+1 oy
237 göst.
Diğer kategorisinde (153 puan) tarafından

Kızlar eşim bir adak adadı Kurban kesecem diye ama çok sıkıştık asla adağı kesemiyoruz ama işlerimiz de rast gitmiyor çaresiz kaldık ne yapılır başka 

10 Cevaplar

0 oy
(1,965 puan) tarafından

adak adarken bunu düşünmek gerekiyor bence

bi yerden kısıp onun parasını biriktirmeye başlayın en azından

(153 puan) tarafından

Hesapta olmayan masraflar çıktı öyle yapacağız ama vakit geçecek her ay sıkışıyoruz artık bir çaresi bulunacak yapacak birşey yok

(1,965 puan) tarafından

insanın üzerine borç gibi kalıyor. Allah yardım etsin tez vakitte kesin inş

(153 puan) tarafından

Öyle hiçbir işimiz rast gitmiyor inşaallah inşaallah 

-Reklam-
0 oy
(2,708 puan) tarafından

O adagin mutlaka ama mutlaka kesilmesi gerek gerekirse bir yerden borç alın kesin aksi halde başınızdan ne bela ne musibetler eksilmez.adak Allah'a verilen bir söz demek ve sözünü yerine getirmediği de başından bela eksik olmaz bunu yaşamış biri olarak yazıyorum 

(153 puan) tarafından

Öyle canım zaten öyle kötü günler geçirdik ki borç alıp kesmek uygun olur mu ben olmaz diye hiç aklıma gelmemişti öyle olursa yaparım

(2,708 puan) tarafından

Olur olmazmi benim bu adagim vardi unutmusdum eşim imam basimiza gelmeyen kalmadı senin adagin mi vardi dedi kendimi sorguladım evet vardı dedim.....insan sonra rabbim ferahlık verdi

(153 puan) tarafından

Maşallah canım darısı başımıza 

0 oy
tarafından

Eşim elinde olmadan ağzından böyle bir söz çıkarmıştı siz gibi kesemedik ne işimiz gucumuz rast gitti nede maddi durumumuz evde iş yapıp hemen kurban kestirdik elhamdülillah Rabbime binlerce şükürler olsun duzeldik 

(153 puan) tarafından

Aynı şeyleri yaşıyoruz canım maaşımız iyi ama olmadık masraflar çıkıyor sanki kurbanı kesmemiz için gibi ama ne yapıp edip kesecem

tarafından

İnanki eşim ekemk fabrikasinda çalışırdı aldığı parayı bı doktor bile almazdı o derece fazla alırdı ama yoktu yani şimdi asgari ücretin. Biraz üstünü alıyor mis gibi geçiniyoruz 

(153 puan) tarafından

Eşimin maaşı da yüksek ama çoğu asgari ücretli bizden iyi masraflı biri de değilim tatil gezme bilmem anlam veremiyorum kurban keselim dedik adak için hemen birşey çıktı 

0 oy
(4,194 puan) tarafından

Allah Resulü adak adamak bir ise yaramaz ancak cimrinin malından adagi sebebiyle bir mal cikar buyuruyor. Adak adadainiz diye bu isiniz olmadi ama kendi kendinizi zora soktunuz. Adadiginiz için de size farz oldu küçük de olsa adaginizi yerine getirmeniz gerekiyor. 

(153 puan) tarafından

Canım çok bunalmıştık düzelirse kurban keseceğiz dedik dediğimiz şey oldu şükür ama işlerimiz rast gitmemeye başladı 

(4,194 puan) tarafından

Adak adadiniz diye düzelmedi işte düzeleceği vardı düzeldi. Malesef yerine getirmeniz gerekiyor bunu. İnşallah hizlica toparlarsiniz

(153 puan) tarafından

İnşaallah inşaallah 

0 oy
(2,495 puan) tarafından

Ben parça parça para olarak birilerine yardım ederek öderdim elimden geldiğince  veya bağış yaparak

(153 puan) tarafından

Direk kurban dedik canım bu dediğini yapıyoruz genelde elimizden geldiğince tabi bir kurban parası etmiyor

(2,495 puan) tarafından

Ama kesemıyor muşsnz o yüzden dedim peki adak olarak daha küçük şeyler kesseniz mesela kuzu veya horoz kesende var açıkcası maddıyat neyı elverıyorsa olmaz mı

(153 puan) tarafından

Olur mu acaba bilmiyorum ki canım bu hocaya sorayım

0 oy
(1,348 puan) tarafından

Afrika'da kestirseniz olmazmi orda daha uyguna geliyor .benimde var adagim orda kesmeyi düşünüyorum 

(153 puan) tarafından

Orası için güvenilir değil diye okudum birkaç yerden

(3,400 puan) tarafından

Adak mutlaka yerine getirilmesi lazım o yüzden herkes adak adamamalı neyi adamışsanız onu adak olarak sunmanız lazım burda pahalı Afrika Somali fakir Müslüman ülkede kestirin 

0 oy
tarafından

Yerine getirmeniz lazim canim

0 oy
(1,496 puan) tarafından

Bende 2 tane olmasını istediğim bişey için adak adamıştım, birisi oğlumun okula alışması için zor bi çocuk.

Oğlum okula giderse mahalleye helva yapıp dağıtcam demiştim ama yapamadım.

Bizimde işlerimiz rast gitmiyor bu sebeptenmi acaba kızlar banada yazarmısınız 

(4,125 puan) tarafından

yapman lazım canım. 

0 oy
(4,125 puan) tarafından

ne adandı ise onu yapmak gerekiyor. 

benim eşimin de bir adağı vaddı, bir türkü fırsat bulamıyorduk. bağış yapayım diye düşündü hatta sonra fetva hattını aradı. onlardan söylenilen bu. koyun yerine keçi olabilir, daha büyüğü dana olabilir ama tavuk olamaz.

böyle durumlar olmasın diye biraz bütçeye göre adak adanmalı. 

(153 puan) tarafından

Canım o dönem durumumuz vardı hesapta olmayan şeyler çıktı kendimizi sıkıp halledeceğiz artık

0 oy
(1,372 puan) tarafından

Benim de vardı ben söyledikten 1 buçuk sene sonra kestim o ay çok zorlandık ama kestim çünkü adak yerine gelmeli

(153 puan) tarafından

Tabiki canım bende öyle yapcam

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 63 göst.
11 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Kelebek6161 (74 puan) tarafından soruldu
+3 oy
8 cevap 140 göst.
+1 oy
2 cevap 113 göst.
4 Mayıs 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Duyguu27 (7,466 puan) tarafından soruldu
+2 oy