+2 oy
215 göst.
Diğer kategorisinde (575 puan) tarafından

Hastaneye gittim bana progestan verdi ama hala devam ediyor adet gibi koyu pembe şeklinde, pragestan ağızla mi alayım vajinal mi vajinalse kanama var kızlar nasıl olacak, idrar yolu enfeksiyonu da geçiriyorm zaten ama kanamam vajinal ve afet gibi hastaneye de gittim doktor artarsa gel dedi pragestan verdi

10 Cevaplar

+1 oy
tarafından

Doktora sormadın mı canim bende de cok olmuştu kanama ama ben hep ağızdan aldim progestanı 

(575 puan) tarafından
+1

Canim senin kanama da çok muydu ve nedendi ki 

tarafından
+1

Evet canım benimki de kan uyuşmazlığı olduğu için kanamam oluyordu sürekli dinlenme halinde yatarak geçirdim hamileliğimi

-Reklam-
+1 oy
(7,470 puan) tarafından

Hamilelikte kanama normal değil canım tekrar git bana progestan iğne olarak vermisti

+1 oy
(562 puan) tarafından

Doktor fitil mi yada hap şeklinde mi olduğunu belirtmiştir aldığın ilacta da bellidir fitil mi diye ilacın prospektüsünü oku anlarsın yani fitili hap diye yutmayasın 

(526 puan) tarafından
+1

Dediği ilaç hem fitil hem de hap olarak kullanılabiliyor :)

(562 puan) tarafından
+1

Yaaaaa 😳😳😳😳 ilk defa duyuyorum böyle bir ilacı hem fitil hem hap.olarak kullanıldığını 

(526 puan) tarafından
+1

Hap olarak kullanıldığında yan etki yapabiliyor mide bulantısı sersemlik gibi. O yüzden genelde doktorlar fitil olarak veriyor :)

+1 oy
tarafından

Kanama varsa ağızdan öneriliyor. Kanama ile akıp gitmesin diye 

+1 oy
(1,482 puan) tarafından

Canım benim çok az kahverengi lekelenme vardı banada progestan verdi ama fitil olarak kullan dedi ağızdan alırsan çok sersemletir seni etkisi ağır biraz dedi ztn bulantılarım cok oluyor bugün fitil olarak kullanacak ilacın üzerinede etiket yapıştırmışlar ağızdan sabah akşam yada vajinaldan akşam olarak kullanınız diye doktorun demedimi nasıl kullanacağını ben ağızdan diye ısrar ettim hatta bana yan etkisi ağır olur sen beni dinle fitil olarak kullan dedi öyle yapocam mecbur artık fitil olarak daha etkiliymiş

(575 puan) tarafından
+1

Yok demedi hicbsy, eczacı eşime ağızdan veya vajinal alablr demiş 

(1,482 puan) tarafından
+1

Sen bilirsin ozmn benim vajinamda ısrar etti doktorum hem daha etkili hemde çok ağır etkileri olabiliyormuş yatmadan vajinal alıp direk yatabilirsin kullananları okudum akıp düşüyormuş bazen normal dediler bakalım bende ilk defa denicem nasıl olucak bilmiyorum ama benim kanama değil peçetede kahverengi iz oluyodu azıcık ona rağmen vajinal al dedi bana

+1 oy
(5,293 puan) tarafından

Kanama yoksa düşük riski varsa alttan veriri ama kanama varsa ağızdan kukkanman gerekte aşırı dikkat et progestan yan etki uyku baş dönmesi yapıyor bnde düşük yaparken kullanmıştım ağızdan alınca baş dönmesi uyku hali çok yaptı dikkatli ol geçmiş olsun cnm 

+1 oy
(6,710 puan) tarafından

Hap hem yutuluyor hemde fitil gibi vajina dan kullanılır nasıl kullanman gerektiğinine doktor karar verir vajinal şekilde derse kanamam olsa bile o şekilde kullanman gerekir

+1 oy
(3,402 puan) tarafından

Tekrar bir gözük sen 

+1 oy
(2,667 puan) tarafından

Vajinal yoldan canım. 2 hamileliğim de kanamalı geçmişti. Ayyy şuan ilacın verdiği sersemliği hissettim bı an. İlkinde ağızdan almıştım 15 dk sonra resmen bayiliyodum

0 oy
(502 puan) tarafından

Kanama varsa ağızdan çünkü kanama ile ilaçta atılır dışarı bu sebepten ağızdam veriyorlar kanama durunca vajinal olarak alırsın 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 125 göst.
21 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 34. (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 114 göst.
0 oy
3 cevap 110 göst.
30 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Zeyno63 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,312 göst.

Kategoriler

1,472,093 soru

24,106,956 cevap

332,752 kullanıcı

...