+1 oy
600 göst.
Diğer kategorisinde (803 puan) tarafından

Kızlar geçen hafta kaza yaptık arabamız perte çıktı. 34 haftalık da hamileyim. Köyde oturuyorum. Doğum başladığında sancılarım sıklaştığında sizce ambulans çağırmalı mıyım? Yoksa taksiyle mi gitmeliyim. Ki gece olursa taksi bulmak biraz sıkıntı oluyor. Bu ara aklıma çok takılıyor. Eski post larda birisi doğum için ambulans çağırmış. Kızmışlar. O yüzden sormak istedim ne yapmalıyım? 

21 Cevaplar

+4 oy
tarafından

Tabikide ambulans çağır canım Allah korusun bisey olur yolda doğum başlar falan 

(1,741 puan) tarafından
+2

Ya ne demek acil değil öyle şey mi olur tabiki ambulans çağır. Ben evde sancılari son ana kadar beklenmesinide doğru bulmuyorum acil müdahale gerekebilir tansiyonun yükselebilir bebeğin pozisyonu değişebilir kalp atışı yavaslayabilir kordon dolanabilir suyu bitebilir birsuru risk var doğumda öyle şey mi olur ara tabiki ambulansı 

(9,082 puan) tarafından

dogum acil de zart diya aninda da dogurulmazki sanci baslayinca. millet dusunu musunu alio giyinio kusanio evini sin toparlioda gdio. zart diye agri olmaz sanci olmaz bebek sakkadanak da cikmaz. kaza gecirmissiniz gecmiolsun. bir sorun olsa zaten bakmislardir bebege sorunlu durum olsa seni kontrolde tutarlardi. haliyle dogum icin ambulans cagirmak tabiki sacma degilmi? oyle aninda cikmiyorki bebek. he ekstra bir durum olur zaten dr der sana su belirtiyi gorur gormez ambulans cagir diye. oyle filmlerdeki gibi yolda arabada dogurmak olmuyorki

(803 puan) tarafından

Arkadaşım hastanenin kapısında araba da doğurdu  😅 yetişemedi yani. Her an her şey olabilir. Yolum da uzun 40 dakika. Örneğin suyum gelse ambulansla gidiyor olsan müdahale ederler 

(1,741 puan) tarafından

Valla öyle diyorsunuzda gayette zart diye yollarda doguranda var bıkac arkadaism var öyle şakkadanak doğurdu. Bı ters durum olup sezeryana zor yetişen tehlikeye giren kötü şeyler yaşayan Allah korusun oluyor bunlar. Ha ben kendim 9 saatin sonunda doğurdum hiçbir belirtim yoktu ama herkesin bir olmuyor doğum riskli bir durum herşey olabilir 

(508 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Yengem de hastanenin kapısının önünde girerken  doğurmuş yeğenimi :) amcam hasta bakıcıların  yakasına yapışmış bir an doğunca çocuk   düsmus öyle zart diye üçüncü doğum olduğu için galiba hatta haberlere çıkmışlar :) amcam hasta bakiciya karım doğuruyor bir şey verin diye koşmuş arabadan inerken onlarda yürüsün gelsin demişler hemen doğum mu olur demişler ,tekerlikli sandalye sedye herhangi birşey vermemişler ,birden yürütürlerken doğmuş bebek o an hasta bakıcıların yakasına yapışmış amcam da ,ama bazı doğumlarda saatlerce sürüyor yani bu olay kişiye göre değişir ya o an ki durumuna bağlı canım suyun gelirse yada ağrın çok olursa ambulans cagir ha yavaş yavas sancı olursa taksiyle gidersiniz 

-Reklam-
0 oy
(1,522 puan) tarafından

Bence duruma göre karar ver. Şimdiden karar verme. Çok ağrın varsa ambulans çağırabilirsin. Yoksa bebek hemen gelen bir şey değil 

tarafından

O sırada ağrım yeni başladı deyip ambulans içinde doğuran tanıdığım 😂 her doğum bir olmuyor ağrı da öyle 

0 oy
(1,867 puan) tarafından

Doğum öyle pat diye olan bir şey değil, bence ambulans çağırmaya gerek yok. Zaten doğum sancısı geldiğinde anlarsın. 

0 oy
(1,357 puan) tarafından

Ben ambulansla gitmiştim tabi ki ambulans 

0 oy
(4,438 puan) tarafından

ambulans acil durumlar içindir, doğum da acil bir durumdur. tbaii ki çağır. 

