+2 oy
355 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde tarafından
tarafından kapalı

image

anneler bilgisi olan yazarsa Allah razı olsun şimdi oğlum 2 3 ay oldu nöbet geçirdi beyin emari eeg hepsi çekildi doktor bana pek bişey demedi emzirdigim için sakliyolar benden ya simdi tekrar ayın 20de eeg çekilecek oğluma uykulu hemde bunu neden istemiş olabilir babamda beyin tümörü vardı çok korkuyorum rabbim korusun evlatlarımızı 🥺
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

6 Cevaplar

+1 oy
(96 puan) tarafından

Neden uykulu gelmesinimi soruyorsun tam anlayamadım benim oğlumda çekildi de ona göre 

tarafından
+1

Uykulu derken ilaç verilip 1 saat uyutulup çekilecek onu anlamadım sizede geçmiş olsun 

(96 puan) tarafından

Uykulu gelmesinin sebebi ilaçla rahat bı uykuya dalsinki eeg doğru çeksin diye korkulacak bir şey yok yani uyudugunda beyin frekanslarina bakacaklar 

tarafından

Evet öyleymiş Allah korusun evlatlarımızı saolun

(96 puan) tarafından

Allah hepsine şifa versin

-Reklam-
+1 oy
(720 puan) tarafından

Canım eşine sorsana ne kadar emzirsen de senin çocuğun bunu bilmen gerekiyor 

tarafından

Siz yanlış anladınız evet biliyorum epilepsi den supheledi doktor takibi istedi ama uykulu çekilen eeg bilgisi olan varmı diye sordum onu doktor bişey demedi neden çekilir yani

(720 puan) tarafından

Anladım Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah çok geçmiş olsun 

tarafından

Allah razı olsun canım saol 

0 oy
(1,975 puan) tarafından

Yanlış hatırlamıyorsam eeg zaten uyku halinde çektiriliyor. Çocuğu dogal şartlarda uyutabilirsen çektirebilirsin. Ama eeg esnasında uyanmaması lazım yoksa tekrar çekilir. Şuan anladığım kadarıyla net bir teşhis yok. 

tarafından

Hee tamam Allah razı olsun babamda uykulu çekmiyolardi kafama takıldı evet teşhis edilmedi inş ta bişey çıkmaz 

0 oy
(1,843 puan) tarafından

Korkma canım egg uykulu çekilir zaten kızım da nöbet geçirmişti 5 aylıktı o zaman gece uykusuz bırak dediler uyutup gittim orda geri uyandı uyuması için çok uğraştık ama uyumadı ertelediler tekrar gittiğim de orda ayağımda salladım o şekilde uyudu sonra çekildi 3 ay ilaç kullandı bir sorunda çıkmadı 

tarafından

Bizimki 11 yaşında ablası üç yıl önce köyde bı kavga çıktı silah seslerinden çok korktu ozaman biz taşındık şuan tabi ama hala korkuyo bence bu tetikledi şimdide uykulu yazınca bende korktum Allah evlatlarımizi korusun sağol 

(1,843 puan) tarafından

Amin canım yok korkma egg uykulu çekilir 

0 oy
(2,831 puan) tarafından

İlk olarak emzirdigin için senden birşey saklanmaz, oradaki doktor tıbben sana doğru bilgiyi özellikle annesi olduğun için verir ama seninkinde mr sonucu zaten e nabizda gözükür kendinde bakabilirsin rapordan. Eeg içinde doktorun o an sinyalleri görüp vermiş olmasi gerekir bilgiyi

Nöbet geçiren bir çocukta zaten rutin olarak eeg ve mr istenir bu da gayet normal. Benim kizimda 3 günlükken geçirdi nöbet. Sürekli eeg çekiliyordu tekrar etmemesine ragmen. 1 yaşından sonra biraktik nöroloji doktorumuz normal çocuk doktoruna gecebilrisiniz dedi. Bizim nöbete bağlı beyinde difuzyonlu yani hasarlı alanlar vardı. Bu sebeple kontrol edildi sürekli. Kızım şuan 17 aylık gayet sağlıklı ama yine de önlem amaçlı 4 ay ilaç kullandik. Sizinkinde de muhtelemen beyin sinyallerinde bir sıkıntı gördüyse yani eegde, tekrar uyuyarak istemiştir çünkü bebeğin hiç kipirdamamasi gerekiyor. Benim kızımı biz uyuttuk hep o yüzden hiç ilac verilmedi ama benim kızım uzun surelwr uyurdu hipoglisemik olduğu için. Fakat ilaçlı çekimde gayet normal. Doktorunuz ilacı çocuğun yaşına ayına durumuna göre ayarlıyor. Eczaneden alıyorsunuz. Çok endişe etmeyin ama nöbet zaten basli başına takip edilmesi gereken bir husus. O yüzden eeg zaten devamlı tekrarlanır. Mr da gerek görürse tekrar ister. Onda zaten radyasyon vs tomografi gibi zararlı değil endişe etmenize gerektirecek birşey yok. Çocuğu sadece nöbeti neden kaynaklanıyorsa o faktörlerden uzak tutup yaşamını buna göre şekillendireceksiniz, birde genel olarak ilaç tedavi başlanır bize luminaletten verilmisti ayı küçük olduğu için. Çok geçmiş olsun. Mr sonuclarini e nabizdan bakıp atın. Burda anlayan arkadaşlar var 

tarafından

Teşekkür ederim oğlum 11yasinda inş temiz çıkar rabbim hicbi anneyi evladiyla sinamasin burada bilenler var diye zaten sormak istedim yoksa hastalık biliyorum yaşıyoruz ama eeg uykulu diyince korktum 

(2,831 puan) tarafından

Korkmayın gayet normal. Dediğim gibi sizden birşey saklamazlar. Mr sonucunuzu atarsanız yine kötü birşey var mı yok mu bilenler yorumlar. E nabizda gözüküyor 

tarafından

Tamam teşekkürler 

0 oy
(711 puan) tarafından

Daha uzun eeg çekip daha net bilgi vermek içindir

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,472,432 soru

24,111,084 cevap

332,968 kullanıcı

...