+1 oy
358 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,706 puan) tarafından

Kizlar hani demistim ya benim özgüven sorunum var ddiye bence öyle herzaman değil ama şöyle anlatayim mesela biri bi laf dedigide cümleleri çok karistiirryorum kedimi ifade eedmiyorum karşıdaki kişiyi bozmak için fazla açıklama ve fazla uzatiyoyutm bunuu duzeltemiyorum hirsimi yenemiyorum hemen sinirleniyorum tiye alma unursamama yapamıyorum 

Mesela ettafidaki herkes bana mudahle ediyor nasıl yapmam gerektiğini çocukların orttasina otur soğuk ayyran verme çantalarını başka yere al kocana iş yaptir onu kullan yat diinlen sacini kısa kestir o kıyafet begenmedin o halini begenmedim böyle olacak modeli böyle istiyorum annem genelde bu tarzlarda ( bu halleri yorup kavga ettgimde yoruluyorum iki cocuk dedigimde kocana yaptır der, benim ev dağınık olduğunda afedeersiniz ağzıma eder annnem gelecek diye evde bi cop bırakamam annem arada çocuklara bakmak için geliyor) 

Mesela bugün de , ben artık perte çıktım yapamam evini iş bana kaliyor kocana dönüyorsun ( yahu sana gel sil şupur halilarimi yerleştir mutfak dolabı icii düzelt mi diyorum yerde döküntü varsa alırsın yani budur kendi duramiyr her yaptığında lafla da üzüyor ama bakın hep aynı konuları koonuuyorz az yoruldum desem ))

Anne akrabamizin kocası hiç yapmiyor ya hani çarşı pazzar onda ya olsun senin işin ağır diyor benimki hc yardim etmiyor değil rahat biraz öyle kendini kaptirmaz birgunde bir iş yapar ama arada evi süpürür cam siler ortalık topplar yani bunları yapar başka da söylenir yorgunum çalıştım der işini bana maal eder benim işim daha agir der yoruluyorum der eşim yorulursa tövbe bı iş yapiramazsin ama ben tez canliym yorulsam da ortadan çöpleri biseyleri alırım 

Adamın huyu böyle aannem istiyor ki kocamdaha çok yapsın neymmis banyo tuvalet zormuş banyo tuvalet ondaymis çöpleri at dicek misin itiserek herzmn nasl yaptiraym kafayi yicem ya anlamıyor 

Bide diyor ki bana yapma anne demiyorsun ama ona dda yap diyemiyorsun diyor çıldırcam kizlar bu kadın nye üzüyor bbeni bi masa sandalye aldım eşime kur dedim burnumdan getirdi bend. Habersiz niye aldın ben kuramam da yoruluyorum da mideme ağrılar girdi apartman ile ayrı uğraş annemle işyeri kocamla öğretmenlerle kafa bu bendeki d bütün bu yukller bende evi ayarlaması etmesk

Bunlar başıma niye geliyor niye benim ismim herkese kolay geliyor işyerinde de öyle niye sözümü geciremiyorum aileme de benle uğraşmaları niye kolay oluyor annemle tartissan da tin 3 gün sonra bu koca ev muhabbetini yine yappar psikolojim nerde. Ne eksik wlla ders almak istiyorum 

6 Cevaplar

0 oy
(2,706 puan) tarafından

Smmdi azarlarim susar. Msjlari gormemis gibi sonra yine yoruldum desen evi dağınık görse kocana demiosu diye nerden bkio demedgmi denmez mi 

-Reklam-
0 oy
(23,882 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kendi etrafınıza sınır çizemiyorsunuz  herkes hayatınıza fazla müdahil olabiliyor bu çok korkutucu ve yorucu benim babam çok eleştirir yillarca çok çatıştım bu yüzden onunla özgüvenim de  düşüktür hala 35 yaşındayım 6 senelik öğretmenim hala beğendiremem kendimi ama bir yerden sonra akıllandım onun sorunu kendi ile dedim onu duymuyor görmüyorum ( eleştirilerini) biri bir şeye laf ederse de sınır çiziyorum beğendim aldım ben öyle seviyorum dursun sonra toplarım benim için sorun yok diye. Mesela eşini az çok biliyorsun kurmayacağını bile bile demonte eşya almanda mantıklı değil. Biz sizin tam tersiniz bir çiftiz ben çok rahatına düşkün eşim tez canlı o da aldığı işi bırakmaz yapana kadar uğraşır gece olmuş bütün günü ona gitmiş umrumda olmaz önceleri baş etmeye çalışıyordum sonra saldım hiç karışmıyorum 

