+5 oy
746 göst.
Diğer kategorisinde (1,044 puan) tarafından

Bacikolar dün şehir hastanesi beni eğitim ve araştırma hastanesine sevk etti bebeğin karın çevresini 39 haftalık olmasına rağmen 41 haftanın üzerinde ölçtüğünü söylediler 

Biz de acilden giriş yaptık tabii eğitim araştırmanın kadın doğumuna Orda'da ölçümler yapıldı 41 haftanın üzerinde çıktı ama şu an 39+0 

Kilom 125 sezaryanın benim için çok riskli olduğunu söylediler yani kısacası benim Allah'ın izniyle bir an önce normal doğum yapmam gerekiyor fakat dün açılmaya bakıldı hiç açılma yok yine ara ara adet olacakmış gibi karnım ağrıyor fakat açılmam yokmuş 

Allah aşkına nasıl doğururum bir yardım edin ya ne yapsam doğum kolaylaşır ananas falan yiyorum bana mısın demiyor 

Merdiven mi çıkayım ne yapayım ben ya vallahi bittim artık düşüne düşüne ne açılmayı kolaylaştırır 

Evde fazlasıyla hareketliyim çünkü iki tane ufak çocuğum var ama buna rağmen açılma olmuyor

25 Cevaplar

+3 oy
(5,261 puan) tarafından

En İyi Cevap

Sezeryan neden senin için riskli cnm bnde kilokuyum gayet rahat sezeryan oluyorum bnmde 3. Sezeryan olucak 

(1,044 puan) tarafından

Sağol canım Allah bin kere razı olsun ya gerçekten korkum geçti biraz cesaret buldum senden insanın en çokta böyle zorda olunca birine ihtiyacı oluyo özellikle de onunla aynı şartlarda olan birine 😕 Rabbimde sana zor gün göstermesin inşallah 

(5,261 puan) tarafından

Amin cnm bnm ay ne olmuş yani kiloluysak hastalıklı deilizya şükür Rabbime bn 3 gebeliğimdede hiç sıkıntı yaşamadım Rabbim seninde yardımcın olsun ama korkma başka doktora da gorunmeni tavsiye ederim Rabbim merhametli doktorlara rast getirsin seni ❤️

(3,798 puan) tarafından

Şöyle saçma sapan korku salan doktorlardan nefret ediyorum ya.. 3 yıl önce 130 kilo ile sezaryenle doğum yaptım ben de. Allah’a şükür bi sıkıntı yaşamadım canım korkma sen kalbini ferah tut. Yemin ederim devlet hastanesindeki kendini bilmez doktorların bu muamelesi yüzünden sürekli özel hastaneye gitmek zorunda kaldım o lafları duymayım yeter ki diye bütün sınırları zorladık o zamanlar yeter ki onlarla muhatap olmayım diye. Kilolu birini geçtim hamile birine şöyle şeyler söylenir mi ey insafsızlar yaaa.. doğumdan sonra yaranı enfeksiyon kaptırma yeter canım bir haftaya topluyorsun zaten kendini. 

(1,167 puan) tarafından

6 sene önce 87 kilo ile sezeryan oldum bana da demişti ebe kilon çok ya zor olur diye. Bilerek moral bozmak için öyle dıyorlar. Sırf uğraşmamak için

(733 puan) tarafından

Bende 125 kiloyum 7 aylik gebeligim var banada hıc risk misk bisey demedi doktorum sezeryan olacagim ilk dogumum sezeryandi ve onda da 107 kg falandim.

-Reklam-
+3 oy
(17,374 puan) tarafından

Pilates topu varsa onu kullan yere çömelip kalk merdiven çık parktaki spor aletleri de faydalı oluyor 

(1,044 puan) tarafından
+1

Bunları yapsam sence ne zaman doğururum canım

(17,374 puan) tarafından

Benim doğumum bu şeyleri sıklaştırdıktan 1 hafta sonra oldu müdahale edildi ama bebek kendi gelmemişti sancı verdiler 

(348 puan) tarafından

Ben bunlari yaptim merdiven indim çıktım. Comel kalk yaptım dogum sancısında bile o dk ya kadar. 1 hafta sürdü sürmedi 38 haflaikken dogumum basladı kontrole gittim 3 cm açılmis. Hemn doguma aldılar cok sürmedi dıkıssız kesısız dogum yaptım çok şükür. Çok kolay oldu. Merdivenin cok faydası oldu. Ben ozelde yaptım Dr bana son haftalar adacayi içmemi söyledi ve hurma yedım 2 3 gun ıcınde  dogum oldu. Bol bol yuruyus yaptım. Bi kaç güne ınsaallah başlar hayırlısıyla doğumun 

+3 oy
(549 puan) tarafından

Hurma ye canım inşallah sağ salim doğurursun

(1,044 puan) tarafından

Şekerim çok yüksek benim canım Bir de geç kalmadın mı hurma için zaten bana acil işe yarayacak şeyler lazım

+3 oy
(1,326 puan) tarafından

Meryem ana otu bulup suya koy iç, etkisi hızlı. Allahın izniyle 3 saate açılır tamamen 

(1,044 puan) tarafından

Ama hiç açılma yok şu an bende yine de işe yarar mı apaz apaz yerim gerekirse o kadar zor durumdayım

(1,326 puan) tarafından

Açılma için zaten. Kuru bir ot, okunacakları okuyup suya koyarsın, biraz içersin. O açıldıkça senin de açılman olur.

Ama doğumdan sonra sudan çıkarmayı unutma sakın.

Rabbim kolaylıklar versin. 

(1,044 puan) tarafından

Amin canım vallahi şu an gidecek insan arıyorum Aktara kaynanama söyledim inşallah kapanmamıştır aktardan başka bir yerde satılır mı bu

(797 puan) tarafından

Kapanan yerin komşu esnafi falan vardır aratın olmazsa belki açarlar eşin nerede 

(1,326 puan) tarafından

Bilmiyorum ki…

+3 oy
(793 puan) tarafından

İnternet'e açılmaya yardımcı videolar var hareketleri sürekli yaparsan faydası olur 5 cm açıkla 8 cm açıklığa çıkmıştı benim ki

(1,044 puan) tarafından

Hemen bir çıkmıştı canım yoksa böyle bir hafta içinde mi

(793 puan) tarafından

2 saat içerisinde ama ben bunun yanında suni sancı da alıyordum

(793 puan) tarafından

9 saat boyunca suni sancı aldım her an sezaryana alınabilirsin diolar sürekli yat dinlen dediler ben yaptıkça olan sancılar geçiyordu normal doğum yapmak zorundaydım küçük bi bebeğim daha var sürekli karnıma zıplamayı seviyor die bütün yolları denemiştim

+3 oy
(1,252 puan) tarafından

Benimki de gelmiyordu. Tempolu şekilde 2 saat yürüyüş yaptım, halı sildim, plates topunda 8 çizme hareketi yaptım bir kaç güne sancım geldi dogurmustum

(1,044 puan) tarafından

Birkaç gün mü deme canım ya 😕

(1,252 puan) tarafından

Kız hemen mi doguracan 😂 bir de leğene sıcak su doldur içine otur

(1,044 puan) tarafından

Vallahi canım bu gece bütün tuşlara basmayı düşünüyorum aynı anda artık o kadar bunalımdayimki psikolojim bozuldu bu çocuğu erken doğar diyordum Çok öksürüyordum falan çocuk gelmek bilmiyor Bu sefer de 

İçeride irileştikçe irileşiyor

İşte bebeği zayıf olup iri olmasını isteyenlere bu benim yaşadıklarım bir hayat dersi olsun bakın işte iri bebek böyle oluyor doktor takılır bu bebek çıkmaz diyor kilom yüzünden sezeryandan korkuyorlar yapmak istemiyorlar 

Allah'ım öleceğim ben sanırım 😭😭😭

+3 oy
(5,203 puan) tarafından

Rabbım yar ve yardımcın olsun canim sağlıkla sağ salim kucağına alırsın inşallah 

Hurma diyecektim ama günün de gelmiş zaten şekerim var demişsin bir de çömelip kalk merdiven de inip çıkabilirsin Allahin izniyle bir avazda kurtulursun 🤲💜

(1,044 puan) tarafından

İnşallah canım ya bakalım ne olacak

(5,203 puan) tarafından

Ne yaptın canım doğum yaptın mı özelden yazacaktim kapalı diye buraya yazayım dedim 

+2 oy
(797 puan) tarafından

Merdiven in cik huyrma kolaylaştırır diye biliyorum pilates topu aldır hemen birde internetten duası vardır diye biliyorum görüyordum kolay doğum için ona bak birileride senin için süre okusun 

+2 oy
(875 puan) tarafından

Canım iliskide doğumu başlatıyor benim oğlum bu yüzden iki hafta erken doğdu gerçi benim kilom ve senin gibi haftası önde değildi bı zorluğum yoktu ben iki çocuğumda da çömelip kalktım çok işe yarıyor canım hemde çok inanır mısın ilki acemiydim neysede ikincisinde gittiğimde 9cm açıklık vardı direk kıyafetle giriş yapmadan doğuma aldılar dusun sancı cekerken ikinirken bilgilerimi girdim. Sıcak suyla duş al böyle beline denk gelecek şekilde suyun altında kal çok etkisi var. Ve bol bol yürü yere çök kalk suquat çek İste insAllah biran önce kolaylıkla pırtlatirsjn 😂❤️

+2 oy
(5,198 puan) tarafından

Canım bugüne kadar hareketli bir gebelik geçirdiysen çömelip kalkma işe yarar, pilates topu üzerinde hafif zıpla, merdiven in çık. Bir de perine masajı var onu öğren yap açıklığa etkili olur. 

