+2 oy
439 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (3 puan) tarafından

Kizlar esim hep gurbetteydi ilkkez evimize yakın bir is buldu suanda calisiyor . aksam 6 gbi evde oluyor.  2 cocugum var bugun zor yetistirdim yani ve saatlerimi aldi sanki . Bakiyorum disariya kadinlar hep ya geziyor ya parkta yada bahcede flaan oturuyorlar esim yokken kafama gore takiliyordm da smdi bu benm gordugum insanlar  diyorum acaba erkenden mi yemeklerni yapıyor.  Neyse cok uzattm benm gbj olup yemegni saat kacta yapmaya başlıyorsunuz erken yapsam oglen gbi yemkte degisiklik olur mu sizce 

23 Cevaplar

+2 oy
(3,138 puan) tarafından

Hayatının rutinine göre gitmen lazım misal akşamdan planını yap ona göre hazırlık yap sabah olunca öğlen mi hazır olsun istersin yada ikindi gibi mi ona sen karar ver canısı ben genelde öyle yaparım 

(3 puan) tarafından
+2

Anladm canm genelde bence sabahtan yapmak en mantklisi gbi cocuklarla ilgncek vakit de kalir insana 

-Reklam-
+2 oy
(1,713 puan) tarafından

Bizimde öyle benim yapacağım yemeğe göre genelde 4ten sonra mutfağa girerim iki günlük yaparım ertesi gün gezmeye çıkarım 😆

(3 puan) tarafından

Aa ne guzel valla oh bende arada oyle yapaym :)

+1 oy
tarafından

Ben sabahtan yapıyorum yemeğimi haftalık liste yaparım şu gün şu yemek diye o yüzden sabah kalkınca ne yemek yapacağım bellidir düşünmekle zaman harcamam çalışırken cuma günü koşa koşa eve gelir haftalık yemek yapıp buzluga atardım bana sadece çıkarıp pişirmek kalırdı yemepi erken yapan insanlar genelde herşeye vakit buluyor

(3 puan) tarafından
+1

Ayy canm bana da atar misin o listeyi inan ki cok memnun olurum. Suanda uyumam gerekiyorken instada yarn ne yemek yapsam diye düşünüyorum.  Ayrica bakmasam telefona asla aklima gelmez sunu yapayim diye menu olusturamam kafamda dusunmek daha cok vakit kaybi. Ama cok mantikli sabahtan yapmak gercekten bugun saat 3 den snra  basladm yemege ancak yetistirdim sanki tum gunum yemekle gecti gbi oldu 

tarafından
+1

Benim bu haftaki listem 

Pazartesi mercimek çorbası fırında tavuk patates 

Salı dünden kalan + pilav 

Çarşamba tarhana çorbası köfte patates kızartması bulgur pilavı

Perşembe yayla çorbası köfte patates yemeği kuskus 

Cuma mercimek çorbası balık salata

Cumartesi dünden kalan çorba et sote pilav 

Pazar dünden kalan varsa yanına sadece makarna

Biz salata tüketmeyiz genelde sdece balık olunca yeriz o yüzden salata derdimiz yok meze isteğe bağlı o gün canım isterse yaparım tatlıyı eşime yasakladıgım için 80 yılda bi otururken yeriz

tarafından
+1

Bide ben cumartesi yemek sayfalarını gezerim o gün şu olur bu olmaz diye karar verir pazar akşamı listeyi tamamlamış olurum

(3 puan) tarafından

Cok tsk ederm canm benm sagol cok yardmci oldun benmde kafamda boyle artk plan yapip ona gore yapacagm :)

+1 oy
(18,172 puan) tarafından

Yapacağım yemeğe bağlı saat kaçta başlayacağım. Ama biz de akşam ezanı okundu mu sofra yerde olur. Ya önce ya sonra 5 10 dk hazır olmalı. 