(2,706 puan) tarafından

Bak bacım lütfen oku nekada zor hayatım var gör 

Bende de suç var aslında ona biseyleri sormayinca çok bozuluyor harcama eksideyiz sık dişini diyor bende duurmuyorum masraf ettim baya biseylere durmayinca. Da beni uzersen uuzerim seni diyor tartıştık durduk susmadı eşim 

başka yerden masa sandalye oyuncak dolabı alinir kafa yorucam ben buna diyor burnumdan getirdi

işte benim eşimde rahat gidip mobilyacoya su bozuldu demektense yotubedan izler saçma saçma internetten alır getittiir yapmaya çalışır bide çok soruyor herşeyin suclus biziz sunum nerde bunum nerde niye kaldırdınız diyor( kendisi antre dolabının üstüne döşüyor herseyikkk) herşeyden beni sorumlu tutuyor tornavida yok ben kuramam kafa yorucam kuramayacagin şeyi almasaydin diye burnumdan. Getirdi benim görmeniz lazım 

Monte edilmiş böyle ürün yok plastik var çocuklarına heves edip insan laf etmez laf ede ede kurdu becerebiliyor ama ben işte cok yoruldum kendime gelemedim kkurma modunda değilim der çok üzdü çok

keşke ben de rahat olsam bende gece de olsa evi temizlerim yorulsan da bırakmam oo işi yaparım 

Benim de annem beni beğenmez hiç bseymi sacimi başımi konuşmamı 

( artık psikokiik bakımlı güzel giyinsem bile beğenmez hep başka kızları ornek veriri sacini kıyafeti kapaliymis böyle giyinmeyecekmisim bak o kiza ne güzel böyle Alinacak anne ben böyle beğenmiyorum bassliyor saçını da kestir ben oylle sevmiyorjm anne ben seviyorum yok sonra dericeket aldım ablaninki gibi neden almadın amne ben ablamın montu beğenmedim yok anlamiyor )

iyi de yapsam takmis bize kötü geliyor her şeyimiz hele şu badana da çıkardığı laflarr kimse ben gibi esinee annesine sabırlı olamaz kafayı yicem

Badana da gri istiyorum dedi seçtim açık olmus iyice belli olsun dedi sora çıta istiyorum dedi sonra duvara panel dedi halıyı böyle sec perde kruvaze istiyorum dedi bunlara ben fırsat veriyorum net degilim çünkü aşırı kararsızım gri renk badana köyü oldu 

Neysee esim espiri yapar bazen saçma sapan dedi ki anne pasta almıştık nerey gittin diye ( annem de herkes in kızlarından gelen hediyeleri arkadaşları kuzenler paylaşır annemde sever gösteriş yapmayı onun için bu çok önemli eşime ddedim annemi taniyamadin)

neyse ortalığı düzeltme bana kaldı esim ***** ***** gülüyor hahaha çabuk gelsin diye kanddirdim baba iyi olmadı mı  bende böyle şeylerde kandırma olmaz 45 yaşına yakınsın güzelce aldıysan. Gel anne keselim anneler günü yemeğine öyle gidersiniz denir dedim eşimde bi pasta değilm alır gelirim dedi( eşime diyorum ki annem herkesi ayağa kaldırmış bahçe de pasta üfleyelim diye teyzemi ablamı sora bana ddiyorki inanmıyorum karı koca kandirdinkz  naptiginiz belli degil 

neyse korkuma git al dedim annem laf yapacak diye  annem oradan istemez diyor eşim ordan alalim su mucadeleme bak teyzem de restoranda keseriz getirsinler ( işte ben bu analttillarimdan dolayı psikoloji destek istiyorum) 

Bahçeye gideriz bana müdahale şunu yap kocana de. Tesekkr etsin babana yardım etsin eniştene yardm etsin benmkini rahat goruyolar bende sürüyorum herşeye  dediğimi yapiyor demekte yorucu ( oda bazen değerim yok diyor)

