+2 oy
357 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (237 puan) tarafından

Kızlar MaşaAllah hayal dünyası çok geniş. Yaptığımız normal günlük şeylerden bile oyun çıkarıyor kendine .Mesela yemek yapıyoruz başlıyor "aşçı abla çok güzel yemekler yapıyor bi bebek için de " diyor bana benim söylemem gereken şeyleri söylüyor sürekli ya da temizlik yapıyoruz temizlikçi abi ve abla iş başındalar , "temizlikçi abla bana yardım ediyor de "diyor  .Bende yanına bir şeyler ekleyerek diyorum sonra böyle devam ediyor neyse birde onun üstüne oyuncaklarının başına geçiyor ve beni sürekli dahil ediyor .Oyuncak telefonlarını sıralıyor mesela beni kolumdan tutup oraya çekiyor ve "hangi telefonu istersin diye soruyor birini seçiyorum geçiyorum yerime sonra bu sefer hadi ben tamirci olayım senin telefonun bozulmuş olsun bana getir diye tutturuyor .Hiç kendi oynamıyor gerçekten boğuyor akşama kadar oyun oyun oyuuunnn . Oyuncaklarını alıp böyle bunları konuştur ne demelerini istiyorsan sen söylet diyorum gözünün önünde ona örnek oynuyorum vs ama tabi oyuncaklar konuşmayınca asla oynamak istemiyor nasıl olacak böyle ya 

15 Cevaplar

0 oy
(237 puan) tarafından

En İyi Cevap

Bu sefer artık biķkınlıktan çok isteksiz oynuyorum anlıyor o da haliyle ama gerçekten oyun oynamak istemiyorum hadi ara sıra neyse de sürekli oyun oynamak inanın çok sıkıcı .Geçenlerde hastayım yatmam lazım bensiz oynamıyor konuşuyorum sen şimdi oyuncaklarını kendin oyna ben biraz istirahat edip dinleneyim beraber oynarız dedim tam 1 saat ikna etmek için uğraştım en son sinir tepeme sıçradı lanet olsun yatmıyorum oturmuyorum dinlenmiyorum hiçbir şeye hakkım yok benim yalnızca seninle köle gibi oyun oynayayım istiyorsun diye bağırdım. Çok pişman oldum ama inanın istemsiz oldu çok dolmuştum .Böyle şeyler yaşamak istemiyorum kendi oynasin istiyorum 

(310 puan) tarafından

Ayy benim kızımda öyle asla kendi oynamaz 4 yaşında okadar bunaltiyorki beni 8 aylikta hamileyim parka götürüyorum artık beni biraksinda az oturim diye o derece dün 4 saat parktaydik eve geldik belim kasıklarım ağrıyor yürüyemiyorum artık banklarda oturmaktan.Soylenincede eşim okadar niye duruyorsun ki 2 saat oynat getir diyor.

Ama evde olunca daha çok yoruluyorm hemde kafamda ayrı yoruluyor  anne kitap oku,Anne hamur oynamyalim resim yapalım evcilik  fln yani yapiyoruzda sürekli ben ben ben .

Kızım git 5 dk kendin oyna diyorum ondada tepemde hopluyor karnıma atlicak fln diye doğru yatamiyorum bile .

Seni çok iyi anlıyorum valla bende pedagogdan yardım almak istemedim eşim dahil herkes çocuk oyun oynamak istiyor diye pedagogami gidilir vs dalga geçti 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Bence gayet normal. Benim oğlum da evde kimi bulursa hadi ambulanscilik oynayalım hırsız polis oynayalım itfaiyecilikoynayalim diyor . Senin cocuk gibi benim ki de 2 buçuk yaşında

Bende çok daralıyorum ama ben oynarken mesela yangın çıktı diyor telefona sarılıyor ys adresimizi ezberlettim ben 😀😃 her oyunda yeni bilgi verebilirsin

Çok darlarsa al parka çıkar alışverişe götür dolandir eve gel iyice yürüsün hava alsın yorulsun duş aldır karnını doyur yatir sonra.  

Çocukların hayal dünyası çok geniş ve farklı.  Bu güzel bisey ayrıca hem de şu var gün boyu telefona bakıp beynine gözlerine zarar vermesinden iyidir. 