0 oy
(857 puan) tarafından

Çağır canım kızacak bir şey yok. Ben ilkinde korkumdan suyum geldi kendimi banyoya attım ambulans çağırdım. Yarım saatlik yola bir de düşün. Nolur nolmaz Allah korusun sen riske atma 

(803 puan) tarafından

Benim yolum da 40 dakika :(

0 oy
(1,650 puan) tarafından

Korku panik yaşayanlar çağır demiş, sakin karşılayanlar gerek yok demiş.

Bence bu durumun vehametinden ziyade oturduğun yerle alakalı.

Benim suyum geldi, arabanın içine kadar aktı hep ama 5 gün sonra doğurdum. İkinci gebelikte de suyum gelmeden 12 saat sancı çektim çatalda patlattılar. Hastaneye gelene kadar ara ara sancı çektim.

Şimdi ilk doğum hep ürkütücü oluyor, bilmediğin için kendini bilenlere emanet edince rahatlarsın. İkinci veya daha sonraki doğumlarda neyin ne olduğunu bildiğin için çağırmaya gerek duymayabilirsin.

Bunları düşünme, gebeliğin tadını çıkar. 

(15,031 puan) tarafından

Benim ikinciydi mesela sezaryen ilki suyum gelince acil gittik çünkü bebeğin aşağı inmesi büyük risk olacaktı 

(1,650 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Aynen böyle durumlar da oluyor. Duruma göre hareket edilir yani önceden düşünüp niye kendini paralayasın değil mi?

(803 puan) tarafından

Kendimi paralamak değil de önceden ne yapacağımı bilmek daha güvende hissettirir diye düşündüm. Eski postta da bazıları kızıyolar demiş

(9,082 puan) tarafından

belki hic sancin gelmeyecek. ben 40+0 da sabah dus aldim sacimi duzlestirfim makyajimi yaptim normal son gun muayene k trol randevuma gttim. doktor bebis buyumus hadi alalim artik dedi suni sanci ile. bi anda hooop digumda huldum kendimi😂 dogum cantami vazileri esyalari babamla esime tel ettikde getirdiler. yani oyle aman aman planlar yapmaya onceden nappicagimi bilim demeye gerek yok hersey anlik spontane gelisiyor sen ne plani yaparsan yap😂

bebekde oyle acil gelen bise degil. sancin olunca girersun dusa bi guzel yikanir paklanir hazirlanirsin doguma. ustunu giyer evinide nolur nolmaz diye toplu birakir cikar gidersin doguma. oyle aman aman zort diye bebis digmazki aninda filmlerdeki gibi

0 oy
(6,795 puan) tarafından

O anki duruma göre değişir bence ağrın çok  olur suyun gelir Nisan gelir mutlaka o zaman ambulans 

0 oy
tarafından

Canım öncelikle ilk dogumun olacağı için tecrübesizsin korkman önlem almak istemen çok normal doğum sancının nasıl başlayacagını zaten anlarsın o an yerinde duramazsın önce tansiyon aletinle tansiyonunu ölç 15 üzeri çikarsa saniye bekleme ambulansı ara tansiyon yükselmesi ciddi bi durumdur eğer tansiyon kanama gibi sorunun yoksa o anın durumuna göre karar verirsin şimdiden bunu düşünüp strese sokma kendini

(803 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım.. Şimdiden yolu çizmek daha güvende hissettirir diye düşündüm 

tarafından

Fakat hiçbirşey bizim planladıgımız gibi gitmiyor kendi doğum anım mesela su gelmesi ile başladı 15 dakika boyınca hiçbişey yoktu hastaneyi aradım ekip hazırlanmaya başladı doktorum evinden yola çıkmıştı eşimi gelmek üzereydi hazırlanıyordum 15 dakika sonra acil duruma dönüşmüştü eşim tam o sırada gelmişti yoksa ambulansı arayacaktım ilk hamileliğin olduğu için bazı şeyleri kestiremiyorsun tabiki önceden plan yapmak istiyorsun ama anlık gelişen şeyler yüzünden planladıgın gibi olmuyor bszı şeyler sen 3 alternatif ayarla kendine ambulans taksi ve eşin eğer kiralayabiliyorsa araba kiralasın 1 ay için duruma göre o an  hangisi uygun olursa ona göre karar verirsin

0 oy
(15,031 puan) tarafından

Ben de 36 haftalıktım arabamız darma duman oldu elhamdülillah bize bir şey olmadı. Eşim arkadaşından aldı arabayı. Kontrollere de öyle. Bir saatlik mesafedeydi hastane

Doğum su gelme şeklinde kanama şeklinde başlarsa acil durum. Yalnız sancı ile başlarsa zaman oluyor. Sakin ol. Bir şekilde gidersin. 

