+1 oy
119 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (417 puan) tarafından

36 haftalık hamileyim rahimde kasılma sancı hissediyorum bebeğin hareketlerinide aşağıda hissediyorum karnımda sancı falan yok 

Çevremdekilere sordum doğum başlıcak dedi 

Daha erken

doğum mu yaklaştı acaba sizde oluyor mu ???

5 Cevaplar

0 oy
(1,450 puan) tarafından

Rahimde karında kasılma bu haftalarda olur normal yani önemli olan düzenli olup olmadığıdır dakika tutun 

(417 puan) tarafından

Yok düzenli değil karnımda da yok ara sıra oluyor ilk sefa bugün böyle oldu

-Reklam-
0 oy
(799 puan) tarafından

Hemen hemen aynı haftadayiz . Benim kasılmalar ağrılar sancılar bir ay önce başladı . İlk gebeliğimdeki tecrübelerime bakarak kendimi dinliyorum. Bu sancılar geçiyor arada rahatlama geliyor geceleri uyutuyor. Doğum sancısı kendini belli ediyor zaten . Bu şekilde doğuma kadar gidiyor işte . Doğum başlayacak evet  hazırlık yapıyor vücut ama bu hemen olacağı anlamına gelmiyor. Bir haftada olabilir bir ayda . 

(417 puan) tarafından

Çok şükür yaaa akşam uyurken suyum nişan gelir korkusuyla o stresle uyuyamazdım teşekkür ederim canım 

0 oy
(1,754 puan) tarafından

Yok hayatım sakin ol, bu daha çok düzensiz kasılmaların başlamış demek. Braxton hicks.

Gerçek doğum başlangıcını mutlaka anlıyorsun, anlatıyor sana. Öyle ahım şahım bir sancı da değil, yok sayılabilecek bir ağrı da değil. Ama hep düzenli ve devamlı. Gelirken nefes alır gibi gelip sanki nefesi tutar gibi ağrıyor, derken nefesi bırakır gibi de gidiyor.

O sancı geliş anıyla aynı anda nefes alıp verdim oradan biliyorum.

Sanki büyük tuvaletin gelmiş ve sen tutmakta aşırı zorluk yaşıyormuş gibi olacaksın. Hatta afedersin az kalsın çıkacak da sen herkese rezil olacakmışsın gibi hayal et. Bu da öyle.

Yemek yiyebiliyorsan, uyuyabiliyorsan bu o sancı değil. Doğum sancısı iştah kesiyor, uyku katili gibi bir şey.

(417 puan) tarafından

Haklısın gerçekten düzenli değil bunları söylemeniz çok işime yarıcak ilk gebeliğim hiç bişey bilmiyorum çok teşekkür ederim Allah razı olsun  en azından küçük bir sancıda falan doğum başladı diye korkmaya baslamicam 

(1,754 puan) tarafından

Hiiiç korkma çiçeğim, hakiki ağrı gelene kadar her ağrıda illa ki bir düşünüyor insan ama gerçek ağrıyı hissedince anaaa diyorsun buymuş. 

(417 puan) tarafından

Gerçekten öyle ilk gebelikten sonra tecrübe kazanmış oluyorsun Allah çocuklarınızı size bağışlasın inşallah 

0 oy
(117 puan) tarafından

Doğum yaklaşnca yalancı sancılar da artyo 

Düzenli mi onu takip et 

Için rahat etmiyorsa git nst dn takip etsnler

(417 puan) tarafından

Düzenli değil ara sıra oluyor düzenli olunca doğum mu başlıyor acaba onuda yeni öğrendim 

(117 puan) tarafından

Ewt düzenli ve de şiddetli ise doğum başlıyordr 

Ama arada kasılma , sancı olup birakiyorsa yalanci sancı Dr 

(417 puan) tarafından

Benimki de ara sıra oluyor dediğiniz gibi kesin yalancı sancidir 

(117 puan) tarafından

Vücudun doğuma hazrlanyo korkma ama kasılma son haftalarda oluyo 

Sadece düzenli mi artyo mu onu takip et

Sağlıkla kucağına alırsın inşallah 

0 oy
(1,104 puan) tarafından

36 dan beri aynıyım lekelenme bile oldu 38+2 oldum gelen giden yok canım daha

(417 puan) tarafından

Ben biraz erken doğurmak ıstiyorum böbreklerimde sorun var....Kız mı erkek mi peki bebeğiniz 

İlgili sorular

+2 oy
6 cevap 236 göst.
21 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nagiş❤️ (15,113 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 107 göst.

Kategoriler

1,471,999 soru

24,105,666 cevap

332,680 kullanıcı

...