+2 oy
388 göst.
Diğer kategorisinde (23,186 puan) tarafından

Hayırlı akşamlar arkadaşlar 😃 nasılsınız iyisinizdir inşallah. Size bu akşam kafama takılan bir soru sorayım dedim. Konu: komşuluk 

Ben geçen yıl yeni bir eve taşındım. Taşındıktan birkaç ay sonra sitedeki komşulardan baxilari toplanıp bana hosgeldine geldiler. Bunların arasında benim karşı komşum da var.

Karsi komşum biz taşındıktan sonra doğru dürüst hoşgeldin beş gittin nasılsın iyi misin falan muhabbet etmedi. En fazla merhaba. Bazen onu da demedi. Sonra bı baktım bu gelen komşularla o da gelmiş. Ve gayet konuştu. Sıcak davrandı. Giderken söz de gelin falan dedi. Sonrasinda yine karşılaştığımızda yine pek muhabbet olmasa da eskisine nazaran biraz daha iyiydi muhabbet. Arada konuştuğumuz oldu yani. Neyse bugün komşularla sitenin bahçesinde oturuyorduk. Kimseye selam vermeden geçti gitti.  Benim kafam karıştı. Şimdi ne zamandır aklımda o bana geldi ama ben karşı ziyarete gitmedim. Ha gel oturalım diyen de yok. Ben da davet etmeden gitmem kimseye. Ama ben yokken 2 kere kapımı çalmışlar kahve icin. Taa o zamanlar. Ben de evde yokmuşum. Şimdi siz benim yerimde olsanız bu komşuyu çay kahve içmeye çağırır misiniz? 

8 Cevaplar

+3 oy
(4,941 puan) tarafından

Bence karşılaşınca bir ara kahve içelim diye söyle. Zaten tepkisinden ve eğer görüşürseniz sonraki tavrından anlarsın durumu. Gerçekten samimi mi, yoksa kafasına göre mi davranıyor. 

(23,186 puan) tarafından
+1

Ya karşılaşınca da muhabbet olmuuo  ki. Bı tuhaf hissediyorum işte kendimi. Ben konuşkan giriskenimdir yani. Başka komşularımızla gelip gidiyoruz bak. Bunla ilerleme kaydedemedik. Ama dediğin gibi yapacağım inşallah. 

-Reklam-
+1 oy
(5,145 puan) tarafından

bir kere daha çağırırım. sonrasında da aynısını yapıyorsa daha da uğraşmam

(23,186 puan) tarafından
+1

Ben de öyle yapayım diyorum. Bakalım başkaları ne diyecek. 

+1 oy
tarafından

Sen ona de musaitsen kahveye geleceğim diye belki senin gelmeni bekliyordur

(23,186 puan) tarafından
+1

Ya ben gitmek istemiyorum. Pek cagirilmaean gitmek adetim değildir. Eşi gunduz eve geliyor falan bazen kapıda karşılaşıyoruz. Ben samimi olmadığım için hiç diyemem. Samimi arkadaşım olsa derim belki de 

tarafından

Hani demiş ya geldiğinde sende gel diye onun için dedim müsaitse gel der zaten tavrını anlarsın en azından 

(23,186 puan) tarafından

Bakalım önce ben davet edeyim de gerisini ona bırakırım. O bana gelmemiş olsa hiç umursamam da üstüme borç gibi hissediyorum 🤣

+1 oy
tarafından

Sen boşver onu bana gel :D 

(23,186 puan) tarafından

Hemen geliyorum bacım sağol😁

tarafından

Kız cidden gel birgün daa :D ağız olsun diye yazmadım 

(23,186 puan) tarafından

Kız sen sevgi misin yoksa 

tarafından

Ahahaha :D bende bilerek yaziyosun sanıyorm benim tabi

(23,186 puan) tarafından

Kız yok bilmiyodum 🤣 Allah seni 😁 ya senle artık hafta içi buluşalım . Oğlanın okulunu beklerken olmayacak bu iş. Tatile denk getireyim dedim dedim m tatillerde de bizimkiler geliyor eşim evde oluyor. Derken haftasonu olmayacsk. Önümüzdeki hafta kardeşim gelecek. O gittiğinde haberleselim ve görüşelim artık 😃

tarafından

E bir zahmet artık bak biz kaçıncıyi buluşucaz diğer arkadaşla yarın gokarta goturucez hatta senlede bir görüşelim bir anı artık :D 

(23,186 puan) tarafından

Ben müsait olunca sen müsait olamamistin sanki en son 😁

tarafından

Onda çocuklar hastaydı 😂🫢

(23,186 puan) tarafından

Evet ya doğru öyleydi. Görüşcez bu sefer. Kızımı alip gelcem artık. Oğlan kalsın haftadonunu bekleye bekleye böyle olduk 😵‍💫😁

tarafından

Ahaha biraz öyle oldu 🫢😂 benimki bu ara şehir dışında zaten ne zaman dersen ona göre çıkarız ama benim de şöyle bir sorunum oluyor  Aybars diş cikariyor inşallah 

(23,186 puan) tarafından

Tamamdır haberlesiriz inşallah ☺️ 

tarafından

İnşallah canım 

0 oy
(3,278 puan) tarafından

Yani muhtemelen soğuk biridir bende öyle kalabalık ortamlarda komşum varsa tanıdık selam veremiyorum. Belki o yüzden vermemistir

(23,186 puan) tarafından

Kız onlar hepsi yıllardır o sitedeler. Hepsi birbirini benden coook oncesinden taniyolar. Aralarında en yeni benim. Ötekiler benden daha çok komşusu yani 😁

0 oy
(1,531 puan) tarafından

Bi kahveye davet et bakalım ona göre davranışların şekillenir seninde

(23,186 puan) tarafından

Aynen öyle yapayım en iyisi. 

0 oy
(3,207 puan) tarafından

Komşunun davranış biçimini kendime benzettim. Soğuk bir yapıdan kaynaklanıyor,  çekingende olabilir. Bazı insanlar kaynaşmak için epey destek bekliyor. Sen bir iki çağır, hala nofrostsa meraba meraba

(23,186 puan) tarafından

Ejeheh nofrost🤣 tamam ben de öyle yapayım en iyisi. 

0 oy
(14,945 puan) tarafından

Canım belki gelip gitmeyi sevmiyordur olamaz mı? Kendimden örnek vereyim ben kimseye gitmeyi sevmiyorum. Bana gelsinler oturalım ama ben başka yere gidince diken üstünde oturuyorum sanki

(23,186 puan) tarafından

Bilemiyorum. Bı davet edeyim en iyisi. Yani ben genelde burdaki bircok kişiye göre farklı düşünüyorum. O yüzden burdan bı fikir alayım dedim. Herkrs benle aynı fikirde çıktı. 

(14,945 puan) tarafından

Bi kez dene bakalım canım dedikleri gibi sonra ona göre Bi yol izlersin

(23,186 puan) tarafından

Aynen sağol dostum 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 243 göst.
10 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Nare88 (299 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 206 göst.
+2 oy
1 cevap 127 göst.