+3 oy
253 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (442 puan) tarafından

Kizlar detaylı utrasona giremedim biz birinci dereceden akrabayiz eşimle çok korkuyorum Allah kimseyi evladiyla sınamasın 

Kizlar çocuğumda bir sorun olsaydı doktor normal utrasonla görürmüydü ne biliyim 

Geçenlerde görümcem gitmiş ona bebeğin ayağı biri kısa biri uzun demiş normal utrasonda

Bana hiç öyle demediler bide 

down sendromlu bebekler anne karnında çok hareket etmezler diyorlar doğru mu?

Nasıl hamilikte nasıl anlaşılır lütfen özel bebeği olanlar hamilelikte nasıl anlıyor anlaşılıyor 

9 Cevaplar

+3 oy
(1,493 puan) tarafından

Akraba evliliği gibi bir durum olduğu için keşke detaylıya girseydin, onun dışında erken haftalarda ikili ve üçlü tarama testleri oluyor kan testleri, bir derece risk analizi söyleniyor orada şüpheli bir durum olursa amniosentez de yaptırabiliyorsun, veya buna sebep verecek bir durum var ise, haftan geçmediyse detaylıya özel bir yerde sorarsan belki alırlar sadece down sendromu için değil her gebelikte bebekte olabilecek bir problem var mı var ise erken tedavisi için gerekli oluyor detaylı. Rabbim sağlıkla kavuştursun inşallah 💖

(442 puan) tarafından

Keşke girseydim umarım olmaz öyle bişey Allah razı olsun çok sağol canım 

-Reklam-
+3 oy
(1,101 puan) tarafından

Yani konuyla alakasi yok belki ama birinci derecen akraba ile nasil evleniliyo aklim.almiyor ben hepsini abi kardes goruyorum yanlismi dusunuyorum bilemedim

(442 puan) tarafından

Ailevi sorunlar vardı halamlarla babamlar konuşmuyordu bende doğduğumdan beri hiç görmemiştim onları tam konuşmaya başladılar halamlarla gitmiştik eşimi gördüm sevgili olduk vs ama görmedim birlikte büyümedik 

+2 oy
(657 puan) tarafından

Doktorlarin yaptığı en büyük hata bebekler cenin pozisyonunda dizlerini kırarak dururlar ve USG de o yüzden net ölçüm yapılmaz yanın muhtemel bebeğin duruşuyla alakalı olarak hatalı ölçüm yapmis.Down sendromu asla belli olmaz var derler yok çıkar yok derler var çıkar ama özellik olarak sözde bazı özellikleri var çekik göz burun kemiği vb ama onlar normal insanlarda da olabiliyor.

(442 puan) tarafından

Doktorların söyledikleri çıkmıyor gecrketen bazen ama insanın icinde kuşku kalıyor bilmiyorum artık umarım sağlıklı doğar 

+1 oy
(1,120 puan) tarafından

Orasını Allah bilir canım ama ülkemizde akraba evliliği sık görülen birşey her akraba evliliği yapanın bebeği down yada farklı bir engele sahip olsa ülkenin yarısı öyle olurdu bazi şeyler kader takdiri ilahi 

Allah korktuklarimizla sinamasin bizi 

(442 puan) tarafından

Haklısınız amin inşallah Allah kimseyi evladiyla sınamasın inşallah 

+1 oy
(118 puan) tarafından

Bir tek Fetal DNA ile çıkar genetik bir hastalık var mı, yok mu diye.  O da biraz pahalı.

(5,219 puan) tarafından

Evet bundan yaptırın. Herhangi bi zamanda yapılabiliyor galiba. Tam 1 sene önce 10500e yaptırmıştık.

0 oy
(3,600 puan) tarafından

Görünmüyor detaylı girmeniz gerekli ayrica üstelik yakın akrabasının kiiiii o daha tehlikeli en önemli olana girmemek akıl sır ermiyor

(442 puan) tarafından

İnanki canım ilk gebeliğim detaylı utrasonun ne olduğunu falan bilmiyordum çevremdeki insanlardan öğrendim doktora gittim geç kalmıştım 

0 oy
(40 puan) tarafından

Benim oğlum down canım gayet hareketliydi ve anne karnında herşey normal di doğunca öğrendik. Sadece böbrekte genişleme vardı  

(442 puan) tarafından

Sizde mi bebekte mi böbrek genişlemesi vardı 

0 oy
(771 puan) tarafından

Normalde ben tarama testlerini 2li 3lü gibi ayrıntılı ultrason vs gereksiz bulurum ama akraba evliliğnde bence şart umarim bebeginiz sagliklidir hala ayrintili ultrosunu yaptırabilirsiniz bence.

(442 puan) tarafından

Yaptırsam bile hiç bir etkisi faydası olmicak çünkü doğuma çok az kaldı korkuyorum yaptırmayı ya sorun varsa kafayı yerim ben Allah'a bıraktım Allah yardımcım olsun umarım çok sağlıklıdır 

0 oy
(1,528 puan) tarafından

Tarama testlerini yaptrmadınız mı 

(442 puan) tarafından

Hayır maalesef 

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 2,364 göst.
24 Aralık 2019 Aile & Aşk kategorisinde YaseminCemal (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 409 göst.
+2 oy
35 cevap 1,310 göst.
9 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde Baharr23 (48 puan) tarafından soruldu
+3 oy
7 cevap 319 göst.
16 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Ozgen (1,101 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,031 soru

24,119,296 cevap

333,383 kullanıcı