allah beni cezalandırıyor düşüncesine kapılma Rabbimin sevdiği kuluyum imtihan oluyorum dee Rabbim sevdiği kullarini imtihan eder.

Yaptıkların iyilikleri ve yapmadığım şeyler için seni suçlamalarida Allah'a havale et gerçekten insanın zoruna gidiyo bazı şeyler ama ilahi adalet elbet bir gün tecelli edecek.

Bende 31 haftalık hamileyim bebeğim 25.26 haftayla uyumlu bir hafta önce 740 grmdi gelişim geriliği var doktor genetik hastalık olabilir dedi ve kordosentez önerdi ama işlem esnasında kalbi durabilir dedi istemedik Rabbimden ne gelse başımız üstüne dedik Allah'a tevekkül ettik eşimle haşa o zmn bende diyim Allah beni cezalandırıyor tövbe. Ve bende 11 senelik evliyim inan çok şey yaşadım anlatsam yorulurum ama hepsini Allah görüyor diyorum Allah'a havale ediyorum 

+1 oy
(569 puan) tarafından

Yazdıklarını okumadım, başlığa göre cevap veriyorum. Bu dünya imtihan dünyası, ceza dediğin ahiret yurduna varınca verilecek. Bu dünyada yaşadığın her güzellik de imtihan, her zorluk da. 

+1 oy
(1,625 puan) tarafından

Cezalandırma şeklinde düşünme. Burası imtihan dünyası. Ne diyorlar rabbim sevdiği kulunu sınar. Sabrın sonunda da mükafatlandırır. Hiç imtihan edilmeyen insanların vay haline. Demekki biz rabbimizin sevdiği kuluyuz ki imtihan ediliyoruz. Rabbim imtihan ediyor ki kulum sabır edip bekleyecekmi yoksa isyana mı düşecek. Herkesin hayatında bir imtihanı var benim olduğu gibi yada burda diğer insanların olduğu gibi. Bu dönemlerde rabbine daha çok sarıl. Kuran oku namaz kıl dua et. İçin ferahlayacak. Rabbim imtihanlarımı kolaylaştır de. Çünkü Allah kimseye taşıyamıyacağı yükü yüklemez. Elbette bazen kafamız karışabilir. Neden benim başıma geliyor diye düşünebiliriz. Şeytanın vesveseleriyle isyana bile düşebiliriz. Bu durumlardada Rabbinden af dile. Sen kalbimi biliyorsun de ve duanı et. Rabbim ferahlığa kavuştursun inşallah.

0 oy
(1,011 puan) tarafından

Gecmis olsun cocugunuz kac yasinda peki benim kizimda konusmuyor sizinki hicmi konusmuyor bu hastalik neymis peki açiklamasi

(96 puan) tarafından

Genetik bı hastalikmis 5 yaşına geldi konuşmuyor sinrililik egeitim gerektiren bisey

(1,011 puan) tarafından

Canım Peki hiç mi konuşmuyor anne baba su yemek ağzından hiç mi kelime çıkmıyor

(96 puan) tarafından

Anne baba abla mama diyor ama başka yok 

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 497 göst.
2 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Pinky (391 puan) tarafından soruldu
+4 oy
7 cevap 318 göst.
0 oy
13 cevap 624 göst.