+4 oy
945 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (278 puan) tarafından

Kızlar kızım 16 aylık yaklaşık bir haftadır ishali vardı çok sık kakasını yaptığından pişik oluştu. Birde mukuslu yapıyordu. Sonra bu pişik biraz daha ilerledi bugün kanamaya başlamış krem olarak hamezing ve travazol karıştırıp kullandım mavi hametan kullandım başka nasıl geçirebilrim lütfen yardımcı olurmusunuz 

25 Cevaplar

+5 oy
(4,006 puan) tarafından

Pişikle ilgili bütün postlara bu kremi tavsiye ediyorum, bakkalda satılan arkolardan , yeşil beyaz olandan, sadesini al küçük olanı,birebir valla,

(11,060 puan) tarafından

Tüp arko yu diyosun dimi bekarken bizim evin gözde kremiydi evdeki bitmeden yenisini alırdık çantamda falan sadece o krem olurdu her gece yatmadan yüzüme surerdim bebek gibiydi yüzüm 😁 biizm evde her derda devaydi arko krem

(278 puan) tarafından

Aa bende var evin ücra köşelerinde hatta bi ara almıştım biraz kullandım sonra bıraktım evde olması lazım bi bakayım ben ona yeşil tüplü olandan mı bahsediyorsun canım 

(4,006 puan) tarafından

Evet tüplü olandan bahsediyorum,bizim evin hala gözdesi 😁😂

(278 puan) tarafından

Teşekkür ederim yarın deneyeceğim inşallah faydaısnı görürürm yaa eşim pudra döjrlim diyor ama iyi gelir mi gelmez mi bilemedim bende 

-Reklam-
+2 oy
(3,502 puan) tarafından

Sağlıkocağına gitseydin canım başka krem verirdi 

(278 puan) tarafından

Yarın gideyim diyorum bende ama o doktor herşeye ya antibiyotik veriyor ya kortizonlu krem ilgili bir doktor değil maalesef. Hastanedeki kendi doktpruna randevu bulamıyorum randevusuz kabul etmiyorlar canım 

+2 oy
tarafından

Altını sık sık havalandır trsody krem onerebilirim bizimde küçükken geçmeyen pişik vardı bu krem iyi geldi

(278 puan) tarafından

Yarın öyle yapıcam sık sık havalandırıyorum ama fayda etmedi. Eski yorganlarından bulup altını açıp öyle bırakıcam inşallah öyle de az biraz geriler yaa eşim pudra dökelim diyor ama iyi gelir gelmez mi bilemedim bende 

tarafından

Pudra iyi değil kullanmanı tavsiye etmem 

(278 puan) tarafından

Bende emin olamadım o yüzden kullanmadım birde bebek pudrası yoktu evde normal pudra var 

+2 oy
(2,031 puan) tarafından

Oğlumda çok pişik olur.pişikken sürekli yıka kurula.birde zeytinyağını yakıp soğut,pişiğe sür sonra her açtığında sürünce işe yarıyor

(278 puan) tarafından

Daha öncesinde annemin tavsiyesiyle sürmüştüm ama saf zeytinyağı ısıtmadan direk sürdük yaktı galiba daha çok ağlamıştı yavrum bir dha da denemedim ama yarın onu da deneyim teşekkür ederim 

(2,031 puan) tarafından

Mutlaka soğut ama.birde pamukla pıt pıt yap canı yanmasın.geçmiş olsun inşallah

(278 puan) tarafından

Bugün arkonun tüplü olanından kullandım biraz iyi gibi gledi canım zeytinyağını yarın kullanayım dönüşümlü olarak oda inşallah iyi gelir yaa 

+2 oy
(443 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kantaron yağı çok çok iyi gelir birde evvaglhe markasının kırmızı renkli nemlendirici kremi var tamamen doğal bir krem kullanmanızı öneririm 

(278 puan) tarafından

Trendyol da yorumlarına baktım gerçekten pişik için olumlu yorumlar var bakım kremi olarks geçiyor 

