+9 oy
3,337 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (6,770 puan) tarafından

Selamın aleyküm hanımlar nasılsınız umarım iyinizdir benim düşündüğüm bir şey var bugün iyice kafaya takdim 

Yanlış anlaya bilirsiniz gerekirse engelde vere bilirler sorun değil eskisi kadar pek tad vermiyor çünkü 

1 yardım postaları  muhtarlık sosyal yardımlaşma belediye ve bazi kültür merkezleri bir çok yer yardım yapıyor ki burda yardım altında çok kez alıp satan yakalandı 

2 uyguna şunu satan varmı EEE hadi diyelim ben 500 e verdim zaten 600 den assa tutmaz beşik puset araba ve benzeri şeyler geçen annem şarj aleti ve bı kaç ilacını unuttu 180 küsur istediler ki son dakika kız kardeşim abla yollama dedi diye yollamadim 

3 tamam istiyorsunuz nerde oturuyorsun diye soruyoruz il söylüyorsunuz aa bende ordayım diye yardımcı olmak için yazıyoruz çit yok veya neymiş şu kadar olmuş tasinali adres mahalle ismi bilmiyormuş güldürmeyin lütfen insan 7 ay 1 yıldır hiç mi oturduğu adresi mahalleyi köyü bilmez  (örnek isim ve eşya belirtmeyim kızıma aldım ama kullanmak nasip olmadı kullanmaya da kıyamadım elimdede çok fazla vardı hayrına çocuk için verecektim baktım çelişkili cevap bile vermedim 

4 post açıyorsunuz  yok yok diye sonra 3 gün 5 gün sonra unutup şunu aldık bunu yaptık cart City ki o kadar rahat hayat yaşayan ben yok diye ağlayanlar kadar alışveriş yapamıyorum 

Küçük veledime bile kiler dolabıni elbise dolabı yaptım ben oturup ağlayim 

Amacınız nedir İnsanların iyi niyetini neden suistimal ediyorsunuz bunu meslekmi edindiniz ne oluyor merak ediyorum ama yorumlar da dinden bahsedip ateş de kül bırakmıyorsunuz 

30 Cevaplar

+1 oy
(614 puan) tarafından

El açıp isteyeni azarlama diyor Allah Kuran i Kerim'de.Diyelim bu kadın yalan söylüyor dileniyor bu onun günahı siz inanıp bir şey verip malinizdan eksilttiniz bu da niyetinizin Allah katında mukafatlandirilacagini gösterir yani ihtiyac sahibi bile olmasa siz verseniz yardımınız boşa gitmez.

Diğer durumda diyelim bu kadın gerçekten ihtiyaç sahibi ve çekiniyor adresini paylaşmıyor siz de yardım etmediğiniz gibi ona yapılacak yardımları da kesiyorsunuz işte bu sizin için çok ama çok büyük bir günah.

Siz devlet değilsiniz yardım etmek zorunda da degilsiniz ama el açıp yardım isteyen birini böyle özel mesajlariyla ifşalamak da ahlaka uygun değil.

Allah katında iyi niyetle yapilmis hiçbir yardım karşılıksız kalmaz.Alan ihtiyacı yokken alırsa haram yer  ama veren her türlü sevap işler 

Yardım ederken sizi hayatinizi ve bütçenizi etkilemeyecek  yardımda bulunun mesela 200 TL disarda bir öğün yemek parası onu verin ihtiyaç sahibiyse alır kullanır değilse de 200 TL sizi fakir etmez ama Allah mükâfatını verir haram yiyenin sevap hanesinden 

(6,770 puan) tarafından

Etmeyecegini çok iyi bikiyorduk sayfacak canım o yüzden no problem foyan ortaya çıkar işinden olursun mazallah 

(6,770 puan) tarafından

Bu kadar tutuşman kimseye normal gelmedi zaten ama daha pek ekmek cikmaz sana 

(1,953 puan) tarafından

Aynen öyle aklıma gelir yazdıkların bizim rezidans yüksek guvenemedim kendime.

