Kızlar 2 buçuk aylık hamilelikte tsh 1.07 çıktı. Doktor düşük bir rakam dedi. Bebeğe ne gibi zararı olur bilen yazabilir mi
Tabiki doktor değilim tavsiye niteliğinde değildir gebelikte troidle uğraşmış biri olarak yazacağım.
İstenen aralığın dışında değil. Gebeliğin çok başındasınız. Hastane referans aralığı nedir baktınız mı e nabızdan kaç gösteriyor referansı. Troid problemlerinde, bebek gelişimi (fiziksel/zihinsel) etkilenebiliyor. Bu durumların oluşmaması için gebelikte kullanılabilen troid ilaçları var doktor yazacaktır zaten. Ama değeriniz bildiğim kadarıyla istenen değerin dışında değil toparlama biraz yükseltme amaçlı tedavi başlarlar. Gebelik ilerledikçe değerler ciddi oynuyor çünkü kontrol altına alırlar takip edilirsiniz. Yani endişe etmeyin ama en kısa zamanda dahiliyeye gidin muhakkak uygun görürse tedaviye başlayın.
Birde yazmadım ama serbest T4 değeri de önemli. Doktor muhakkak ona da bakarak değerlendirip düşük demiştir.
Acaba değerler mi karıştı? Başka bi hastanınkine mi baktı. Bakıp değer 1.07ye düşmüş dedi mi yani senin değerine baktığına emin misin. Şimdi doktorun tanısı üzerine bişey söylemek istemiyorum ama bu değerler güzel. Endokrinoloji basit troid dışındaki rahatsızlığa bakar ama basit troide dahiliye de bakabilir gebelik boyunca dahiliyede takipliydim troid için. Ben olsam endokrinoloji randevusu bulana kadar başka bir dahiliye doktoru ile de görüşürdüm içim rahat etsin diye.
Ben bu doktora ilk hamileliğimi öğrendim de gitmiştim o zaman da beni o bölüme yönlendirdi hatta o bölüm merkezde var buradan bir saat uzak. Hatta bugün gittiğimde geçen sefer o bölüme gittim ama bana uzak kaçıyor sürekli gidemem oraya dedim tamam ben buradan ilgilenirim dedi sonra baktı sonuçlarıma evet 1.7 dedi ve gitmem gerektiğini söyledi ben buradan müdahale edebilseydim ederdim ama çok düşmüş dedi bana. Ben de anlamadım aklım çok karıştı
Peki endokrinolojiye gerçekten gitti mi yoksa doktora mı öyle söyledin orada ne dediler? Kadın doğum doktorun ne diyor onlarda bilir gebelikte riskli tiroid değerlerini. Canım bence dediğim gibi dahiliye doktorunu değiştir. Yani mümkün değil şu değerlere sana bunu söylemesi. Zaten illaki herhangi bi zamanda referans dışı değerin olmuştur hayatında. E-nabızda bunu belirtecek şekilde ekrana yansıyor değerler mesela bende hafiften kırmızı çıkıyor o kısım. Sende bak orada yazıyor değer normal diye.
Evet canım gerçekten gittim o bölüme gitmeyip de doktora neden gittim diyeyim 🤣 ama orada iki buçuk çıktı doktor da tam istediğimiz değer dedi normalde hamilelik ilerledikçe tiroid de yükseliyormuş ama benim azaldı. Zaten ilk hamileliğimi öğrendiğimde Beta değerlerimi baktığında doktor orada kadın doğum doktoru kendisi söylemişti tiroidlerin düşük diye şu anda 2,5 aylığım işte.
Olmadı ben başka doktora giderim
Evet dediğin gibi referans aralığı hastanenin ki ile uyuyor ama düşük denmesini ben de anlamadım
Bak endokrin istediğimiz değer demiş bence oraya gitmeye çalış ayda bir. Değer düştüyse her ihtimale karşı oda bir görsün. Ama canını sıkma çünkü gebeliğin çok başındasın zaten annedeki aktif hormondan besleniyor bebek ilerleyen zamanda ihtiyacı artacağı için yeterli olması gerekiyor yani gebeliğin ilerisinde daha önemli. Muhakkak o zamana kadar bi sonuca varmış olursun. Takip edilsin yeter. Sağlıkla al kucağına inşAllah 🫶🏻 iyi geceler
Allah razı olsun çok teşekkür ederim yorumların için ❤️ bana bir saat uzaklıkta ama bebeğimin ve kendi sağlığım için mecbur gideceğim ayda bir
Erken doğum olabilir. 36 haftalık doğum yaptım.
Yoo o doktorun kafası mı güzel gayet iyi çıkmış
2 nin altında olması normal oluyor
Valla bazı doktorlar cidden bisey bilmiyor
Ben çok kez kendimi ayarladim dozumu filan
Asıl yükselirse sıkıntı
Ay bilmiyorum ki hamilelikte görmek istediğimiz değer 2.5 dedi bana randevu da bulamıyorum
Ayy guldurmesinler beni öyle şey mi olur
Torpillemi doktor olmuş
Bende 15 senedir var
2 cocuk doğurdum
İlk kez duyuyorum normal degerin 2 yada buçuk olması gerektiğini sen bakma o doktora
Başka doktora git canım
Öyle mi yapsam ya
Beni dinle canım öyle yap
Zaten hamilelik ilerledikçe troidin yükselir
Her ay kan isterler
Ben tammhatirlamiyorum ama sanki 2.5 altında olması gerekiyordu. İnşallah yanlış hatırlamıyorum dur. Benim biraz yüksekti. O.yuzdrn ilaç vermişti doktor. Hamilelik boyunca kullanmıştım. Geçen gün doktora gittim. O da tiroidlerin az çalışıyor dedi. Sınıra yakın dedi. Bilmiyorum valla bakalım ne olacak. Tekrar kontrole gideceğim Allah nasip ederse . Sen doktor ne derse onu yap. Hamilelikte tiroid değerleri önemliymiş.
Öncelikle ilk 3 ay bu değeri çok önemsemiyorlar 3 aydan sonra çıkan değerler düşükse ilaç başlıyorlar benimde 0.07 çıkmıştı defalarca da kontrol edildi 3. Ayda bi anda normale döndü dahiliye doktoruna görünmen lazım o seni bilgilendirir zaten
Değerlerine baktım da gayet norml doktorun kafası güzel herhalde
Bana 2.5da tutmamız gerekiyor çok düşmüş çok önemli birşey bu tiroid dedi. Randevu da bulamıyorum kaç tane hastane aradım bu bölüm Yok
Canım benimki 1 in üzerine çıkınca doktor bir daha gelmene gerek yok dedi. Dahiliyeye gittim bende ilk 3 ay zaten düşük olması normal önemli olan 3 aydan sonrası dedi. Sen yine de randevu ara her fırsatta aklına takılmasından iyidirü
1,472,493 soru
24,111,974 cevap
333,005 kullanıcı