+2 oy
192 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (348 puan) tarafından

Kızlar bebeğim 5 aylık meyve püresi yapıp yoğurtla  karıstırip kavonozlara koymak istiyorum nasıl yapmalıyım sizce 

Var olma meyveler

Armut

Kaysı

Yeni dünya 

Çilek

Muz 

6 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Ek gıda tadımlarına başladın mı cnm eğer başlamadıysan uygun olmaz önce yoğurt patates sebzelerle başlayıp en son meyvelere geçmen gerekiyor

(348 puan) tarafından

Evet bende meyveli yoğurt olark vermek istiyorum bide sebze olark ne verebilirm  

tarafından

Patlıcan 2 domates 1 yaşa kadar yasak onun harici istediğin her sebzeyi verebilirsin

(348 puan) tarafından

Neyi nasıl yapıp verebilirim onu d asöyliyebilirmisn canım kusura bakma seni de yordum

tarafından

Estağfurullah cnm ne demek olur mu öyle şey... Sebzeleri buharda haşlayıp verebilirsin benden tavsiye püre verme çatalla ez hafif pütürlü olsun daha sonra yoğurt ile patates ile yada 2 3 sebzeyi aynı anda karıştırıp verebilirsin mesela havuclu patates tavuklu ıspanak gibi tuz yasak kesinlikle baharatta yasak 1 yaşına kadar 1 yaşından sonra çok baharatlı olmamak şartıyla evinizde kendinize ne pişiriyorsanız aynısından yiyebilir

(348 puan) tarafından

Allah razı olsun canım çok sağol 

-Reklam-
+1 oy
(5,162 puan) tarafından

OOnce yogurdun tadimini yapacaksin 3 gun o allerjik bi reaksiyon yapmazsa bu meyvelerden birini secip yine 3 gun boyunca tadimini yapacaksin sectigin meyvenin tadimini yogurt allerji yapmadiysa icine karistirip verebilirsin sonra diger meyveye gececeksin cilek 1 tasa kadar yasak yenidunyadan supheliyim ama muz armut kayisi yogurt derken 4 cesit urunun tasimini yapasiya zaten 10 gunu geciyo bence acele etme derim 

(348 puan) tarafından

Tadım yaptık cnm 4 aylık Ken yaptık sütum  yetmiyor mama da yemiyor 

(5,162 puan) tarafından

Anladim tadimin yaptiysan istedigin meyveyle yapardin 

(348 puan) tarafından

Sağol canım 

+1 oy
(4,982 puan) tarafından

yoğurt bozulur. günlük yap

0 oy
(6,721 puan) tarafından

Çilek verme alerji yapabilir 12 aylıktan küçük bebeklere pek önerilmiyor  kuralına uyarak ver buharda haşlanmış sebze ile başla sonra meyvelere geç bence meyvenin tadını alınca sebzeleri birdaha zor yiyorlar

(348 puan) tarafından

Öylemi teşekürler öyle yaparım ozmn 

(348 puan) tarafından

Sebze olark neler verebilirm ıspanak olurmu acba 

Yani ne verebilirim nasıl yapabilirm

(6,721 puan) tarafından

Patates havuç kabak vermiştim ben ıspanakğı doktor 8 . Aydan sonra dedi

0 oy
(1,492 puan) tarafından

Ben yoğurtla değil de irmikle yaptım. Armut ve elmayı haşladım yumusamasi için. İstersen rendeleyebilirsin. Bir kaşık ince irmigi bir bardak suda iyice pişirip karıştırdım istersen az bisey pekmezde ekleyebilirsin. 

0 oy
(3,661 puan) tarafından

Yoğurtla karıştırıp kavonoza koyma yoğurt hemen bozulan bişey . Elma armut havuç az da muZ koy püre yap koy kavonoza ben geçen öyle yaptım çok sevmişti oğlum bugün de hurma armut elma havuç haşladım sonra blendırdan geçirdim kavonoza koydum çok pratik oluyor . Sonra sebze püresi yapabilirsin kabak havuç brokoli patates yani kısacası sebze tadımlarını yaptıysan daha sonraları karıştırıp veriyorsun bu kadar . Kahvaltısına da yumurta haşlıyorum yarım avakado yarım muz 2 tane cici bebe koyup ezip veriyorum o da çok güzel oluyor 

(348 puan) tarafından

Çok teşekkürler Allah razı olsun 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 198 göst.
0 oy
15 cevap 344 göst.
0 oy
17 cevap 627 göst.
15 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde ★✿☞ƘƛƦƊЄԼЄƝ☜✿★ (439 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 87 göst.

Kategoriler

1,472,409 soru

24,110,778 cevap

332,957 kullanıcı

...