+1 oy
566 göst.
Diğer kategorisinde (490 puan) tarafından

Kızlar ben mi abartıyorum sizce 2 ay önce doğum yaptım ve genel olarak hep yanlızdım annem aklına edince uğradı uğrasa da bişey yspmadı toplam 4 kere falan geldi oda ara ara k.v pek gelmedi çünkü onu istemedim emzirme süresince sinir bozucu mememi eklemeye çalışmalar her halta bir fikir söylemeleri falan rahatsıxlık verdi haa bide yeni doğan bebeğe birşeyler yedirmeye çalıştı hemen gönderdim evine şimdide telefondan olsun oraya gidince olsun sürekli müdahale etmeye çalışıyor ben bebeğe bir başkasının dokunmasından rahatsız oluyorum biri ellesin hemem yıkıyorum bebeği dünde saglık ocagında aşıya gittik kadının biri bişey demeden bebeğimin kafasına dokundu sinirlendim kayınvalide tuttu bir sen mi doğurdun herkeste var demeye başladı bende herkes kendi doğurduğunu sevsin dedim sonra hemşireye diyoki bana öptürmüyo elletmiyo falan oda doğru yapıyor bende aynı şekilde davranıyorum dedi bu sefer onada aynı şekilde siz mi doğurdunuz herkeste var demeye başladı delircem nasıl tepki vermeliyim artık susması beni rezil etmemesi için 

13 Cevaplar

+10 oy
(22,676 puan) tarafından

Bacım seninki bana biraz garip geldi. Ne demek biri dokunduğu zaman hemen yıkıyorum. Bu fazla bı davranış değil mi sence abartı değil mi? Hasta değillerse ben babannesinin kucağına ver derim. Öpmesin ama kimse şöyle bı kucaklarına alıp sevsinler bağ kursunlar. Bişey yedirmek falan evet bunlar aşırı şeyler. Ama onlar öyle görmüş. Az da olsa ver sevsin yani. Ve yıkama çocuğu dokunduklari zaman . Çocuk daha beter hasta olur ileride . Bağışıklığınin güçlenmesi lazım. 

Ayrıca bana göre anneanne babaanne dede bunlar anne babadan sonra gelir. Ne olursa olsun bize Allah korusun bişey olacak olsa çocuklarımıza onlar bakacaklar. Onlar en yakinlarimiz. Böyle kırma bence . Ama senin kurallarıni da tabii ki ezdirme. 

(14,872 puan) tarafından
+1

Ay yorum yazacaktım yazmışsın yazacaklarımı 

(22,676 puan) tarafından
+1

İyi bari seni zahmetten kurtardım 😁

(490 puan) tarafından

Onlar dokununca değil dışardan biri dokununca izin vermiyorum yoksa onlar dokuncak tabi birşeyler yedirme çabasına giriyor yeni doğduğu günden beri bende yanliz bırakamıyorum bişey diyince sadece sütle mama yla beslenmez vitamini nerden alcak diyo mesela

(22,676 puan) tarafından

O zaman haklısın canım. Yalnız bırakma 

-Reklam-
+5 oy
(22,971 puan) tarafından

Diğer her şeyde haklısın ama kimse dokunmasın istiyorum dokununca yıkıyorum dediğin yerde haksızsın ilerde parkta kaydırağın kenarı yalıyacak o mikrop kapar dediğin bebek ve evet mikropla da tanışması ve onunla savaşmayı öğrenmesi lazım öbür türlü daha çok hasta olur dışardan gelen her kimse gider elini yıkar gelir çocuğu öyle kucağına alır.  Bunu hep böyle devam ettirirsen ilerde temizliğe takıntılı bir çocuk bile olabilir 

(22,676 puan) tarafından

Karismasam daha neler yapscak 😁😁

(490 puan) tarafından

Tabiki herşeye müdahale edemem ama dışarda birinin şak diye ellemesi rahatsız eder onlara veriyorum ama yanlız bırakamıyorum çünkü yenidoğdugu günden beri bişey yedirmeye çalışıyor izin vermiyorum sadece süt mama veriyorsun nasıl beslenecek bu diyo bende yanlız bırakmsk istemiyorum