Bbastaki dediginize gelecek olrsak nasil sinir cizmeliyim insanlar nas geri dursun saygı duysun bilmiyorum çok uzatıyorum ifade edemiyrum bazen özgüveni eksik duruyorum kendimi beğenmiyorum hep yorgun duruyorum bilmiyorum hayat kosturmma çok 

Çok korktucu ve yorucu 15 yildir calsiyorum ben benden sonra yeni giren 20 yyasindak çocuklar benden özgüvenli net agziim acik kalıyor netliklerine bende 35 yasindaykm bu arada

(508 puan) tarafından

Canım size diyeyimmi net olacaksınız ben bunu istiyorum bitti benim eşim kararsizdir ben çok net biriyimdir genelde ben seçerim herşeyi o yuzden ,mesela ailemde karişsa müdahale etse ,ben bunu beğendim bunu  istiyorum der geçerim Sonradan beğenmesem bile en azından ben seçtim dimi  baskalarin fikirlerini önemsemeyenceksin  ,açık renk boya istiyorsam açık renk gri ne derlerse desinler onu boyatirim,  bu sana kalmış birşey herhangi birşey yaparken kendinden emin olacaksın ne istediğini net şekilde bileceksin başkalarını işine karistirmayacaksin 

Sonra biri sana laf atınca çok da takma ya cevabını verirken falan hırs yapmana gerek yok çok taktiğin için belkide öyle kaliyorsundur yapistir cevabını geç 

0 oy
tarafından

Banyo tuvalet zor kocan yapsın 🙄🙄 25 yaşındayım ilk defa bu kadar saçma bı cümle gördüm ,dondum, şuan 

Ne anneni karaitiryorsun çekip çevir evini cocuklarini ne diye yetemedigini yamsotiyorsun ki 

tarafından

Hemen bı sinir köy eşine haksızlık yapiyrisun 

Bak ALLAH korusun böyle giderse eşin bisanmak isteyecektir yada başka hatalar yapar ve bosanorsiniz bak yemin bu kadin seni sokağa atar evladim bile demez 

Ben çok gördüm böylelerini 

(2,706 puan) tarafından

Benim annem de kafayı benle bozmuş cnm ben psikoojjk danismanlik Alaçam bliyormsn çocuklarımla iglienip oyun oynuyamiyorjm etraff dağınık olunca esime sert üslupla topla et diye elstiri hakaret ediyorum sonra birbirimize giriyoruz anneme esimi savunurken. Kendim annemin laflarini eşime derken buluyorum çok kosturmma var kafam da Cok iş var iş haayatim var ugraslarim fazla sosyallesmeye calsiyorum çocuklarım için ama bukadar da yuklenilmez kendimi ifade edemiyorum annem haklı mı diyorum 

Eşim bazen yerdeki biseyi almaz baznde alır cam siler halı kaldirr kahvati hazırlar makineyi toplar. Bukadar herşeyi dört dörtlük yapan erken bulunnur mu arada pürüzler oalcak tabi annem benle kafayı bozmuş yemin ederim bı doneem de bahçeden çıkıyoruz şimdi vedalastik ben elime poşet çanta almışım hepsi de  Hafif annem anlamı da kışkırtmis bana işaretler normalmiymis onun boş gidip benim herrseyi almam ? 

Hosgledin deyip öpsün eşimde pek görgü yok ailesi ogretmenis giderken alınırlar hoşçakal de naoion de bahçe yardım et tersleme iş yap marketden alinacaklaro emir ver kendin markete gtmiyordun kocana de sen çok kosturuyorsun diye( evet ben çok kosturuyorjm ama oda koşturuyor benim. Çok kosturmam sebebi tez canliyim iş birakmayi sevmiyorum carsida. 6 yere uğrarım eesim onu da almayalım der ama ben alırım yorarim kendimi oda kendini yormayi svmez bazen içer bardak sehbada soda şişe çöpe girmesi gereeken yerde olur ama bazen beende oyle yapıyorum bu çok yorucu arka toplama ama adam yapıyor yine bseyler kuzenimin eşi gibi dükkan isletip cocuklarla ilgi sifiir market kuzneim de olayı deg ki bende. Kiben aanlamiyorum anneme uzun uzun oluyor bunlari nasıl gormez hala demiyorsu. Yaptırmıyorsun olur gozumde bsey çıktı alt kapağında geçmiyor biliyormsn ona

mı uzuleyim

Aglicam şuan sinirden

Okul düşünceleri bende ama oda okula gideerken hazırlıyor tost yapıyor bazı açıklar böyle kapaniyor anneler düşünmez ayarlamaz mi herseyi hayat buu eşin ince dusunup bı anne yardımı olmadan görmedim ben ama annem başkalarını çok örnek alıyor bilmem neyyin kızı elini biseyye sürmez mis adam alırmış herşeyi 

