+3 oy
824 göst.
Diğer kategorisinde (2,235 puan) tarafından

görgüsüzlük deyince de biz... 

kocaelinde bir camiide babyshower yapılmış 🤦🏼‍♀️ 

ülkenin seküleri de dindar geçineni de görgüsüz vallahi 🤦🏼‍♀️ 

image

29 Cevaplar

+3 oy
(11,593 puan) tarafından

Çüş diyorum. Hadi bunu yapan akılsız yaptı da imam fln hiç mi bişey demedi. Allah akıl fikir versin..

(2,235 puan) tarafından

bağış adı altında para almışlardır büyük ihtimal veya imamın bir yakını olabilir. başka türlüsü olmaz diye düşünüyorum. 

-Reklam-
+2 oy
(6,954 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

gulsek mi aglasakmi halimize

(2,235 puan) tarafından
+1

sosyal medyanın yozlaştırması. elin gavuru dediğimiz insnalar bile kıyafetlerine dikkat ederek, başları önde giriyor camiilere. 

(1,220 puan) tarafından

Çok doğru canim

(7,790 puan) tarafından

yuh diyebilirmiyim 😂😂tamamrn sosyal çürüme:) ya bebek digaun 40 kuranini okut camide. avluda tavuk pilav ayran tulumba tatlisi ikram et yani okadar seyse elzem bi durumsa. ama baby shover da yani yuh

(2,235 puan) tarafından

evle yapılan mevlitlerde bile abartı süslemeleri vs yanlış buluyorum. amacın gösteriş mi yani diyerek bunlar dozunu artırmış. bi de nikah vardı buna benzer, yine camiiyi süslemişlerdi. 

+2 oy
(501 puan) tarafından

Hem dinine baglı hemde yabancılardan özenti Rabbim ıslah etsin ne diyelim 

(2,235 puan) tarafından

sosyal medya özentiliği

(501 puan) tarafından

Aynen öyle camide yapılır mı akıl alır gibi değil 

+2 oy
(1,418 puan) tarafından

Sabah karşıma çıktı benimde . Rabbim akıl fikir versin inşallah. Gerçekten artık her gün neye şaşıracağımızı bilemiyoruz . Ülke olarak gerçekten sosyal  ve dini çöküş yaşıyoruz. 

(2,235 puan) tarafından

çok büyük bir yozlaşma var. her konuda. hem ahlaki hem sosyal hem din anlamında. ülkedeki her sorun çözülür, ekonomi, sağlık eğitim vs. ama bunu yozlaşmanın düzelmesi çok daha zor maalesef 

(1,418 puan) tarafından

Öyle canım valla ve hâl böyle olunca da çocuklarımızın geleceği de pek parlak görünmüyor. 

+2 oy
(1,220 puan) tarafından

Ahh resmen dalga geçiyorlar  Haşa Ya Rabii

Sen ıslah et. Başka mekan kalmamismi

Orası ibadet yeri 

Hanımlar gülmeyin lütfen çok üzücü 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

(501 puan) tarafından

Gerçekten çok üzücü 😔

(2,235 puan) tarafından

kesinlikle gülmüyorum. çok yanlış buluyorum.  hangi dinden olursa olsun insan veya inanç seviyesi ne olursa olsu. bu tablo çok yanlış. yularıda da yazdım. Müslüman olmayan insanlar bile camiiyi ziyaret etmek istediklerinde kıyafetlerine dikkat ediyor, kadınlar başlarını örtüp başları önde giriyorlar. Saygı gösteriyorlar. biz bu saygıyı kendimiz gösteremiyoruz

(1,220 puan) tarafından

Evet canım çok doğru gülmeyi sana demedim 

+2 oy
(4,105 puan) tarafından

Ülkecek ecelimiz geldi, camii duvarına işiyoruz tövbe yarabbim. 

(2,235 puan) tarafından

tam olarak bu yani gerçekten 

+2 oy
(3,549 puan) tarafından

40 mevlidi falan olmasin besigin ne isi var baby shower de 

(2,272 puan) tarafından

Evet kadının akrabası yorum yapmıştı 40 mevlidini okuttuk diye 

(3,549 puan) tarafından

Yani calgi cengi yaptiklarini sanmiyorum da yinede su organizasyon isini evinde yapsaydi keske niye cami yani tamam mevlid okunacaksa da niye cami ha camide olacaksa suna ne gerek var 

(2,272 puan) tarafından

Muhtemelen gösteriş , ekstra Sevap point toplayacaktı herhalde 🤣 Allah ıslah etsin inşallah ne diyeyim. Keşke dine böyle şeyleri alet etmeseler 

+1 oy
(5,886 puan) tarafından

Allah akıl fikir versin görgüsüzlük diyince de bizimkiler 

(2,235 puan) tarafından

yapınca ne oluyor anlamış değilim, yapacaksan git evinde yap bir mekan tut onda yap

(5,886 puan) tarafından

Valla Allah belamızı vermiyor taş yagdirmiyor ona şükredelim 

+1 oy
(7,419 puan) tarafından

Görgüsüzlük mü, bilerek mi yapılıyor bilmiyorum ama yurt dışından gelen turistler daha çok saygı gösteriyor camilerimize 

(2,235 puan) tarafından

görgüsüzlükve saygısızlık 

+1 oy
(378 puan) tarafından

Bı bura kalmıştı cami ya yapmayın yazık ya

(2,235 puan) tarafından

işte kendilerince farklılık oldu

(378 puan) tarafından

İnşallah gereken yapılır 

+1 oy
(8,966 puan) tarafından

Saçmalığın daniskası bir ara gelinlikle çekim yapanlar modaydı camide fotoğrafçı banada teklif etti ibadet yeri işimiz ne demiştim şimdide bumu çıktı özentilik başka bişey değil valla imamın aklı nerdeymiş acaba 

(2,235 puan) tarafından

camii de fotoğraf ne alaka🤦🏼‍♀️demek ki çektirenler var

+1 oy
(3,300 puan) tarafından

DDiyanet buna niye izin veriyor ki? Ortalığı başıboş bırakırsan olacağı bu.

(2,235 puan) tarafından

imamın iş güzarlığıdir, yoksa olmaz. ayakkabılarla girdiler, içki içtiler ile aynı derecede sorunlu bir durum bence. zaten soruşturma başlatmışlar

+1 oy
(2,572 puan) tarafından

40 ında mevlüd okuturduk evimizde ne ara batililasdik bu kadar

(2,235 puan) tarafından

batıdaki baby shoerı da yanlış anladık ki. onlar toplanır, herkes bebeğe bir hediye alır. bebeğin ihtiyaçlarına göre. bizde millete gösteriş yapma olayına döndü 

+1 oy
(1,463 puan) tarafından

Nöyle böyle kendi özümüzden kopacağız işte.

(2,235 puan) tarafından

ben özümüzün de bu olduğunu düşünüyorum artık ya. bu kadar görgüsüzlğk, ahlaksızlık, duyarsızlık birden koca bir topluma yüklenmiş olamaz. sadece artık daha çabuk duyuyoruz bu tarz haberleri, iletişimin olmadığı yıllarda Allah bilir ne pislikler vardı diye düşünmekten kendimi alamıyorum 

(1,463 puan) tarafından

Doğru birden bozulmadılar ama şimdi dqha fazlalar başımızı hangi yöne çevirsek orada bi facia.

+1 oy
tarafından

Gidip kuran okutsa bir şeyler dağıtsa eyvallah bir nebze anlatım da bu neeee

(2,235 puan) tarafından

tabi canım onu yaparsın. dua sonrası yemek veya lokma gibi bir şey dağıtırsın ama bunu da reklam yapmazsın. 

tarafından

Sosyal medyadan gelir sağlanmaya başladığından beri insanlar sapıttı iyice

+1 oy
(3,093 puan) tarafından

Dini değere bile saygı sıfır Allah ıslah etsin inşallah 

(2,235 puan) tarafından

aminn

+1 oy
(2,162 puan) tarafından

Çok utanç verici bir durum 

(2,235 puan) tarafından

keşke bunu yaparken biri de yüzlerine karşı deseydi 

+1 oy
(14,166 puan) tarafından

Böyle bişeye nasıl izin verilmiş daha neler görcez acaba 🤦🏻‍♀️

+1 oy
(150 puan) tarafından

Herkes yapılmaz diyor baby shower değil bu bence Mevlüt okutmuslardir çocugun cinsiyeti bile belli ismi de Zeynep camide her vatandaş Mevlüt okutabilir eskiden lokum dagitiliyordu 

(2,431 puan) tarafından

Baby showerin isimle, cinsiyetle alakasi yok ki. Etkinliğin aslı şu; yabancılarda bizdeki gibi takı takma yok. Doğacak bebek için aileye baby shower etkinliğinde herkes hediye getirip veriyor. Hatta genelde doğuma yakın zamanda yapiyorlar 

(150 puan) tarafından

Onu bilmem ama bu törenin Mevlit töreni olduğuna kalibimi basarim 

+1 oy
(2,431 puan) tarafından

Bir ara da camide gelin damat fotoğraf çektirme modası vardı o bitti şükür, bu mu başlamış?

(2,431 puan) tarafından

Ben günah ya da yasak demedim bana göre uygun değil. Günah ya da yasak olmayan her şeyi yapmanın uygun olmadığı gibi. Benim dediğim yeni din olmuyor sizin deyiminizle. Tamam imamlara söylerseniz düzeltirler.

(150 puan) tarafından

Uygun değil derken yani din alimi misin ya da bir din aliminden mi duydun bana göre sana goreyle yaşanmıyor malesef 

(2,431 puan) tarafından

Hanımefendi bana göre diyorum, ben fetva mi veriyorum herkes bana uysun diye. Dini mekanlar gösteriş için kullanılmaz benim görüşüm bu. Burda uygun görmeyen bir tek ben değilim. Sizin kadar vizyoner değiliz kusura bakmayın. 

(150 puan) tarafından

image..

...

(2,431 puan) tarafından

Sacmaliyorsunuz. Ben din hakkinda yorum yapmıyorum, dini mekan kullanımı ile ilgili yorum yapıyorum. Aradaki farkı bile anlayamıyorsunuz. Baby showerin bebek ismi ya da cinsiyeti ile ilgili olduğunu sanacak kültür seviyesindeki bir insanın olayları çarpıtma çabasi sadece.

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 706 göst.
2 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 555 göst.
23 Aralık 2019 Diğer kategorisinde Esraalya (1,175 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 38 göst.
6 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Zeynepagd (460 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 363 göst.