+2 oy
636 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (97 puan) tarafından

Ben çocuğum 2 yaşına gelince emzirmeyi kesmiştim. 1 sene oldu hala süt dolduğunu hissediyorum. Sıkınca geliyor. Sağ göğsümde ağrıyla uyandım 2 gün önce. Dokunamıyordum şişmişti. Meme cerrahisine randevu aldım. Doktora geldim bugün. Bana diyorki varken niye kesiyorsun kendiliğinden kesilene kadar emzirmen lazım 4 yaşına kadar gelirse 4 yaşına kadar emzirmen lazım diyor. Ben şuan kesilmesini istiyorum sürekli ağrı yaşıyorum şişip duruyor sütte zaten peynir kesiği gibi kokulu ve yağlı geliyor dedim. Yok diyor gerekirse şuan sağ ver diyor. Boşaltmak içinde sürekli sağman gerekiyor diyor. Sürekli sağsam ben şuan sütüm o kadar çok artar ki. Kesemem daha 27 yaşındasın gene doğurursun diyor normal mi bu doktor arkadaşlar

31 Cevaplar

+4 oy
(3,701 puan) tarafından

Ay tobe estagfurullah ne doktorlar var ya sanirim bu devirde insan kendinin doktoru olacak baska yolu yok mevsimi gecmek uzere varmidir bilmiyorum ama lahana al hasla yapragini gosgune kapat suyuyla birlikte sutun cekilir bildigim yontem bu yine bilen arkadaslar yazar ya da baska doktora git 

-Reklam-
+1 oy
(1,713 puan) tarafından

Sütü olmadığı için zorlaya zorlaya bebeğini anca 2 ay emziren ben şaşkınlıkla okuyorum hay maşallah 

Konuyla ilgili doğal olarak bilgim yok bu yüzden maşallah demeye geldim 😆

(22,010 puan) tarafından

Kız maşallah deme de kesilsin bari arkadsin sütü 🤣🤣 

(1,713 puan) tarafından

Ahahaaha aşkım benim nazarımda değmez yaa 🤣

(22,010 puan) tarafından

Tüh kadincagizin belki bı şansı olurdu🤣

+1 oy
(5,383 puan) tarafından

Yahu ne sacmaliyo o doktor. Iyi 10 yasina kadar sut var emzir o zaman. Tamam bende cocugun biraktigi zaman birakilmasindan yanayim. Iki cocuguma da oyle yaptim biri 27 aylikti birakti. Biri de tam 2 yasinda girdi birakti daha 1 hafta oldu birakali dusun. Yani suan senin cozumun sagip vermek degil(1 senede yapisi bile degismistir) sut hormonunu dengeleyecek bi ilac vermesiydi. Baska doktora git bence.

+1 oy
(5,661 puan) tarafından

hiçbir böyle bir şey duymadım 4 yaşına kadar emermi hiç çocuk yeniden bebek olursa sütün hazırmı olsun diyor yani saçmalamış bence başka doktora git sen 

+1 oy
(1,329 puan) tarafından

O doktor sacmalış 2 yaşına gelince kesin diyorlar ama burda anne karar verir ben kızımı 2 yaşına kadar emzirmek istiyordum ama 14 aylıkken bıraktı zaten sütüm de az olduğu için ilaç kullanmadim bile kendiliğinden kesildi sürekli sağım yaparsan vücudun süte ihtiyaç olduğunu düşünür ve süt üretimine devam eder ikinci çocuğun olsa zaten doğumdan sonra yine sütun gelir yani saçmalık ben kullanmadım ama kesilmesi için ilaç varmış başka doktora git bence o ağrıya dayanmak zor bide nane sütü azaltır diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum bazı doktorlar uğraşmamak için başından gönderiyor sağlık ocağına gitsen bile ilacı verir 

+1 oy
(395 puan) tarafından

Biz ulkecek hiç iyi değiliz 🙄

+1 oy
tarafından

Dr olduğuna emin miyiz? 😀😃🙂

Sutten kesme sonrasi süt yigilmasi ve mastit olma ihtimali malesef ki yüksek.  Bende 2 de biraktirdim bi anda hatta bendede yığılma oldu ama öyle sagmalar uzun uzun yapmadım mantığına kuralına uygun miktarda ve mastiti önleyecek şekilde uygulamalar sütü azaltmaya yönelik uygulamalar yaptım.  

Bide su gibi bisey hatta ph ı düşük  olan sutun daha neyini vereceksin bilmiyorum. Git çocuğa su ver daha iyi şekerli su artık o

tarafından

Sana tavsiyem şimdilik göğsün  şişti ya hafif sağ rahatlayana kadar ortalama yarım çay bardağı gibi bisey genelde sabah erken saatlerinde oluyor bu ağrı yığılma sabah sagdin diyelim gün arasında yine az bisey sağ ama sık sık buz koy tekrar yigilmadan  öğlen sağ yatmadan bidaha sağ ama sürekli buz koy iki sagma arasına.  1 hafta böyle yap 1 hafta sonunda sabah kalk az sağ gün boyu saat başı yada 2,3 saate bir buz koy akşam sağ   bikkac gun sonra bu sefer sabah sağ  gün aşırı buz koy akşam yatmadan buz koy yat uyu sagma . 