(1,953 puan) tarafından

Kimse burdan bana bişey göndermediki ekmeğim kesilsin çok şükür yaz sen biraz daha rahatla cvp vermiycem daha sana bida başka bı dilencilik taktiği olsun🤔

(6,770 puan) tarafından

Yalan konuşma bari ya postlarında belli yapmayin Allah aşkına bak işine git ne yaparsan yap 

-Reklam-
0 oy
(244 puan) tarafından

Haklısın abla kızım iki buçuk yaşında ilk doğduğunda o zaman evden kovulmuştk ismi evdi ama bir kulübe gibi bir yerde yaşardım kızımın sadce iki takımı vardi birini bugün giydirir diğerini akşam yıkar soba önünde sabaha kuruturdm sonra böyle bir site gördüm başta utandm ama kaç tane güzel abla denk geldi bana kızlarının güzel kıyafetlerini gönderdiler kızıma kul sıkışmynca Hızır yetişmezmis yaşadığımı farektm iyi insnalar daha varmış onu anladm su anda ne desem de belki kimse inanmaz anlamaz ama yukarıdaki Allahm görüyor biliyor ne kadar ihtiyaç sahibi olduğumu çalışmayı çok isterim ama doğuda yaşıyorm yaşadığım hayat şartları zor ulaşım zor kızımla dağ gibi bir yerdeyiz sonraki kızımı kaybetm bu yazıları görünce bazıları benden daha ihtiyaç sahibi bazıları belki yalan söylüyor onu bilmiyorum Allah biliyor gebyekn dk dk girdiğim bu siteye kızımı kaybettikten sonra bazen giriyorum pskljik sorunalrm var hepiniz birer annesiniz bana sabir dua dileyn biran önce eski sağlığıma döneyim 

0 oy
(1,366 puan) tarafından

Malesef bende buradan iki  kişiye bebeğimin tüm kıyafetlerini ayakkabılarini göndermistim baktım bir baktım bir sonra dolapta tesadüf karşıma çıktı bir elbise hemen tanıdım kızımın elbisesi çünkü özel yapimdı.sayfasina girdiğimde bütün kıyafetleri sattığıni gördüm .Tövbe mi de ettim gözümle gormedigim kimseye yardım etmemeye .hatta o derece ki son 5 yılda çocuk yapıp da bakamıyorum edemiyorum diyen kimseye de yardım etmeme kararı aldım .bu ulke en az 5 yıldır krizde .ee bakamayacaktin niye yaptın degilmi gerekirse 10 kat korunacaksin yada kimseden yardım dilenmeyeceksin.diyorlarki eşim işten cikti çalışamıyor  ozaman kadın olarak sen çalışacaksın eşin cocuga bakacak işe giremiyorsa .çalışmaya rağmen yetmiyorsa da çocuk yapmayacaksn herkes üremek zorunda değil zaten çocuguna beslenme ve kıyafet sağlayamayan ailelerde yetişen çocuklara  gerekli eğitimi de saglayamazlar ondan sonra ülkenin halı ortada işte .içerde olmasi gerekenler dışarda dışarda olması gerekenler icerde malesef .. 

0 oy
(39 puan) tarafından

Biz farkli bi uygulamada tabi ozamanin cok degerli parasiyla 20 bin toplamistik nerdeyse uygulamanin çoğu kiyafet para ramazandi bide akrabalarinin zekatlarini felan topladı allah ya biri ben oraya yakin oturuyorum muhtara sorayim mi dedi kafinin haberi olmasin guvenemedim dedi bizde kadina bir inaniyoruz bir üzülüyoruz anlatamam uygulamanin yarisindan çoğu kadina üzülüyor kadinin çocuğu yatağa bağlı evi kümesten beter dolap felan yok iki uc kirik kap esi yatalak kalmış kadinin annesi alzeimer olmus yasida vardi 89 felandi adamin ailesi yok vefat etmisler neyse kadin gitti sordu sorusturdu kadini bulduk tabi bunlarin hepsi bizde fotoğrafli felan muhtar bu kadin bunun eltisi demis durumu anlatmis ailesi kadinla evlenince evlatliktan reddetmisler bide hasta kiz cocugu dogunca hic istememisler esi calisiyormus oda insaattan düşüp beyin kanamasi gecirip felc olmus ev sahibide evden atmış kadin corap felan satiyormus gecimi oyleymis bizden yardim isteyen kadinda eltisinin adina bir dunya yardim toplamis benim durumum bu diye biz şikayetçi olduk delilli muhtarda bize destek oldu etraftakilerde öyle olunca kadin dolandiriciliktan tutuklandi eltisine elimizdeki parayi verdik hatta daha fazlasini topladik esyalar kiyafetler oyle bir bereket yağdı resmen durumlarını duzelttiler ama çocuğunu kaybetti mekani cennet olsun hala ara da bir arar hakkinizi ödeyemem der çocuklarımiza corap atki sapka bizlerede patik gonderir 

0 oy
(1,469 puan) tarafından

Sana kısmen hakveriyorum ama bu devletin yardımları falan fasa fiso. İhtiyacı olmayan kendi cevrelerine veriyorlar. Biz de 3 kardeş annesiz babasız kalıp tek başımıza okumaya çalışmıştık ama hiçbir yerden yardım çıkmamıştı. Hatta babam emekli olmadığı için sağlıktan da yararlanamamistim. Üstüne bir de GSS borcu çıkarmıştı devlet. O yüzden devlet yardım ediyor lafları hiç içi dolu laflar değil. 3 kardeşe devlet 1 kurus yardım etmeden zor güç okuduk kendi cabalarimizla. Hem çalışıp hem okuduk

0 oy
(856 puan) tarafından

Burda anlatılırken insanın içi cız ediyor sonta dedigin gibi oluyor ya gerçek degilse deniliyor Allah kimseyi kimseye muhtaç etmrsin dua edelim

0 oy
(3,883 puan) tarafından

Bu sefer kim yardım istedi 🤔

0 oy
(8,271 puan) tarafından

Sonuna kadar katılıyorum +++

0 oy
tarafından

Bu posta katiliyorum bu konu hakkinda bir kac kez yazip silmistim yanlis anlasilmaktan korktum ama cocuksu olmayan akli basinda her insan anlar bunu bazilari direkt istemiyor ama her postta fakir edebiyati cok itici ve kurnazca.

0 oy
(15,115 puan) tarafından

Sağlık ocağına lohusa pijaması pantolon vs bıraktım ki maddi güçlük çekilen bir ilçedeyiz. Aynı gün ebe verdiğini söyledi. Alt sokakta pijamalarımdan birini yere atmış hanım. Onu beğenmedi herhalde. Çöpe değil bak yere. Yeminliyim vermem artık. 

(614 puan) tarafından

Bence yıkayıp sermiştir düşmüştür neden atsın atacağına yer bezi cam bezi yapardı 

(4,969 puan) tarafından
+1

Yanlış anlaşılmasın ama cingene verdiyse onlar atıyor. Çok gördüm öyle nimeti bile beğenmeyince yere atıp eziyorlar. Çöpe atmak gibi bi meziyetleri yok malesef ne olursa ortaya atıp üzerine basıyorlar 

Gecen arabayla geçerken gördüm geri dönüşüm kıyafet kumbarasına küçük bir çocuğu sallandırmış içinden çıkanlara bakıyor beğenmediğini ayağıyla eziyordu 

(15,115 puan) tarafından

Canım aynı gün mü sermiş düşmüş yola açılmış yani gayet bakıyor beğenmiyo atıyor çünkü gerçek ihtiyac sahibi değil

Canım daha önce de yaşadık biz bunu çöpe attım yere serdiler seçip gerisini de saçaladılar 

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 333 göst.
+3 oy
9 cevap 705 göst.
1 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 220 göst.
6 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 220 göst.
21 Mayıs 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Esrat (9,232 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,080 soru

24,106,848 cevap

332,748 kullanıcı

...