(22,971 puan) tarafından

Başkasının dokunmasından rahatsız oluyorum biri ellerde yıkıyorum demişsin bunun abartı olduğunu söyledim sonuçta anneannesi babaannesi teyzesi halası illaki sevecek. Yedi kat yabancının sokakta ellemesini doğru bulmuyorum tabiki bunu normal gören de zaten olmaz biraz büyüyünce de sana sormadan etmeden sokakta bir şey vermeye çalışanlar olacak maalesef. Benim kayinvalidemde bir aylıkken doğum günümde pasta yedirmek istemişti azcık ağzına değdirelim diye bize bile sağlıklı değil diye büyük tepki gösterince bir daha denemedi 

(490 puan) tarafından

Başkası yani dışardan biri demek aile içi değil benimki inatla yedirmeye çalışıyo tepkim ne olursa olsun bebeği ordan alana kadar devam ediyor

(22,676 puan) tarafından

O zaman haklısın. Yalnız bırakma 

+2 oy
(1,003 puan) tarafından

Çemkir uzak dursun. Bu eski kafalar yeni neslin başına bela resmen

(490 puan) tarafından
+1

Biz bu şekilde olmayız yanlız yenidoğan bebeğe bişey yedirmeye çalışmak izin vermeyince sadece süt mama bu nasıl beslencek demeyiz zorla kafasına yastık koymayız herkesin kucagına vermeye çalışmayız yani kısaca biz yeni nesil saygı duymayı biliriz

(231 puan) tarafından

Ozmanki nesilde bu sekil de dusunuyordu her gelen nesil onceki nesli begenmiyor illaki bi sekilde laf bulunur oyuzden bana hic laf gelmez diye dusunmeyin 

(490 puan) tarafından
+1

Öyle olursak gelsin zaten öyle olmayacağımız için sen kendi adına konuş 

(1,003 puan) tarafından

Ben şu an ki ufak çocuklara bile saygı duyuyorum kaldı ki bebekli annenin işine daha saygı duyarım. Gene söylüyorum bu eski kafalar yeni nesil annelerin başına bela insanı depresyona sokuyolar. Benim kaynanayı hemşire bile tersledi beni bırak sağlıkçıya bile zorbalık yapmaya kalktı. Bende saygımı haddimi bilmezsem banada çemkirsinler haketmiş olurum. 

(490 puan) tarafından

Öyle doğru söylüyorsun ki valla benimkide öyle ne hastanede istedim yanımda ne evde istedim bilet yapılmayacak ya inadına onu yapmaya çalışıyor

+1 oy
(5,448 puan) tarafından

Kayınvaliden niye bu kadar umurunda? Fazla takılmışsın bence, standart kayınvalide işte ne bekliyordun ki ah kızım sen annesisin en iyisini bilirsin mi diyecek 😄 Varsa öyle bir kayınvalide ben taksitle alırım valla 😄 Yaşadığın lohusalık döneminin de etkisiyle gözünde fazla büyütüyorsun konuları.

Bebek konusunda da evet dikkatli olmak lazım haklısın ama biri değince bebeği yıkamak falan da fazla. Kardeşim yeğenimi doğdu doğalı sakınır. İlk zamanlar iki tane eldiven giydirirdi mikrop geçmesin diye. Daha doğru düzgün kucaklamadım yeğenimi annesinin kaygısından😄 Doğdu doğalı da hasta çocuk yazık 18 aylık 18 kere hasta olmuştur abartmıyorum. Ben de oğlumu güvendiğim kim varsa sevmesine müsaade ettim. Sevilen bir çocuk olsun istedim. Amcaları kucakladı bol bol, teyzeleri bağrına bastı. Anneannesi babaannesi mıncırdı. Çok şükür 4 yaşına girecek bir kez antibiyotik verdim o da cahillikten bilemedim de verdim. Tamam ben herkes de dokunsun demiyorum ama temizliğinden eminsen bırak sevilsin çocuk. 

