+1 oy
139 göst.
Diğer kategorisinde (1,625 puan) tarafından

Kızlar burda hoca olanlar vardı. İsimlerini unuttum o yüzden post açıp sorayım dedim. Hatim ediyorum Allah izin verirse bitiricem bi kaç cüzüm kaldı bu ay sonuna kadar okumam gerekiyor. Bu hafta cok stresli bir hafta geçirdiğim için  3 gün kanamam oldu yani kanamada denirse tabi kahverengi çamurumsu gibi. Normalde adetime 10-12 gün gibi bir sürem vardı. Spiralliyim buda etki etmiş olabilir arada lekelenmelerim oluyordu ancak hiç bu kadar olmamıştı. Hala da ara ara gelmeye devam ediyor. Şimdi sorum şu ben bu hatmimi bu durumda okuyup bitirebilir miyim? Ay sonuna kadar yetiştirmek gerekiyor çünkü. kanamadan dolayı namazda kılmadım ne yapmam gerekir

3 Cevaplar

0 oy
tarafından

Adet kanı olmadığına yada lekesi olmadığına eminseniz bu özre giriyor Hanifi mezhebine göre bende spiralle korunuyorum ara kanama yapıyor yani adem olmadığı için okuyoruz namazda kılınır şafi mezhebi olanda yazar inşallah 

(1,625 puan) tarafından

Bende hanifiyim tesekkür ederim

tarafından

Genede içine sinmezse duşunu al oku

-Reklam-
0 oy
(11 puan) tarafından

Etkilemez ayrıca regliyken namaz. Kılabilirsin yada dediğiniz gibi okuyabilirsiniz bunlar uy durulmuş şeyler 

Hoca deyilim bu arada 

(1,625 puan) tarafından

Teşekkür ederim canim

(11 puan) tarafından

Her zamann

(1,887 puan) tarafından

Regliyken namaz kılındığına emin misin ben kılınmaz diye biliyorum 

tarafından

Reglken sadece zikir cekilebildigini biliyorum. Allah kadınlara özel belirtmiş günü namaz kılındığını Kuran okundugunu oruç tutuldugunu hiç duymadım. İslam'ın şartları yapılmaz reglken gusul olmaz. Biter gusül alırsın temizlenirsin hatta reglken ilişki bile yasak ilk defa sende duydum. 

(4,112 puan) tarafından

Dalgamı geçiyorsun,adetliyken namaz kılınmaz,millete yalan yanlış bilgi verme 

0 oy
tarafından

Canım hoca değilim ama regli dönemi dışındaki tüm kanamalar özür olarak geçer üzerine abdest alıp namaz da kılabilirsin kuran da okuyabilirsin bunlarda dinen sakınca görülmez diye biliyorum.

(1,625 puan) tarafından

Cok tesekkur ederim hatmim yarım kalacak diye çok üzülüyordum 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 197 göst.
16 Şubat 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 1,936 göst.
24 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 536 göst.
7 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Busraaa1 (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 674 göst.
9 Nisan 2023 Aile & Aşk kategorisinde Birdilektut (1,349 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,476,009 soru

24,162,783 cevap

335,452 kullanıcı

...