+4 oy
575 göst.
Moda kategorisinde (26 puan) tarafından

Bu gidişle kura çekicem aslında aklımda elbisw vardı onu giyinmek istiyordum sevgilim sen buna elbise mi diyorsun bundan güzellerini alırım ben sana dedi kafamı karıştırdı. Çok düşündüğüm içinde aklım birazda karıştı 

image

image

image

image

Ben aslında en son elbiseyi istiyordum ama kafam karıştı😥

13 Cevaplar

+10 oy
(4,185 puan) tarafından

senin sevgilinle ne köy ne de kasaba olmayacağı için, bomboş çuval giysen bile çok 

(4,185 puan) tarafından

ve tecrübe hiçbir zaman yabana atılacak bir şey değildir. kimse aşkından da ölmüyor. bu da benim tecrübem😅ölüp bitiyordum aşkından, şimdi nerde onu bile bilmiyorum merak bile etmiyorum. kocamı ondan daha çok seviyorum. çünkü aşk yorucu bir şey değilmiş. 

(2,718 puan) tarafından

Onunda kel kalıp tarağa sahip olacağı dönemler olacak ..bize bunu söyleten hayat ona ne yapmaz

(4,185 puan) tarafından

yani ailen çok çok anormal değilse. ne anneler babalar var, 3.sayfa haberlerine konuk olan. öyle bir aile yoksa hiç kimse için anneni babanı karşına aldığına değmez. 

başkasının anne babası da sana anne baba olmuyor. en iyisi bile olmuyor. 

(4,185 puan) tarafından

yalnız kel kalıp tarağa sahip olmak, deyimi on numara deyimmiş. daha önce duymamıştım 

(2,718 puan) tarafından

Öylemi ben çok yaşadım için bu deyimi çok kullanırım 

-Reklam-
+2 oy
(9,356 puan) tarafından

Abla olarak söylüyorum o sevgilinin üstünde bu kadar hakimiyet kurmasına izin verme senin zevkini aşağılamış ve buda hoşuna gidiyor sonrasının ayak sesleri bunlar pembe gözlüklerini çıkarıp bakmayı dene canım inan daha iyi olur senin için 

+1 oy
(4,834 puan) tarafından

Ne kadar ego kasan bir konuşma erkek arkadaşının lafı. Kaç yaşındasın kuzum sen peki

(26 puan) tarafından

21yaşındayım

+1 oy
tarafından

Nerde giyeceksin ki 

(26 puan) tarafından

Mezuniyet 

tarafından

Eğer fiziğin güzelse birincisi i beyendim 

+1 oy
(4,832 puan) tarafından

Ay ben olsam sevgilime soz hakki vermem heleki bana sunu al diye siparis hic vermem madem oyle begendigi guzel bi elbiseyi alsin guzel bi kutuda hediye yapsin sana supriz olsun bence sov yapiyo nisanlin esin olsa tamam da sevgiliyken alisverisine mudahale etmek bence bilemedim begendigini giyersin 

+1 oy
(39 puan) tarafından

Evlenmeden sana böyle söylemesi arkana bakmadan kaç derim daha ileri gider heder edersin kendini 

+1 oy
(2,121 puan) tarafından

Herkeste bir eleştiri yapmış Vanlı bırak bu elbiseler çorapsız bile çıkarmaz kaç kendini kurtar şimdiden böyle doğu tarafı hep böyleymiş namusuna sahip çıkmak kıskanmak haramdan uzaklaştirmak kötü birşey mi bikere bunlar Kur'an'ı Kerim'de geçen şeyler haram şeyler yasaklanan şeyler bitek bizim Kürt milletinin çıkardığı birşey değil giyinmek istemeyen uymayan kafa yapısı uyuşmayan kişiler evlenmez konuşmaz olur biter aglayacakmis zirlayacakmis daha neler bunu bile bile gidiyorsa sevgisi herşeyin önüne geçiyor bunuda bilin istedim bide ilk başta nasıl aliştirirsan öyle gider ağırlığını koyacaksın net olacaksın bunu giymek istiyorsan bunu giymek istiyorum sence giyiyimi değil bunu beğendim bunu giyecem bukadar sen ağırlığını koymazsan her dışarı gittiğinde haber edeceksen her giydiğinin hesabını sorduracaksan bu bu şekil devam edecek evlilige kadar da sürecek ve bundan sonra daha çok kendini bir şey zannetmeye başlayacak bu sefer de nasıl olsa benim sözümden çıkmıyor çıkamaz kafasında ilerleyecek o yüzden bu gücü onun eline vermeyeceksin evet sevebilirsin ama ağırlığını koy ben de kürdüm eşim de Kürt eşim de böyleydi geleneklere göreneklere uyan bir insandı erzurumluyuz asla pantolon giyemezmiş asla bilmem ne yapamazmış dedim ben böyleyim benimle konuşmak istersen buyum konuşmak istemesen de buyur ben senin her şeyine tamam demek zorunda değilim ben zaten tesettürlü bir insansam nerede ne giyeceğimi gayet bilen bir insanim ben kafamı kapatıp da dar pantolonları giyen bir insan değilim zaten çok bol ve geniş şeyleri seviyorum ha şimdiden bana tamam dersen evlendikten sonra giyemezsin dersen dedim bir aylık evliymişiz bir senelik evliymişiz hiç umurunda olmaz dedim ben bunları bile bile senin yanına geliyorsam sen de bunları bile bile benimle evleneceksen saygı da duymak zorundasın bu kadar....

