+1 oy
107 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (13 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Arkadaşlar anne babası ayrı olan biri ve annelik duygusunu tatmamis olan birinin evladı olduğunda annelik yapamamaz düşüncesi hakkında neler düşünüyorsunuz.

Bu kişi benim (anne baba ayri dedem büyüttü beni üvey babaanne de vardı çok sevgi görmedim öz anneyi de tanıdım ama herkes anne olamazmis bunu anladım. Ben dededen belirli nedenlerden sebep ayrılıp babamın yaşadığı memlekete geldim tek başına yasadim birkaç sene sonrasında evlendim hamdolsun kendi cabalarimla kimsenin desteği ve bir katkısı olmadan hamdolsun herşey Allah'tandir. Rabbim bir evlat nasip etti. Çok güzel bir duygu.. Allah isteyen anneliği hakeden herkese nasip etsin). Oturduğumuz ev esimlere ait ve burdakilerin hepsi kayinvalidemi tanıyor ve kiminin yaşi Kemal'e ermiş pek konuşmuyorum yakınlık alamadım acikcasi genci de var kiracısı o da aynı şekilde konusalacak muhabbet edilecek biri değil kaç kere konuşmaya çalıştım ancak anneligimden vurdu..eşimin etrafı genelde bunu düşünmüşler ancak böyle bir durum olmadığı için utanmislar bu düşüncelerinden alt komşum bunu dile getirdi. İnanamadim gerçekten..

5 Cevaplar

+2 oy
önce (1,637 puan) tarafından

Çok yanlış. Annelik içgüdüsü bı insanda ya vardır yada yoktur. Sevgi görüp veremeyen görmeyip evladına gösteren nice insanlar var. Kendimden örnek vereyim kavga gürültü ve boşanma yaşayan bı ailenin çocuğuyum kendi yuvamı kurdum o gördüğüm huzursuzluklari yaşamamak ve yasatmamak için elimden geleni yapıyorum nerden baktığın önemli sana yapilmayani sen evladına yaparsın. Sana yapilan kötü davranışları sen evladına yapmazsın. Ben böyle bakıyorum 

önce (13 puan) tarafından

İnanır misin kesinlikle öyle ben yazımda bazı puruzlari düzelttim aslında tam da senin yaşadığın durumdayım. Ve gerçekten haklısın o kadar titriyorsun ki üstüne.. 

önce (1,637 puan) tarafından

Hickimsenin senin anneliğine dil uzatmaya hakkı yok o kendi densizligi utandirmissinda zaten. Doğumdan önce hep kaygılarım vardı bakabilir miyim altını nasıl alicam aciktigini nasıl bilicem diye doğumdan sonra tam tersi hickimse benim evladima ben gibi bakamaz ne istediğini anlayamaz diye düşünüyor insan. Anne babadan aileyi görmemişsin ama ne mutlu ki kendi aileni kurmuşsun evladinda sevgiyle büyüsün inşallah 🧿

Allah razı olsun çok sağol 💐 

-Reklam-
+2 oy
önce (3,376 puan) tarafından

O bebek dogduktan sonra insanin icine bisey akiyo boyle mesela dusun biseyi cok istedin o bi telefon olsun cok pahali son model bi telefon sen onu almak icin cok ugrastin aldin sonunda o telefon senin icin nedir en onemli en kiymetli esyandir dimi insan bi sure cok dikkat ediyo aman kuruyucu takayim kilimasin aman soyle suslu kilif takayim guzel olsun azicik kassa eyvah bisey mi oldu ki diyosun bi muzik video bisey acsam sesine dikkat ediyodun aman hoparlöru zarar gormesin diye dimi cocuk bu duygunu 80 milyon kati kadar bi sahiplenme sakinma koruma ic gudusuyle  geliyo hele kendi cocugunsa 100 milyon de sen duz bi de sevgi geliyo bu duyguyu daha once yasa yasama birinde boyle bi deger gor gorme en cok kiymetli bisey elde etmissin sonucta annelik boyle daha da anlatmaya kelimeler yetmez sabaha kadar yazarim ben burda ama illaki gormek gerekmiyo insan hayatinda hic yasamadigi bi cok duyguyu ilerleyen hayatinda yasayabiliyo cok guzel bi ailede el bebek gul bebek buyuyen biri okul hayatinda evlilik hayatinda kucumsenebikiyo hor gorulebiliyo neden tam tersi olmasin 

+1 oy
önce (4,602 puan) tarafından

Senin eşinin çocuğu var ve sen anne olmadan çocuk bakamazsın eşinin ailesi senin hakkında böyle düşünmüş dogru mu

Düzelttim tekrar okuyabilirsiniz istersenjz

+1 oy
önce (14,547 puan) tarafından

Annelik görülerek öğrenilecek bisi değil canım. Yaşayarak öğreniyorsun. Bir anne 2 evladını yetiştirirken bile farklılık yaşıyor bu da bebeğin huyundan kaynaklanıyor.

Benim anne babam geçeli gündüzlü çalıştılar bize hiç vakitleri yoktu mesela bense hep çocuğumun yanindayim

+1 oy
önce (373 puan) tarafından

Yeterki icinde insan sevgisi merhamet olsun ozaman kendi yavrunu da seversin.Hatta o sevgiyi gormedigin icin daha cokkkk bile sevebilirsin.Her doguran anne olamaz.Sadece karnında taşır.Sen yeterki sev.Ben sesini duyunca bile icim kayniyor sana sarilisi opusu kokusu onlari dusun bide canm.

Kesinlike.. Ben dedim hayır katılmıyorum. Genellikle annesi olan insanlar çocuklarını annlerine verip gezip tozuyorlar anneanne büyütüyor o daha çok emek veriyor e senin anneliğin nerde kalıyor.. ama sevgisizlik yasasanda evlat çok başka çok güzel bir duygu bazen eksik oluşunda aklıma geliyor evladını her sevdiğinde ama onun sevgisi o açığı kapatıyor 

önce (373 puan) tarafından
+1

Ben de prensesler gibi buyuyenlerdenim mesela oglum 5 yaşında oğlumu asla iş dışında anneme birakmadim tatile gidecem kafeye gidecem diye.Biz nereye oglum oraya.Yani genellemek yanlis sen iyi bir insansan iyi bir anne olursun olay bu canm.Rabbim gonlune gore versin inşallah 🙏

Amiin Allah razı olsun cümlemizin 🤲💐

İlgili sorular

0 oy
21 cevap 798 göst.
15 Nisan 2020 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,393 göst.
24 Ekim 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 258 göst.
0 oy