+1 oy
289 göst.
Diğer kategorisinde (3,482 puan) tarafından

Her yere arabasiz gitmekten oyle sikildim ki kucucuk cocukla otobus koselerinde surubmekten biktim

Bugum benim ufakligi dis doktoruna goturdum gelen gecen arabalar su sicratmaso o yagmur un altinda otobus beklemek sonrasonda yer bulunca da kucuk cpcuk hasta iki kisilik ucrerini odedigim halde cocugun koltuga oturmasini cekemeyen yetiskinler yuzunden biktim usandim kucuk cocuklarda insan ve onlarinda erken bindigi takd8rde kotukta oturmaya hakki var diyorm cocuk hasta disi agriyo bir yasli adam oturdugu yerden kafaya takti homurdanip durdu kadin ayakta gitmesi gonlu razi gelmiyp ama kendide yrr vermiyor yer bosalinca kadin cocufunu oturttu benom cocufum kalkacak kad8nin cocugu oturacakti e oda cocuk buda cocuk 

Valla biktim dua edin de kizlar bir aracimiz olsn cok istitorm hc umudum yok ama.ne bileym duanin gucune siginmak istiyorm

7 Cevaplar

+1 oy
(22,663 puan) tarafından

Biz de Allah nasip ederse bir kaç aya alacağız beş yıldır şehir içi şehirler arası otobüsle dolmuşla gitmekten telef oldum Lüks değil gerçekten ihtiyaç Rabbim nasip etsin 

(3,482 puan) tarafından
+1

Kesinlikle ihtiyac cocugimda sefil oluyo benimle ya 

Inanin guzel fusel kurslar var belediyenin uzak mahallelere actilar otobusle nasil gidicem 

Yine de aracsizda olsa bisiler yapmaya calisiy05z ama otobuslerde per perisan oluyoruz millet.misafirligie bile gitmito 15 dk uzaklik olunca araclari evde olnayinca bense herseyi tabanvay otobus 

Kac yasina geldim babaevindede yokru evlendim yok boyle gelms boyle gider benim kaderim diyorm biktim inanin oturdum.aglicam kocamin ehliyeti yok almaya da hevrsi yok 

Size hayirli olsb smdiden bize de nasip etsin inszallah bazen oglm.buyur kendi arbasini alir anca bennoyle gorururum.diyorm.kapinin pnunde araba uzun lafi kisasi cok uzak geliyo

(22,663 puan) tarafından

Benimde ailemde yok ama eşim vakti zamanında almış bende alacağım almasına ama cesaretim yok sanmıyorum ki trafiğe çıkayım 

-Reklam-
+1 oy
(496 puan) tarafından

Ben abarttigini dusunuyorum sonuçta otobüse binince de saatlerce yol gitmiyoruz ben oturuyorum çocuğumu kucağıma alıyorum ya da çocuğu oturtup kendim ayakta kalıyorum hamilesi var yaşlısi var hastası var sonuçta ama çocukla ayakta kalınca da yer verenler çok çıkıyor kaldiki ben İstanbul'dayım.Hastaneye randevu alınca okula gidiş ya da çıkış saatlerine alma çünkü o saatler öğrenciler oluyor yer kalmıyor bir de pazartesi ile cumaya denk getirme.Yagmurun yagacagi bile belli olur hava durumundan bak diyelim gün boyu yağmur var  o zaman da  saatlik yağış oranına bak

(3,482 puan) tarafından

Ben artik biktim butun bu olasiliklaei dusunmekten raharca yolculuk etmek istitorm 34 yildir toplu tasimadaym zor kolay yani asla yok.strs cek yorul dur arada sirada bindiginz icin sizr zor gelmiyor olabilir.ama 34 yildir bi fill kullaninxa artik Allah kurtarsin diyorm

Yaz geliyo bize.mi gelito bi piknige.bile gidwmeyecefiz araba yok kursa yazd8ramitorm arac yok.