(3 puan) tarafından

Anladm tskler :)

+1 oy
(574 puan) tarafından

Benim eşim vardiyalı çalışıyo, 3 ayrı vardiyası var, yapacağım saat de vardiyasına bağlı. Gündüz vardiyasındaysa mesela ya o gelince yaparım 5 gibi, yada 4 gibi başlarım 5e doğru hazır olur. Akşam vardiyasındaysa genelde canım bişey istemedikçe yapmam, nadir zamanlar dışında gelince yemek yemez gecenin birinde. Gece vardiyasındaysa da erken kalkmadığı sürece 9 buçuk 10a hazır olacak şekilde yaparım. Tek başımayken canım bişey çekmedikçe yemek yapmıyorum zaten, izin günleri de değişiyo açıkçası canımız ne zaman isterse o zaman yapıyorum. 

(3 puan) tarafından

Evet insan tek olunca gercekten yemek yapasi gelmiyo bende esim gurbetteyken cocuklar icin mecbur yapiyordm artk ama zamani yetistiremiyorm yemekle ugrasmaktan:))

+1 oy
(3,702 puan) tarafından

Sabah kahvalti bulasigini toplarken yemekleri de ocags atiyorum ocagin ustunde duruyo cok sicak olursa oyle dolaba koyuyorum niye degisecek ki biz cocukla oglen de yiyoruz esimde 4 bucuk 5 gibi yino aksam yemegini

(3 puan) tarafından

Yemek soguduktan snra mi dolaba koyucam canm yoksa sicakken de koyulurmu anlamadm orayi tam olarak yorm icin tskler en mantklsi sabah yapmakmis gerctkn

+1 oy
(3,304 puan) tarafından

Bir liste de benden 😽

Pzt: Şehriye çorbası, biber dolması, yoğurt.

Salı: mercimek çorbası, taze fasulye, ayran.

Çrş: makarna, salata, ayran.

Prş: tarhana çorbası, fırında tavuk, ayran.

Cuma: kısır, poğaça, kek, çay.

Cts: et sote, pilav, ayran.

Pzr: domates çorbası, salata, sulu köfte, ayran. 😻 

Sabah kalkınca yapabilirsem yapıyorum yoksa eşim çocuklara bakarken usul usul yapıyorum 😹 

(3 puan) tarafından
+1

Liste guzelmis ekrn resmi aldm yorm icin tskler :))

(3,304 puan) tarafından

Rica ederim canım benim 😻😽

+1 oy
(14,139 puan) tarafından

Sağlıcakla büyütün 😊

Benimde 3 ve 1.5 yaşında iki çocuğum var

Kısa özet yapayım 

Kahvaltı yaptırdım bügun sahile indik oynadılar döndük ara oğun verip uyuttum 

Akşam yemeği/onlara yemek hazırladım 

Kalktılar yedirdım dükkana yemek götururum bende eşime 

Dönunce de az oynarlar dişarıda ev yemek duş masaj saç kurutma yatmadan ara öğün veririm 

(3 puan) tarafından

Amin insallah hep beraber saglikla buyutelim . Ara ogunleriniz nedir mesela benmde 4 yasinda ve 11 aylk bebegm var. Genelde kahvalti yaptiririm ogle den snra corba veririm snra aksam yemeği yer yani ara öğün versem herhalde yemekleri yemez diye ozel birseu yapmıyorum ama mama iciyo biberondan gun icinde. Ara ogun ornekleri verir msinz size zahmet fikir olsun 

(14,139 puan) tarafından

Amin 🙏 

Evde ne varsa küçüğüm avakado seviyor muzla ezip veriyorum 

Yoğurt sever her gün bi kase yer evde ne piştiyse salça olur o karnını doyurur da kızım çok seçmeye başladı yoğurt ağzına koymaz 

Muz elma armut karpuz kavun çilek sever onlardan ne varsa 

Misir patlatırım gece geç yatıyorlar akşam yemeğinden sonra bazen 

Kuruyemiş seviyor araoğunde veriyorum 

+1 oy
(4,675 puan) tarafından

Eşim kapıcı olduğu için sürekli ev çevresinde saat 4 te yer o gün yemeğim yoksa sabah kahvaltısını hazırlıken yemeğimi de bir yandan yaparım çünkü hava güzel olunca çocuklar eve girmiyor yemek işi geçe kalıyor bazı zamanlar gece herkes uyuyunca yaparım geç yatan birisiyim gündüz uğraşmak istemezsem geceden yapar yatarım miss gibi kafam rahat olur 

