+1 oy
404 göst.
Diğer kategorisinde (1,629 puan) tarafından

Kızlar oğlum hasta doktor antibiyotik reçete etti akşam vermek için suyunu kattım normal enjektörle 5 mm verdim ama kutunun içinde antibiyotiğin kendi şırıngası varmış ve kilosuna göre veriliyormuş kilosuna göre 2.5 mm vermem gerekiyormuş yani ben farketmediğim için 5 mm verdim bişey olur mu kızlar ilacın ismi klemer oğlum 3 yaşında 

13 Cevaplar

+2 oy
(258 puan) tarafından

İnsallh birsey olmz canım olacgini sanmiyrum

(1,629 puan) tarafından

İnşallah canım yaa bir doz fazla vermiş oldum içim içimi yiyor 

-Reklam-
+1 oy
(1,669 puan) tarafından

Oğlun kaç kilo 

(1,629 puan) tarafından
+1

15 kg canım 

0 oy
(1,629 puan) tarafından

Kızlar bilgisi olan yok mı 

0 oy
(1,570 puan) tarafından

Bilmiyorum yan etki yaparsa acile götür 

0 oy
(1,704 puan) tarafından

Bende kızıma 5 ml veriyordum ama bize doktor o şekilde vermemi söylemişti birşey olmadı

(1,629 puan) tarafından

Aynı marka mı canım  normal antibiyotik 5 ml ama bu kiloya göreymiş 

(1,704 puan) tarafından

Dur canım bakim de öyle yazayım markayı hatirlayamadim 

(1,704 puan) tarafından

Klamoks Bid Fort muş ama doktor söylemedi şu kadar içir diye 

(1,629 puan) tarafından

Bazı antibiyotikler kilosuna göre oluyor canım daha önce onu da kullandık ama 5 ml veriyordum onu eczacı söyledi aslında ama iki çocuğumda hasta olduğu için bir sürü ilaç yazıldı eczacının dediğini unuttum ilacın kutusunu atacakken içinde şırınga olduğunu farkettim sonra hatırladım kilosuna göre olduğunu :(

(1,704 puan) tarafından

Kızım ne zaman hasta olsa bunu veriyor doktor o yüzden bilemiyorum yani zehirlenme gibi birşey olsa belli eder diye düşünüyorum kusma olurdu yine de gözlemle bı farklılık hissedersen doktora götürsün için rahat değilse acile götür diyeceğim de birşey yaparlar mı bilmiyorum 

0 oy
(5,370 puan) tarafından

Doktor nasıl kullan dedi?

(1,629 puan) tarafından

Doktor değil de eczacı söyledi aslında canım ama iki çocuğumda hasta olduğu için bir sürü ilaç yazıldı unuttum kutuyu atacakken içinde şırınga olduğunu farkettim eczacının  kilosuna göre veriliyor dediğini hatırladım 

0 oy
tarafından

Canım bende bir kere bozulmuş antipyotigi verdim rengi bozulmustu fark etmeden verdim bebeğim o kadar çok ishal olduki ertesi gün hemen doktora götürdüm ama bilmiyordum antipyotik bozulmuş doktor dedi çocuğa antipyotik gelmemiş başka yazdı eve geldimki rengi koyulasmis ama çok şükür o zmn bişey olmadı ishal hariç birde doktora götürdüm bol su ver ki vücuttan atabillsin

tarafından

Çok teşekkür ederim canım sağolasın bende işte dolaba koymadım aynı senin dediğin gibi aldım arka odaya pencerenin onune koydum öyle oldu ama daha tobe olsun öyle vicdanen rahatsız oldum neyseki bişey olmadı inşallah senide bişey olmaz sen yine dikkat et canım gece kontrol et .

tarafından

Kız bu ilaç kulanimi ayrı dert antipyotik helede 

(1,629 puan) tarafından

Ay şimdi baktım canım benim verdiğim 5 ml 30.40 kg çocuk kilosuna eş geliyor benim oğlum 15 kg :( çok canım sıkıldı ya ilk defa böyle bişey yaptım normalde aşırı dikkat ederim vereceğim saati dozu yazar dolaba asarım ama bu sefer ikisi de hasta olunca ilaç çok olunca kafam karıştı :(

tarafından

Reçetedemi öyle yazıyor canım . Ayy Allah yardımcın olsun yaa sende haklısın vallaha kafa kalmıyor kii inşallah da  bişey olmaz yaa sen bu gece takip et çocuğunu yinede ne olur ne olmaz keşke o an kussaydi benim kızım hep midesini bulandirir mesela hemen ilacı kusar seninde o an öyle ağzından geri verseydi şans eseri şuan bebeğin uyuyor mu 

(1,629 puan) tarafından

Zaten uyuyordu canım uyandırıp verdim su içip yattı hemen normalde öğürüyor antibiyotik verince ama uyuduğu için bişey yapması 

