+5 oy
893 göst.
Diğer kategorisinde (827 puan) tarafından

Kızlar bir şey farkettim burada. Beni çok da üzüyor. Birisi örneğin benim eşim bana hakaret etti , ne yapmalıyım diye post açıyor. Yorum olarak şöyle yazanlar oluyor. ' Benim eşim bana hiç hakaret etmez beni hiç ezmez bana hep iltifat eder' 

Veya geçenlerde birisi ' Durumumuz yok, hamileyim canım çektiği halde tavuk bile alamıyorum ' demişti. Yorumlarda birisi ' Ay bizim evden et kıyma tavuk sucuk hiç eksik olmaz ' yazmıştı. Şok oldum tartışmıştık o kişiyle. 

Sizce ne kadar doğru bu? Bir kaç kez öyle yorum yapanlara karşılık verdim. Ama nedense halâ aynı tip yorumlar geliyor. Post açan kişi zaten bu durumdan şikayetçi. Gelip kendi hayatlarını ballandırıp anlatmaları ne kadar doğru? Belki siz de farketmişsinizdir. 

19 Cevaplar

+10 oy
(3,879 puan) tarafından

Tok açın halinden ne anlar

Bencilleşmiş herkes ne yazık ki ☹️

(827 puan) tarafından
+2

Haklısın valla öyle :(((

(3,879 puan) tarafından

☹️☹️☹️

(9,082 puan) tarafından
+2

evet bu olayi bende sevmiyorum. kadin dayak yadim dio altina yorumlarda nisbet yapar gibi baskasi esinin kendine nasi taptigini yazio. bazen mesela yorum yazarken bende farketmeden yaziyorum. sonra siliyorum baska sey yaziyorum nispet yapar gibi biseyler yazMaya gerek yokki. hem kadina yazik vuruldugu yerden tekrar vurmus olurum onu hemde kendime nazar deger iyi biseyse diye korkarim:)biseyler yazip da gondermedin silip degisyirdigim cok olmustur yani

-Reklam-
+3 oy
(484 puan) tarafından

Hamileyken aşerdiği için tavuk alamayan biri, çocuğuna nasıl sürekli et tavuk alacak yedirecek? 

O postu bilmiyorum ama ister istemez bende okusam, böyle bir yorum yapabilirdim. Kendi çocuğumdan yola çıkarak, çocuğunu nasıl besleyeceğini düşünürdüm. Çünkü ben doymak ile sağlıklı beslenmek arasında fark olduğunu düşünenlerdenim. Kimi çocuğuna her gün pilav makarna yedirir, kimi çocuğuna et tavuk balık ürünlerinden de sık verir. Doğru olan bu , bunu söylemek övünmek veya yermek değil. Çoğu kişi kendi yemez, kasaptan aldığını çocuğuna göre böler yedirir, ama o post sahibi kendi bile yiyemiyormuş. Böyle olunca o çocuğa üzülüyorsun, neden plansız bir gebelik oldu diye düşünüyorsun. Öyle deyince de korunuyordum, korunurken hamile kaldım diyorlar. ( Çoğu modern yöntem bile kullanmıyor maalesef). Burada dramatik pekçok şeye üzülüyorum ama inanın çoğu insanın bile isteye yaptığı şeyler aslında.

(827 puan) tarafından

Çocuğunu besleyemeyecek olmasıyla başkalarının nispet yapar gibi konuşması arasındaki ilgiyi anlayamadım.. İkisi apayrı bir konu.. Belki istemeyerek hamile kaldı. Belki kadının o an durumu yok alamadı. Bilinmez. Benim söylediğim şey başka.. 

+3 oy
(4,685 puan) tarafından

Sürekli saçma ve alakasız şeylerle ovunmeye çalışan insanlarin ovdukleri seylerin aslinda yokluğunu çektiklerini düşünüyorum.