Sende sabah kahvaltısından sonra yapabilirsin en azından eşin gelince ısıt ye olur zorlanamazsın 

(3 puan) tarafından

Yorm icin cok tsk ederm . Gerçekten yorumlardan snra artk kesnlkle sabah kahvltidan snra yapacagima karar verdm en azindan :)) peki geceden yapinca dolaba mi koyuyorsunuz sogumasini mi bekliyorsunz nasil yapiyorsnz 

(4,675 puan) tarafından

Ben geç uyuduğum için soğuyunca dolaba katıyorum bazen bekliyorum artık kombide çalışmadığı için sorun olmuyor sabah kalkınca hemen dolaba kaldırıyorum 

+1 oy
(4,153 puan) tarafından

Yemeğimi akşam çocuklar  uyurken hazırlarım. Sabah kahvaltı bulaşığı yıkanırken de ocağa koyarım.ya da Bugünkü yemeğe akşam el atmazsam eğer mümkün değil yetiştiremem. Benim çocuklar çok yerler. Kahvaltı ardından yemeksiz kalırsam eğer zorlanırım çünkü. 

(3 puan) tarafından

Ya masallah ne guzel cocuklarn yemegi sevmesi. Yemeyen cocuk cok zor benmde 4 bucuk yasnda oglum var bebekken guzel yerdi snradan yememeye basladi ben zorla  yediriyom :/ her neyse peki yemgn tadnda degkslik ooluyormu geceden yapinca ertesi güne.  Mesela tavukda flan 

+1 oy
(21,985 puan) tarafından

İşten gelince yapıyorum ben dört beş gibi 

(3 puan) tarafından

Anladm calisan kadınlar icin gercekten cok zor . Ben calismadgim halde zorlaniyorum:) 

+1 oy
(6,011 puan) tarafından

Eğer sulu yemekse sabah erkenden koyarım öğlenden sonra da bana vakit kalır birde sulu salçalı yemek bekleyince çok güzel oluyor ondan da erken yaparım ben genelde öyle kızartma tarzı falan oldu mu onu akşam üzeri yaparım 

(3 puan) tarafından
+1

Cok dogru diyorsunuz onu bende bliyorum bekleyen yemek daja lezzetlo oluyor ay iyki sormusum kizlara size baya güzel fikirler edindin yorum icin tskler :) 

+1 oy
(1,243 puan) tarafından

Bizde 5 buçuk a6 buçuk arasi yiyoruz.  5  te yapıyorum. Ben soğuk yemek sevmiyorum. Parka bahçeye gidersemde ona gire saatni ayarlıyorum. Benim de eşim dışarıda çalışırken geldiğinde zorlanmıstim ama insan alışıyor.

(3 puan) tarafından

Benimde alismam lazm galiba bu duruma. En iyisi sabahtam yapmak ama bence cocuklu olunca yetismeyebiliyor cnku soguk yemek bende sevmiyorum ama ısıtılır aslnda 

+1 oy
(1,333 puan) tarafından

Sürekli sürekli dışarıda gezen insanların ev rutinini b3nde merak ediyorum ama sanırım planlı hayatları var ben sürekli gezmeye giden biri degilim ama gideceğim zaman bir gün önceden evi dip köşe temizlerim gideceğim gün 1 saat önceden uyanır yemeğimi ayarlar üstten bir süpürge tutar çıkarım perşembe günü yigenim gelecek 5 gün bende kalacak bol bol gezeriz planlarımı dediğim şekilde uygulicam

(3 puan) tarafından

Ya bizim binada 3 4  daire de kadin var toplanip bahcede her gn nerdeyse oturup cay iciyorlar 3 de cikip aksam 6 ya kadar . Cocuklarida oynuyor oyle  bahcede diyorm bende sknti var herhalde ben neden cocuklarla oynayacak disari cikaracak vakit bulamiyorm diye üzülüyordum 