0 oy
(561 puan) tarafından

Yok olmaz canim

(1,629 puan) tarafından

Sabah akşam şeklinde yazılmış canım sabah ki dozu vermem gerekiyor mu peki şimdi iki doz vermiş oldum ya 

(561 puan) tarafından

Ne için verdi doktor antibiyotiği

Doz aşımı fazla değil vücudu tolere eder onu ama sabah diyelim verdin dozu asrın akşam da asilmamis normal dozdan devam edeceksin

(1,629 puan) tarafından

Akşam ilk defa kullandık canım 

Alerji oldu crp yükselmişti ateşi olursa kullan dedi ateşlenince verdim bende canım 

0 oy
(6,396 puan) tarafından

İçindeki şırıngaya kafayı takma doktorun dediği kullanım dozu önemli doktor ne yazmış eczane ilacı verirken tarif etmiştir

(6,396 puan) tarafından

Eder merak etme fazla doz almış zaten diğer ilaçları düzenli kullan bunuda akşam ver tekrar düzenle hepsini öksürük bronşitmi oldu

(1,629 puan) tarafından

Yok canım alerji oldu crp hafif yüksekti ateşi olmadığı için doktor antibiyotik yazayım ateşi olursa ver dedi bugün de ateşleniyordu başlayayım dedim ama böyle oldu

Küçük oğlumunda bronşları kapanmış ama ona farklı bi antibiyotik yazdı 

(1,629 puan) tarafından

Canım rahatsız ediyorum ama şu an oğlum uyandı biraz kustu ilacı vereli bir saat olmuştu sabah dozunu tekrarlamak gerekir mi 

(6,396 puan) tarafından

Yok canım verme kana karışıyor zaten 

(6,396 puan) tarafından

Dediğim gibi hastalar fazla doz verince biz bir doz atlayın diyorduk doktora soruyorduk bazen onlarda aynı şeyi söylüyordu için rahat değilse kendi doktoruna sorabilirsin yada aile hekimine

0 oy
(6,217 puan) tarafından

Hangi antibiyotik ve oğlunuz kaç kilo? Hesaplayıp yazayım size

(1,629 puan) tarafından

Evet canım ilaç ismi klamer 250 mg yazıyor ama ilaç çok olunca kullanımını unuttum kutusunu atarken içindeki şırıngayı farkettim kilosuna göre vereceğim aklıma geldi genel olarak 5 ml verilen antibiyotik kullanıyordum kafam ona gitti 

(1,629 puan) tarafından

Canım bir de oğlum az önce uyanıp kustu biraz sabah ki dozu tekrar vermem gerekiyor mu ilacı vereli bir saat olmuştu 

(6,217 puan) tarafından

Kusması normal. İnan en nefret ettiğim antibiyotik tadı iğrenç ama en etkili antibiyotik.

Balgamdan kusmuştur. Korkma.

Sabah dozunu ver o zaman. 

(1,629 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım evet tatları çok kötü ağızdaki o acı tat bir saat gitmiyor çocuklar yine iyi içiyor rabbim yavrularımıza sağlık sıhhat versin inşallah 

(6,217 puan) tarafından

Amin amin canım geçmiş olsun. Antibiyotik ishal yapabilir o zaman probiyotik başla. Çok geçmiş olsun 

0 oy
(11,852 puan) tarafından

Klamer bizde kullanmıştık normal ölçü kaşığıyla veriyordum

0 oy
(1,346 puan) tarafından

Benim kızım 1 yasinda 14 kg iken klamer kullandık 5 ml olacak şekilde doktor tavsiyesiyle .yinede takip et sen ama birşey olmaz diye düşünüyorum yaşına göre 

(1,629 puan) tarafından

125 mg ve 250 mg çeşitleri var canım sizinki muhakkak 125 mg tam ölçek veriliyor dozu az olduğu için 

(1,346 puan) tarafından

Anladım canım doğrudur mg hatirlamiyorum açıkçası 

0 oy
tarafından

5ml standart doz zaten. Antibiyotikler ateş düşürücü etkiye sahiptir diyebiliyorum.. 5ml verdiniz ise sanmıyorum çoğu enfeksiyon durumunda 2x1 yerine bazen günde 6 saat arayla da verilen 0,5 yaş grubu var  vücut bukadar dozu karşılar diye tahmin ediyorum.  Şu olay başıma gelse ya kustururdum korkarsam  yada bol su icirirdim herhalde ama sonuçta oturup kaşık kaşık içmemiş  normal doz rutinine devam edin bol su icirin seyrelsin orani  mesela bi anda yarım su bardağı su içiyorsa birazdaha fazlası ve saat başı içsin suyu bol bol. 

Geçmiş olsun. Allaha emanet olun ❤️

İlgili sorular

+3 oy
26 cevap 1,533 göst.
29 Ekim 2024 Aile & Aşk kategorisinde indigo (5,402 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 659 göst.
0 oy
3 cevap 221 göst.
15 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Anneolmakask (895 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 174 göst.
30 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Mirahggbbm (33 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,445 soru

24,016,302 cevap

328,037 kullanıcı

...