(26 puan) tarafından

O zaman en sondakı yani kendi istediğim elbiseyi giyinicem

+1 oy
(577 puan) tarafından

Evlilik yapacağın kişi için bu gibi söylemler ve davranışlar aslında küçük gibi gözükse de büyük mesajlar verir canım. Üzülerek söylüyorum toksik ve narsist bir kişilik seziyorum. Kendini ilerde bitmiş ömrü hiç uğruna çürümüş olarak bulmak istemiyorsan bir kere daha düşün. Buradaki söylenenler senin canını sıkıyor olabilir ama neredeyse hepimiz evliyiz. İnsanları davranışlarını az çok çözmüş kişileriz.  Ailevi problemlerden de bahsetmiştin daha önce. Lütfen bir abla tavsiyesi iyi düşün. 

0 oy
(5,847 puan) tarafından

En üsttekini gösterdin mi sevgiline 

(26 puan) tarafından

O seçti onu ama çocuk gibi duruyor hediye paketi sanki

(5,847 puan) tarafından

Bence çok açık 

0 oy
(5,182 puan) tarafından

Ben ikinci siyaha bayıldım 

0 oy
(5,419 puan) tarafından

Ben açık olsaydım 2.Yi alırdım heralde. Fiziğin güzelse 3 de cok şık dduruur

0 oy
(7,466 puan) tarafından

Vanlı erkekler çorapsız gezmene bile izin vermiyor senin sevgilin bunlarda elbise mi daha güzellerini alırım diyorsa bil ki daha güzeli daha kapalisi 😅😅😅

(26 puan) tarafından

Ben onun yanında yeri geldi açık elbiseler giyindim birşey demedi. Çorap giyinmiştim tabi

(7,466 puan) tarafından

Simdi giyersin ama evlendikten sonra aynı şeyi diyemem

0 oy
(10,304 puan) tarafından

Cnm bende bir Van vatandaşı olarak belirtmek isterim sen daha küçüksün arkadaşın ilk elbiseyi seçerek bence senin kafandan gitmek istiyor kesinlikle Vandakilerin %99 hiçbir şekilde böyle giyinmiyor kesinlikle aranızda konuşmak istemem ama senin böyle bir hayatin varken alisamayacagin ve kesinlikle sonu kötü gelicek bir ilişki ile birliktelik kurma bir abla tavsiyesi verim benim de kuzenimin İstanbul'dan Van a gelmiş 

Mutlu çok şükür sevgilisiyle evlendi ama eski hayatı hiç yok nerdeyse giyim falan ha şöyle sende herşeyde kocanın söz hakkı geçmesini istiyorum dersen o başka 

(26 puan) tarafından

4senedir birlikteyiz ve bazı anlarda onun yanında açık giyindim. Sağolsun beğenmediğini belli ediyor ama yinede giyindikten sonra birşey yapmıyor tavsiye veriyor işte bunu alalım falan ama yine de kendi istediğimi alıyorum ve sonuncu elbiseyi alıcam eğer almak istiyorsa alsım ve mezuniyetime gelmek istiyorsa gelsin 

(7,466 puan) tarafından

Gerçekten farklı bir kültür. Helede batıdan birinin oraya gitmesi yaşaması ayak uydurması çok zor. Yaşayan biri olarak söylüyorum. Öncelikle saygiya çok onem veriyorlar. Ailesine akrabalarına her zaman saygılı olman lazim. Giyime çok dikkat ediyorlar. Mesela ben normalden kapalıyim zaten pantolon tunik falan giyerim ama esimin köyüne gidince elbise giyerim genelde. Yazmamin önü hep kapalı olur boynum gözükmez çorapsız gezmem. Mesela kadınla erkekler aynı sofrada yemek yemez. Kaynanam esimin amcasının yaninda yemek yemez konuşmaz mesela. Yada gelinler kayinbabanin yanında yemez içmez konusmaz. Ama ben öyle değilim yabancı bir kültürde yetiştiğim için. Kayinbabamda bana çok deger verir zaten hep yanina oturtur. Onun dışında akraba ziyaretine çok önem verirler. Biz köye her gittigmizde mutlaka bütün amcalarin dayilarin teyzelerin ziyeterine gideriz her sene şaşmaz yani. Aklima gelenler bunlar. 

(26 puan) tarafından

Sevgilimin ailesi Vanda yaşıyor. Sevgilim İstanbulda kendi evinde evlensek İstanbulda yaşayacaz çünki onunda işi burda ve bende işe giricem

Bayrmdan bayrama gider ailesini ziyaret eder saygıda kusur etmem

(7,466 puan) tarafından

Bizde vanda yaşamıyoruz sadece ailesi orda. Ama şimdiye kadar tecrübe ettiklerim böyle. Eşim üniversite mezunu kendini geliştirmiş birisi. Ama oraya gidince kültürünü yasamak yaşatmak istiyor haliyle. Sizin durumlar farklı anlattığın kadarıyla en basta senin ailen istemiyor ona göre hareket et. 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 366 göst.
2 Kasım 2022 Moda kategorisinde Minik1mucize_ (382 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 403 göst.
30 Haziran 2022 Moda kategorisinde gulistaN_18 (2,951 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 657 göst.
9 Ağustos 2020 Moda kategorisinde SakızSardunya (626 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,929 soru