+2 oy
tarafından

Bu tipler sonradan gorme oluyor he bi de ilkokulda boyle zorba ogrenciler olur ya her seyi alaya alir anne babasi ona ne alsa okula getirir reklamini yapar ya da baaak biliyor musun bizim evde bu var su var gibisinden bana gore kisisel gelisimini tamamlamamis bi seylere de gec ulasmis kisiler. Akli basinda empati kurabilen insanlar boyle postlarda yardimci olmaya,destek olmaya calisir.

(827 puan) tarafından

Haklısın doğru bir yerden yaklaştın. Böyle düşünmemiştim 

tarafından

Ben senin demek istedigini anladim keske ekran goruntusu alsaydim birebir boyle bir post vardi kadin esinden sikayetci olmus cok uzgun kotu bir halde olan durumu anlatmis sadece destek aradigi dertlesmek icin yazdigi besbelliydi altina bi kadin;" benim kocam aslaa bana boyle davranmaz hatta  iste şôyle böyle yapar" diye ballandira ballandira biricik kocasini anlatmisti :) ben o zaman yorum olarak yazmistim hatta senin kocani sormamis diye.

(827 puan) tarafından

Ahahha iyi demişsin yaaa. Benim etrafımda da var böyle biri. Öyle konuşunca şok oluyorum

+2 oy
(1,877 puan) tarafından

Hayır öyle olmuyor, dertlerini anlatıyorlar sonra da sizde nasıl durumlar diyr soruyorlar. Biz de haliyle soruya CEVAP VERİYORUZ. soruya cevao VERİYORUZ diye de lincleniyoruz. 

(1,877 puan) tarafından

image

bbenden bahsetmissin işte :)
(827 puan) tarafından

Tamam burda sormuş sizde durumlar nasıl diye uzun zaman olmuş aklımdan çıkmış ama başka örnekleri de var.  https://annelertoplandik.com/forum/16782760/esimle-yasadigim-tartisma-harcamalari-uzerine-dusuncelerim bunun gibi. Ki kadın sizde durumlar ne dese bile orda öyle bir yorum yapman hiç doğru değildi

Zamanında anlamamışsın, şimdi de anlamazsın boşver sen. 

(1,877 puan) tarafından

Sjsjsjsj çevir kazı yanmasın:) 

(5,292 puan) tarafından

Kız yumyummm katılıyorum sana +++:)

(1,877 puan) tarafından
+1

💜🥲🥹💜💜

+2 oy
(6,326 puan) tarafından

Post içeriği ile başlık farklı oluyor. Bazen insanlara başlığa göre cevap veriyor. 

Mesela “ sizde de böyle mi?” diyor ona göre cevap veriyor. Sizin örnek verdiğiniz post da böyle bir posttu.  Hatırlıyorum. Başlığı farklı içeriği farklıydı. 

(827 puan) tarafından

Hangisini diyorsun? 

(6,326 puan) tarafından
(6,326 puan) tarafından

Diğer konuda evet çok haklısın. 

(827 puan) tarafından

Kız bunu nerden buldun 🤣 Evet bak bu da vardı. Ama en yakın 3 saat önce  https://annelertoplandik.com/forum/16782760/esimle-yasadigim-tartisma-harcamalari-uzerine-dusuncelerim

+2 oy
(8,241 puan) tarafından

Öyle düşüncesiz insanlar çok var maalesef. Ama çoğu post sahibi soruyor, sizde durumlar nasıl diye. Yani başkasının durumu seninkini düzeltmez ki. Canını yakmaktan başka bir işe yaramaz, kıyaslamak doğru değil. Öyle soranlara da yine yazmamak lazım böyle açık açık ama herkes bu kadar ince düşünceli olamıyor maalesef 

(827 puan) tarafından

Sizde durumlar nasıl diye soranlara tabiki durumunu anlatabilirler. Ama benim lafım sadece dertleşmek için kendi içinde bulundukları kötü durumları paylaşan insanlara kendi mükemmel hayatlarını anlatıp nispet yapanlara :(

(8,241 puan) tarafından

Onlara artık, sonradan görme mi denir. Ne denir bilmiyorum ama güzel bir yaklaşım değil 

+2 oy
(22,923 puan) tarafından

Haklısın. Bu düpedüz görgüsüzlük. 

