+3 oy
382 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (745 puan) tarafından

Sofra örtülerinizi nereye çırpıyorsunuz ben ne yapabilirim acaba? Balkonu sabahtan yıkıyorum kızım çok seviyor balkonda vakit geçirmeyi. Sonra bazen çırpıp süpürüyorum ama hiç içim almıyor balkona çırpmayı.Yıkanmış mis gibi bide günde 5-6 öğün çırpıp süpürsem ne kadar temiz kalır. Camdan zaten çırpamam hem nimet kırıntısı hem binada oturuyorum. Lavaboya çırpmaya çalışınca kenerından bir yerinden değiyor içim rahat etmiyor sürekli örtü yıkıyorum. Kızım kendi yemeye başladığı için çok döküyor mama sandalyesinin altına muhakkak seriyorum bu sorunu nasıl çözebilirim?

16 Cevaplar

+3 oy
önce (7,944 puan) tarafından

Ben tavukların önüne çırpıyorum 😃

Ama kayınvalidem binada oturuyor o kova veya leğen gibi şeylere çırpıyor sonra onu poşete topluyor 

+1

Rica ederim canım 🥰

Aaa bende Antalya’da yaşıyorum hemşeri çıktık kız 😃

önce (745 puan) tarafından
+1

@honki ponki toninok hiç sorma. O uçan cinsler cidden sıkıntı klimadan bile girebiliyorlarmış içeri 🥺  Baharın gelişinde başladım jel ilaç sıkmaya henüz görmedim ama tırsıyorum 😁

@!!!!FATMAAA!!!!! 3 yıldır buradayım sana ayıp olmazsa hiç sevemedim özür dilerim 😁😁

+1

Niye ayıp olcak kız 😃 yazı ayrı kışı ayrı dert Antalya’nın 

+1

Ne bileyim ben mesela İstanbulda doğdum büyüdüm biri laf söyleyince Marmara damarım kabarıyor savunmaya geçiyorum 😁  

Evet burda sadece baharlarda yaşayabiliyor insan. Bi iki güne yakıcı sıcaklar gelir çocuğu dışarı çıkarsan bi dert çıkarmasan bi dert. Şimdi sabah serininde çıkabiliyor ama oda az kaldı biter. Kışın desen dediğin gibi bi yere git bi anda pat yağmur bastırabiliyor öyle böyle değil. Mevsim geçişlerinde işte senede toplam 2 ay falan rahat burda insan. Sen kaç senedir burdasın Antalyalı mısın

Sıkıntı ya ama güzel 😃 en azından kar yok okadar çok soğuk değil diğer şehirlere göre evet antalyalıyım canım doğma büyüme 

-Reklam-
+2 oy
önce (367 puan) tarafından

Balonunun içine sonra supururm

+1

İşte günde 5-6 kez de dök süpür... yapmaya erinmeyi geçtim kırıntı kalır böceklenir diye korkuyorum 🥺

önce (367 puan) tarafından
+1

He valla haklısın karıncalar hemen geliyor ben bı kere tek yapıyorum günde çünkü maaşa yeriz 

+2 oy
önce (21,920 puan) tarafından

Mecburen balkon canım başka çare yok

+1

Yani bende çıkar yol bulamadım. Balkona kova fikri geldi o bi aklıma yattı gibi. Teşekkür ederim 💐 

önce (21,920 puan) tarafından
+1

Benim leğen var kullanmadığım ona çırpıyorum balkonda canım

+2 oy
önce (793 puan) tarafından

Mama sandalyesinin altına bir şey sermiyorum yere döküleni süpürüyorum çok nadir sofra örtüsü kullanırım onu da lavabonun içine döküyorum

+1

Mantıklı da benim kız 18 aylık sulu yemek falanda döküyor sermeden yediremem şuan 

+2 oy
önce (6,523 puan) tarafından

Biz masada yiyoruz hep ama bazen kinetik kum oynatiyorum sofra bezi acip copun icine cirpiyorum

+1 oy
önce (463 puan) tarafından

Dairedeyim çevremde bahçe yok maalesef. Ben hep en son mutfak tezgah üzerine silkeler tezgahı öyle silerim . 

Buda güzel yöntem denenebilir de etrafta çok sıçramıyor mu?

önce (463 puan) tarafından

Hayır canm kabasini aliyorum gerisini tezgaha silkeliyorum sorun olmuyor yani 

+1 oy
önce (836 puan) tarafından

Lavaboya çırpıyorum çünkü içindekilerini alıyorum öyle 

İşte benim boyum kısa diye heralde çok yukarı kaldıramıyorum galiba değiyor lavaboya 

önce (836 puan) tarafından

Bende uzun değilim ama sofrayı ufaltip öyle yapıyorum ondan sonra açıp camdan sirkeliyorum

+1 oy
önce (1,326 puan) tarafından

Masada silinebilecek örtü kullanıyorum, sofra bezi gereken durumlarda da gün boyu kullanılanları bi yerde biriktirip sabah süpürmeden önce lavaboya çırpıp kaldırıyorum. Sonrada içini ıslak mendil ile gidere kaçmayacak şekilde temizliyorum 

Belki bende sofra bezi sayımı arttırırım. 3 tane var sürekli yıkanınca yetmiyor. Dediğin gibi sabahtan hepsini balkonda çırpar balkonu yıkarım gün boyu onları kullanırım. Teşekkür ederim yorum için

+1 oy
önce (4,658 puan) tarafından

Giriş kattayım camın dinine çırpıyorum eşim hemen süpürüyor zaten 

Giriş katlar çok şanslı ya. Balkon yıkarken de ay su sıçramasın alt komşuya gitmesin derdi de yok. Teşekkür ederim yorum için 

önce (4,658 puan) tarafından

Rica ederim 

+1 oy
önce (4,104 puan) tarafından

Benim balkonumda büyük boy çöp kovası var kapağı açık onun içine çırparım. Büyük kasa da kullanabilirsin hem kuşlar da faydalanıyor. Ben çözümü öyle buldum valla  

Ağzı açık bişey kullanamam canım ben. Antalyadayım balkonum açık kapalı değil. Hamam böceği çok olur diye korkuyorum malum kırıntıya da çok geliyorlar ya. Böcüklerden kuşlara bişey kalmaz 😁 Teşekkür ederim yorum için 💐

image

benimki bundan ama kapağı kırıldığı için öyle kullanıyorum böcek falan gelmedi ama tabi sizin oranın şartları farklıdır. Sen bunun kapaklısını alabilirsin çok pratik oluyor içine çırpmak ❤️

Ama bunun en büyük boyu 50 litre olandan

Aaa bak buda güzel bi seçenek. Benim aklıma şu yuvarlak büyükler gelmişti. Hani genelde okullarda yada lokanta cafe mutfaklarında olan ağzı açık sürekli aç kapa yapılmayan. Buda aklıma yattı

Evet evet çok kullanışlı dene bak işini görür eminim ❤️

+1 oy
önce (838 puan) tarafından

Kova veya legenin içine cirpiyordum sonra dokuyordum 

Teşekkür ederim yorum için bunu yapan çok varmış mantıklı geldi bana da

+1 oy
önce (290 puan) tarafından

Balkonun kenarına kutu koyabilirsin uzun ince kutular oluyor yada sepetler onun içine de sirkeliye bilirsin canım.

Evet bu yorumu çok gördüm aklıma da yattı teşekkür ederim 💐

önce (290 puan) tarafından

Rica ederim canım 🥰

+1 oy
önce (9,589 puan) tarafından

Mecbur balkonun bir kenarına corpıp süpürüyorum ve aynı konudan muzdaribim cöp kovası falan hep kenarlardan cıkıyor onu iyce corpman lazım cöpe dezgaha lavabo içine filan olmuyor eakiden ladınlar çöpün kenarına cırpar gelirlerdi görürdüm hep🤣😅

Keşke ucuzundan kullan at örtüler olsa 😁 alt açma örtüsü gibi. Aslında şu naylonumsu su geçirmez silinebilir masa örtüleri var ya ondan alıp sofra bezi niyetine kullanabiliriz. Naylon olduğu içinde sil topla biriken yerden al. çırpma derdi yok. Şuan aydınlandım yorumunla beraber sağolasın 😁 ben buldum yolumu 😁

+1 oy
önce (9 puan) tarafından

Milletin başından aşağı veyahut sokağa cirpmayin da nereye cirparsanizz çırpın 

O sebeple çözüm arıyorum ya. Yani yapmıyorum alternatiflerimi sevmediğimi söyledim başka öneri olan var mı diye sordum ☺️

+1 oy
önce (11,922 puan) tarafından

En iyisi leğen. Genişçe eski tip leğene çırpmak hem etrafa sıçramaz 

+1 oy
önce (1,799 puan) tarafından

Kullanmıyorum ama kullansam lavabonun içine sonra ordan toplarım 

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 178 göst.
+2 oy
2 cevap 90 göst.
8 Mart 2025 Ev & Yaşam kategorisinde izmirli2 (113 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 155 göst.
25 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Isteoylesine (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 134 göst.
27 Haziran 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Eslinmiraninannesi (752 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,452,809 soru

23,849,735 cevap

319,834 kullanıcı

...