(496 puan) tarafından

Yoo ben de hep kullanıyorum ama dediğim gibi toplu taşıma kullanmanın bazı püf noktaları var yaşlılık maaşı  ayın 15 16 17 si öğrenci sehriyse oyrenci burs günlerini vb bilmen şart bu günler çok yoğun  mesela cuma günü cuma trafiği var onu da göz önüne almalısın her sabah ilk vesait öğrenci ve hastahane yolculariyla doluyor sekiz dokuz çok yoğun eğer kan tahlili yoksa muayene ultrasyonsa öğleden sonraya muayene sirasi al mesela

(3,482 puan) tarafından

Onu da gectim artik ben pknige kimsenin aracina iht olmadan gitmek istiyorm 

Uzaktaki kurslara yorulmadan gitmek istitorm

Aksam kaplicaya gidip donuste yorulup usumeden evime varmsk istiyorm

(496 puan) tarafından

Araba su mu yakıyor diyecek kocan üstelik de bu sefer de sürekli arabayla ilgilenecek 

(3,482 puan) tarafından

Bacim soguttun hayalimden amin de gecseydin

(496 puan) tarafından

Erkekler araba alınca  aşık oluyorlar :)))

(3,482 puan) tarafından

Oylemi diyosn ya su iki kisilik minicik aeabaalr var ya o bile yeter oglmla bana kadar olandan

0 oy
(1,458 puan) tarafından

O kadar haklısın ki. Her türlü çocukla olmuyor . Oturtunca kaldırıyorlar. Kaldirmzasan ters ters bakıp söyleniyorlar sanki çocuklar da insan değilmiş gibi. Bir de bebekli olunca ayrı bir zor oluyor. Ağladığı zaman bazıları çok tepki gösteriyor . Sanki keyfinden binmiş gibi. Rabbim bizede araba isteyip olmayanda nasip etsin inşallah 

(3,482 puan) tarafından

Rabbom hayirlisiyla bize de nasip etse gercekten ijtiyac bazen kardesim yalandan iste masrafi su busu var diyo ama cocuklu insanaa sart bekarken inanin yine o kadar koymuyordu heryere yuruyeek gidip geliyodum otobuse bile ihtiyacim yoktu bu kadar dert etmiyordm yaz geliyor sehrimizde guzel olan yerlere otobus bile gitmiyo aracsiz yaz gelse nolacak ki diyorm Allah im nasip etsede biraz da ben anlasam yasadigimi biraz olsn konforum olsn istiyorm oyle biktim otobusle yolculuktan

(1,458 puan) tarafından

Bende yoruldum valla canım bide ben iki cocukluyum daha da zorlanıyorum. Biri 5 yaşında biri de 8 aylık olacak çok yorucu oluyor . 

(3,482 puan) tarafından

Rabbim nolur bize de nasip etse ins olur valla aracim olsn kurban kesecem

(1,458 puan) tarafından

İnşallah olur canım 

0 oy
(1,276 puan) tarafından

Okul çağına gitmeyen çocuğun parasını almazlar 

Ben kızımla gidiyorum mecbur otobüslere dolmuşlara biniyorum daha küçük olduğu için de parasını vermiyorum 

(3,482 puan) tarafından

Koltuktan kald9rmasinlar diye odediim valla ister brdava olsn biktim kuklanmaktan istemitorm kocam heves.olsa simdiye coktan olurdu.

Bktm.biktim biktim

0 oy
(4,721 puan) tarafından

İnşallah en kısa sürede kendinize ait aracınız olur

Bende sürekli dolmuş kullanıyorum genelde büyük oğlum okulda iken bir yerlere gitmeyi tercih ediyorum ama iki oğlumla bir yere gidince Bir sivil bir öğrenci veriyorum asla çocuğu da koltuktan kaldırmıyorum ikisini kucağımda tutmak zulüm oluyor çünkü 

Geçenlerde ikisi de hasta olmuştu hastaneye götürdüm iki para verdim işte teyzenin biri binmiş 40 yaş var yani tutmuş oğlumu kolundan çekiyor gel kucağıma otur bende oturayım diyor oğlumu geri çektim koltuğa oturttum çocuk hasta onun parasını da verdim kalkamaz dedim ne olacak diyor dedim tanımadığım kimse çocuğumu kucağına alamaz sonra şoför kadına kızdı bıraksana çocuğu diye (sürekli aynı hat minibüsü kullandığım için çoğu şoför sima olarak tanıyor bazen çocuğa ücret ödemeden bile kaldırma otursun çocuk diyor) kadın nasıl kinlendiyse çocuğuma inerken çantasıyla çocuğun kafasına vurdu peşinden inip dövecektimde oğlum kavga etme korktum dedi diye bıraktım 

