+4 oy
465 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,549 puan) tarafından

2 gündür kaynanamlarda kalıyoruz eve doğalgaz takılıyor. Belki bu gün de kalabiliriz belli değil her yer toz toprak içindeymiş eşim o yüzden kalmamızı istedi burada. 

Bebeğim 6 ay 1 haftalık henüz ayaklarının üstünde dik duramıyormuş sorunu mu var diyor. Kayınbabam da kendi sütünü vermedin ondan öyle diyor. Kayınbabana ben de istemez miydim kendi sütünü vermeyi olmayınca olmuyormuş diyor. Görümcem de keşke verseydin dedi ben de sen doğru kendininkine ver benimkine karışma dedim. 

Kaynanam da keçi sütü ile büyütmüş çocuklarını bu arada biri 3 yaşında yürümüş

Eşim de bunları söylerken yanımdaydı onlara hiçbir şey söylemedi. Zaten ondan yoruldum artık yürümüyor onunla. Kafamı toplamaya çalışıyorum. Boşanmak istiyorum ondan. Beni kendinden çok fazla soğuttu. 

Birazdan kalkarlar dün kahvaltı yapılırken görümceme yardım etmiştim bu gün yardım da etmeyeceğim. Tosun toprağın içi de olsa gidicem evime. 

11 Cevaplar

+4 oy
(5,764 puan) tarafından

Hemen herkesin yaşadığı şeyler. En eğitimli en anlayışlı ailelerde bile oluyor. Herkesin, özellikle de kayınvalidelerin muhakkak yapacak bir yorumu var. 

Oğlum 4200 doğdu, ülke ortalaması için yüksek bir kilo ama kayınvalidem biraz minyon sanki benimkiler 5-6 kilo doğdu demişti 😂 O zaman elime silah alıp tak diye vurasım geliyordu ama şimdi gülüyorum bak. Sen de böyle olacaksın. Normalde peeh deyip geçeceğin şeyler doğumdan sonra çok rahatsız edici oluyor. İnsan içinden diyor ki ben nelerle uğraşıyorum insanların yorumlarına bak.

Eşinle bunlar dışında sorunun yoksa boşanmayı düşünme. Bunlar gerçekten geçip gidiyor. Sen de bordo bereli olup gücüne güç katıyorsun bu dönemde 👌💚

(1,549 puan) tarafından

Kızım 3 buçuk kilo doğmuştu. Kaynanam bu küçük ben kocanı 6 kilo doğurdum diyordu. Normal doğumla bir de. Söyledi 10 şey den 9 u yalan 1'i şüpheli

(5,764 puan) tarafından
+1

Doğru da olabilir kayınvalidem hakikaten 5-6 kilo doğurmuş hepsi hastane doğumlu kayıtları var. En zayıf eşim doğmuş 4200. Onu hiç anlatmıyor 😂 Bebekleri şişman doğduğu için yoğun kanaması olmuş hastanede yatmış günlerce. O sırada emzirmelerde hep zorlanmış. Sütü azalmış. Süt gelsin diye pekmezin içine kuru soğan doğrayıp kür yapmışlar 😏 Bunları hiç anlatmaz ama 😂 Eşimin rahmetli anneannesi anlattı hep. Fırıncı küreği gibi çocuk doğururdu ebeler ona fırıncı derdi diye 😄

Hiçbir şey bizim bildiğimiz gibi değildir emin ol. Elleme o mukayese etsin dursun. Ona da bu lazım. Sen yoluna bak çocuğuna odaklan. O zayıf bir karakter, sana zorbalık ederek besleniyor ama sen zayıf olup onu besleme. Zorbaya hizmet etme. Karşılık ver altta kalma demiyorum, görmezdrm gel. Onun kulvarına inme, inersen kendin de ona benzersin. Saysın saysın gitsin he de sen. 

(9,083 puan) tarafından
+1

😂😂 senin dogurdugun buyuttugunu de goruyoruz diyebilirsen kapattirirsin cenesini. senin buyuttugun dogurup bakdinda aha bukadar adam olabilmis diyebilme cesaretin varsa daha agzini acamaz kaynana kayinpeder

-Reklam-
+3 oy
(1,889 puan) tarafından

Ya şu cahillleri takmayın kafaya yazık vallahi. 6 aylık bebek değil ayaklarının üstünde durmak, ancak oturabiliyor. Sen ağzının payını veremedin mi? 

(1,549 puan) tarafından
+1

Vermez olur muyum. Verdim. Cahilliği çok sinirimi bozuyor. Sözde 6 çocuk doğurmuş . Kendi bakmamış çocuklara çocuk baktırmış. 