+2 oy
tarafından

Katılıyorum. Soru olarak sormuş olabilirler ama içerikte dertli bir kadın var. İnatla soruya cevap vermek yerine Allah yardımcın olsun denip veya hiç yazmadan geçilebilir. Bu gönül inceliği herkeste yok maalesef. Ben de dikkat etmeye çalışıyorum zaten yemek konusunda yazmam da eş konusunda çok yazmamaya çalışıyorum 

(827 puan) tarafından

Gel bunu yukardaki bazı cahil vicdansızlara anlat

+1 oy
(2,781 puan) tarafından

Bence burda özel hayat anlatılmalılı yani eşinle bir sorun yaşadın mı buraya yazmak insanı daha çok öfke ve kine sürükleyebilir şu şekilde açıklayayım eşinle tartıştın buraya yazdın akşam eşinle konuşup belkide halledip tatlıya bağlayacağın şey burda arkadaşların verdiği gazla içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor dolduruşa gelebiliyorsun karşı taraf yok o nasıl söz yok o nasıl eş yok şöyle deseydin böyle deseydin ben olsam affetmem böyle yapardım burnundan getirirdim gibi gibi gibi sözlerle bilinç altında hem kendini değersiz hemde eşinle yaşadığın olayı abartı abartı seviyelere çıkartabiliyor. Kadınlarda bu çok fazla oluyor maalesef bi problemi başkasına anlatıp görüşünü alıp ona göre kendince uygulamaya çalışıp eşinin burnundan getirmeye başlıyor ama şunu bilmiyorlarki herkesin durumu ve eşinin huyu bir değil karşıdaki kişinin eşi belki alttan alacak ama senin eşin almayacak ve konu büyüyecek bence saçma Allah düşürmesin buraya 😅

(827 puan) tarafından

Bu da farklı bir bakış açısı :) 

(2,781 puan) tarafından

Bence çok doğru ama 😅

(827 puan) tarafından

Tabiki canım doğru söylüyosun.. 

+1 oy
(2,478 puan) tarafından

Evet bende geçen birinin yorumuna denk geldim.kadın eşinden yana üzüntüsünü anlatmıştı,kim hatırlamıyorum biride eşinin onu ne  kadar sevdiğini filan yazmıştı.

Yakın zamandada biri eşiniz size ne kadar harçlık verir diye sormuş.yani bunu sormakta amaç ne merak ediyorum.sizden fazla alan varsa eşinizden daha çokmu isteyeceksiniz.burda her kesimden insan var.kimin kocası aldatır,kimi şiddet görür,kiminin yemeği tek çeşittir.lütfen biraz dikkat edelim yazdıklarımıza 

(827 puan) tarafından

Aynen öyle bende bunu anlatmaya çalışıyorum. İnsanlar ya çok acımasız yada gerçekten bunun karşı tarafı üzeceğini farketmiyorlar

+1 oy
(4,896 puan) tarafından

Bende yazdım o dediğin kişiye ozamn 

Eşi tavuk et alan kişi. Eşim bir dediğimi iki etmez eeee posta cevap mı oldu şimdi . Alkışlayalım ozamn seni demiştim

tarafından

Yahu o et postunda zaten kendi sormuş ne kadar sıklıkla alıp yiyorsunuz diye 😂 adamlar farklı yorum yapsa bu sefer niye soruya cevap vermediniz diye tavır yapacaklar  herhalde 

(1,877 puan) tarafından

Bana diyor ki yine de yazmasaydin , doğru değil sjsjsjjs ya hu sana ne , ne yazmak istersem onu yazarım 😂😂 bak yukarda benim yorumum var.

tarafından

O postta zaten çoğu kişi yazdı ne sıklıkla yediğini. Çoğu kadın da zaten sorarken sizin eşiniz de böyle mi ? Sizde de oluyor mu filan diye soruyor. Cevapta ona göre veriliyor

(1,877 puan) tarafından

Aklınca beni örnek veriyor bir de üstüne katarak :) neyse ki screenshots var. 