Size soraym dedm zaten genelde hep erkenden yapiyormuslar yorumlara gore valla bende artk erkenden yapicam sabha khavltdan snra digr saatler de cocuklarla ilgnlenmeye kalsn :) senin dedigin plan da iyiymis. Guzel keyifli gezmeler dilerm :) 

+1 oy
(4,462 puan) tarafından

Dışarı çıkacaksam ogleden önce hazirlarim yemeği. Evdeysen öğleden sonra ikindi vakitleri gibi hasrilarim. Yeni pişmiş sıcak yemeyi seviyorum. Kimisi sabah erkenden yapar akşamdan yemek yapan bile var haftalık yapan da var. Sen kendine göre ayalarsin. Zamanla alışırsın eş evde olduğunda düzen oluyor daha iyi oluyor. Vakit kısıtlıysa zamanla yapa yapa hızlaniyorsun. Yemek önerileri için de googgle a Mayıs ayı yemek listesi yazıp farklı okullarin kurumların listelerine bakabilirsin

(3 puan) tarafından

Ya bende iste hep yeni pismis sicak olarak servis ediyordm esim çalıştığından beri dusundm dedm acaba erken ypsam yemek tadnda degsklk olurmu diye size sormak istedm oda yormlara gore olmuyormus. Ben galiva erkenden yapacağım artk isitrm yemekleri yiycgmz zamann. Diger türlü yetistiremiyorm malsef cocuklara zaman ayiramiyorm elimde yavas galiba suanda tin tin yapiyorm saatlermi aliyot :))))bu arada google oneriniz icin cok tsk ederm blmiyordm ogrendm sayenizde 

(4,462 puan) tarafından

Rica ederim. Bazı yemekler kuru fasulye gibi önceden pişmiş olsa daha iyi oluyor bekledikçe suyu kıvam alıyor. Ama hemen bozulmaz tadı değişmez yemeğin. Üç günlük yemek yeriz bazen . Sağlık açısından uygun değil iki günlük üç günlük yemek yemek ama kıyaslama yapıldığında benim ruh sağlığım daha önemli 😀 iki günlük yemek yapıyorum bazen, ertesi gün rahat oluyor, kızımla parka gidiyoruz eve geldiğimde yemek telaşım olmuyor iki dk soluklanabiliyorum 

+1 oy
(14,557 puan) tarafından

Ben genelde yemek saatine yakın hazırlıyorum ki tekrar tekrar isitmayayim yemek saatine 2 saat kala yetiyor genelde bana. Eğer hamur işi veya dinlenmesi gereken bisiyse ona göre yapıyorum on hazırlığımı.  Hemen pisecek bisiyse ve sogumamasi gereken bisiyse eşim gelince Bi yandan sofrayı koyup Bi yandan pisiriyorum 

0 oy
(22,270 puan) tarafından

Ben genelde öğlen yaparım bazen kolay bişeyse 4 5 gbi yaparım canım 

0 oy
(1,040 puan) tarafından

Biz 7 de yiyoruz yemeği 6.30 da hazır olur yemek yaptığım yemeğe göre saatte değişir 

0 oy
(961 puan) tarafından

Eşim 8 yıldır öğlen 3'te işten geliyor du ve ben sabah kalkar kalkmaz kahvaltıdan önce yemeklerimi ocağa atarım sonra çocuklarıma kahvaltı hazırlarım sonra da evimi toplardım üçte yemek yedikten sonra da çocuklarıma dışarı çıkardım. Şu son 15 gündür eşim başka bir işe başladı akşam 23.00'de eve geliyor ve ben yine aynı şekilde Sabah ilk kalkarım yemeklerimi hazırlarım büyük oğlum okuldan gelir yemeğini yer üçte sonra yine dışarı çıkartırım çocuklarımı asla yemeksiz duramam eşim olsun olmasın çocuklarım her gün yemek pişer

0 oy
(395 puan) tarafından

Ben erkenden yaparım evde ilk yemek hazır olur sonra nereye gidersem giderim 

İlgili sorular

+5 oy
21 cevap 378 göst.
+4 oy
16 cevap 304 göst.
16 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (6,607 puan) tarafından soruldu
+3 oy
24 cevap 471 göst.
7 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu