+2 oy
142 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (2,770 puan) tarafından

Merhaba anneler, öncelikle hepimizin anneler günü kutlu olsun🤗 bebeğim 8 aylık oldu, bir yerde 8 aylık bebek uyku eğitimine hazırdır diye bir yazı gördüm. Bebeğine ağlatmadan, uyku koçu ile çalışmadan kendi kendine uyku eğitimi verip başarabilen oldu mu? Kızım 8 aylık uyku sorunumuz çığ gibi büyüyor. Kesinlikle uyumak istemiyor, ayağımda sallayarak uyuturdum yatırınca ağlamaya başlıyor. Gündüzleri de emerek uyuyor ve uyku süresi 30 dk. Emzirsem bile devam etmiyor uyumaya. Geceleri bile bazen yarım saatte 45 dk da bir uyanıp emip geri uyuduğu oluyor. Kendisi içinde benim içinde kötü bir süreç ne yapabilirim bu konuda

4 Cevaplar

+1 oy
(5,388 puan) tarafından

senin de anneler günün kutlu olsun canım.

valla ben beceremedim o dönemde çok sık uyanıyordu. saat başı emerdi, prematüre olduğu için de doktor gece beslenmeye devam demişti. ciddi manada zordu 😔 15 aylık olunca gece beslenmesini kesmiştim o günden beri biraz rahatım 

(2,770 puan) tarafından
+1

Gece beslenmesini nasıl kestin peki bir yaşından sonra kesmek istiyorum o zamana hazırlık olsun 

(5,388 puan) tarafından
+1

valla emerek uyuttum tabi sonra 2 saatte bir kalkmaları oluyordu, emmek istedi vermedim. ağladı. biraz eşim biraz ben pış pış yaptık belki 1 saat ağladığı olmuştur. sonunda dayanamayıp uyuyordu, 1-2 saat sonra tekrar ağlama. o ağlarken dayanamayıp tekrar veresim gelmedi değil ama şöyle motive ettim kendimi, madem verecektin miye ağlattın. böyle böyle uyanma sıklığı azaldı ve 1 hafta içinde bitti. 

arada su teklif ettim. alıştık böyle. şimdi arada derdi oluyorsa uyanıyor. gaz veya diş sıkıntısı olursa 

(2,770 puan) tarafından
+1

Anladım çok teşekkürler

-Reklam-
0 oy
(831 puan) tarafından

Eğer emziriyorsan bu zor valla. Ama sabah 7 de uyandirirsan gece uykuyada erken geçebilir. 

(2,770 puan) tarafından

Gece uykuya erken geçmesi değil de uzun süre uyumasını istiyorum. 

0 oy
(777 puan) tarafından

Canım önce uyku saatlerini ayarla 8 aylık bir bebek 2 gündüz uykusu yapar gündüz toplam 3 saat uyur sabah en geç 8de uyanması lazım sabah uyandi ya 2saat 45dk sonra ilk uykusuna yatmış olsun 1. Uykusundan 3 saat sonra da 2.uykusuna 2.uykusundan 3.5 saat sonra da gece uykusu olmalı 

1 hafta bu düzeni uygula uyku öncesi rutin oluştur yani uyumadan önce her defasında aynı şeyleri yaptir ki uykuya hazırlandığını anlasın sonra besigine koy ufak destekler vererek uyut popoya pat pat yap elini tut saçını oksa vs 

(2,770 puan) tarafından

Ya işte benimki yarım saat uyuyup uyanıyor o da düzene biner mi zamanla 9 yada 9 buçukta uyanıyor sabahları gece de 9 yada 9 buçukta uyutuyorum. 

(777 puan) tarafından

Sallayarak yada emerek uyutma emzik alıyorsa emzik ver destekli uyursa her yarım saat 40dk da bir o desteği arar 9 9.30 çok geç sen onu 7.30 8e çekmeye çalış canım 

(2,770 puan) tarafından

Emzirme işini nasıl ayarlayacağım hiç bilmiyorum. Memede uyudu az önce tam dalmadan memeden çektim ağladı çok ağladı hemde 

(2,770 puan) tarafından

Bugün 8.30 da uyandı 11 e kadar dayanamadı ağlaya ağlaya bir hâl oldu. 10.40 ta emzirdim. İki buçuk saate yaklaşmadan emzirmem gerekiyor o zaman memede uyumaması için

0 oy
(569 puan) tarafından

image

şuna göre bikaç gün uyanıklık mevzusuna çeki düzen ver bi onu dene önce
(2,770 puan) tarafından

Tamam uyanık kalma süresini takip edeceğim memede tam dalmadan çekiyorum ama ağlıyor bunda da uykusu açılacak diye korkuyorum

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 60 göst.
0 oy
4 cevap 230 göst.
27 Aralık 2022 Diğer kategorisinde MineE (184 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 198 göst.
1 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Sedadz (981 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 176 göst.

Kategoriler