(4,896 puan) tarafından

Evet ben onu başka bir yere yazdım ama postu unuttum bu post değildi 

+1 oy
(6,994 puan) tarafından

Ben başlığa göre bazen yorum yapıyorum direk o yüzden başlık onemli

+1 oy
(1,826 puan) tarafından

Zaman zaman denk geliyorum cahillik ve olgunlaşmamış insan tipi olarak değerlendiriyorum

(827 puan) tarafından

Yukarda da var bir kaç tane.. 

+1 oy
tarafından

Bu konuda haklısın. Dusuncesizlik. 

Ama şöyle bisede var başına gelmeyen imtihan olmayan gerçekten anlamıyor. O kadar yokluk gördüm anasız babasız kaldığım tek başıma mucadele verdiğim zamanlar oldu. Benim imtihanın cetindi zordu. İşlere girip çıktım can simintisina durakta oturdum dertlestim. Gerçekten prenses gibi olan kişiler var aileleri öyle yetişen öyle yetiştirilen çok kişi var. Dert tasa sorumluluk alamayan. Öyle değişik hayatlar varki. Onlarda bilmiyor işte yazıyor. Hep olmuş elinin altındaymis. Hayatı altın tepside sunulmuş. Onunda imtihanı olmuştur ama çok farklı yerden. Ben kıyamıyorum. Yadirgamiyorum. Çok değişik hayatlar insanlar var kısaca diyeceğim.

+1 oy
(23,510 puan) tarafından

O tavuk postunda siz alabiliyor musunuz şeklinde sorulmuştu hatırlıyorum tabiki söylemesi normal değil ama postta biraz duygu sömürüsü gibi geliyor bazen veya ilişkisi evliliği kötü giden biri sizinki de böyle mi diye niye sorar ay benim evliliğim mükemmel kocam bana prenses gibi davranıyor diyenler şuursuz ama post açan kişi de karşı tarafında benimki de aynı b.k demesini bekleyip bundan tatmin olmak mı istiyor diye düşünüyor insan yani buna nasıl çözüm üretebilirim ne yapmalıyım bana bir çözüm üretin akıl verin değil de sizin kocalarınıznda bu kadar kötü mü diye neden sorulur ? 

0 oy
(3,317 puan) tarafından

Haklısınnnnnn çok haklısınnn bazen insan ince düşünceli olmayabilir bunun farkına varıp düzeltmemiz gerek 

(827 puan) tarafından

YYukarıda var mesela. Anlatıyoruz hatasını fark etmiyor :) 

0 oy
(1,303 puan) tarafından

Bende şeye takılıyorum burda değil ama sosyal medyada biri defalarca tedavi denedik yıllarca bekledim o mucize gelmedi diye bişey paylaşmış altına da hep ben hamileyimle başlayan dualar edilmiş. Yahu kadın hamile kalamadığı için üzgün ne diye hamileyim diye gözüne sokuyosun et duanı geç bu tür paylaşımlara hep böyle yorumlar geliyo sinir oluyorum 

(827 puan) tarafından

Katılıyorum anlatmak istediğim şey bu 👌

0 oy
(6,647 puan) tarafından

Eğer soruyu soran kişi sizin eşinle ilişkiniz nasıl yada siz olsanız ne yapardınız yazsa o zaman anlatırsın diğer türlü doğru değil bide bizm evde kıyma et eksik olmaz demek baya yanlış olmuş patavatsızlık bence

İlgili sorular

+3 oy
5 cevap 269 göst.
8 Nisan 2025 Diğer kategorisinde MerakliBoncuk (673 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 405 göst.
14 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 255 göst.
6 Ocak 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Seacolour (136 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 624 göst.
8 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,094 soru

24,081,840 cevap

331,241 kullanıcı

...