Artık sabah sıkışma hissedersen buz koy sagma bol bol kompres yap bu sefer sagmalar arası 2,3 güne bir çok çok az olsun miktarı sonra sonra sagmayi bırak buz koy sürekli. Böyle böyle arayı esnek belki haftada 1 yada belki hiç ihtiyacın kalmayacak. 

Mutlaka buz koy ama aşırı sıcak duş alma duştan çıkınca mutlaka buz koy . 

Ben bu şekilde ağrısız ve mastitsiz geçirdim.  

Öneririm.  

Ama sıcak su torbası koyma koyarsan üretim tetiklenir ağrıyorsa buz koy. 

Buzdolabı poşetlerini su doldur 3,4 tane iki iki al koy göğsüne dönüşümlü olarak bak nasıl geçiyor süreç 

+1 oy
tarafından

Ben 22 aylık kestim de 2 ay daha emzirip burasaydın dediler ☺️ direkt bıraktırdın büyük ihtimalle emmeyi. Genelde sütün çekilmesi için kademeli bırakma öneriliyor böylece süt gelmiyor. Ben oğlumda öyle yaptım 1-2 hafta içinde tamamen çekildi sütüm.

+1 oy
(22,010 puan) tarafından

İyi de emzirirsen yıllarca gelir. Ömür boyu emzirelim o zmn. Ben de ilk çocuğumu emzirdigimde 7 8 ay sonra bile süt geliyordu. Çok az da olsa sütüm geliyordu yani. Öyle hemen kesilmiyor süt . Başka doktora danis bence sen . 

+1 oy
(3,792 puan) tarafından

Bir doktorun böyle bir şey demesi çok ilginç çünkütabi ki hormonlar da onemli ama bebek emdiği surece sutun gelme ihtimali çok yüksek 10 yaşına kadar emziren var ne yapacağız okula gitmeden önce 2 firt çekip öyle mi gidecek. Ayrıca emzirip emzirmemek annenin inisiyatifindedir. Ben emzirmek istemiyorum diyip hiç emzirmeyen arkadaşlarım var benim. Bence başka bir doktora gidin

+1 oy
(5,754 puan) tarafından

Süt kesilmesi için hap var canım içinde iki tane ben kestigimde onu kullanmıştım.

+1 oy
(21,970 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Doktor kafayı yemiş olmalı üç yaşında çocuğu neden tekrardan emziresin ki her şeyi geçtim dört yaşına kadar emzirsen memeler göbeğine gelir 

+1 oy
(14,214 puan) tarafından

İlaç var al eczaneden kesilsin dr da yani yok okula gönder emzirip

+1 oy
(4,361 puan) tarafından

Ne alaka ya . Kur an Kerim'de bile 2 yaş sınırı var. Süt kesilene kadar ne demek .var bide onun ilacı kuzenimin çocuğu karnında ölü doğmuştu günlerce sütü gelddi kadın doğumcu bir hap verdi sütü kesildi

Ne alaka bitene kadar emzirmek

+1 oy
(645 puan) tarafından

Ne bicim bir doktormus o ya hemen baska bir doktara git 

(645 puan) tarafından

Saglik ocaginda bile ilac yazarlar sana kesilmesi icin 

+1 oy
(1,144 puan) tarafından

Emdikçe süt gelir ki zaten bitmez o süt. Askere gidene kadar emzir o zaman. Askere gidince mecbur bırakır 😂

0 oy
(4,859 puan) tarafından

Oldu, okulda teneffüste de emzirmeye gidersin artık. 

Bu nasıl bir tıbbi yorum. Oğlumda parmak emme alışkanlığı vardı o yüzden 30 ay emzirdim doktorun önerisiyle. Ama o bile daha uzatma bitirebilirsin sana da çocuğa da zararlı fazlası dedi.

Belki sağma ile ilgili hata yapıyor olabilirsin. Az az sağım yapacaksın. Tamamını sağarsan tamamı dolar. Anne sütü sağdıkça gelir, çok sağarsan çok gelir. Daha da bitmezse ilaçla azaltabilirsin ama dilerim gerek kalmaz.

0 oy
(6,011 puan) tarafından

Gerçekten herkes doktor olmamalı ya ne yani okula gidene kadar gelirse o zamana kadar emzircen mi 🤣 bende dolu dolu sütüm vardı 2 yaşında kestim yemiyordu çünkü başka bı şey sadece meme diyordu . Göğsünü sağma sagarsan devamı gelir canım lahana yaprağı koyanlar oluyor denemedim ama araştırıp dene 

0 oy
(1,471 puan) tarafından

Online eğitimlemi doktor olmuş acaba😁

Eczanelerde bunun için hap satılıyor.ablam kullannıştı.öyle kesilmişti.

0 oy
(4,454 puan) tarafından

Dört mü kafayı yemiş o doktor bozuntusu 

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 525 göst.
11 Haziran 2024 Diğer kategorisinde 2801 (863 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,403 soru

23,896,984 cevap

322,102 kullanıcı

...