(803 puan) tarafından

Kanama şeklinde başlarsa derken? Oluk oluk kan mı akıyor bi anda 

(15,031 puan) tarafından

Yok canım nişan sonrası adet kanaması gibi kırmızı renkli kan gelebilir

(803 puan) tarafından
+1

He pıhtı gibi lekelenme gibi . Tamam canım teşekkürler

0 oy
(11,473 puan) tarafından

Ben 2 doğum yaptım iksinede ambulans çağırdım iyikide ambulansla gitmisim

0 oy
(101 puan) tarafından

Ambulans çağırdığınizda hastane seçemezsiniz.  Devamlı gittiğiniz doğum yapacağınız bir yer varsa taksi çağırın. 

tarafından

Hastane seçebiliyor. Takipli olduğu hastaneyi belirtelek. Ben öyle yaptım hastaneyi aradılar müsaitlik durumunuz nedir takipli hastanız bizde diye.

(803 puan) tarafından

Teşekkür ederim 🤗

tarafından

Sen istersen her ihtimale karşı bi araştır belki ilden ile değişiyordur. Davranışları 

(101 puan) tarafından

Ambulans o an en yakın boş olan hastaneye yönlendiriliyor. Ben özellikle sormuştum. Doğumunu her hastane yapamaması na rağmen öyleymiş.

tarafından

Bende öyle olmadı bilemiyorum. Ben belirttim arayıp bilgi aldılar hatta boş mu diye. Belki ile göre değişiyordur.

0 oy
tarafından

Ben taksiyle gittim 2 dk anca sürüyordu yol ama ambulansla başka hastaneye gönderdiler. Böyle durumlarda kendileri bile ambulansla gidilmesini tercih ediyor kendi imkanım olsa da o şekilde gönderdiler. 

(803 puan) tarafından

Benim yolum 40 dk var o yüzden ambulansa emanet etmek istiyorum kendimi

tarafından

Çağırabilirsin canım beni başka hastaneye gönderdiler 45 dklık yol. Doğumum ertesi gün oldu ona rağmen bir şey diyen olmadı

0 oy
(5,727 puan) tarafından

Tabiki cagirmalisin ambulans ne icin var. Kizanda insan degilmis onun isi hasta tasimak hasta ayiklamak degil.

0 oy
(555 puan) tarafından

Ambulans çağırmalisin

0 oy
(621 puan) tarafından

Ambulans çağırdım yine öyle yapicam arabamız yok çünkü 

0 oy
(2,496 puan) tarafından

Ben ambulansa binmekten ambulans sesinden korkup iyice strese gireceğim için eşime hep söylerdim taksi ile gıderız ederız sakın ambulans çağırmak yok dıye öyle de oldu taksi ile gittik orası sana kalmıs kendini nasıl iyi hıssedersen öyle yap

0 oy
(1,053 puan) tarafından

Dün eltimin de sancıları tuttu. Ambulans çağırdı. Ambulansla gitti hastaneye. Benimde doğuma 10 gün var. Bence sancılarım olursa düzene girerse ambulans çağırdı gideceğim. En azından müdahale ederler belki ambulansın içinde

0 oy
(15,557 puan) tarafından

Kim demiş kızıyor diye 

Eşimin kuzeni çağırmış kimse kızmamış 

Kaynım ambulans da sağlıkçı çoğu kez gideriz demişti 

0 oy
(1,800 puan) tarafından

Bunu en iyi sen bilirsin benim sancım gelmedi 40 haftalıkken gittim doktor 1 hafta daha bekleyelim dedi bekledik yine gelmedi evi topladım hazırlandım çıktık benim gittiğim hastane 1.5 saat sürüyordu kendi sancım olmadığı için sakin sakin gittik suni verdiler ama annemin komşusu evde doğum yaptı sancı gelmiş ama daha vakit var diye düşünmüş kaynanası doğum yaptırmıştı sonra ambulans geldi götürdü 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 151 göst.
26 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 1prenses_1prens (713 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 365 göst.
10 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Mryss (228 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 335 göst.
20 Ocak 2024 Diğer kategorisinde curious (1,160 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 186 göst.
25 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,469,403 soru

24,071,827 cevap