+1 oy
(24,577 puan) tarafından

Boşver ne takıyosun yalnız değilsin bu konuda merak etme eminim ki bir çok kişi bunu yaşıyor özellikle de mamayla büyüttüysen çeneleri asla durmaz benimkiler de öyleydi çünkü mama içtiği için şunu bunu yapamıyor şunun çocuğu yapıyor seninki daha yapmadı mı bu çok küçük kaldı falan diyorlar hatta ama umrumda değil her çocuğun gelişimi bir olmaz deyip susturuyorum ben onlar anca bundan anlıyorlar çünkü

(1,549 puan) tarafından

Hepsi boş insan

+1 oy
(23,667 puan) tarafından

Böylesine edepsiz olacaksın aslında ama neyse ne demek kendi sütünü vermedin evet var süt ben ondan esirgiyorum dimi deyip dalga geçmek lazım bebeğin zamanını hatırlamıyorlar yahu benim oğlum şu an 3.5 yaşında 14 ay civarı yürüdü biliyorum ama konuşma tam n zamandı ben iki sene önce olanı hatırlamıyorum maşallah onlarda ne hafıza var otuz sene önce doğurdukları çocuğun şu zamanda şunu yapıyordu diye hatırlıyor çoğu uydurmasyon tabi

Altı aylık bebekten beklenen yavaş ek gıdaya geçmektir bir de oturma 

(1,549 puan) tarafından

O kadının yüzünü bile görmeye tahammülüm yok hiç. Yalancının önde gideni o

+1 oy
(1,744 puan) tarafından

Oğlum 33 haftalıkken 2015 gr erken doğdu, ilk 6 ay mama destekli anne sütü yanında keçi sütü içti.

Gelişimi normal doğanlara nazaran 1,5 ay geç olmasını zaten bekliyorduk bu yüzden konuşan herkesi susturduk. Ama benim evladım da günü geldi oturdu, günü geldi ayağa bile kalkmayı bilmiyorken yürüdü. Yere düşse kalkamaz ama kaldırınca yürürdü. Şimdi kalkmayı da öğrendi ve inanır mısın hiç kendi başına sağa sola dönmedi.

Dönmesini bekledim, oturdu. Kalkmasını bekledim, yürüdü. Hatta koşarak yürüdü. Şimdi kelime söylesin diye beklemiyorum, belki direkt konuşur.

Her çocuk kendine has.

16 aylık bu arada. 

(1,549 puan) tarafından

Benden 2 hafta önce doğum yapmış biri var onunki duruyormuş ayaklarının üstünde. Her bebek asla bir değildir. Yengemin ikizleri vardı biri en eklemeye başladığı diğeri 3 ay sonra emekledi. Kaynananın da ikizleri var biri erken yürüdü diğeri 3 yaşında yürüdü der. Bir de bana 6 aylık bebek neden ayaklarının üstünde dursmıyor diyor. Dediğinde mantık bile yok. Takmamak lazım ama ondan nefret ediyorum bazen durduk yere sesi aklıma geliyor midem bulanıyor

+1 oy
(2,764 puan) tarafından

Pek bilir ben hiç emzirenedim iki bebeğimde 11aylikken yürümeye çabaladı ...eltiminde bebeği var benle aynı emziriyor  çocuk oturmuyor bile... anormal mi olmuş oluyor her Bebek farklı 

(1,889 puan) tarafından

11 aylık bebeğin oturmamasi anormal ama

(1,549 puan) tarafından

Benim bebeğim 3-4 saniye oturuyor düşüyor sonra. Desteklerinizi oturuyorum şu an. Onun oğlu 3 yaşında yürümüş anormallik onda var. 

+1 oy
(1,741 puan) tarafından

Ay bı bitmedi gerçekten yaa dönüyor mü emekliyor mu baba dedi mi yiyor mu emiyor mu valla fenalık geldi sanki işleri güçleri yok bizim bebelerin gelisimlerine kendilerini adamiş insanlar bı anneye bı kere emzirmekle ilgili sorular mahrem olmalı ya ayıp görülmeli bu kadar pervasızca konuşulmamalı 