Bana diyor ki sen markete çok gidiyorsun ben hiç görmüyorum markete giden genç kadın kocalariyla gidiyor sen gitme 

(2,706 puan) tarafından

Annemin hakli olddugu yönler var aksi huysjz ağır kanli yoruluyorum diye hep ağzında ama yardımı da oluyor Allah korusun de nolur zaten bazen eve gelmek istemiyorum huzursuzluk yapıyorsun diyor bana 

Anneme guvenememzaten basimin etini yer bitirir ben calsiiyiorm ayri eve çıkarım buyanj ama Allahb krsun

tarafından

Kısa ve net böyle anne yuva bozar sevgi saygı bırakmaz 

Eşin bence gayet güzel yardımcı oluyormuş 

Senin tipkisinin aynısı olamaz ki on sana göre rahat bu onun karakteri 

Annen böyle yaptığı için kocan sana batıyor adım gibi eminim annen biyle davranma saydı eşini dortl dörtlük görürdun 

Bı çok kocadan üstün eşin 

(2,706 puan) tarafından

Doğru batıyor evvet çıkardığı çorap bıraktığı döküntü batiyor manipüle oldum anneme nekada karşı da gelsem bende annem gibi eleştiriyorum adam bı gunde kapaitesi gibi iş yapar ben gibi kendini yorunca daha mı iyi sevmiyor yukllenmeyk kendine 

Ki ev topladığı da oluyor bak şeye kızarım aylarca herşey ile ben ilgielnrsen orda haklı 

Mesela bazen çocuklarla az. İlgielniyor hemen parliyorum e annem de bu bişey demiyor. Diye düşünüyor benden için ama alakası yok yani 

0 oy
(4,466 puan) tarafından

Annen çocuklarına mi bakıyor?

(2,706 puan) tarafından

Evet arada bana gelir 

0 oy
(2,706 puan) tarafından

Güçlü karakter olmayı çok isterdimm

0 oy
(3,522 puan) tarafından

Ah canım aynı modelden bende de var. Çocuğumun ismine kadar karışmaya kalktı. Maalesef bu otoriter anneler yüzünden ne çocukluğumuzu yaşayabildik, ne gençliğimizde baba evine sığdırdılar. Şimdi de evimizin yuvamızın içine dahil olmaya çalışıyorlar. Hem bizim hem de eşimizin annelerimiz.. 8 yıldır evliyim 3 çocuğum var. Aynı dediğin gibi hep annem başkalarına özenerek geçti hayatı. Hep eleştirdi. Evlenince kurtuldum resmen. Bu farkındalığa erişmek bile güzel. Mesela 35 yaşındasın ve artık annenin manipülelerinin farkındasın. Eşine haksızlık ettiğinin farkındasın. Aynı ben de senin gibiyim. Annem bana nasıl kızıyorsa eşime Aynı şekilde kızarken buluyorum kendimi ve hemen özür diliyorum. Sağolsun kinci değil. Evine gerekirse yardımcı tut ama annene iş yaptırma. Yapılan iyiliği başa kakan tefecidir demişler. Annenle arana mesafe koymadığın sürece özgüven mümkün değil. Ben de annemle arama mesafe koydum eşim de destek verdi bana her konuda. Şu an çok daha öz güvenli olduğumu düşünüyorum. Hala istediğim gibi değilim ama çok şükür gelişme var. Bana iyi gelmeyen kim varsa arama mesafe koyuyorum. 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 90 göst.
0 oy
13 cevap 425 göst.
+3 oy
5 cevap 250 göst.

Kategoriler

1,473,016 soru

24,119,141 cevap

333,376 kullanıcı

...