+1 oy
197 göst.
Diğer kategorisinde (516 puan) tarafından

Kızlar şimdi annemin valizini tekrar düzenleyeceğiz dikkat etmemiz gereken neler var  valizi bantlayin hızlı atıyorlar aciliyor kırılıyor diyorlar. Doğru mu ? 

Uçağa binerken sırt cantasina yiyecek koyabilir mi ? Sanırım sıvı bişey koyulmuyormus. Nelere dikkat etmeli gözden neler kaçabilir?

6 Cevaplar

+2 oy
(4,716 puan) tarafından

Hacca gitmedim ama uçak yolculuğu yaptım. 

Valiz kemerleri alabilirsiniz. 

Hangi hava yolu şirketi ile gidiyorsunuz bilmiyorum ama genelde kuru yiyeceklere bir şey demiyorlar (kek gibi...) sıvı ise seffaf bir poşetin içinde her biri 100 ml geçmeyecek kadar olmalı ve hepsinin toplamı en fazla 1 litre olmalı. 

mesela 100 ml deodorant 100 ml lens suyu gibi anlatabildim mi bilmiyorum. Aslında İnternet sitelerinde yazıyor olmaları lazım. 

"1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz"

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Evet valiz kumaş olmalı yoksa kırılıyor. Kırılınca yenisini veriyorlar.

+1 oy
(1,587 puan) tarafından

Valiz kemerlerı satılıyor onlardan alabilirsiniz. Yiyecek hakkinda bilgim yok.

+1 oy
(256 puan) tarafından

Biz teyzeminkini hazırladık geçen yıl. Valize ilk bakışta dikkat çekecek kırmızı kurdele bağlamıştık. Karışma olayları çok oluyormuş. Valizler önden arkadan geliyormuş hep. O açıdan kolaylık olur diye öyle bişey yaptık. İşe de yaramış. Siz de yapabilirsiniz

+1 oy
(1,368 puan) tarafından

Valizin tutma yerine ayırt edici olsun diye 3 4 farklı renk kurdele bağlayın çünkü çogunluk kirmizi kurdele bağlıyor ve hepsi kırmızı oluyor yine ayırt edilmiyor:)

Sıvı el çantasında 500 ml kadar oluyor en fazla .yani bir küçük pet şişe kadar .yiyecek serbest kuru olacak şekilde .meyve dilimleyip koyabilirsiniz çantasına .bıçak çatal gibi kesici delici alet el bagajında olmayacak.el bagajında deodorant gibi patlayıcı özellikte birşey olmayacak .

Valizin içine organizerler alıp kıyafetleri ona koyabilirsiniz .bunlar genel uçuşta dikkat ettiklerim.Allah kabul etsin şimdiden sağ salim gidip gelsin inşallah 

0 oy
(7,157 puan) tarafından

Strecle bence halaminkini kirdilar ucakta bagaja yerlestirirken dikkat edilmiyor isimli bez takmislardi birde

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 248 göst.
22 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu
+1 oy
10 cevap 354 göst.
10 Mart 2025 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 355 göst.
15 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,394 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 120 göst.