+2 oy
236 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,336 puan) tarafından

Nasıl yapıyorsunuz taktik verir misiniz 

Bebeğim 20 aylık düzene sokmaya çalışıyorum uyku saatlerini 

Mesela dun iyiydi sekiz buçukta uyandı sonra 12 buçukta uyuyup iki gibi uyandı. Akşam 9 buçukta uyudu. Ama şimdi bir saat falan önce uyandı uykusunu almamış demekki tekrar uyuyacak gibi görünüyor şu an. Ama böyle olursa öğlenki uykusu gecikir öğlenki gecikince akşamki de gecikir. Nasıl yapmam lazım ki düzene girsin

15 Cevaplar

+2 oy
(4,126 puan) tarafından

Terlikle hücuma geçip akabinde zararsız ziyansız herkes uyku perilerine kendini teslim ediyor :) 

(4,126 puan) tarafından
+1

Koşmayı biliyorsa evet:) 

(4,336 puan) tarafından
+1

Ahaha tatlı tatlı bi koşması var 😀 evin içinde yakalambaç oynuyoruz hep kaçan o oluyor ben kimseyi bu kadar kovalamamistim 😀 bez değiştirme üst değiştirme vakti gelince kaçası geliyor hanfendinin😀

(4,126 puan) tarafından
+1

MaaşAllah:)Tüm kapıları kapat, hedef uyuduğu oda olsun :)  kovala kovalayabildiğin kadar

(658 puan) tarafından
+2

Ayyy çok güldüm posta girdim belki bi taktik vardır bende öğrenim dedim senin postu gördüm çok yaşa emi 😆😆😆

(4,126 puan) tarafından

Çok amin :) 

-Reklam-
+1 oy
(1,234 puan) tarafından

Hep aynı saatte yatağa aliyordum ama hep aynı saatte ve uyku saati öncesi haber veriyordum 

Şuan 3 buçuk yaşında hala 8 dedinmi yatar

+1 oy
(4,812 puan) tarafından

Kaç yaşında çocuğun? Bebeklikten alıştırdık biz. İlk 5-6 ay düzen beklemedik tabii o dünyaya alıştı biz ona alıştık.

Sonrasında akşam 20:00 olunca uyku rutinlerine başlardık. Evdeysek odasına, dışarıdaysak kucakta pış pışa. Bazen direndi ama zorlamadık, uykusu gelirse uyusun dedik.

Şimdi 3.5 yaşında, sabah 7 gibi kaldırıyorum ben. Kahvaltısını ettirip bakıcıya veriyorum. 12 ve 13 gibi öğle uykusuna geçiyor. Öğlen kaçta uyursa uyusun 15:30 gibi uyandırıyoruz mutlaka. Akşam da 9 gibi odasına geçiyoruz. 21:30 dalmış oluyor.

Doğduğu günden beri sadece ilk 5 gün çıkarmadık onun dışında her gün ama her gün en az 1 saat sokak gördü. Kar yağsın yağmur yağsın umurumda olmadı. Şimdi günde 3 saat sokakta parkta oynuyor. Onun da etkisi var bence uykusuna.

(4,336 puan) tarafından

20 aylık . Bizde sık sık disari çıkarız ama sizin kadar değil:)

+1 oy
(22,185 puan) tarafından

Benimkiler büyük bizim evde 9 da yatarlar sabah 9 da uyanırlar

+1 oy
(3,891 puan) tarafından

Benim çocuklarım 6,4,2 yaşındalar,saat onda uyurlar sabah sekizde kalkarlar, artık alıştılar,saatleri gelince uykuları geliyor,ben böyle alıştırdım elimden geldiğince bu saatleri aşmamaya çalışıyorum 

+1 oy
(1,243 puan) tarafından

Benimkiler  6  ve 4 yaşında sayılır akşam 8 25 de yatağa koyarım. Herzaman ve nereye gitsem en geç 8 40 da evde olurum.  Disiplin gerekiyor.  Uykus saati 5 dk geçse 1 saate tekabül ediyor. Çocuktan önce senin alışman gerekiyor. Bu kurala uymaz gerekiyor 

+1 oy
(3,603 puan) tarafından

Oglenki uykuyu orta bi saate cek simdi uyutma 

(4,336 puan) tarafından

Ağlıyor durmuyor

(3,603 puan) tarafından

Aglayacak canim gule oynaya uyku egitimi veremezsin 

(4,336 puan) tarafından

Ağlayarak vermek doğru mu

(3,603 puan) tarafından

Tadini kacirmadan yapcaksin canim napiyo kiyameti mi kopariyo o zaman zaten hazir degil belki de tek uyku yetmiyodur yarim saat yarim saat 2 kez uyutman gerekiyo belkide duzeni bozuk cocuk zaten aglar hergun aglatacagina 1 gun aglasin op saril kokla disari cikar ferahlat 12de uyutscagina 11de uyutcaksin 20 aylik bebek bu 7 8 saat uyanik kalabilir 

+1 oy
(2,313 puan) tarafından

çocuğun uyku sesine cecap vermen gerekiyor. o uykusu gelince yatacak. bir yere gittin geldin çocuğun uyku saati değişmemeli.

biz nereye gidersek gidelim maksimum 7.30da kalkmış oluyoruz. 8 gibi uyuyor çünkü. 

sabah da 5-6 gibi uyanır. e bşz de kalkıyoruz mecbur. 