(443 puan) tarafından

Evet alan herkes memnun kalıyor almışken kantaron yağı da al bence o da çok iyi gelir inşallah 

(443 puan) tarafından

image

bu yorumlarıda buraya atmak istedim belki aynı durumda olan birine faydamız dokunur 
(278 puan) tarafından

Evet bende alayım zamanınızı aldım hakkınızı helal edin lütfen Allah razı olsun 

(443 puan) tarafından

Estağfurullah helal olsun ne yaptım sanki 

+2 oy
(5,807 puan) tarafından

Ben bazen kantaron yağı kullanıyorum pişiğe bazen de evvahe doğal ın kırmızı nemlendirici kremini. Başka kimyasal kullanmıyorum 

+1 oy
tarafından

Sudocrem 

Sebamed bakım yağı 

Islak mendil ile silme kaynamış ılık su ile pamukla sil 

Bol bol havalandır altını 

(278 puan) tarafından

Sudocrem büyük kızıma iyi gelmişti zamanında. Bu küçük kızıma hamileyken büyük boyundan aldım bir kaç kere hafif pişklerinde kullandım fayda etmedi öylece duruyor tekrar kullanamaya korkuyorum ya daha da ilerlerse diye. Eşim pudra dökelim diyor ama bilemedim bende iyi gelir mi gelmez mi diye 

tarafından

Ay kesinlikle pudra falan kullanmayın daha kötüye gitmesin pudra çok kötü bişey 

(278 puan) tarafından

Eşim tam aksine söylüyor bütün krmeler daha kimyasalmış pudra iyiymiş😂 ama kullanmadım yani birde normal pudra var bebek pudrası yok hiç o riske girmedim 

tarafından

Eşiniz bu bilgiyi nerden almış 😂

+1 oy
(2,088 puan) tarafından

En iyi çözüm sabunlu suyla yıkamak hemen rahatlatir. Ek olarak krem kullan. 

(278 puan) tarafından

Krem olarak hamezing ve travazol karıştırıp sürdüm hametan sürdüm fayda etmedi poposunu çok sık havalndırıyorum sabunlu suyla yıkamak sürekli ph değerini bozmaz mı 

(2,088 puan) tarafından

Leğene su hazırla otursun biraz banyo yapar gibi  3 kez ya da 2 kez yapsan yeter. Kızımın da ishal olunca olmuştu ilk kez pişikten ağlamıştı leğene suyu koydum yıkadım sönüverdi hemen iyi geldi 

(278 puan) tarafından

Bugün hava burda soğuktu üşütür diye yıkamadım ama arkonun tüplü olanından kullandım biraz iyi gibi geldi sanki yarın yıkayacağım hava güzel olursa inşallah canım 

+1 oy
tarafından

Travazol kremi yalnız başına sür ve açık kalsın bir beş dakika krem iyice emsin çok faydasını görürsün ben öyle yaptığımda hemen geçiyordu.

(278 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim travozolu hamzinhlr karıştırıp sürmüştüm fayda etmedi yarın bir kaç sefer öyle deneyeyim teşekkür ederim canım 

+1 oy
(539 puan) tarafından

Doktor oğluma zalain fito ve bir krem daha vermişti o kadar iyi gelmişti ki ishal mukuslu yapınca maalesef benim oğlan da pişik oluyor yıkayıp kuru tutun mümkünse altına alt açma bezi koyun açık kalsın 

(278 puan) tarafından

Alt açma bezi maalesef benim kızda yaramaz durduğu yerde durmuyor yürüdüğü için hep oda oda geziyor csnım. Süper odaların kapısını kapatık sadece tek oda da altına eski yorgan açarak tutucam yarın yoksa her yer batar 😀 aman işin şakası bu yeter ki geçsin de temizlenir uaniö dediğin kremleri hiç duymamıştım diğer 3. Dediğin kremin ismini hatırlarsan yazabilir misin canım teşekkür ederim bu arada 