(1,549 puan) tarafından

Gel de bu cahillere anlat onu

(1,741 puan) tarafından
+1

Anlatamazsin o yuzden kulak tıkamak lazım cahille tartışmaya girmicen canım. Geçenlerde hiç tanimadigim bı karı koca biz arabada otururken bebeğime mama veriyordum cama yaklaşıp bebeğimi sevdiler sonra adam mama mi o dedi tiksinir gibi bakarak ah ah dedi mama vermesene bizimde torun var hala emiyor dedi yaşlılar bide ne diyeyim hayret ettim oturup şimdi bu dedeyle memelerimi mi konuşayım sanki çocuğuma zehir veriyormuşum gibi beni kınayip gittiler tek yaptığım şey eşime arabayı çalıştırmasıni söylemek oldu 

+1 oy
(6,332 puan) tarafından

Bizde erkekler hiç öyle lafını etmezler kendi sütun falan . Bazılarında edep de yok

(1,549 puan) tarafından

Ben edepli bir erkeği tanımadım. Çevremde yok sanırım

0 oy
(1,826 puan) tarafından

Niye canını sıkıyorsun ki lafını ver geç hemen hemen bütün Kaynana kayınbaba böyle karışması doğru mu kesinlikle değil sen doktorun dediğine bak onun dışında herkese kulağını kapat canını sıktığına bile değmez kızıma hamileyken başladı benim sorunum düşük tehlikem vardı geldi annem baktı bana kaynanam hiç umursamadi bile sandalye getir şunu getir hiçbirini de yapmadım kalk kendin al dedim gittiğim doktora bile karışmaya çalıstılar ben ilçede oturuyorum ilçede ki doktora gitmeyi tercih etmedim sağlık ocağına gittim eşim olmadığı için kayınbabam götürüyordu kaynanam da geldi ebe ne anlatıyor diye kapımı dinledi gördüm dinlediğini yani sonra erken doğum riskim vardı misafir geldi kötü olduğumu gördüğü halde yardım etmedi misafir yardım etti dedi çok kötü oldun hamilesin hakkını helal et ertesi gün yine misafir geldi eşim kızdı biliyorsun durumunu diye sonra erken doğum olduğu halde ben 41 haftalık doğum yaptım kayinbabam git sezeryanla alsınlar bir türlü doğmadı dedi daha neler neler anlatsam roman olur ben de kızımı mamayla büyüttüm çok şükür sağlığı da yerinde herkesin başında var yani takma kafana 

(1,549 puan) tarafından

Bende hamileliğimde benzer şeyler yaşadım. Az çok anlıyorum seni. Hakkımı asla helal etmiyorum. 

(1,826 puan) tarafından

Eşinle başka sorunların yoksa bunun için de boşanmayı düşünme zamanla anlıyorlar kimin haklı kimin haksız olduğunu 

(1,549 puan) tarafından

Birçok sorunum var onunla

(1,826 puan) tarafından

O zaman birşey diyemem canım o kararı senin vermen lazım 

0 oy
(2,831 puan) tarafından

Bebekler zaten 6 aydan önce ayakları üzerine bastirilmamali. 6 ayı dolmuş bir bebekte desteksiz oturma varsa ancak bastirilabilir. Kas gücü gelişmemiş yani desteksiz oturmayan bir bebekte ayak bastırmak yürüyüş bozukluğu kemik eğriliği ne zemin hazırlar. Kaynananızla bu şekilde bilgi verin. Anne sütü de mama da olsa bebeğin kas gelişimiyle alakalı bir durum bu. Kaynana, görünce bunları geçin. Araştırarak bilgi verin doktorunuz en doğru bilgiyi verir. Erken süreçte henüz bebeğiniz zaten. Bu kadarlık bir bebekte sadece destekle oturma beklenir. Destekle oturuyorsa yeterli. 

(1,549 puan) tarafından

Teşekkür ederim

0 oy
(4,876 puan) tarafından

Ah ahhh bunu yaşamayan var mıdır acaba? Pisirik koca heekesin derdi canim. Biz ikimizde iki üniversite mezunuyuz eşim fizik mezunu güya ben bilimsel olmayan biseye inanmam derdi. Kızımı bı doğurdum anası b.kum faydalı dese çocuğa sürecekti  nerdeyse. Neler neler ... Tası tarağı topladım bosaniyorum dedim ağladı yalvardı anca öyle biraz yola geldi. Ki gerçekten de böyle susa susa soğuttu beni. Eski sevgim saygım guvenim yok. Yalnız değilsin Allah yardımcın olsun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 248 göst.
4 Haziran 2025 Moda kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,422 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 313 göst.
2 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde 2516 (2,236 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 234 göst.
8 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Hayat devam ediyor (829 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 368 göst.
26 Şubat 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,425 soru

24,098,816 cevap

332,259 kullanıcı

...