Ama genel olarak hareketsiz gebelik geçirdiysen biraz zor oluyor doğumu başlatmak 😏

Doktor ne diyor peki sezaryen kesinlikle olma mı dedi 

(1,044 puan) tarafından

İki tane ufak çocuğum var canım evde hareketsiz olmak mümkün değil yani 125 kiloyum Bu yüzden sezeryan dikişlerinin enfeksiyon kapma olasılığını ve şeker yüzünden iyileşme hızını düşündüğümüz zaman normal doğumu daha mantıklı buluyor doktor 

Tabii ki olurdu doğuramazsam mecburen Sezeryan olacak zaten

+2 oy
(220 puan) tarafından

Ne yaparsan yap zamanı gelmeden olmuyo 3 doğumum da 40 haftayı geçmişti 41. Haftada suni sancı ile dogum yaptım. Sana neden suni sancı ile başlamadılar doğumu 

+2 oy
(4,610 puan) tarafından

4 çocuk doğurdum hepsi normal . Sana tek diyeceğim şuan dışarı çık ve 2 saat dinlene dinlene yürü yani 20 dk yürü 5 dk otur 

Evdeki dolanma yürüme sayılmaz açılmada olmaz

Nefes nefese kalıncaya kadar yürü ve dinlen kesinlikle işe yarar 

(1,044 puan) tarafından

Yani kesin etkili olur mu diyorsun canım bu ona göre çıkıp yürüyeceğim vallahi bak etkili olmayacaksa ayaklarım pert olmasın bari ödem için de zaten 🥺 hemen sancılanırmıyım acaba

(4,610 puan) tarafından

Hemen çık çık 

Ben hep öyle doğurdum akşam yürüdüm sabaha 5 cm açıklıkla doğurdum

+2 oy
(2,054 puan) tarafından

Bu kadar kilolu bı insana ne diye normal doğum yaptırmaya çalışırlar ki? 

(1,044 puan) tarafından

Asıl sezeryan çok daha büyük bi risk olduğu için canım bir de iki tane normal doğumum var benim

+2 oy
tarafından

Benim büyükte senin bebeğin gibiydi 38. Haftada 41 üzeri görünüyordu o hafta kendi sancımla doğum yaptım bebeğim normal oranlarda doğdu kendini çok strese sokma bebeğin stresi hissetmesi de iyi değildir. 

Meryem Ana otunu suya koy o suyu iç, hurma, ananas yiyebilirsin.

+2 oy
tarafından

Peki neden suni sancı denemiyorlar ki 🤔

(1,044 puan) tarafından

Açıkçası onu ben de bilmiyorum canım 

Bir öncekinde 37 haftada su gelmişti direkt suni sancı verdiler hiç sancım yoktu ama açılma varmış 2 santim o zaman bakmışlardı 11 saatte doğmuştum 4-5 saati aktif sancıydı geri kalanı normal hafif sancılardi

Bunda bekliyorlar belki de hiç açılma olmadığı için

+2 oy
(27 puan) tarafından

Uzun mesafe yol yürü işe yarar bende faydası olmuştu

(1,044 puan) tarafından

Evet biri daha yazmış böyle canım eşim birazdan gelecek yemeğini vereyim kaynanamı çağırayım çocuklara baksın 

Ben de yürüyeyim yürüyebildiğim kadar ama çabuk yoruluyorum oturmam gerekiyor belim çok ağrıyor bir şey olmaz değil mi yine yürümek sayılır yani

+1 oy
(939 puan) tarafından

Yüruyus ve korunmasiz iliski canim fayda ediyor

(939 puan) tarafından

Kuveti su ile doldur otur

+1 oy
(6,557 puan) tarafından

Meryem Ana otu oku suya koy 3 saate dogurursun açılma da olur 

+1 oy
(694 puan) tarafından

Merdiven çık bol bol hurma ye suyunu iç ve sürekli eğil kalk yere uzan yataktan destek alarak bacaklarını aç kapa Rabbim yardımcın olsun inşallah 🥰

+1 oy
(4,418 puan) tarafından

Sabahtan akşama kadar temizlik yap çomel yerleri sil bana güven bayramdan önce full temizlik yaptım 2 3 gün sonra doğum yaptım 

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 993 göst.
0 oy
25 cevap 618 göst.
27 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde 23Zeynep23 (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 319 göst.
31 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde poyraz3307 (186 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 751 göst.
12 Mart 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,463,026 soru

23,980,063 cevap

326,450 kullanıcı

...