(539 puan) tarafından

Rica ederim canım aklıma gelince yazarım ama unutmuşum bir krem kullanıyorsan birkaç defa da faydasını görmezsin düzenli bir şekilde kullanman lazım yıkayıp kurula altını bağlarken sür her alt açmaya yıka kurula sür oğlum 19 aylık mecbur kalmadıkça dışarı çıkınca falan hariç ıslak mendil kullanmadım hiç evde sürekli yıkarım hâlâ da yıkarım kaynanam eltim kendi ailem falan oralarda bile yıkarım altını daha rahat ve temiz olur umarım iyileşir bir an önce baktın çok arttı doktora götürmek de fayda var 

(278 puan) tarafından

Evet haklısın ama çoğu kişi farklı kremleri öneriyor yaa ilte insan bilemiyor hangisini kullanacağını bi ondan bi onda olmaz ama deniycem bakalım yarın sadece arko tüple sodocremi sürücem 

İşe yaramazsa diğer gün zeytin yağı kantaron yağı dönüşümlü olarak böyle düşündüm ama daha iyi bilen biri çıkarsa daha iyi olur 

+1 oy
(16 puan) tarafından

Sudocrem öneririm kiziim yedili yaşında pişik derdi hiç bitmedi onu kullaanmaya başladığımdan beri pişik kalmadi 

(278 puan) tarafından

Sudocrem krem evde var. Daha öncesinde hafif pişiğinde kullanmıştım ama fayda etmedi bende kullanmadım bir daha kaldı öyle. Tekrar kullanamaya korkuyorum ya ilerlerse diye 

(16 puan) tarafından

Düzenli kullan brnnce fayda görür sun

(278 puan) tarafından

Yarın tekrardan kullanmaya başlayım inşalalh faydasını görürüm çok teşekkür ederim 

(16 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah 

(278 puan) tarafından

Allah razı olsun zamanınızı aldım çok teşekkür ederim 

+1 oy
(11,060 puan) tarafından

Bizde de aynı sorun olmuştu geçmeyen pişik ve sonunda kanama. Fito krem ve hametan kremi karıştırıp kullandık çok şükür onlar iyi geldi 

(278 puan) tarafından

Bir kaç kişi fiyo krem önermiş bende yok ama yarın temin edebirlrim. İkisini karıştırıp mı kullandın yoksa bir sltı değiştirmede ondan diğer alt değiştirmede diğerinden olacak şekilde mi canım 

(11,060 puan) tarafından

İkisini bir karıştırıp sürüyordum.

(278 puan) tarafından

Teşekkür ederim bende öyle yapayım 

+1 oy
(741 puan) tarafından

Benim oglana bi tek bepanthol iyi geliyor pişik kremi nasıl acır ya yıka sürekli yazık

(278 puan) tarafından

Elimde yok şu an ama ilk fırsatta alıp elimin altında bulundururm teşekkür ederim canım yorumun için yarın 

Arko tüp 

Sudocrem  deniycem dönüşümlü olarak. Arkadaşlar böyle önermişler 

(741 puan) tarafından

Dene canım sudocrem bizim gelin dogmadan önce almış sonra baktı işe yaramıyor bepanthol döndü inşallah biran önce iyileşir rica ederim

(278 puan) tarafından

Evde de var sudocrem bizde de bir işe yaramadı ama faydasını gören çok kişi var yarın deneyeyim diyorum belki iyi gelir Bepanthol alıcam zaten güzel bir marka güzel krem 

(179 puan) tarafından
+1

Sudocrem bende kullandım faydasını görmedim Bepantholden memnunum 

(741 puan) tarafından

Aynen canım

+1 oy
(577 puan) tarafından

Su doku krem sur hemen fayda eder ben onda gördüm faydayi

(577 puan) tarafından

İnşallah canım fayda görürsün bütün kremleri attım ben hem çocuğa hem bize çok faydasını gordum

(278 puan) tarafından

Çoğu kişi bunu önermiş zaten yarın hemen deneyeceğim 

(577 puan) tarafından

Dwne inşallah faydasını gorursun

(278 puan) tarafından

Sağol canım teşekkür ederim 

(577 puan) tarafından

Canim fayda gördün mü merak ettim

+1 oy
(4,194 puan) tarafından

Dümdüz yesil arko krem üstüne tanımıyorum ya o kadar iyi geliyorki. Geçen hafta sıcaktan pisti kabar kabar oldu her bez alista kalina yakin tabaka sürdüm kapattım 2. Gün soldu 3. Gün gecti

(278 puan) tarafından

Evet bir arkadaş burda da bahsetmiş yeşil srko tüplü kremlerden evde var yarın hemen deneyeceğim teşeşkkür ederim yorumun için canım 

+1 oy
tarafından

Travazol kortizonlu bir krem lütfen o kremi çok sık kullanmayın hatta bebeğinize hiç kullanmayın. Fito kremle hamazinc ikisini karıştırıp kullanabilirsiniz. Bir de kakası mukusluysa iyi bir çocuk doktoruna götürün kızınızda süt alerjisi olabilir. 

(278 puan) tarafından

Dhaa öncesinde daha bebekken alerji testi yaptırdım canım hiç bir şeye alerjisi öıkmadı. Bu xamans kadar herşeyi yedi içti bir şey olmadı farklı hiç bir şey vermedim. Önerin için teşekkür ederim diş çıkartacağı xmaanlar böyle oluyor çoğunlukla gün içinde çok sık kakasını yapıyor böyle ishal mukuslu gibi sonra oda pişiğr sebep oluyor travazolun kortizonlu krem olduğunu biliyorum onu çok az şekilde sürdüm hamzeingle karıştırarak ama malesef fayda etmedi 

+1 oy
(7,051 puan) tarafından

Fitoo mukkk ben kullandım oğluma çok iyi geldi hematanda iyi sağlık ocağındaki doktor yazdı bize 

image

(278 puan) tarafından

Fito yuvtek başına mı kullandınız canım yoksa hametanla karıştırarak mı 

(7,051 puan) tarafından

Tek başına bir defa kullandım fiyoyu hemn geçirdi yok böyle. Bişey 

+1 oy
(3,251 puan) tarafından

Böyle bir durumda Fungoid vermişti bize doktor. Kortizonlu olduğu için 3-5 günden fazla  kullanılmıyor ama zaten o kadar süre de sürmüyor genelde

(278 puan) tarafından

Dediğim kremi duymamıştım canım ben araştırayım bi kere teşekkür ederim yorumun için 

(3,251 puan) tarafından

Bunuda arkadaş dedi ama göz ardı etme. İlk  çocuğuma kullanmadığım krem kalmadı. Özel eczane yapmalarıda dahil. Bi tek bu işe yaradı

image

(278 puan) tarafından

Evet evde bundan var yarın deneyeceğim bunu burda çoğu kişi önermiş bu kremi canım 

(3,251 puan) tarafından

İnşAllah faydalı olur🤲🏻

+1 oy
(199 puan) tarafından

Beklazon krem cok ıyı kızıma suruyorum sabaha bıseyı kalmıyor cogu gıdıyor 

(278 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım yorumun için bi araştırayım ben kremi daha önce duymamıştım 

(199 puan) tarafından

Valla ıyı canım fayda ediyor kızıma cevremde kullananda cok 

(278 puan) tarafından

Ben araştırıp doktora sorayım yarın yazarsa alırım yine elimin altında bulundururm 

(199 puan) tarafından

Bak cnm 

+1 oy
(4,590 puan) tarafından

Biz her kremi denedik ise yaramadi, en son nisasta surduk iki gunde gecirdi

(278 puan) tarafından

Nisasta nasıl geçirdi acaba hiç duymamıştım şaşırdım

(4,590 puan) tarafından

Temizlyip kuru cildine nisasta doktum pudra gibi,  her altini degistigimde, cok sasirdim ama ise yaradi cidden

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 110 göst.
0 oy
5 cevap 109 göst.
14 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Busesndr (9 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap 47 göst.

Kategoriler

1,467,320 soru

24,042,974 cevap

329,235 kullanıcı

...