+1 oy
(21,959 puan) tarafından

22 aylık kızım 5 yaş oğlum. Kızım akşam 10 dan önce uyuyunca çok uyanıyor. Hatta gece 11 gibi geri uyanıyor saatlerce uyanık kalıyordu. 1 aydır falan sanki bu durum değişti. Geçen gün 8.30 gibi uyudu ilk defa. Ve sabaha kadar uyudu. Ama tabi milyon kere kalktı sabaha kadar o ayrı mesele. Uyku düzeninin oturması için sütten kesmeyi bekliyorum ben. Sütten kestikten 1 2 ay sonra uykuları derinleşir inşallah. 

+1 oy
(1,031 puan) tarafından

Kızım 3 yaşına girecek akşam 8-9-10 arası yatırıyorum  desteksiz uyuyor yatağına yatıp biraz dönüyor suyunu fln içer uyur sabah 8 buçuk gibi de kalkıyor gündüz uykusu yok çok hareketli gün içinde o yüzden gece çok rahat yatıyor

+1 oy
(4,588 puan) tarafından

Hergun aynı saatte uyutuyoruz uyumasalarda yataktalar ve her sabah aynı saatte kaldırıyoruz bunun tek ilacı bu dostum 

+1 oy
(1,091 puan) tarafından

Öğlen uykusu yapmıyorlar 7gibi yatiyorlar sabah 7de kalkıyorlar 

(4,336 puan) tarafından

Yaşları kaç 

(1,091 puan) tarafından

1yas 3yas 5yas 6yas

(4,336 puan) tarafından

Oy MaşaAllah hepsi de ard arda 

+1 oy
(958 puan) tarafından

Her gün aynı saatte hep beraber yatarak mesela saat 9.00'da 3 tane çocuğum var hadi uyku zamanı diyorum hepsi aynı anda diş fırçalamaya geçiyoruz dişini fırçalayan yatağına giriyor sonra ışıkların hepsini kapatıyorum bu şekilde sabah da hepsi altı buçuk yedi de ayakta

0 oy
(277 puan) tarafından

Benim büyük kızım 4 yaşında küçük kızım 1 buçuk yaşına az kaldı 

Küçük kızım 3 aylıktan itibaren akşam 9 da uyutmaya alıştırdım büyükte aynı şekilde nerde olursak olalım akşam saat 8.30 oldumı evde oluruz ve uyku rutinlerini yapar yatağa sokarım. Tabi çoğu şeyden mahrum kalıyorum erken uyudukları için gece gezmesine gireniyorum düğün özel günlere gidemiyorum ama küçük kızım biraz daha büyüsün saat 10 a çekerim uyku saatini. 

Ama bu konuda istikrar çok önemli gerçekten bir gün düzeni aksatırsam ertesi gün tepetaklak oluyor sabah geç uyanıyor öğle uykusna zor dalıyor akşam uyumak istemiyor gibi. 

Bana kızan çok oldu kaynana kayınpeder başkaları vs ne bu çocukları tavuk gibi erken yatırıyorsun sbah erken kalkıyorlar diye ama umrum değil valla nasıl alışırsa öyle gider akşam misafir falan gelsede uyku saati dedim mi ikiside yatağının başına gider kim gelmiş kim gitmiş örnmli değil uyku konusunda hassasım dakika geçmiycek yani. Maşallah diyeyim de nazar değmesin aman 

0 oy
(529 puan) tarafından

Oğlum 19 aylık 6 aylıktan itibaren uyku düzenini oluşturdum bazı zamanlar tutmuyor düzen ama olacak o kadar  sabah 7.30 8.00 arası kalkış 11 11.30 öğlen uykusu en geç 2 gibi uyanıyor akşam 8.30 uyku misafir varsa evde mamasını yapıyorum hadi nana yapıcaz diyorum herkese baybay diyorum o da baybay diyor yatağına geçiyor alıştı öyle 

İlgili sorular

+1 oy
17 cevap 562 göst.
15 Aralık 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 84 göst.
16 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Pembikmor (1,579 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 585 göst.
1 Şubat 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde ozlem4141 (679 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 236 göst.
20 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,583 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,455,616 soru

23,886,023 cevap

321,562 kullanıcı

...