Velhasıl kelam çocuğuma ben o ücreti ödediysem orada burada gezip ayy ne ayakta duramıyorum diyenlere yer verdirmem

Şunu da söyleyeyim gerçekten yaşlı kişilere kucağımda çocuk olsa bile kalkıp yer veririm o kadar vicdansız değilim☺️

Ayy çok uzun yazdım kusura bakmayın gızzlarr

(3,482 puan) tarafından

Yaslilar da genc kadinlara oturtmak icin zorbaladilar zaten cocuk oturdugu anda goze batiyo gecenlrrde cpcuk uyudu koltukta genc genc.kadinalr basladi soylenmeye cocyfu kucagima.alacakmsm.cocuk uyumus yaslanmis cocuk zar zor toplayacam bide yana kayacam uyuyan cpcugn agirligi hareket kabiliyetimi siz dusunun yeter ki o xocuk tek.koltukta oturmasin Allah im naisp etsede artik bende rahat etsem 34 yildir.ayagim yerden kesilmedi yil 2025.cpcukla zor oluyo gelip giderkrn bu sebeple geriliyorm bide otobusfen inme.zldlugi.

Cocuga nasil kinlenmisse eli kirilasica kadin cocuginuza vurmus pislik 

0 oy
(2,603 puan) tarafından

Ben hayatta otobüsle çocuk tasiayamam zaten bebek arabasini zor kullaniyorum bugün mahallede gezdiririm dedim kedimiz kayıptır onu arayalım diye evelerde tepede boyle aman aman birak bin pişman oldum parka bile araba ile giderim bırakırım biryerde oyle gezdirririm.

(3,482 puan) tarafından

En iyisini yapiyosnz imkani olan neden otobuse biner ki cile resmen ayakta kirk tane adamla cocukla binmek ayri cile otursan boyle sacmaliklar ayri cile bide onca kalbaligi yararak inmek ayri cjle otobus beklemek ayri cile yani durumu olupta kullanmayan varyemezdir.

Piknik istiyo.oglm at yok araba y9k bilmiyom ya insaallah nasip olur

(2,603 puan) tarafından

Bence ben valla bebek olmasa bile kendi aracinla heryere gidiyorum araç esimdeysede taksi ile gidiyorum uzun süre oldu otobüse bilmeyeli kartım bile yok ama çocukla gene yemin ederim ben rezil olurdum a arabayı sokamazdim içemedim birde milletle çingene gibide kavga ederdim 😅

(3,482 puan) tarafından

Sorma.ya sinirlerim geriliyo susunca daha cok kpnusuyolar 

0 oy
(135 puan) tarafından

Ayakta bekleyen yaşlı hamile engelli hasta ise çocuğun  oturmamali saygıyı öğrenmeli diye düşünüyorum bir kere yaşlı amca bindi dolmuşa kadına çocuğunu kaldırmasını söyledim parasını verdim dedi kac para istiyorsun ben sana veriyim çocuğu kucağına al dedim 

Ayakta duran kendi babası tanıdığı olsa da çocuğu rahatça oturtabilecekmiydi?

Otobüste gençler biri kulaklık takıyor  biri kitap okuyor yer vermemek için ayıp bunlar 

Bu arada benimde iki cocugum var 1 yas ve 4 yas 

Ben 1 yaşı kucağıma alıp öbürünü demirden tutturup yer verdiğimi bilirim

Digergamli olmak gerek 

(3,482 puan) tarafından

Yasli diger kisildr haric dedm ki zatrj oglmda hasta sufekli surekli.biktim.zafen ayakyz gitmektdn o hengamdden sizin kadar bende biliyotm yaslo hamile per perisan olana yer veriyorm.

Ben dua.istedim sadeece artik gitmiyo 

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 471 göst.
23 Haziran 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 122 göst.
2 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Canparcam (263 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 613 göst.
0 oy
13 cevap 651 göst.