+3 oy
1,156 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Arkadaşlar 1 hafta önce önce boşandık ama bazı haksız durumlar için istinafa gideceğim ama pişman oldum eşim ve ailesi mahkemeden önce barışmak istiyordu çünkü mahkemeyi kaybedeceğinden emindiler ama tam tersi oldu ben tazminata mahkum edildim bunun nedeni 1 ay sonra gerekçeli kararda belli olacak bilenler bilir zaten ama şimdide ben barışmak istiyorum bugün cuma gecesi bana dua eder misiniz şimdi onlar ne düşünüyor bilmiyorum ama ben artık barışmak istiyorum ama haksız bir şekilde de mahkemeyi kaybetmiş o  yüzden geliyor diye de konuşmalarını istemiyorum bu şekilde gitmek istemiyorum sizce ne yapmalıyım siz olsanız ne yapardınız zaten bir haberde yok barışmaya yönelik bir sesleri çıkmıyor siz olsanız ne yapardınız 

30 Cevaplar

0 oy
(11 puan) tarafından

Canım ben seni anlıyorum burda çok sert bir dille konuşan insanlar var sen onları aldırma  etrafında sana mantıklı akıllı destek olacak kimse yok anladığım kadarıyla. sende bir hışımla karar vermişsin şuan çıkmazdasın ne yapacağını bilmiyorsun rabbime dua edip hayırlı olanı istemekten başka çaren yok ne olursa olsun kendini ezdirme ama dik kafalıda olma mantıklı danışabileceğin bir terapiste kesinlikle ihtiyacın var burdaki herkes kendince düşünür kendince karar verir senin hayatına senin gözünle bakmazlar (mahkemeninde haksız karar verdiğini düşünüyorsanda bir avukata danış ve ona göre bir yol al hakkını savun çocuğun her türlü büyür gider ama bir kadın olarak sen rezil olduğunla kalırsın ) kendini yalnız hissetme rabbim her zaman haklı olanın yanındadır kulunu yalnız bırakmaz .

-Reklam-
0 oy
(1,792 puan) tarafından

Eşimle çok büyük kavga ettil bir sinirle gittim dava açmaya avukat bunlar çözülmeyecek meseler değil emin misin dedim eminim dedim dilekçe yazıldı adliyeye gittim orda ki adam da aynısını dedi emin misin bak çocuğun var bunlar çözülmeyecek mesele değil hatta beni zorla ailem bosandiriyor zannettiler hayır dedim kendi isteğimle boşanmak istiyorum peki dedi dilekçeyi işleme koydu eşim bosanmaz kafa dinler gelir diye düşünmüş baktı iş ciddi kızımı görmek istiyorum diye geldi kızıma sarıldı saatlerce ağladı yalvardı annemle konuştu benimle konuştu yıkma yuvayı yapma etme bende şartlarımı kabul edersen barisirim dedim kabul etti kızım için şans verdim 3 sene sürmüş bu 3 sene boyunca aramamis sormamis mahkemede kaybedecegini düşünürek seninle barışmak istemiş sana iftiralar atılmış ve sen bu adamla gerçekten barışmak mi istiyorsun çocuğum diyorsun mahkeme olmadan önce neden konuşmadın o zaman da kaybedince barışmak istedin mahkemeyi kaybedince mi aklına çocuk geldi ben anlamıyorum ki nasıl bir düşünce bak bende geçtim ama çocuğum var dedim mahkeme olmadan şansı verdim aradan 1 2 gün gecse neyse 3 sene bosanmak için uğraşırken çocuğun aklına gelmedi mi

0 oy
(1,615 puan) tarafından

Sadece hukuki bir yorum yapacağım. Eğer barışıp tekrar evlenirseniz ileride tekrar dava acma hakkınız yok. Affeden tarafın tekrar dava açma hakkı yoktur. Bunu bilip buna göre hareket edin.

Türk Medeni Kanunu nun 161. Maddesine göre Affeden tarafın dava hakkı yoktur. Yargıtay Kararlarında da boşanmaya sebep olan olguları affeden ya da hoşgörü ile karşılayan taraf artık boşanma davasında bu olguların evlilik birliğini temelden sarsttığını iddia etmesi hükme esas alınmayabilir.

0 oy
(6,962 puan) tarafından

Çocuk oyuncağı değil bu boşan  barış ayrilmadan önce uzlaşmanın lazimdi demek sağlıklı karar vermeden boşanmaya karar vermişsin giden bir daha gelmez gelse bile eskisi gibi olamazsınız araya kırgınlık girmis

0 oy
(14,799 puan) tarafından

Boşanıp geri barışanlar da var ama bilmiyorum ne kadar doğru. Ben bosansam bir daha barışmak istemem. Çocuğum küçük olmasa belki bende şuan baba evindeydim

0 oy
(3,093 puan) tarafından

Boşanma sürecinde kadınlarda böyle dalgalanmalar oluyor iyi olsa sen bu halde olmazdin bunu düşün vazgec

0 oy
(6,596 puan) tarafından

Öncelikle şunu kendine itiraf et sen paranı kaybettiğin için barışmak istiyorsun sana defalarca barışalım demiş sen hayır demişsin mahkeme görülmeden beş dakika öncesi yine demişler hayır demişsin kaybedince pişmanlık dıymuşsun bu beş dakikada ne değişti senin sevgin gerimi geldi adam iyi olsa zaten boşanma davası olmazdı aranızda ikinizde de sevgi olsa barışırdırnız çoktan eşinde parasını kaybetmemek için sende para kaybetmemek için barışmak istemişsin aranızda sevgi olsa üç yılda içinde kaç kez barışsırdınız ayrı yaşamazdınız dava kazanıldı eşin sesi soluğu kesti çünkü oda seni sevmiyor artık silkelen kendine gel evladına sahip çık herkes baba yada anne ile büyümüyor 

0 oy
(1,445 puan) tarafından

Rabbim gönlüne göre versin inşallah canım 

*Eşler arasında ülfet muhabbet için hangi duayı tavsiye edersiniz.*

💐Hasan Efendi Hazretlerimiz bu konuda " *1001 kere Ya Vedüd"ﷻ* zikrini şekere okuyup beraber çay içmelerini veya tuza okuyup beraber yemek yemelerini tavsiye buyururdu.

💐Tuz veya şeker hangisi kullanılırsa yemeğe veya çaya biraz fazla konsun, tadı damakta fazla hissedilsin diye tembih ederdi.
Bir kaç defa birilerine vesile olduk. Boşanmaktan vaz geçtiler.

Özel halde okunur
💐💐💐

*Eşler arası sıcaklık için dua*

Her gün 232 kere "Yâ Kebir celle celâlühû" zikrine devam eden eşler arasında sevgi bağları kuvvetlenir.

Özel halde okunur

tarafından

Bizde öyle bir durum olmaz canım çünkü ayrıyız zaten o Kendi evinde ben babamlardayim şekere tuza okusam bile ona içirmek imkansız zaten istemiyorlar artık barışmayi

0 oy
(3,410 puan) tarafından

Mahkeme niye seni tazminat vermeni kabul etti doğrusu nasıl sorulur bilemedim

0 oy
(23,331 puan) tarafından

Bana göre sende aynı sebepten istiyosun 

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 638 göst.
0 oy
7 cevap 386 göst.
2 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu