+3 oy
390 göst.
Diğer kategorisinde (1,489 puan) tarafından

Bebeğimi hem emzirip hem mama veriyorum ama sırası farkedermi az önce uyandi once 60 ml mama yaptim sonra emzrdim sz nasil yapiyorsunuz

14 Cevaplar

+5 oy
(23,373 puan) tarafından

Önce emzirip sonra mama vermelisin benim bildiğim. 

-Reklam-
+2 oy
(5,558 puan) tarafından

bence önce emzir sonra mama ver. mama içmek kolayına gelir emmek istemez sonra

(1,489 puan) tarafından

Oğlumda öyle olmustu ama bu çocuğumda cogunluk anne sütü veriyorum 

+2 oy
(2,165 puan) tarafından

Bence önce emzir sonra mama ver ki memede uyumaya alışmasın mamasını içince direk uyusun ben 10. Ayda emzirmeyi bıraktım ama sütüm kesildi maalesef bu yüzden . Şimdi oğlum biberonu içer yatar aslında o da bir destek türü tabi de yine de meme diye sana yapışmasından iyidir 

(2,165 puan) tarafından

Aaa kız sen bıraktır biberonu valla aslında konuşması kolay bakma bıraktır dediğime çok büyümüş artık ya 2 ay bile farkediyor valla bizden akıllılar yemin ediyorum bu ayları çok zor tuvalet eğitimi verdin mi ben de tuvalet eğitiminden önce bıraktırayım diyorum ben daha vermedim geceleri çişi gelmesin diye 

(4,435 puan) tarafından

Geçen haftalarda denedim ama gitmek istemedi canım, şu an sürekli konuşuyorum bebekleri üzerinden filan anlatıyorum Kukuli şarkısını söylüyoruz her gün zihnine yer etsin diye , bayramdan sonra ilk işim olacak inşallah 😀

Aynen bende farkındayım canım hatta tuvalet eğitimine bir engelde bu aslında gece icmemesi lazım süt filan 😅

(2,165 puan) tarafından

Ben de çok korkuyorum tuvalet eğitiminden nasıl yapacağım bilmiyorum bakalım 🤔 😓

(4,435 puan) tarafından

Aynen yaa ilk bir kaç gün atlatsak gerisi kolay olur inşallah 

(2,165 puan) tarafından

Dua edelim birbirimize ben de başlayacağım da senin bebişin ayında olacak 

+2 oy
(5,586 puan) tarafından

Emzirme çok önemli canım 

Bagisikligi anne sütüyle kazanıyor, mamayla değil 

+2 oy
(3,343 puan) tarafından

Once emzir doymassa mama oyle ver

+2 oy
(3,962 puan) tarafından

Ben önce emziriyorum yetmezse aglarsa çok o zaman mama veriyorum sagiyorsam çıkmıyorsa üzerine mama tamamlıyorum ama önce kesinlikle son damlasına kadar anne sutu

+2 oy
(730 puan) tarafından

Önce emzir sonra mama ver , mama ile doyar emmez süt tamamen azalır ve biter emdiği kadar emsin sonra mama ver

+2 oy
(260 puan) tarafından

Kaç aylık. Ben emziriyorum sütüm bktim yetmiyor göğüsler boşaldı veriyorum mama taraftarı çok değilim gerek görmedikçe vermemeye çalışıyorum

(1,489 puan) tarafından

Gece 60 ml sabah 60 ml 3 aylik bnde verme tarafi.deilom.ama.cok.zayif erken dogdu

(260 puan) tarafından

İki sefermis cnm. Ek gıdaya az kalmış o zmn toparlar inşallah 

+1 oy
(569 puan) tarafından

Anne sütünün yetersiz kaldığı zamanlarda mecburen mamaya yöneliyoruz ama mama alımı anne sütüne zaten ket vuran bişey. Meme ne kadar tüketim o kadar üretim mantığıyla çalışan bi mekanizma çünkü. Bebek önce memelerin ikisini de emip sütü bitirecek, sonra birer tur daha dönüşümlü olarak memeler uyarılacak süt üretmesi için ve öyle mamaya geçilecek. Hatta belirli aralıklarla memeler uyarılmaya devam edecek ki, zaten ihtiyacı yok mantığıyla üretimi gittikçe daha da azaltmasın. 

(1,489 puan) tarafından

Bn okdr cok vermiyorum mamayi yani pramütere bebek toparlansjn istiyorum 

(569 puan) tarafından

Kesinlikle mama verme diyemem ama önceliğin kendi sütünü artırmak olsun 

(1,489 puan) tarafından

Yani 24 saat içinde em fazla 120 ml veriyorum oda cok durmadi zmnda 

+1 oy
(1,631 puan) tarafından

Ben önce emziriyorum sonra mama veriyordum

0 oy
(31 puan) tarafından

<!--StartFragment-->Değerli Anneler,  Bu mesajı, henüz 2 hafta-12 ay içinde ilk kez doğum yapmış annelere ulaşıp, onların önemli deneyimlerini öğrenmek amacıyla yazıyorum. Tez çalışmamın bir parçası olarak, sizlerin bu süreçteki deneyimlerini anlamak ve daha iyi bir destek sağlamak için bir çalışma düzenliyorum. Çalışmanın amacı: Bu anket, annelerin ilk doğum süreci ile ilgili yaşadıkları duygusal, fiziksel ve psikolojik değişimleri anlamaya yöneliktir. Katılımınız, bilimsel çalışmalara değerli bir katkı sağlayacak ve gelecekteki annelere daha iyi hizmet verebilmesi için önemli bir temel oluşturacaktır.  Çalışmanın süresi: Anketi doldurmanız yaklaşık 10-15 dakika sürecektir. Verdiğiniz cevaplar tamamen anonim olacak ve sadece bilimsel araştırmalar amacıyla kullanılacaktır.  Neden katılmalısınız?  Değerli deneyimlerinizi paylaşarak, toplumda diğer annelere faydalı olabilecek bilgilerin bir parçası olabilirsiniz. Katılımınız, bilimsel çalışmaların daha sağlam temellere dayanmasına yardımcı olacaktır. Anket anonimdir ve kişisel bilgileriniz asla ifşa edilmez. Katılım tamamen isteğe bağlıdır, bu yüzden ne zaman isterseniz katılmayı sonlandırabilirsiniz. Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8S69jRV-9z4OywNrYbNgLup0h22cuKdJc_RAbJT68_Fny-Q/viewform?usp=header  Eğer sorularınız olursa, çekinmeden bana ulaşabilirsiniz.  Şimdiden zaman ayırıp katıldığınız için teşekkür ederim. Tez çalışmamda sağladığınız katkı, başta diğer anneler olmak üzere birçok kişiye fayda sağlayacaktır.  Saygılarımla, Psikolog Azra Ceren Kibaroğlu azraceren73@gmail.com  

Merhaba ben yüksek lisans yapıyorum ve tez çalışmam için katılımcıya ihtiyacım var. 2 hafta 12 ay içinde doğum yapanlar, anketi doldurabilir mi?

<!--EndFragment-->

0 oy
(24,247 puan) tarafından

Aç olmayan bebek memeyi çekmez bu da zamanla sütü iyice azaltır tabiki önce emzirmek gerek 

0 oy
(1,539 puan) tarafından

Kesinlikle mamayı küçümsemiyorum anne sütünün yetmediği yerde mama içmeli zaten.

Öncelik anne sütünün yetmiyorsa eğer, yada hastalık durumunda verebilirsin mama

0 oy
(31 puan) tarafından

<!--StartFragment-->Değerli Anneler,  Bu mesajı, henüz 2 hafta-12 ay içinde ilk kez doğum yapmış annelere ulaşıp, onların önemli deneyimlerini öğrenmek amacıyla yazıyorum. Tez çalışmamın bir parçası olarak, sizlerin bu süreçteki deneyimlerini anlamak ve daha iyi bir destek sağlamak için bir çalışma düzenliyorum. Çalışmanın amacı: Bu anket, annelerin ilk doğum süreci ile ilgili yaşadıkları duygusal, fiziksel ve psikolojik değişimleri anlamaya yöneliktir. Katılımınız, bilimsel çalışmalara değerli bir katkı sağlayacak ve gelecekteki annelere daha iyi hizmet verebilmesi için önemli bir temel oluşturacaktır.  Çalışmanın süresi: Anketi doldurmanız yaklaşık 10-15 dakika sürecektir. Verdiğiniz cevaplar tamamen anonim olacak ve sadece bilimsel araştırmalar amacıyla kullanılacaktır.  Neden katılmalısınız?  Değerli deneyimlerinizi paylaşarak, toplumda diğer annelere faydalı olabilecek bilgilerin bir parçası olabilirsiniz. Katılımınız, bilimsel çalışmaların daha sağlam temellere dayanmasına yardımcı olacaktır. Anket anonimdir ve kişisel bilgileriniz asla ifşa edilmez. Katılım tamamen isteğe bağlıdır, bu yüzden ne zaman isterseniz katılmayı sonlandırabilirsiniz. Link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf8S69jRV-9z4OywNrYbNgLup0h22cuKdJc_RAbJT68_Fny-Q/viewform?usp=header  Eğer sorularınız olursa, çekinmeden bana ulaşabilirsiniz.  Şimdiden zaman ayırıp katıldığınız için teşekkür ederim. Tez çalışmamda sağladığınız katkı, başta diğer anneler olmak üzere birçok kişiye fayda sağlayacaktır.  Saygılarımla, Psikolog Azra Ceren Kibaroğlu azraceren73@gmail.com  

çalışmama katılırsanız çok memnun olurum 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 133 göst.
0 oy
7 cevap 908 göst.
7 Eylül 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Mathselin (461 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 217 göst.
0 oy
2 cevap 119 göst.
26 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hawa (1,552 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,509 soru

24,155,963 cevap

335,111 kullanıcı

...