+3 oy
628 göst.
Tatil-Seyehat kategorisinde (2,495 puan) tarafından

Selamlar herkese sizlere birşey danışmak isityorum haftaya kızımla ilk uçak yolculuğumuz olacak  sorum şu şekilde:                                                              1) yanıma alacağım sırt çantama içinde sıcak su olan çelik  termos alabilir miyim?                    2) içi boş bir şekilde termosu yanıma alabilir miyim?                                                           3) Uçakta termosa sıcak su koymalarını istesem yaparlar mı çünkü uçaktan indikten sonra 1.5 saat kadar  daha yolum var                                                                                                    4) benim bagaj hakkım 15 kızımın 10 kg ikisini tek bir bavulda götüreceğim toplam 25 kg üzerinden  değerlendirirler mi ? 

9 Cevaplar

+2 oy
(26,044 puan) tarafından

Burda bekliyim bende. 

Ama en sonuncuaunu soyluyum. Bizde benim bagaj arkaya 25 esimin arkaya 25 kilo. Bunlari ayri ayri yapcaz. 

Oturdugumuz yereds 5 kilo ikimizede onuda ayri ayri yapcaz. Bence sende öyle yap. 

(2,495 puan) tarafından

Tek gıdeceğim hem bebek arabası hemde bavulu çekemem yanımda kaldırıp indiremem çocuk varken bulunduğum yerden otobüs ile istanbula gıdeceğim ordan uçakla inip tekrar yol gıdeceğim o yüzden tek bavula 25 toplasam olur dıye düşünüyorum yanıma sadece sırt çantası alacağım

-Reklam-
+1 oy
(5,143 puan) tarafından

Uçakta sıcak su verirler canim bebek için yardımcı oluyorlar.  Bagaj hakkında bildiğim ayrı ayrı değerlendirme yapıyorlar çünkü çocuğununda ismi çıkıyor bilen vardı yanlış bilgi vermek istemem. Ben giderken 2 valizle gitmiştim biri oglumunda biri de benimdi. 

(2,495 puan) tarafından

Taşıyamam ki bebek arabası da var

(5,143 puan) tarafından

Anladım canım onu bagaj verirken söylemen gerekir poşet veriyorlar. Bebeğin oldugu için yanına bebegin yiyeceği gıda alabilirsin suya felan izin veriyorlar. Aklında bulunsun pipetli suluk yanına alacaksan uçak kalkınca ağzı açık olmalı yoksa açtığında zaman su fışkırır 

(2,495 puan) tarafından

Normal küçük biberon suluklardan var pipetsiz emzikli onlarda olmaz ama fışkırma dimi

(5,143 puan) tarafından

Onu bilmiyorum ama kapağını açık bırak istersen ne olur ne olmaz. Birde çocuğun uçak kalkarken ve inerken emzir veya emzik ver basınç yüzünden etkilenebilir 

(2,495 puan) tarafından

Teşekkür ederim yapacağım 🌸

+1 oy
(21,597 puan) tarafından

Uçakta sıcak su ve kaşık maması veriyorlar THY veriyor diğer şirketleri bilmiyorum bebek arabasıyla uçağa kadar gelebiliyorsun girerken alıyorlar 

(2,495 puan) tarafından

Evet bebek arabasını bılıyorum ama sorum termos ile binebılır mıyım hem boş hem dolu iken 

(21,597 puan) tarafından

Boşken olabilir de sıvı da bir ml hesabı var diye biliyorum bizden 500 ml lik suyu aldılar kefir vardı onuda aldılar termos u alırlar diye düşünüyorum içerde sıcak su verirler uçaktan inmeden de istersen inerken sorun olmaz ya da uçacagin hava yolunu ara bilgi al alırlarsa çöpe atıyorlar çünkü 

(2,495 puan) tarafından

Evet aradım oraya gidince personele soracağım eğer termosu alt bagaja verırsem ınerken sıcak su alamam 

+1 oy
(1,129 puan) tarafından

Hiçbir şekilde sıvı almıyorlar

(2,495 puan) tarafından

Pişmiş yumurta koymuştuk 1 kez çantaya onları almamışlardı ama bebek için belkı tolerans olur çünkü termos lazım olacak bana

+1 oy
(7,184 puan) tarafından

Tek bir bagaj yapabilirsin cnm orda sıkıntı yok sıcak su veriyolar uçakta inmenize yakın tekrar istersen belki verirler yine 

(7,184 puan) tarafından

Allah Allah istersen biri gelsin seninle almazlarsa geri gönderirsin

(2,495 puan) tarafından

Malesef tek gideceğim bursa dan istanbula

(7,184 puan) tarafından

Kız otobüs ile gideceksen ordada veriyolar 

(7,184 puan) tarafından

Sen şimdi nerden nereye gideceksin 

(2,495 puan) tarafından

Bursadan istanbula otobüs ile İstanbul'dan uçakla malatyaya malatyadan köye taksıyle evden sıcak su doldurucam termosla  onunla 2 mama hazırlarım sonra  termosu bavula koyup uçak altına verrım inişte bavul dan çıkarıp tekrar sıcak su almam lazım artık inince  market kahve bir yerden rıca ederım

+1 oy
(3,604 puan) tarafından

Bavulları tek bagajda toplamak istemiştim ama kabul etmediler. Ama benimki uluslararası uçuştu.

Bebek için olan gıda ve sıvıları kabul ediyorlar. Mama için olduğunu özellikle belirtirsiniz. 

(4,232 puan) tarafından

Uluslararası her zaman kilo hakkini tek valizde topluyorum hiçbir zaman sorun cikartmiyorlar çok şaşırdım 

(3,604 puan) tarafından

Buradan giderken kabul ederiz ama siz dönerken, oradaki havayolu kuralları geçerli olur dediler. Havalanını kaç defa aradım olur ama dönünce bir sorun çıkarsa karışmayız gibi bir şey dediler. Bende korkumdan yapamadım 😬

Siz hangi havayollarını kullandınız? 

(2,495 puan) tarafından

İnşallah ederler çok teşekkür ederim yorumunuz için

(4,232 puan) tarafından

Ben ajet ve pegasus kullanıyorum ikisinde de birleştiriyorum yuk hakkımı hiç sorun yaşamadım. 

(3,604 puan) tarafından

Ben de bu havayollarını kullanıyorum. Bir dahakine yine sorarım olmadı. 

+1 oy
(4,232 puan) tarafından

Sıcak su goturebilirsin sivi var mi dediklerinde mama için olduğunu belirtirsin. Uçakta sıcak su verebilirler ama yine de hosteslere bağlı bir durum gicikli yapabilirler. 32 kiloya kadar tek çantada toplayabilirsiniz kilo hakkınızı 

(2,495 puan) tarafından

Teşekkür ederim çok saolun

0 oy
(4,736 puan) tarafından

Bebek icin gerekli herseye izin veriyorlar, su, sicak su vs. Onda kolaylik taniyorlar. Ayrica sende hostesten sicak su alabilirsim  ama bagajlari ayri hazirlamani oneririm

(2,495 puan) tarafından

Keşke öyle şansım olsa 1 bavul olacak  olmadı arar sorarım

(4,736 puan) tarafından

Ahnen arayip sormak en iyisi çünkü farkli sirketlerin farkli kurallari olabiliyor 

(2,495 puan) tarafından

Sordum şimdi yönetmelik gereği termos ve sıcak su alınmıyormuş ama ordaki çalışanlar müsade gösterır mi dıye sorun dedi bagaj hakkımda aynı pnr numarası içinde olduğundan 32 kg imiş 25 kiloyu kabul ederlermiş 

(4,736 puan) tarafından
+1

Hmm sen bilorsin cnm ama genelde benek icin musade ediolar

0 oy
(541 puan) tarafından

Termosla gidebiliyorsunuz çantana koy bişey olmaz boş da olur dolu şekilde 100 ml den fazlasını çıkartıyorlar güvenlik bölgesinde ben biberonla 90 ml ölçüp koyuyordum türk hava yolları ikramda bulunuyor bebekler için mama falan veriyorlar zaten boş götürüp termosa sıcak su isteyebilirsiniz Pegasus ikramları ücretli oluyor Euro dolar üzerinden alıyorlar hemde zaten bütün güvenlik yerleri geçtiğinde uçak bekleme kapısına geldiğinde o tarafta kafeler oluyor içecek yiyecek alanlar oluyor ben oradaki kafelerden dolduruyorum ücretsiz sıcak su uçak içerisinde sormuyorlar zaten hiçbir şey 

(541 puan) tarafından

Annem ben ve 19 aylık oğlum büyük valize hazırladık Bebek Arabası bebek çantası yanıma almıştım biz çok valiz yük etmek istemedik hamile olduğum için ben bebek arabasını taşırım annem valizi taşır diye 18 kg her birimizin hakkı vardı ama tek valize hazırladık 25 kg çıktı hiçbir şey demediler 3 kişi olduğumuz için 

(2,495 puan) tarafından

Anladım benımde 15 kızımın 10 kg hakkı var  bende sorun olmaz dıye düşünüyorum

(541 puan) tarafından

Olmaz tolerans tanıyorlar orda 

(2,495 puan) tarafından

Arayıp sordum aynı pnr numarası içinde 32 kıloya kadar tolerans varmış bızımkı 25 olacağı için sorun olmuyor

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 506 göst.
+2 oy
4 cevap 306 göst.
+1 oy
7 cevap 480 göst.
0 oy
6 cevap 186 göst.
8 Ağustos 2023 Tatil-Seyehat kategorisinde Ht (2,715 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,688 soru