Arkadaş edinsin onla oynasın ara ara iyi gelir onada 

(237 puan) tarafından

Tabiiki kötü olduğunu düşünmüyorum aksine güzel bir şey tamam ama inanılmaz boğuluyorum en iyisi dışarı çıkarmak gibi görünüyor 

tarafından

Sosyallestirirsen hem kendini ifade etmeyi ,korumayı cevap vermeyi öğrenir.  Cesaret kazanır hem  . Enerjisini atar hava almış olur zihni açılır yeni şeyler öğrenir ve gün sonu kafayı koyduğu gibi uyur  😀

0 oy
(569 puan) tarafından

Eeeeveeeet kardeş yapmanın vakti gelmiş demek ki artık diyomuşum şimdi 😂😅😅 Allah yardımcın olsun bacım ne diyim bilemedim bari espri yapayım dedim 😅

(237 puan) tarafından

Ayyy amannn diyeyim Allah ömrünü versin 1 tane yeter de artar zaten herifi de boşadım bundan sonra hiç olmaz :😀 

0 oy
(4,155 puan) tarafından

2.5 yaşında kızım benimki de öyle her oyununa muhakkak bizde dahil olmalıyız, geçen bende sinirlendim biraz ben oyun oynamak istemiyorum diye 😅 ama vazgecmez dün misafirlerim var çocuklar oturmuş oynuyor kızım beni çekiştiriyor ki hadi yere otur beraber oynayalım diye 

0 oy
(527 puan) tarafından

Gayet normal bir şekilde oynuyor. Aslında Arkadaş istiyor bulamayınca seninle oynamak istiyor.  Benim kızım da o şekilde oynuyor du hayal gücü çok yüksek oluyor şuan birinci sınıfta ve maşallah çok akıllı bir çocuk.

0 oy
(5,073 puan) tarafından

Arkadaş arıyor kendine:) bizimki de böyleydi. 4.5 yaşında ama şimdi. Şimdi bi kurs bulduk ona gidiyor bikaç arkadaşı oldu. Evde mecburiyetten tek oynamaya başladı biraz da. Kardeşi var 7.5 aylık çünkü

0 oy
(508 puan) tarafından

Bana normal geldi benim 3.5 yaşındaki oğlumda öyle sürekli hayal dünyası ile birşeyler der oyun kurar oynarız   hatta hayali kardeşi bile var kardeşim geldi kardeşim gitti vs gibi bu yaş cocuklarda normal canım 

0 oy
(3,403 puan) tarafından

Bizde aynıyız kardeşinle ona diyorm istemiyor illa ben olucam bide ben neyim oynuyoruz renkli kanatlarım var kafeste yaşarım uçarım oglumda tahmin etmeye çalışıyor papagansin Dior snra o başlıyor suda yuzerim kollarım var ben neyim , taş kağıt makas oynuyoruz sen kazanirsan benle oynuycan ben kazanirsan ben senle oynuycan diyor telefondan uzak dursun diyorm ama bu sefer yemek kalıyor iş kaliior valla çok bunaldım 

0 oy
(5,419 puan) tarafından

Çok doğal benımkı de öyle arafa bır kendı de oynar ama benı salmaz hıc boş oturdugu mu bılmem iş yapıyosam bı rahhat bırakır. Benmkıler 2 ve 4 yasında. Dedııgun gıbı parkta en azından kafam agrımıyor dııye bı öğledenn önce gmtürüyorum bı de öğledrn sonra

0 oy
tarafından

Kendi başına oynasa da bu hayali ortam olacak. Benim oğlumda çok yapıyor eline bir şey alır anne hala arıyor ben konuşup gelcem der odadan çıkar konuşur sonra bay bay der kapattım der gelir 😂 burada tek sıkıntı kendi başına oyun üretmemesi büyük ihtimalle sürekli yanındasınız tek bırakmadınız hiç oda kendi başına oyun kurma ihtimalini düşünmüyor

0 oy
(1,372 puan) tarafından

Daha küçük sıkılıyor tek başına oynamak istemiyor sizi de istiyor

0 oy
(681 puan) tarafından

Okurken güldüm kız çocuk oyun kurmak istiyor seninle çok normal 

0 oy
(3,670 puan) tarafından

Benimki de aynı canim bazen günlük işlerimi bile yapmama izin vermiyor gel benimle oyna diye agliyor 

Bence küçükten böyle alıştırdığımız için o şekilde devam ediyor 

0 oy
(8,856 puan) tarafından

Çocuklar arkadaş arıyor oynayabilecegi kardeş varsa onunla oynuyor yoksa anne babaya sarıyor. Eskiden biz hergun çıkar oynardık dışarda simdikilerin öyle durumu olmadığı için evde kimi bulursa onunla oyun kuruyor 

0 oy
(3,081 puan) tarafından

Ne güzel işte hayal gücü geniş çocuk biz masal yapıyorduk çok eğlenceli oluyordu mesala bir cumle o söylüyor bir cümle ben ya ben çocuk ruhlu oldugum için hiç sikilmiyorum ya 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 96 göst.
0 oy
4 cevap 150 göst.
17 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Kubraumut (3,192 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 407 göst.
6 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 518 göst.
11 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Civcivim (1,107 puan) tarafından soruldu