Gidiyoruz oturuyoruz klozete abartısız bekli 50 dk yapamasini bekliyorum.boyama o sırada yapıyoruz yada farklı oyunlar yoksa yapmıyor oyun oynatarak yaptırmaya çalışıyorum çok yoruldum . normalmi yoksa götürüp oturtaym yapmıyorsa çıkarayım mi
Her tuvaletin bu kadar uzun sürmesi normal değil. Bir 10 dk bekleyin, yapmazsa çıkın. Her halükarda altına kaçırmalar olacak. Evet tuvalet eğitimini eğlenceli hale getirmek iyi ama 50dk boyunca bekleyip, boyama veya başka etkinlikler yapmak abartı.
Ay bilmiyorum başka türlü yapmıyor
Bırakın altına kaçırsın, zamanla alışacak. Başkasının evinde ya da dışarıda da 50 dk bekleyemezsiniz. Ödül vererek ya da tuvaletini yaparsan şu oyunu oynarız, bunu yaparız diyerek ikna etmeye çalışın.
Öyle olmuyor işte bugün denemdim dedim hadi çiş yapalım,gidelim markete direk kalktı gidelim diye hayır önce yap gideceğiz ddim bağırdı çığlık çığlığa hayır die . Ödül sistemi hiç ise yaramiyor
Bu seni de yorar çocuğunu da. Bırak yapsın altına 1 yapar 2 yapar 3. De alışır. Şayet bu şekilde giderse uzun sürebilir öğrenmesi.
Benim kızım hazır değildi sinyal bile vermiyordu hiç de korktuğum gibi olmadı yapmıyorsa kaldırdım zamanla da alıştı
Zamanla alışır ama gene de sen bilirsin
İnşaallah ama çevren hep bir yılda alıştı diyor
Ne Bi yılı kız abartmasinlar. Ben 25 aylikti başladığımda dediğim gibi herhangi Bi sinyali de yoktu. İlk zamanlar altına yaptı, rahatsız olmadı. 1 hafta içinde kavradi. Ara ara kacirmalari oluyordu tabi. 1 ay içinde de tamamen öğrendi yani benim sormama gerek kalmadan kendi söylüyordu. Şuan 3 yaşında geceleri çok nadir kaçırma oluyor o da üşütürse
Ay böyle soylediklerinde korkuyorum istemsiz bende ,biz biraz daha adım attık aslında yapıyor artık lazimliga çişini ama söyleme yok goturmezsem yine aldina yapıyor kakayi daha halledemedik .çünkü iki kez altına yaptı yakalayamadım birkez yakalayıp götürünce koktu yapmadi
Korkacak bisi olmadığını anlatın. Wc ye yaparsa üzerinin kirlenmeyecegini söyleyin klozete döküp sifona basmayi gösterin. By by dicez gibi şeyler diyebilirsin.
Kaçırırsa kaçırsın ama ben bu akdar sabredemem böyle olursa günün yarısı tuvalette geçer ama
Ne yarisi hep ordayız ve ne yemeğe ne biseye vaktim oluyor
1 ay önce ögrettim ilk 4 gün üstüne ben neyapsamda işedi 6 7 kere yani tuvalette yarım saat dururduk y kalkardık bulunduğu yere işerdi 4 günden sonra üsütne işlemeleri azaldı 2 3 indi sonra yaklaşık 2 hafta da ögrendi işte hani sen ne yapsana işiceknüsütğne yapmasands azalıyor gün gectikce suan şükür işemiyo ama arada kiloduna damlatıyor tuvalete gidene kadar
Ama her tuvalete götürdüğümdede nasıl yarım saat bekleyecem 6 gündür böyleyiz
Bekleme işte yarım saat boşa beklemişim bende yapmıyo canım kalkıyo tuvaletin içeri gidiyoz salıyodu altına
Belli bir sure sonra tutmayi ogreniyorlar ilk hafta abartisiz lazimliga oturmamak icin 1 den aksam 9 a kadar tuttu hatta post actim banyo yaptirdim o sira birakti yoksa hala tutcak yani sipa
Ben ne yapacam hiç bilmiyorum
Tutmasi batirmasindan daha kötu bobrekleri maf olur idrar yolu enfeksiyonu olur cok tutmamasi lazim
Ay ben ne yapacağım yıldım ama
Amann 50 dk . Ne. En fazla 10 dk. Kalırsın yapmadiysa çıkar onu ben bu kadar zaman bekleyemm sinir krizi geçirirdim
Geçiriyorum geçirmez miyim
1,467,884 soru
24,050,622 cevap
329,654 kullanıcı