+2 oy
272 göst.
Diğer kategorisinde (18,139 puan) tarafından

Daha anasifiyiz. Seneye inseAllah 1 olacak ama şimdiden kafayı yedim ben 🤯🤯. Bizim sevgili öğretmenimiz eve ödev verdi mesleklerde ilgili. Kızıma mimar düştü. Mimarla ilgili bilgiler öğretin resimler cizdirin dedi. Resimleri cizdirene kadar sarteller koptu bende. Üstüne çizdiği şeyi öğretmeye çalışırken devreler yandı. Soruyorum kızım bu ne cevap yok. Başka bişey soruyorum bu ne cevap yok bildiği bir şeyi soruyorum yine cevap yok. Ben yarım günde mimarla ilgili bir çocuğa nasıl bilgi aktarımı yapacam şimdi. Uyku saati geçti ve daha anlatacağı şeyleri ezberlemedi. 

5 Cevaplar

+1 oy
(21,965 puan) tarafından

Çocuğun seviyesinin üzerinde şeyler anlatma. Ve anlamasını bekleme. Korkmuş galiba ki bildiği şeylere de cevap vermemiş. Biraz sakin ol. Bildiği kadarıyla yapsın anlatsın. 

(18,139 puan) tarafından

Zor şeyler anlatmadım ki kısa kısa cümleler kurdum. Mimar ev tasarlar. Sağlam güçlü olmasın için plan çizer. Çizim yaparken cetvel pergel kullanır dedim. İnşaate giderken güvenlik için kafasına baret takar, yelek ve çizme giyer dedim. Anlattığım bu kadardı.

-Reklam-
0 oy
(3,771 puan) tarafından

Sen anlat onlar okulda şakır şakır anlatıyor canın benim kız da öyle doktorluğu anlattım evde anlamadı okulda anlatmış 

(18,139 puan) tarafından

Ay umarım öyle olur da mimarin kullandığı malzemelerin isimlerini unutuyor. Barete tasma diyor 🤣

(4,723 puan) tarafından
+1

Ama çocuk diliyle anlatsan daha iyi değil mi? Kalem, kâğıtla evleri çiziyolar, inşaata gidince mutlaka kask (baret deme) ve yelek giyiyorlar vs diye anlat. Bizlere güzel görünen evler yapıyorlar vs diye çocuk diliyle ifade et. :)

(3,771 puan) tarafından

Üstteki arkadaşımızın dediği gibi yapsan daha kolay olur bencede 

0 oy
(27 puan) tarafından

Mimarlık dışarıdan göründüğü gibi kolay değil ki kaç gece sabahlıyoruz 7yaşında bir çocuğa yazık öyle uzun uzun anlatsan zaten anlamaz kısa küçük notlar şeklindeöğret ve tavsiyem ezberletme çünki ezber unutulan şey. Kilit sözcükler kur

(18,139 puan) tarafından

Yukarı yazdım. Uzun uzun cümleler kurmadım zaten. 

(27 puan) tarafından

Küçük sahne kurun sanki o mimar siz çalışansınızo ne bu ne sorun 

0 oy
(3,187 puan) tarafından

Sennn çoook erken strese girmişsin bacım dur bir yavaşla 😅😅 1. Sınıf annesi olarak benim çektiğimi bir Allah bir ben bilirim hemde 6 aylık da oğlum var sen düşün 😌 seneye 2. Sınıf olacak sen yaz tatilinde ufaktan başla okuma yaptırmaya kızım daha net bir şekilde okumaya geçemedi çünkü 

0 oy
(1,597 puan) tarafından

Evcilik şeklinde siz mimar olup uygulamali olsa daha iyi olur duz o yaşta bence nromal ezber gbı kısa cümle bile olsa çocuklar sevmiyor oyun icinde olsa daha iyi

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 377 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Dark-cikolata01 (291 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 118 göst.
0 oy
5 cevap 154 göst.
0 oy
5 cevap 228 göst.
25 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Sevtur (90 puan) tarafından soruldu

Kategoriler