(490 puan) tarafından

Saglık ocagındaki hasta yakınına gösterdim bu tepkiyi kayınvalidem tamam ekleyecek sevecekte bişeyler yedirmeye çalışıyo tepki veriyorum elinden alıyorum sadece süt ve mama ile nasıl beslensin nasıl vitamin alsın diyo almayacak dedim kendisi bsşkalarinin kucagına verme çabasında bu beni rahatsız ediyor kendisi sevsin ama yedirme içirme yapmasın dışardan birine değer elletmesin 

+1 oy
(23,027 puan) tarafından

Canım yaptığın doğru değil bu şekilde olmaz ama çok kırıcı oda onun babanesi uyar yapmasın

(490 puan) tarafından

Çok uyardım anlamıyor ki inadına yapıyo geçen bebek yatıyor agzına hurma vermeye çalıştı verme dedim önce gözümün içine baka baka agzına sokmaya çalışıyp inatla bende bagırdım bu sefer sadece süt mama nasıl beslensin vitamin alsın bu çocuk diyo almasın vitamin dedim bende isterim baksın sevsin bırakayım ona biraz dinleneyim falan ama bu şekilde bırakamıyorum ki

+1 oy
(1,557 puan) tarafından

Bende 17 gün önce doğum yaptım bende dokunulsun çok minciklansin istemem ama yıkanan falan aşırı abartı bence gerek yok bu kadar abartıya sakınan göze çöp batar birilerini kırmayın Allah acısını göstermesin 

(490 puan) tarafından

Dışardan biri eklemesin saglık ocagında sıra beklerken kadının biri geldi dokundu kafasına bende kızdım eve geldim yıkadım napayım aileye sevdiriyorum

(1,557 puan) tarafından

Yine de çocuğunuz konusunda birini kırmayın ki sakınan göze çöp batmasın çocuğunuz olduğu için anlayış bekleyip dokunmamalari gerekir ama gel gelelim herkeste o düşünce anlayış yok kötü niyetle değil tatlı bulduklarından sevmek istiyorlar bende çocuğum yokken öyleydim şimdi anladım dokundurtmasalar da haklı olduklarını çünkü kendinden bile korkuyo insan ama karşında öyle düşünen biri yoksa kırılabilir 

(490 puan) tarafından

İsterlerse oturup ağlasınlar istemediğim izin vermediğim şeyi inadına yapmasınlar bu sakınan göze çöp batması değil ortalık kötü herşey hastalıklı onların devri değil ki bu devir önceden uçuklu birinin öpmesi öldürüyormuydu bebekleri yada bu kadar çeşitli hastalık varmıydı yada pedofili bu kadar çokmuydu değildi o zamanlar şimdi devir o devir değil 

+1 oy
tarafından

Senin yaptığın yanlış bu kadar itici olmaya gerek yok 

Kaynanan haklı 

(490 puan) tarafından

Sende aynı kafadasın ne yazık.. 

tarafından

Bunu ne zaman anliycaksin biliyon çocuğun büyüdüğünde burnunu karıştırıp ağzına götürdüğünde , parklarda çocuklarının ellerini tutugunda onların eleindeki şeyi alıp yemek istediğinde , emekledigi zaman evde bulduğu herşeyi ağzına aldığında ,elini yaladiginda , emzigini yere şurup ağzına aldığında ,  o zaman anliycaksin ne kadar gereksiz pimpirik lik yaptığını . 

Sen şimdi biri dokundu diye çocuğu yikiyorsun bu yazdıklarım sana şimdi saçma gelebilir asla izin vermem diyeceksin ama emin olki hepsi ve daha fazlası olacak , verhasil kelam birilerinin kalbini kirma çocuğa dokunduklari için .

Bende yeni doğan bebeği kimin olursa olsun kucağımda almam opmemde dokunmamda ,ama benim bebeğime aileden( yabancı olsa bende bozulurum ) biri yapsa kalp kirmam

(490 puan) tarafından

O zaman zaten bagışıklıgı güçlenmeye başlıyor ama şuan degil anladın mı 

+1 oy
(577 puan) tarafından

Canim bencexe biraz abartmışım ben herkesin dokunmasına izin verdim şimdi hava iyi olduğu günler taşla oynamaya bile götürüyorum oynasın başarısızlığı güçlensin diye cocuk herseye alışkın olması lazım benim kv huc ölmedi kimse opmesin dedi alerji olur küçük diye ama sakinmadim cocugu

(490 puan) tarafından

Daha bu yenidoğan bebek 

(577 puan) tarafından

Olsun canım yeni doğan bebeğe sen boyle yaparsan hastaneden eve gelemezsin emin ol buna böyle sıkmak herseyden kısmak iyi değil 

(490 puan) tarafından

Olsun canım ben izin vermiyorum 

+1 oy
(2,971 puan) tarafından

Sen lahusalik şeyine girmişsin bendede ilk aylarda oldu bebeğime kimse dokunmasın kimse benim gibi sevmesin falan yapıyordum simdi 4 aylik olduk öpmek yasak bende istemiyorum ama  bazen kucak veriyorum cokta sakındığındada olmuyor cam fanusa koyamiyoruz..

(490 puan) tarafından

Bende öptürme yedirme içirme yok dışardan birine elletmek istemem helede sağlıkocağından

+1 oy
(1,733 puan) tarafından

Dışarıdan yabancının dokunması konusunda haklısın yabancı sonuçta hasta mı değil mi bilmiyoruz ama her biri dokunduğunda bebeği yikarsan bu çocuk nasıl mikroplara alışacak yenidoğan bebeği öpmelerini bende doğru bulmuyorum ama bırak kucaklarına alsınlar uzaktan sevsinler benim de anneannem kızardı öpmeyin bebeği diye benim uyarı yapmama gerek kalmazdı 

(490 puan) tarafından

Ben dışardan birinin dokunmaaına karşıyım kayınvalideme veriyorum tabi kucaklıyor falan ama yanlız bırakamıyorum bişeyler yedirmeye çalışıyor doğduğu günden beri tepki verince de nasıl vitamin alsın sadece süt mama diyo dışardaki kadına tepki gösterincede onlarında var diyo ben yok diye izin vermiyor değilim ki hastamı değilmi ne bilcen tanımadığım etmediğim insanlar neden dokunsun

(1,733 puan) tarafından

O konu da haklısın herşeyin zamanı var birşeyler yedirilmez tabi benim de kaynanam 3 ayllikken sütlaç yedirmis ben görmemistim eşim kızmıştı o yüzden kaynanama çocuk bırakmaya cesaret edemem 2.5 yaşında şuan ama güvenemiyorum bırakmıyorum dışarıda ki insanlara tepki vermeniz çok güzel birşey bu yüzden hastane de yatan çok bebek var kaynananiz dediğini çok duymayaya çalışın çok yıpranirsiniz sizi çok iyi anlıyorum bu süreçlerden bende geçtim 

(490 puan) tarafından

Evet birşey diyince aynı cinsiyetten onunda çocugu var diyo ne alaka anlamadım farklı cinsiyet olsa korumayacaz mı dünyada sadece benim çocuğum var diye değil dedim hemşire bende elletmem kimseye çocuğumu diyo sadece siz doğurdunuz diyo onada hayır herkesin çocuğu kendine birinde var diye yada cinsiyeti şu yada bu diye korunmaz ki bebek olduğu için koruyoruz sonuçta

(1,733 puan) tarafından

Boşver sen çok doğru yapıyorsun ya ben bu insanları da anlamıyorum başkasının çocuğuna bebeğine dokununca elinize ne geçiyor ben hayatta kimsenin çocuğuna dokunmam keşke herkes bu düşüncede olsa bende kızımı yeni hastaneden çıkarttığım da adamın biri gelip oy ne kadar tatlısın değip yanağına dokunmuştu çok sinirlenip tepki vermiştim yeni çıkmışız zaten ne dokunuyorsun diye bide şeker vermeye çalışanlar oluyor ilerde büyüdüğü zaman buna da müsade etmeyin yabancıdan birşey alınmaması gerektiğini ögrensin 

(490 puan) tarafından

Müsade edilir mi hiç insanlar çok anlayışsız gerçekten 

+1 oy
(56 puan) tarafından

Öncelikle çocuk senin çocuğun nasıl istersen öyle büyütürsün. Ben ailedeki herkesin kucağına koydum ve koyarım ama dışardan tanımadığım birilerinin hasta olmasa dahi çocuğuma ellemesi hoşuma gitmez. Ne olur bunu normalleştirmeyelim. 

tarafından

Hiç tiksinmedim.. çocuklarımı da öyle yetiştirmiyorum. Hastalık dediğiniz şeye bağışıklık kazanmadan vücudu alışamaz bunu unutmayın. 

(490 puan) tarafından

Bunu anlamamışsınız ben dışardan birisi dedim babannesi dedesi demedim ona bırskmama sebebim bişeyler yedirip içirmesi dedim sadece onlara öptürmüyorum yedirme içirme konusuna izin vermiyorum 

(56 puan) tarafından

@AyseN. Hanımefendi burada konu sizin çocuğunuzu nasıl yetiştirdiğiniz değil ben örnek verdim sadece. Siz haklısınız demediğim sürece konuyu uzatacak mısınız? Ben kendi fikrimi yazmışım. Siz çozugunuzu nasıl istiyorsanız öyle yetiştirin ama bırakın da bizde kendi evladımızı nasıl istersek öyle yetiştirelim. Muhalefet olmanıza gerek bir konu görmüyorum. Ben assla ve asla çocuğumun dışarda kimsenin elinden bir şey almasına izin vermem ve bu konuda sürekli olarak uyaracağım. Ben sizin yetiştirme tarzınızı sorgulamıyor ve yanlış demiyorsam siz de rica ediyorum bu konuyu uzatmayın. Her anne evladı için en iyisini bilir ve en iyisini yapar. ✨

(56 puan) tarafından

@Bencee Ben sizi anladım ve de hak veriyorum. Kim ne derse desin en iyisini evladın için sen daha iyi bilirsin. Sağlıkta büyüsün

(490 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum bişey olmaz alışsın diye hastalığın içine sokmak ne kadar mantıklı 

0 oy
(352 puan) tarafından

Herkes gereken yorumu yapmış bende artılayip cikiyorum ++

(490 puan) tarafından

Tövbe bişey demek için diyenlerden.. 

0 oy
tarafından

Ne şartlarda evladın oldu bilemem ama bazı konularda çok abartı davranışın sonra çocuklar neden hastalıktan kurtulmuyor. Çocuklarımız cam fanusda yaşamıyor dünyada milyonlarca bakteri var ve alışmaları lazım buna. Biri dokundu diye yıkamak 😱😱 benim yengemde sen gibi oğlunu eve kapatıyor başkası dokunmasın diye  dışarı çıktığı an hasta oluyo gariban. 

(490 puan) tarafından

Yenidoğan bebek nasıl sokakta birinin kucagına vereyim

tarafından

kucağına verin yazdığımı sanmıyorum .. dokunmaları hoş değil evet ancak dokunan olunca da yıkamak ne kadar sağlıklı. 

(490 puan) tarafından

Ona getirmişsin ama neyse ben yaptığımın doğru olduğunun farkındayım 

tarafından

Anlama sorunu olan sensin bence. Ne yazdığım gayet açık ben gibi çoğu kişi de aynı fikirde 

(490 puan) tarafından

Tabiki herkesin aynı fikirde olması onun doğru olması anlamına geldiğini anlaman ayrı bir sorun ama eminim sende öyle birisin 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 239 göst.
0 oy
8 cevap 478 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 220 göst.
19 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Asel_34 (212 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 475 göst.
13 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu